Отговори
# 630
Lidkata,
точно както елхичка описа - по възможност разделно хранене и плодове само на празен стомах.
Последното хранене да е поне 3-4ч, преди лягане. Да се избягват люти и пикантни храни, домати и доматено пюре, пържени и мазни храни, чесън и лук. Едно, от нещата, за които трябва да забрави човек с киселини, е портокали, портокалов сок и мандарини /аз от това си патя най-често/. Кафето, шоколада и газираните напитки трябва да се сведат до минимум.
Подходяща е храна приготвена на пара или запечена.

# 631
RoseAmber не се притеснявай, че не усещаш втвърдявания на корема. При доста жени това става на по-късен етап от бременността и повярвай ми хич не е приятно! Все едно имаш камъни в корема...Можеш само да се радваш  Grinning

# 632
Момичета, има ли начин да си върна старата визия на БГмама, че тази адски много ме дразни...? Дори не виждам лентичките в подписите...

# 633
Едно, от нещата, за които трябва да забрави човек с киселини, е портокали, портокалов сок и мандарини /аз от това си патя най-често/. Кафето, шоколада и газираните напитки трябва да се сведат до минимум.
Подходяща е храна приготвена на пара или запечена.
За пърженото и доматите знам, баща ми има проблеми със стомаха, но мандарините ме втрещиха  Shocked. Вчера много се усъмних след като сгънах 3 пред телевизора, ще опитам без тях, та да видим как ще е. Пържено по принцип не ям. Кафе само 1 през деня и газирано освен чаша бира веднъж в седмицата не пия. За това много се зачудих от какво се появяват при положение, че никога не съм имала.
RoseAmber , дано не разбереш какво са киселини. И аз не знаех, сега разбрах, при мен са леки, ама са много неприятни. Не се притеснявай за килата, по принцип не трябва да се гледа кантара, а мерките. Теглото може да се измени от много фактори включително задържане на вода, преди тоалетна, бебето естествено, мастна тъкан в гърдите и т.н.

# 634
Lidkata, slun4iceto, mimeto_slavova, благодаря за отговорите! За втвърдяването на корема разбрах и няма да го мисля докато не започне само или не напредна повече Peace

А за мърдането на бебето? На този етап колко често трябва да мърда, с какъв интензитет, в смисъл колко осезаемо? И къде, долу ниско, по-горе при пъпа? Предполагам, че всичко е строго индивидуално, но като ви чета как споделяте, че вашите мърдат по цял ден, обръщат се, ритат, и се чудя дали всичко ми е наред - на прегледите с ехограф винаги го виждам да мърда постоянно, но на усещане е, както казах само по няколко пъти на ден и само ако лежа или седя.

# 635
Здравейте момичета!

Ах тези килограми...аз съм много смотана - в началото не се изтеглих, знам само че бях качила малко преди да забременея, защото имах много тежки месеци и никакво време за спорт! По мои сметки би трябвало да съм + 6, 7... всички казват, че изглеждам супер и само на корем съм пораснала и на гърди - вчера даже си мислех, че всяка тежи сигурно около 1 кг и мога да правя упражнения за ръцете с тях ( станали са гиганти !!!) Не ме притесняват килограмите...ще ги сваля бързо аааа надявам се!

За киселините : Само веднъж получих и тъй като не бях получавала преди това се чувствах ужасно! Дано не ми се случи пак! Обичам много портокали и чесън и люто...ям пържени яйца, но аз в никое ядене не слагам олио или зехтин...ами горе долу се справям за сега с храненето, но напоследък много ми се дояжда вафла Морена- и си хапвам!
Дано всички, които имат проблем с киселините да намерят нещото, което им помага!

Искам да ви питам, вие изморени ли сте? Моят живот представлява работа , университет, учене до късно и разходки с кучето, вечер си лягам късно и ставам рано...едвам издържам, а преди не беше така.  Когато имаме гости нямам търпение да си тръгнат, а аз съм доста гостоприемен човек!
Та питам и вас - изморявате ли се по-бързо? Физически и психически? Почнах и да забравям някои неща.

# 636
RoseAmber , при всеки е различно и то много. При мен мърда постоянно, не съм намерила някаква закономерност. Дали съм седнала, легнала, на една страна, наядена, няма значение, май само права не съм обръщала внимание. В началото беше ниско долу постепенно се вдигна.
Всъщност ние вътре нямаме нервни окончания и рецептори за болка, така, че това което се усеща е външно (по кожата) или поне аз така си го обяснявам. Сигурно зависи как е разположено бебето, плацентата, собствената чувствителност, дали бебето е активно и т.н.
Не се притеснявай нали всичко е на ред, ще го усетиш Simple Smile

Rachel Bean , аз първите месеци заспивах права. Добре, че това изчезна, но и аз забелязвам, че е съм по-изморена от обикновено. предполагам е нормално, все пак сме натоварени да носим и развием живот Simple Smile

# 637
RoseAmber, втвърдявания и аз не съм усещала, така че не си сама Simple Smile Ритниците при мен също не са постоянни.
Имаше сега ден-два дори, в които изобщо нищо не усетих (беше точно след като се оплаках тук, че не е много приятно усещането и реших, че бебо ми се е разсърдил  Laughing ). После пак се появиха. Но със сигурност само седнала или легнала, права за сега не съм усещала.
Друга закономерност обаче странна при мен - винаги е отляво! Понякога малко по-долу, понякога леко по-нагоре, но винаги отляво. Много странно, отначало не ми правеше толкова впечетление, но сега направо ми се набива вече на очи. Даже тази сутрин почти до този страничния кокал на кръста беше, толкова на ляво. Вдясно до сега нищо не е имало.  newsm78
Rachel Bean, завид завид за гигантите  Joy Моите са обявили стачка и са решили да не помръднат, докато не стана 100 кг и вече няма нужда от тях  Crazy (засега съм 48).

# 638
Привет на всички.

Днес имах близка среща с бебето на скан и беше много интересно, по едно време заспа, а после позираше
Скенографера каза, че ще имаме момиченце  stork-girl 
така че мога да знам какво да копучам макар, че мисля че е рано.

Аз имам един много глупав въпрос, но все пак.. нали казах, че от няколко дни усещам като леки контракции, които се изявяват в това, че все едно имам сърцебиене в корема, имала съм такива по време на цикъл затова смятам, че е от матката, но понякога това усещане е на различно място възможно ли е да е бебето, а аз да не го различавам  Thinking

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 17:52 от MiMito12

# 639
Здравейте мами  bouquet
На мун за киселините ми помага сок от лимон със сода и вода.Пие се докато кипи.Също така и ябълки.Докторката ми предписа Гавискон ако са много силни и нищо друго не помага.
РоузАмбър радваи се че нямаш втвърдяване на корема защото не е ншкак приятно.Хем боле хем има една гадна тежина,все едно с камъни е пълен.
Честито на всички с хубави новини и узналите пола.

# 640
Добра вечер дами !  Hug
За втвърдяването и аз има и то малко по често от колкото ми се иска, вдигнах си магнезия пък да видим ще има ли ефект.  Praynig
За киселините и аз имам ,особено ако ям нещо с домати  Rolling Eyes .И предния път и сега ми помагат прясно изцеден сок от моркови .  Peace
С кг. и аз се притеснявам ,миналия път качих много и сега се старя да не повторя нещата.Започнах с 56 кг, през първите 3 месеца не качих нищо,но 4-ия стигнах 60 кг  Rolling Eyes .Сега преди да се разболея бях стигнала 62 и след 1 седмица грип и неядене пак съм 60 кг.  Thinking За сега съм доволна ,надявам се да задържа нещата.
Бебка мърда и шава много  Crazy ,направо не я знам кога спи .Явкото беше доста по муден ,усещах го рядко и много леко ,тази буболечка е силна и много активна постоянно  Mr. Green
Възхищавам  се на всички ,които правят упражнения ,йога или нещо друго  bowuu .Аз съм природно мързелива и не мога да се навия да правя такива неща ,най -много някоя дълга разходка да заформя  Whistling

# 641
Пфу, и аз съм болна, засега е само гърло, но да видим как ще се събудя утре. Смятам да пробвам компреси с извара, дано помогнат, и дано не вдигна темп-ра.
С киселините имам проблем още от 5 г.с, до този момент не знаех какво е това  Shocked Появяват се винаги, когато преям с тестено, плодовете и другите храни не ми влияят, чувала съм, че помага студеното прясно мляко.
Бебо го усещам не като ритници, а като превъртане в корема, не е ниско долу, а на нивото на пъпа.

# 642
И при мен движенията са превъртания, а не ритници и са ниско долу, почти винаги отдясно  Simple Smile
На болните бързо оздравяване Peace

# 643
И при мен е по скоро превъртания и хълцане ниско долу, отколкото ритници. Може би е рано, чак се ядосвам на себе си, че не помня, как беше с предните ми две бременности.  Rolling Eyes

# 644
Моме и аз правих компреси с извара като бях болна и определено облекчава  Peace
Освен това си взех спрей Прополис с невен и също е хубав!

Общи условия

Активация на акаунт