Отговори
# 615
kety_2006,
за съжаление мазилата не са позволени, пък и не вярвам да са ефективни в случая. Ето една статия за тунелната невропатия през бременността, има полезни съвети за облекчаване на състоянието.
Изтръпването на ръцете не е свързано с недостига на магнезий, нито е подобно на т.нар. крампи, а се свърза с недостиг на вит В6.
Общо взето, така ще е до финала, дори ще става по- неприятно. С раждането всичко отшумява.  Wink

Има ли вече "късметлии" с киселини? Mr. Green
Имам лека форма на гастрит, който се обостря по време на бременност. По време на първата си бременност спях седнала, толкова беше зле положението. Снощи за първи път огнедишащия змей ме събуди и останах седнала до сутринта. Късна вечеря, гарнирана с огромен портокал за десерт ми гарантира купона до зори.  Laughing Направо изтръпвам, като се сетя, как ще е от тук насетне.  Tired Трябва да мина на някакъв хранителен режим, да изключа пикантните храни и най-накрая да се сдобия с онези извити възглавници за пътуване, които се слагат на врата.  

# 616
Статията е много интересна, забелязах препоръчаните продукти за набяване на витамина, които всъщност са богати и на магнезий. Лошото е, че симптомите са много сходни с дефицита на магнезий и не знам как се установява, че е налице такава невропатия...

# 617
Hope, пробвала ли си чай от джинджифил или пък жълт кантарион? Помага и прясното мляко - една глътчица след самото хранене. Имам роднина, който се побъркваше от киселини (е, не е бременен Simple Smile ) и трикът с млякото го спаси наистина. Дано съм ти помогнала някак

# 618
Ух много неприятно звучи това с изтръпването и с киселините  Sad
Моя приятелка вчера точно ми разказваше, че е имала много киселини по време на бременността, но пък при нея е помагала сода за хляб с малко вода.
Ако тези схващания са в резултат от липса на магнезии, или поне той помага, защо не пиете на таблетки? Със сигурност е по-полезно да се набавя по естествен начин, но няма да е в такива количества...

# 619
  • Шумен
Да се отчета и аз че отдавна не съм писала  Laughing днес бях на ЛКК за болничен и ни гледаха на ехограф,последно бях на консултация на 13.01 и дооооста сме порастнали от тогава,а не е кой знае колко време  Laughing важното е че всичко е наред бебчето е добре и много добре се развива,казвам на доки вече усещам по сериозни побутвания от бебочето,а тя ми вика е как няма има страхотни крака (дълги)  Laughing явно ще е дългокрако като кака си хихихи  Crazy пола пак не се видя е вече се надявам на следващата консултация да се покаже най-после абе много срамежливо и това е  Laughing

# 620
  • Pb
Аз съм забелязала, че ако смеся повече от 2-3 храни, ми става дискомфортно на стомаха. А има ли плод след вечеря, неразположението е почти сигурно. Плодове гледам да хапвам на празен стомах и в по-ранните часове. За себе си съм си направила извода, че трябва да поемам храната възможно най-разделно, за да ми е мирна главата (и аз си имам разни периодични проблеми със стомаха - колити, гастрити, та гледам да се пазя).

# 621
Hope, и при мен почнаха от рано киселините. Засега не е много зле положението и точно прясното мляко ми помага.
За килограмите не ми се говори  ooooh! все едно от въздуха ми се лепят. До тук съм +10, а какво ще стане до края не ми се мисли.

# 622
sky_high,
много благодаря за съветите, ще ги пробвам.   Hug
Относно магнезиевия дефицит,оплакванията далеч не се ограничават с изтръпване на ръцете - ето един примерен тест. Един, от най-силно изразените признаци, са изтръпванията на краката нощем, т.нар крампи.
Gaggi,
приятелката ти е имала късмет със слаби киселини. Содата за хляб е възможно най-лошото решение в случая. Облекчава на момента, но в дългосрочен план увеличава проблема, защото води до засилено образуване на стомашна киселина.
елхичка,
точно такъв режим трябва да спазвам и през повечето време се опитвам, но понякога оставам само с добрите намерения.  Rolling Eyes
mam4e82,
не се тревожи. С две деца и липса на помощ, дори няма да ни трябва диета.  Wink Hug

# 623
  • София
Атадарче, честита принцеса!  Heart Eyes Много се радвам, че всичко е наред, а и таткото ще има видео да гледа.  Laughing Hug
Марти, честита девойка и на теб.   bouquet
Добре дошли и на новите попълнения.   bouquet

И ние вкъщи имаме две котки, само че проблемът е, че когато се събрахме с мъжа ми, и двамата имахме по една котка, а едната хич не обича други животни и съответно живеят в различни стаи и не се виждат. Какво ще правим, когато се роди бебокът, още не знам, не смея да мисля... Но никога няма да ги дам някъде за постоянно, наистина са част от семейството, да не говорим, че и двамата сме на мнение, че за децата е много хубаво да израснат около животни.
Е, съвсем в началото ще гледам да нямат съприкосновение с бебока, че на всичкото отгоре нашите са изключително космати, но като порасне малко... Simple Smile

