Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 8

• 33 347
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Това с намалянето на цигарите...при някои може да действа, но за мен винаги е било жива мъка. По- ми е лесно изобщо да не пуша, отколкото да намалям.

При мен също. Колкото пъти съм се опитвала да ги намаля, обикновено постигах обратния ефект и започвах да пуша повече след това. ooooh!

zayo, възхищавам ти се за нагласата, начина на мислене, всичко!  Hug
И на мен всички ми казват, че сега изглеждам по-добре от преди, заприличала съм на човек, като качих някое друго килце. Но въпреки това аз не мога да се харесам и това много ми тежи. Имам чувството, че килограмите ми стават вече фикс идея, само за това си мисля. Tired

Мецанка, това си е направо завист. Напук на тях ги откажи и не им се връзвай.

# 466
Мария, недей  Stop
Аз също имам своите слаби дни, дори се смятам за слаба относно цигарите, и изобщо не си вярвам. Понякога дори се изненадвам на себе си от мислите, които ми идват в главата. Честно казано по-склонна съм да мисля, че пак ще пропуша. Затова не го приемам като нещо сериозно това, че сега не пуша...Затова и се изнанадах самата аз от съня ми...Времето ще покаже  Simple Smile
Иначе мъжът ми си пуши, аз дори всяка седмица му правя цигарите. Действа ми успокояващо, все едно ги пуша  Joy

Това, което се случи в съня ми, може би отдавна се е случило реално, но аз не го осъзнавам. Аз много пъти при стрес, скандал, страх и т.н. съм си мислила да отида и да запаля. Но всеки път съм си казвала: Защо да го правя, като няма да ми помогне...няма да има смисъл от това, вече нищо не е същото....просто ми се струва като минало /цялото удоволствие от цигарата/, което за съжаление не може да се върне и да бъде същото..

Така противоречиво протичат реално мислите в главата ми  Simple Smile

Но да не кажа, че заради това, че не съм отишла в тези моменти да пуша, съм взимала на 2-3 пъти досега валериан  Sad нещо, което не ми е било нужно преди това  Sad

Искам да кажа само, че за всяко едно нещо си идва времето в този живот.
Дори да искаш нещо да се случи и да го насилваш, нищо няма да стане.
Просто трябва да му дойде времето. Не е достатъчно само да го желаеш.
Но пък желаеш ли нещо, то неиминуемо ще се случи един ден, стига да не спираш да се стремиш към него.

Иначе годините без цигари ги броя, както броя годините на децата си. Искам те да нарастват, не да спират или да идва края им /опази Боже!!/. По същият начин приемам непушенето като някакъв нов организъм, който се е зародил и расте  ooooh! И аз се радвам на това, че пораства  Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 09:39 от zayo

# 467
макар че бих искала да си отида от този свят, както съм дошла...с възможно най-малко смети за уреждане Simple Smile

Grinning Peace

Аз като си нямам колежки и ми е по-лесно  Simple Smile
хмхмхх, може би подсъзнателно съм имала предвид смет...подходящо е Joy

# 468
На мен ми хареса написаното, затова го цитирах. Разбрах какво имаш предвид  Simple Smile

# 469
  • София
Аз качих 6 кила, след като ги спрях.Когато пропуших отново,свалих 4.
Днес станах с мисълта,че няма да пуша вече.Ще видим дали ще успея.Устискам ли до утре,ще е победа.
Гледах снимките,които е постнала Dee_Dee_~ (•̪●)~ ,наистина са стимулиращи,ще си ги припомням често  Wink

# 470
  • Бургас
Аз качих 6 кила, след като ги спрях.Когато пропуших отново,свалих 4.

A докато не пушеше нищо ли не успя да свалиш?
Аз все се успокоявам, че идва лято, ям много плодове и салати, имам повече движение и се надявам да сваля. Да не ми излязат само криви сметките. Mr. Green

# 471
Килограмите изглеждат голям проблем, но не са. Опитвам се да живея горе-долу на принципа всяко зло за добро( в спирането на цигарите има само добро Simple Smile) Ако не бях спряла да пуша, нямаше да кача килограми, но....не бих си и помислила за спорт. Енергията, която ми дойде и килограмите ме провокираха да започна. Същевременно се зачетох по-сериозно за храненето, както вече съм писала. И ето- стартирах от 1.01 и за 2 месеца свалих 3кг, за 4 месеца непушене да съм качила 5. Обаче съм в добра форма и паласките ги няма. Не искам и да свалям повече, искам само този период да продължи възможно най-дълго Simple Smile. Но дори и да се отпусна пак и да пропуша, като се обърна назад, ще си кажа- това беше хубаво време....Уточнявам, че спортът ми е 30мин., в ю-тюба е пълно с гимнастики, но всеки ден по възможност, а в неделя определено се отпускам в яденето, просто трябва малко постоянство. Но защо постоянствам и в употребата на алохол Sad(((
елказелка, още 8 часа и се мушвай в леглото, ако имаш възможност Simple Smile

# 472
Сега се сещам, че аз първите дни ги прекарах във: фантазиране и четене на книги, освен работата де.
Това много ми помогна да не мисля за цигари.

# 473
  • София, България
Хелоу, мацки  Hug

Давайте да се съберем всички заедно да ходим на фитнес. Дружно отслабване да направим  Laughing

При мен беше задължително в началото да ми е ангажирана всяка една минута. Постоянно си търсех какво да правя. Но пък аз не работя, имам едните лекции и те изобщо не ми създават стрес. Сигурно е много по-трудно когато постоянно си под стрес и напрежение. Колкото и клиширано да звучи, но на мен цигарата ми помагаше да се успокоя когато се нервирах за нещо.  Crazy

# 474
Аз да си покажа последното 2 в 1 изобретение  Joy
http://i40.photobucket.com/albums/e239/ceco_vath/Books/velo_zps80ab6643.jpg

Преди слушах музика, докато карах велото, но много бавно ми минаваше времето и не че се изморявах, но ми беше скучно, сега с книгата направо не го усещам  newsm39

# 475
 Simple Smile А книгата коя е?

# 476
# 477
Помислих си за него, но явно не я помня достатъчно добре  Rolling Eyes

# 478
  • Бургас
Любимият ми Кинг. Heart Eyes Не съм я чела тази.
Аз нямам четец, но в последно време много взех да се замислям за такъв. Трябва да поразуча нещата.

# 479
Аз пари за четец не бих дала. Съвсем спокойно и удобно си чета на лаптопа или на телефона  Peace

Общи условия

Активация на акаунт