ИНВИТРО /ИКСИ И ДРУГИ/ ПРИ ДОКТОР АЛКАН ЕМИН В МЦРМ „Радост” - гр. Варна 2

• 88 594
  • 935
  •   1
Отговори
# 780
  • Бургас
За някои неща съм съгласна. Примерно за включване на упойка и т.н.
Мен ме изненада, че при инсе, се заплаща и преглед с ехография /т.е. не е включена, когато се прави под ехографски контрол/. Предполагам, че упойката при пункция е същото.
Обаче специално за инсе описание няма какво включва цената обявена на сайта. Пък и може не винаги да се прави под ехографски контрол, та не знам.
Колкото до абокати, консумативи и т.н. има ги във всички болници. Не са само във Варна.

Когато говорим за стимулации ми се обясняват нещата. Медикаментите, цените. Добре, не питате ли с какво и какви варианти има? Дозировки, защо и т.н. Обяснява ми всеки медикамент как действа и от какво е направен и каква цена ще има при стимулация за инсе.  newsm78 Майната и на цената, аз искам да знам с какво ще бъда "третирана" и как се оправдава дозата и т.н. До сега никой не ми е дал и вит С, без да ми обясни защо.
Напънах за определен вид стимулация сега, но ми каза, че няма смисъл. На клостил правя по 4 фоликула, а исках да мина на инжекции този път. Директно ми каза, че няма смисъл. Иначе можеше да ме "хапне", ако беше за пари. Хем лесно, хем бързо. В смисъл, че инсето не е висока топка като инвитро, но пък стимулация можеше да направи и със скъпи препарати, а аз бях готова да дам пари. 

baby72, съжалявам, че не се е получило. Не знам защо не ти е предложил опция за донорска, явно се е надявал да стане и с твоя. Аз лично бих пробвала до момента, в който просто вече няма как да ползват мен. Дори и минимален да е шанса не бих го изпуснала за нищо на света. След това...просто ще се откажа.

Може би нямам високи очаквания...знам ли. Нямам голям опит с такива клиники. Първата, която посетих беше в Бургас, но там никога няма да повторя. Цените същите, но ... както и да е.

# 781
MySelf, нали отиваме при доктора с доверие и вяра че си знае работата и действа в интерес на пациентката! Отивам в клиника а не пазар с мисълта че пред мене стои почтен човек и понеже ми връчи торбите с лекарствата и ме изпрати на касата аз си мислех че така се процедира. Лампата ми светна късно, като се наложи да си купя витамин Е и се оказа че цената е доста по-добра. Но вече се бях хванала на хорото .... и след като ми пробута с лека манипулация супер силните инжекции / Елонва, сетих се за името) казвайки ми че струват към 1000 лв, но на фактурата се оказаха 1300 !!! , аз взех че проверих цената варираше от 480€ до 515€ ! Но бях вече на хорото .....

А, да сещам се за пробния трансфер - не обели и дума че ще има раково нещо - качих се за преглед и намазка за микробиология и се започна едно яко бъркане (с болка до сълзи) и каране "я се отпусни че няма да се боря с теб я" и така 10тина безкрааааайни минути ..... какво му пречеше да ми обясни какво ми прави .....

Ти си имала явно късмет да попаднеш в ден когато е бил по-малко алчен !

както казваш майната на парите, аз ще ги изкарам, но не мога да върна времето което ми изгуби.
За материалната страна -аз съм привилегирована, но какво да кажа за многото двойки, които отиват при него в голяма вяра и ограничени средства, какво да кажа за двойките, които в тези трудни времена взимат кредит за да осъществят една Светла мечта .....

Моята мечта е напът и то двойна, но не благодарение на Емин!

Не мога да кажа че съм му обидена или ядосана, просто ми остави една дълбока горчилка на мене лично!
Всъщност яд ме е но на себе си, че не послушах вътрешния си глас, който още от начало ми каза че това не е моя доктор!
Може би споделянето на моят опит ще даде на тази която не го почувства " моя доктор" да не се хваща на изсмукващото нерви надежди и пари еминово хоро .

Трагичното е че след контакти с не малко жени и прочетени блогове май не бих стъпила в нито една от клиниките .....

хайде момичета поръсвам ви с розов прашец  Hug

# 782
 Hug
beby при мен пробния трансфер и цитонамазката минаха по същия начин, без да зная какво ми се прави
и с много болка. На всичкото отгоре после ми светна лампичка че за пробния трансфер уж навлизаме в кухината на матката, а никаква промивка и почистване преди това не беше ми направено. Това е много опасно! Naughty

# 783
  • Бургас
Както и да го погледнеш до сега не съм чула само хубави неща за никого. По някаква причина се разбирам за сега с Емин и докато е така ще сме там. Но както всеки човек, ако не ми е ОК ще се махна. Хем съм клиент, хем съм пациент Simple Smile Държа да получавам качествена услуга като клиент, който си плаща и всяка терапия и манипулация да ми бъде обяснена като пациент Simple Smile и нямам грам толерантност по този въпрос.

# 784
Здравейте, момичета!
Аз още от самото начало бях със смесени чувства от др. Емин, но по ред причини се върнах при него една година след първата ни среща.Започнахме всичко от начало, като този път отказах да взема торбичката с добавките, защото си ги купувам в пъти по евтино от Iherb.Всякакви изследвания бяха повторени, всички лекарства бяха купувани от него.При едно от изследванията излезе имунулогичен проблем - завишени ANA - 8.4   при норма< 1,1.Доктора препоръча вливания преди процедурата и по едно всеки месец след положителен тест-80ампули на вливка.Обяви ми цена от 20 000лв. за всичко и ми назначи дата за следващ преглед.На следащия ден се свързах  Нац. център по имунология, пратих и серум и платих за разширени имунологични изследвания.Резултат -ANA-0.29 при същата норма -1,1.Заключение - препоръчва се единично  вливане при процедура Инвитро на не повече от 40ампули.На следващият преглед др.Емин утстанови фоликули и започнахме фоликуметрия, препоръча пункция / в 26 ден от МЦ и при Естрадиол 423, при условие, че приемах Естрадиол- чрез Климара и Естроферм/
Съгласих се въпреки, че всичко говореше за липса на яйцеклетка.
Обявена цена за пункция 450лв., а при наличие на яйцеклетка 2000лв.
В деня на пункцията, по други трябваше да се прибирам спешно, затова не лежах задължителното време, а станах и се облякох след 20мин. от преместването ми.
В кабинета ми бе съобщено, че няма яйцеклетка /не бях и очаквала друго/, но поради емоционалното ми състояние се  е наложило поставянето на тройна доза, подчертавам тройна доза пълна упойка - аз съм 48кг.Така ми бяха поискани 900лв.
Платих ги, попитах го ако приложим стимулацията и въпреки това няма мои яйцеклетки как стои въпроса с донорството.Беше ми дадена бланка и ми каза  цена около 15 000евро
/ ориентировъчна, тъй като зависело от състоянието на донора/.
За тази сума, както и за предходните прегледи и изследвания, документи не ми бяха давани с обяснението, че клиниката не работи и няма кой да ми издаде касов бон. Нямаше рецепционистка и момиче на касата.
След няколко дни, поисках документ  документ за проведената пункция, но такъв ми беше отказан.
Взех последният издаден касов бон и по изписаният там ЕИК проверих МЦ Радост в Агенция по вписвания - Търговски регистър.
Дружеството няма дейност продажба на лекарства,няма и лиценз за такава дейност.Върху дяловете на дружеството има запори на стойност 200 000лв., а сградата е възбранена от банка.Няма да цитирам имената на кредитора и банката - информацията е общодостъпна.
От 03.11.2014г. Алкан Емин е регистрирал друго дружество със сходно име.
За сега се боря със себе си, защото си обещах да не мисля негативни неща, да продължавам напред без да се връщам назад.
Ноооо дали ще се преборя не обещавам. В този център има толкова много работа за НАП, КЗП, Комисия по лекарска етика и други инстанции.
Покрай проблема си се запознах с пет жени, които са минали през същите абсурди.
Преди коледните празници не искам да развалям ничие настроение, дори на доктора и неговото семейство.
Но си обещавам, че  каквото зависи от мен за да спра това неморално, неетично и нечовешко поведение с единствената цел финансова облага и то от болката ни и най-вече за сметка на здравето ни.
Чувствам се длъжна да споделя с вас -борещите си.
Който има очи, ще види, който има уши ще чуе.
Весела Коледа момичета, пожелавам ви от сърце сбъдване на най- съкровените ви мечти.  Praynig Hug

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 18:23 от Kralincesa

# 785
  • Бургас
За лечение и т.н. не мога да коментирам, но за тия запори. Хубаво де, запор над дял на съдружник, който запор е възникнал  от вземане, което не е пряко свързано с клиниката или поне няма данни да е такова....какво общо има? Да не говорим, че ако се проследи само малка част от веригата ще стигнем до интересни изводи, които нямат нищо общо с лечение и т.н. Самия факт, че човека със запора и човека, в чиято полза е запора са били съдружници и най - вероятно си имат още бизнес ми говори, че това няма нищооооо общо с МЦ Радост като цяло. И да ако съдружника ми има запор, аз бих опитала същите неща Simple Smile  Има и няколко дела....но пак си мисля, че няма нищо общо, а е ...както и да е.
Ако носи някаква утеха, то съдружника на доктора е със запор и дължи пари на бивш негов съдружник... Е и?
На мен не ми пречи на стимулацията в момента, но явно здраво ме е изтряскал хормона.

# 786
проблемите са му наистина сериозни! И не се знае къде ще му излезе края !

# 787
  • UK
Чета, чета последните коментари ииии не вярвам на очите си!

Да си направиш клиника и да почерниш името и, както своето си, що за човек трябва да си Rolling Eyes

# 788
И това стана само за година и половина от отварянето на клиниката !!!! Явно апетита му е голям и забравя че освен да взема пари трябва и хората да са доволни !!
Вярно има някой друг резултат, но от май месец нямаме много положителни резултати обявили се на линия . Аз минах по реда си април и тези с които се запознах НИТО ЕДНА няма с плюсчета ..... newsm78

# 789
Момичета,

хвърлям поглед на темата ви. Искам да ви насоча и да ви спестя време и пари. Не си губете времето и парите в България. Аз съм на 40, декември ставам на 41. На 11.11.2014 се роди нашето Истанбулско бебе. Не съм правила опити в България и слава Богу. Всички повредени българки в Истанбулските клиники бяха повредени от български лакари-свeтила. Нямам думи да опиша професионализма, отношението и бързината, с която поемат даден случай за разлика от прехвалена Софийска клиника, където чакаш 1 година до де ти дойде часа за първичен преглед. Aко пък трябва да чакаш още толкова за решението на фонда....... Нали се сещате колко ценно време е загубено, пък  и рядко има резултат и смисъл. Любопитно ми е колко пари излиза 1 опит в България без фонда и с фонда, защото в Турция излиза средно 2200 евро процедури, 500-1000 евро медикаменти + пари за квартира или хотел и храна, които пооскъпяват но си струва...Готова съм да помогна на всяка от вас, която има въпроси. Аз получих информация за Турция навреме, докато все още имах шанс там. Тук ме гледаха с поглед тип "нямаш шанс заради годините" и ме мотаха докато сама не се отказах от няколкото ходения при Др Александров в АГ Варна. Само да добавя диагнoзи тук-мъжки фактор, аз съм наред. В Турция-при мен намален яйчников резерв-направо ме застреляха с тази новина, но за тях това не е мисия невъзмoжна както за нашите светила, който веднага бързат да пращат за донорска яйцеклетка (тя колко струва между друготo, защото донорките даряват без да им се плаща. Та кой си пълни джоба?) Успeх на всички, имайте вяра, но постъпвайте правилно! Aко не стане от 1-2 опита, сменяйте клиниката. Аз имам 2 опита в Memorial-Истанбул за жалост неуспешни, с връщане на 3 дневни ембриони на същия цикъл. Успях на трети опит, първи в Bahceci на замразен трансфер с 5 дневни ембриони. Знам, че това е борба за надежда, за точния лекар и за мечтата ни, но аз започнах с инвитро на 39 години и родих на 40. Колко от вас се борят с години? Стимулациите не са никак базвредни, всичко си ма последици. Не позволявaйте на всеки c диплома на гинеколог да се прави на ембриолог. Още веднъж успех на всички, ще хвърлям по един поглед на темата.

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 10:20 от flowerlily

# 790
Здравейте, може ли да попитам как поръчвате от iherb, тъй като не виждам доставка за България. Другото не ми се коментира. Минах през всички тези процедури, бях с положителен тест, на първия ултразвук всичко беше наред, но на втория сърцето беше спряло.
Да, цените са високи, но имам вяра в професионализма му и не съм била тормозена, никога не ме е боляло. Може би наистина всичко е индивидуално и зависи от доверието, което имате към лекаря си. Пробния трансфер не успях да разбера кога мина, нищо по-различно от цитонамазка, неприятно, но не и болезнено. И кратко. Явно е различно. Трябва да вярвате на д-ра, който сте избрали, независимо кой е той.
Успех на всички!