Мамче, Хоуп
е права, сигурно бързичко ще ги свалиш.  Laughing И аз се бях сдухала за тия килограми, понеже почнах бременността с доста отгоре (качих покрай спирането на цигарите), но засега съм качила само 3-4, за щастие, а и съм си казала, че няма да го мисля толкова, качването е неизбежно, а после с режим и движение все ще се свалят рано или късно.  Wink

# 624
Уф и на мен са ми проблем килограмите.
Според лекаря не трябва да качвам повече от 7 кг. до края на бременността, защото стартирах от 71 кг., и се водя с наднормено тегло.
А засега съм +4 кг., т.е имам аванс от само 3 кг., което няма как да стане, освен ако не почна разделно хранене.А уж се ограничавам-без сладко, пържено, плодове -само по 2 бр и то до обяд.
Сега ще наблегна и на йогата и пилатеса.Поръчах си топка от продавалника за фитбола Simple Smile

# 625
Здравейте, момичета!  smile3525

Бях днес на консултация, бебка е добре, наваксала си е едната седмица изоставане, всичко е в норма.  newsm68 Болките лекарката каза, че са ми нормални, бебка вече била тръгнала да се качва нагоре и натиска разни други чарколяци. На мен пък лекарката ми се кара, че не наддавам. Като се качих днес на кантара - 56 кг. (като забременях бях 60 кг.), краката ми са станали като щеки и на фона на корема изглеждат още по-слаби. Все пак от предишния път съм качила половин кг. А за после изобщо не се притеснявам. С каката бях +17кг, като в началото пак бях отслабнала, 9 от тях си оставих в болницата, останалите бяха малко дупе и гърди и много бързо ги свалих покрай бебето Simple Smile

# 626
Здравейте, мамчета!

Видях, че коментирате киселините. Няколко пъти забелязах, че като лежа и гледам филм или някой сериал, особено, ако е по-продължително и аз имам киселини. Всъщност не знаех какво е това, то много гадно, бе! За сега се търпи, рядко ми се случва. И аз се повдигам по нависоко. Помага ми прясно мляко или банан, или поне така си мисля. За спешни случаи имам сода, знам че не е много хубаво, но ако се наложи няма да се замисля.
Знаете ли кои храни са противопоказни? Видят, че коментирате, че от портокали, май ще трябва да зарежа мандарините вече  newsm78 Аз не мога да преценя кога се получават и дали е от тях, защото от време си хапвам. Кои плодове и храни като цяло да избягвам?

# 627
  • Пловдив
_Hope_,благодаря за статията!Явно ще е така занапред.

sky_high__, и на теб мерси за хубавите идеи.

# 628
Привет и от мен   bouquet вече почвам да влизам в час със задачките в офиса и съответно ми остава и време да пиша тук Simple Smile

За животните, както и преди съм казвала, ние имаме две кучета среден размер /20кг всяко/ без порода са, едното го имам от 4 години, другото от 2, и са абсолютна част от семейството. Едното обаче ще трябва да дам на родителите ми, заради нрава му - много темпераментен, изисква дълги разходки, внимание и игри вкъщи, абсолютно непосилни за мен когато имаме бебе. Другото обаче, излиза навън за буквално 5 минути, върши каквото върши и иска да се прибира - не обича да е навън, а вътре иска единствено след като се наяде, да си легне. Има си легенче, в което спи, и не се качва по дивани и легла, освен ако изрично не я поканим - абсолютно съвместима е с бебе. А и също както някои мами тук бяха споменали, съм на мнение, че е хубаво едно дете да расте с животинче, аз самата съм расла с куче откакто се помня и не бих лишила детето си от това.

За килограмите... мисля че скоро ще се разплача. Така както ме видяхте на снимките от сватбата не изглеждам дебела, но реално съм /към тази сутрин/ 71,8кг! Не знам къде съм ги събрала, меря се всяка сутрин и все е нагоре. Не знам точно от колко съм стартирала - меря се от 10г.с. и тогава бях 64,5кг. Още колко ще кача идея си нямам. Вярно, че не се разхождам много заради работата в офиса, но пък и не хапвам повече отколко преди да забременея и вече съм +7  ooooh! За киселини, да ви кажа момичета, аз дори не знам какво точно е да имаш киселини защото никога през живота си не съм имала такива... надявам се и в този период от живота си да пропусна.

За мърдането... само аз ли не усещам това втвърдяване на корема, за което чета, че пишете? В смисъл това задължителна и желателна част от бременността ли е?

Също така, при мен мърда по 2-3-4 пъти на ден за по 5 минути, усещам като седя и като лежа, никога когато съм права или ходя, но не мога да преценя върти ли се, рита ли, какво точно прави. Това нормално ли е или да почвам да се притеснявам?

# 629
 RoseAmber, втвърдяване с предишната бременност усетих чак като ми започнаха родилните контракции. Не е задължително да имаш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт