Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 8

• 33 347
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
"Сега си мисля колко сме смешни хората. Казват, че цигарите, диетите, алкохола, дори спорта с усещането, че владееш тялото си, водели до пристрастяване. Истината е, че до пристрастяване водят не самите навици, а зейналата в душите ни празнота, крещящата ни жажда за достоен, смислен живот.
Имаш ли мании и пристрастия значи просто е време да помислиш за какво ридае сърцето ти.
Не цигарите ни пристрастяват, а факта, че по някаква причина живеем непълноценно, не умеем да си доставяме наслада и да пием от извора на емоциите си, които са около нас.
И затова са ни нужни фалшиви удоволствия. Увеличаваме дозата, докато накрая не се пристрастим фатално."

Анатомия на илюзиите, Людмила Филипова[/spoiler]
[/quote]

Изключително точно казано! Всеки път щом се чувствах подтисната или нещастна увеличавах рязко броя изпушените цигари .

# 406
  • София
http://www.youtube.com/watch?v=94TQ1QFVQEM

Това е за всеки,който се чуди дали да запали цигара  Grinning

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 12:29 от Mishel9

# 407
Аз си дръпнах няколко пъти днес не издържах... Цяла цигара не съм пушила, ама на... Пустия ми слаб ангел  #2gunfire

# 408
  • София
След години непушене,и отново пропушване за няколко месеца,съм на Табекс от вчера.

# 409
  • София
"Сега си мисля колко сме смешни хората. Казват, че цигарите, диетите, алкохола, дори спорта с усещането, че владееш тялото си, водели до пристрастяване. Истината е, че до пристрастяване водят не самите навици, а зейналата в душите ни празнота, крещящата ни жажда за достоен, смислен живот.
Имаш ли мании и пристрастия значи просто е време да помислиш за какво ридае сърцето ти.
Не цигарите ни пристрастяват, а факта, че по някаква причина живеем непълноценно, не умеем да си доставяме наслада и да пием от извора на емоциите си, които са около нас.
И затова са ни нужни фалшиви удоволствия. Увеличаваме дозата, докато накрая не се пристрастим фатално."

Анатомия на илюзиите, Людмила Филипова[/spoiler]

Изключително точно казано! Всеки път щом се чувствах подтисната или нещастна увеличавах рязко броя изпушените цигари .
[/quote]
Страхотно е!!!  Heart Eyes
Момичета, браво на всички, които не пушите!!! А на предалите се за малко, не се отказвайте, следващия път ще стане!!!

# 410
  • В полите на Пирин планина
Мецанка  браво, аз май няма да мога от раз,ама поне пуша по-малко вчера 8 цигари,днес 5 цигари до сега,ама пак е по-добре от 25-30 на ден Blush

# 411
Ако можех да пуша по 1-2 цигари на ден само едно известно време, ама не мога  Sad
Утре празник, ще се пие - аз като пия ми се пуши зверски...

# 412
  • София
Ако можех да пуша по 1-2 цигари на ден само едно известно време, ама не мога  Sad

А ти защо отказваш цигарите?В смисъл решила си го,че повече не ти се пуши или трябва да ги откажеш?От това,което съм чела тук, ми стана ясно, че когато някой осъзнае,че цигарите абсолютно нищо не му осигуряват-нито по-вкусно кафе,нито по-малко напрежение,нито някакъв вид успокоение-тогава самото отказване не е някаква борба дали ще  устоиш да не запалиш,а съвсем естествено развитие на нещата.

# 413
Съвсем естествено развитие на нещата би трябвало да е, ама не е. Не трябва да спирам да пуша, просто ще е по-добре да не пуша, естествено. От тази гледна точка, за здравето. Пък и искам да забременявам, бива преди това да ги спра.

# 414
  • София
Съвсем естествено развитие на нещата би трябвало да е, ама не е. Не трябва да спирам да пуша, просто ще е по-добре да не пуша, естествено. От тази гледна точка, за здравето. Пък и искам да забременявам, бива преди това да ги спра.

Книгата на Алан Кар не ти ли помага ? Аз дължа отказването им почти изцяло на нея:) И на една електронна цигара, която дърпах една седмица  Grinning

# 415
  • София
Ако можех да пуша по 1-2 цигари на ден само едно известно време, ама не мога  Sad

А ти защо отказваш цигарите?В смисъл решила си го,че повече не ти се пуши или трябва да ги откажеш?От това,което съм чела тук, ми стана ясно, че когато някой осъзнае,че цигарите абсолютно нищо не му осигуряват-нито по-вкусно кафе,нито по-малко напрежение,нито някакъв вид успокоение-тогава самото отказване не е някаква борба дали ще  устоиш да не запалиш,а съвсем естествено развитие на нещата.
Абсолютно е така! Аз просто невероятно за всички ги отказах от раз, без борба, без мъка. И не мисля, че бих пропушила отново. Не изпитвам необходимост. Дори навика имам чувството, че някъде дълбоко съм го закътала. Абе с една дума-дошло ми е времето!

# 416
Книгата на Алън Кар я четох, но както и очаквах, нямаше ефект. Просто синтезирано и систематично написани неща, които са ми ясни и без да я чета...

# 417
  • София
Аз продължавам да си мисля,че книгата е написана под някакъв вид хипноза.. Самото повтаряне на определени изречения,начина по който е поднесено всичко  newsm78 При мен ефекта беше "Уауу"

# 418
Да, но Мецанка казва, както и очаквах т.е. тя има такава нагласа, че не иска да ги оставя , така си мисля де...
Когато аз ги отказвах целенасочено мислех за моето бъдещо бебе (живот и здраве), това повече ми помогна отколкото вредите, които нанасям на себе си...
След години непушене,и отново пропушване за няколко месеца,съм на Табекс от вчера.

ЕлказелкаHug . Ще се справиш отново, знаеш как!

# 419
Изпитвам смесени чувства. Наистина искам да не пуша и да ги откажа, обаче ми е много трудно. Имам чувството, че се наказвам сама по този начин като се лишавам от нещо, което ми доставя удоволствие. Същевременно ми е ясно, че се заблуждавам, но ми е дерт и това е..

Общи условия

Активация на акаунт