Отговори
# 645
Добър вечер, мацки с юнчета!

За  специфичното втърдяване в различни позиции на корема си вече писах....Сега да споделя, че от няколко дни едва доловимо усещам обитателя на моя тумбак yes - все още не са изразени ритници, а по-скоро като потупване на пулс във вена Heart Eyes  Дори и ММ го усети тази вечер и попита да не би да е от мое движение на кръста или пък от дишането ми, но аз нито мога така да си мърдам само кръста докато седя изцяло неподвижно, нито дори дишам / в смисъл, че притаявам дъх за да го усетя и да съм убедена, че не го бъркам примерно с някаква перисталтика/.  Засега чувството е много приятно /днес даже като пътувах в автобус и пак го усетих, се изхващах сама, че съм докара някаква вероятно идиотски захласната усмивка Laughing/

Киселини, слава Богу, нямам...надявам се и да не получа. От време на време обаче от определени храни в устата ми се явява един натрапчив и трудно преодолим вкус  метално-киселинен Rolling Eyes Неприятно е, но на фона на оплакванията, които споделяте много мами тук, направо ме е срам дори на въпрос да го отварям Embarassed

Момичета, има ли начин да си върна старата визия на БГмама, че тази адски много ме дразни...? Дори не виждам лентичките в подписите...
Погледни горе вдясно на страницата - там има бутон "ползвай старата визия" Peace

Хубава вечер на всички!

# 646
Ох,я кажете мамите в 18-19 г.с. усещате ли вече бебоците?Аз не мога да разбра какво усещам и нещо почнах да се притеснявам.Има дни в които усещам все едно гъделичкане,някакви пеперуди с стомаха,но има дни в които нищо не усещам,като днес например и направо полудявам  Sad

# 647
Започнах да усещам бебка в 17 седмица. Усетих я веднъж и после към седмица нищо. Чак се бях притеснила. Сега съм 22 и от седмица - две я усещам всеки ден, най - често когато съм легнала и седнала. Но днеска я усетих и под душа   Heart Eyes 
Не мисля, че ако някой не усеща ритничетата има повод за притеснение на този етап. Аз самата се учудих, че започнах 17 седмица да ги усещам, понеже на всякъде пише, че се започва към 20 седмица. Не се притеснявайте, съвсем скоро всички ще сме с мърдащи тумбачета.

# 648
Червенокоске не се притеснявай.Една приятелка започна да усеща бебка доста късничко към началото на 6-ти месец.
Аз моите диванета ги усещам доста отдавна,но в началото беше само едно леко гъделичкане и не всеки ден.По скоро 1 2 пъти в седмицата,а сега нямат спирка.Вчера цял ден и нощ не се спряха даже и таткото поздравиха за първи път,и вече си има ясно изразени ритници и преобръщания.

# 649
Явно при всеки е различно,а и сигурно наистина още е "рано" Усещам гъделичкане,от време на време все едно се обръща бебка,ама не съм сигурна дали е тя  ooooh!Иначе на 23ти бях на доки,прави ФМ ,всичко е ОК.Каза ,че е момиче 100% ,че всичко е наред.Дано така да е и за напред  Praynig
 lili_rado_ на твойте бебоци сигурно вече им е тясно,душички златни и за това се борят за пространство  Mr. Green
Пък chilimura  е доста преди мен в седмиците ,та имам време още  Laughing
Намерих отговор на всичко и си се самоуспокоявам ,та да легна да спя спокойно  Mr. Green
Благодаря ви ,момичета   bouquet

# 650
  • Pb
Моме, при гърлобол много ми помага гаргара със сода или с лайка (отвара), а може и двете в комбинация. Ако е много напечено положението направо си обтривам сливиците с мед + сода, след което чувствам невероятно облекчение. При мен никое хапче за гърло не е постигало този мигновен ефект.

Килограмите не че не ги мисля съвсем, но не се къхаря за свалянето им. За отрицателно време покрай грижи, разходки и недоспиване ще се стопят. Кърменето буквално ме изпиваше (ядях като за световно, за да не падам под определени килограми). Като спрях да кърмя, веднага загладих косъма. Мен по-скоро ме притеснява недоспиването, което в комбинация с динамичното ежедневие ми идва доста нагорно - ще видим този път как ще се случат нещата...

леле, някои от вас вече са рехвърлили 50 % от бременността - как си лети времето само  Crazy

# 651
RoseAmber, втвърдявания и аз не съм усещала, така че не си сама Simple Smile Ритниците при мен също не са постоянни.
Имаше сега ден-два дори, в които изобщо нищо не усетих (беше точно след като се оплаках тук, че не е много приятно усещането и реших, че бебо ми се е разсърдил  Laughing ). После пак се появиха. Но със сигурност само седнала или легнала, права за сега не съм усещала.
Друга закономерност обаче странна при мен - винаги е отляво! Понякога малко по-долу, понякога леко по-нагоре, но винаги отляво. Много странно, отначало не ми правеше толкова впечетление, но сега направо ми се набива вече на очи. Даже тази сутрин почти до този страничния кокал на кръста беше, толкова на ляво. Вдясно до сега нищо не е имало.  newsm78

Toчно както си го описала е и при мен! Всеки ден го усещам да помръдне, но не е силно, понякога не съм сигурна дали е точно то. Винаги е когато седя или лежа, винаги е ниско долу, само веднъж беше при пъпа, но не е от ляво, обикновено си е точно посредата  или леко вдясно.

Добре, успокоих се, има и други, които са точно като мен Simple Smile

# 652
Явно при всеки е различно,а и сигурно наистина още е "рано" Усещам гъделичкане,от време на време все едно се обръща бебка,ама не съм сигурна дали е тя  ooooh!Иначе на 23ти бях на доки,прави ФМ ,всичко е ОК.Каза ,че е момиче 100% ,че всичко е наред.Дано така да е и за напред  Praynig
 lili_rado_ на твойте бебоци сигурно вече им е тясно,душички златни и за това се борят за пространство  Mr. Green
Пък chilimura  е доста преди мен в седмиците ,та имам време още  Laughing
Намерих отговор на всичко и си се самоуспокоявам ,та да легна да спя спокойно  Mr. Green
Благодаря ви ,момичета   bouquet
Щом доктора ти е казал че всичко е наред значи е тако.Не си притеснявай и не се вкарваи в някакви филми.Позитивното мислене прави чудеса  Hug На моите мъници незнам сега дали им е тесничко ама в най-скоро време ще им стане..  Mr. Green

# 653
Miss Blondy~Redhat - Много благодаря!   bouquet
А да питам вие виждате ли лентичките на другите, защото при мен ги няма?

# 654
Профил -> Настройки на изглед и подредба
От там се показват лентичките Simple Smile

# 655
Здравейте на всички!
Днес трябваше да съм при доки да видим резултатите от БХС и микробиологията, ама като гледам времето май никъде няма да отида.
За усещането на беба - от време на време усещам как помръдва, но има дни в които нищо не усещам и се плаша. Все още силни ритничета не съм усетила, а и таткото чака да усети нещо всеки ден с ръка на тумбака. Но май ще трябва да почака още.  Crazy

# 656
Miss Blondy~Redhat - Много благодаря!   bouquet
Можеш да ги активираш отново от Настройките на профила си. Трябва да махнеш тикчето в квадратчето пред "Не показвай лентичките на потребителите" (текстът не беше точно такъв, но е подобен.

За килограмите: аз съм +6кг. Цифрата доста ме смущава, тъй като имам още цели 4 месеца, а не ми се иска да качвам много.
Предният път качих 10кг за цялата бременност (заедно с отслабването в 9-я месец от 1-1,5кг). В родилния дом оставих 6кг, а разликата от 4кг чак след 1 година, когато спрях да кърмя.
Доста жени смъкват докато кърмят, обаче има и доста които качват в този период. Е, аз съм по средата.

За умората: и физически, и умствено започнах да я усещам по-осезаемо.
Вечер си лягам в 9-9:30 и сутрин едвам ставам в 7ч. Следобед ще глътна някой в офиса.
Още по-лошо, че пак започнах да забравям. Някои неща ми звучат все едно никога не съм ги чувала, а после се оказва, че дори съм си записала нещичко по въпроса.

За усещането на бебето: сега го усетих още в 16-17 г.с. Но предишната бременност чак в 20-21 г.с. Индивидуално е и въпрос на опит.

# 657
Lidkata   bouquet
Момичета, някоя от вас разбира ли повече от Застъпено майчинство? Аз писах и в счетоводната и отговорът ме удовлетворява напълно, но ми се искаше още едно компетентно мнение. До колкото разбрах , за да е застъпено майчинството (да се взимат пари като за 1вото дете , а не да се гледа 1.5г назад доход), трябва да сме вече в 45дневен срок преди раждане преди 1вото дете да направи 2 години. Така ли е?

# 658
  • София
Да се включа и аз за килограмите....
Вие въобще ядете ли?
Mary_Angel,
от 6 кг се притесняваш? Недей, няма смисъл.
Естествено, че не е добре да се трупат много килца, но не бива и да се ограничава бременната.
Аз за моите килограми при предишни бременностти няма да казвам, да не ви стресирам.  Mr. Green
Сега съм +10 кг. Постоянно гладна, но наблягам на плодове и зеленчуци. Да се чуди човек откъде дойдоха тези 10 кг.  Joy

Иначе бебата я усещам много често вече. Даже днес цяла сутрин нещо се върти, явно аеробика...или нещо подобно.

Да кажа и аз, че новият вид на форума е отвратителен!  Crossing Arms

# 659
Здравейте и от мен  newsm03
Докато се наканя да пиша, Вие почти изписахте темичката.
Искам да се похваля и аз с моите бандити - почнах да ги усещам как мърдат. Вече не е както преди едно гъделичкане, а вече е по-ясно изразено. Още са слаби ритниците, очаквам скоро да се засилят. newsm53

Относно килограмите, вече съм 6+ Струваше ми се, че доста бързо качвам, но се оказа, че било нормално и то за 2.

На мен също не ми харесва новият вид на форума, за това използвам старият. Wink

Общи условия

Активация на акаунт