# 791

Здравейте момичета,
напълно съм съгласна с baby72. Нямам опит при д-р Емин, но имам прегледи и   консултаций за евентуално инвитро с донорска яйцеклетка.При посещенията не видях да има двойки чакащи за инвитро или преглед.Цената, която ми беше казана е доста висока, но не само цената впечатление отрицателно ми направиха и други неща, които няма да ги коментирам. Моето мнение е че явно има  доста финансови проблеми, които оказват влияние на психичното му здраве.Това все пак е мое мнение и не ангажирам никого.Желая успех на всички.

# 792
Hegra, коментирай това което ти е направило лошо впечатление! Със сигурност знам че Емин чете този блог и ако това което мислим го накара да промени отношението си към жените, които отиват с болката си при него, ще е добре! Пък ако не може да премисли и да смени професията си .......

# 793
baby72, ще запазя за себе си това, което ми е направило впечатление.Има доста момичета, които са му гласували доверие и това си е тяхно право, нека оправдае тяхното доверие.

# 794
Следя дискусиите ви по темата от много време, но досега не бях сметнала за необходимо да се включа в този форум по тази тема.
  Скривам разказа си, че се получи много дълго и не всеки му се четат лични истории...

Скрит текст:
Пациенти сме на Емин от 2 години, в момента съм бременна както се вижда, постигнах го при Емин ин-витро първи опит. Истината е, че малко преди ин-витрото успях да забременея спонтанно, предполагам повлияно от лечението при Емин, с тежък мъжки фактор сме, но за нещастие излезе кухо яйце.
  Впечатлението ми от Емин - не знам колко е добър, но знам, че едно от главните неща, които ме дразнеха през тези 2 години беше не казването на точните суми.
  Първия път при откриването на проблема при ММ и предложението му за лечение, когато питахме колко ще излезе - отговора беше 2-3 хил лева... е в средата на лечението бяхме на 3 хил лева и нямаше връщане назад. И му го казах тогава, че това не е коректно отношение. Но
продължихме.        Стана кухото яйце, питам колко ще струва аборта - 400 лв, накрая ако не ме лъже паметта фактурата беше за 600 лв. Направо ми идеше да ревна, как може... излизам от упойка, целия ужас който преживях след толкова години чакане, и на касата поредния шамар.
     Дойде заповедта от Фонда, уж всичко платено от него, ама щели още лекарства да ми трябват за стимулацията, то ако си реша ама било по-сигурно. Питам колко - ами от 700лв до 1200 лв. Викам да не стане като с ММ?! В средата да трябва още лекарства и да нямам пари  - нямало да стане така. Е това позна, ама на трансфера ми отряза главата.
   Какви и колко лекарства ще ми трябват не казва предварително, носи ми и това е. На касата на фактурата - медицинска услуги иди разбери за кое колко си дал. В деня на пункцията - уж платена от Фонда, по предварително запитване към него трябвало да доплатя мисля, че каза 300 или 400 лв. На касата - 800 лв... а и една торба с лекарства ми бутна след упойката. Като се прибрах и освестих, огледах лекарствата, чукнах в интернет и излезе, че повече от 150-200 лв няма как да струват. В деня на трансфера, той много бързаше, но аз реших все пак да попитам каква е била тая медицинска услуга във фактурата ми за 470лв. След 3 часа ми изкараха на екран някаква разбивка на вливания на разни ампули по време на пункцията докато съм била под упойка. Т.е. нищо не мога да докажа. Поне се съгласи да му върна лекарствата които ми беше дал на безумните си цени и ми приспаднаха от сметката на трансфера, отново по Фонда, струваше ми този път само 150лв някъде. Фактура няма, че беше неделя....
Всичко това ме изкарва от равновесие толкова много пъти.... това че искам да имам дете, означава ли, че трябва да бъда рекетирана по този начин?!
   Да не говорим за чакането... не мога да си обясня как е възможно след като се обаждам 1 месец по-рано и искам първия за деня час при доктора за ФМ, дава ми се час 9.30 като първо ми се каза, че много рано се обаждам да направя записването. Отиваме, не само че не сме първи, ами и редовното закъснение с почти 1 час. Плащам 120 лв за ФМ 15 мин, на която има сума ти пропуснати неща и накрая не се сдържах и просто му казах, че всяко ходене в клиниката ми е супер много стрес и ще сведа ходенията до минимум.
  Измери ми кръвното и ми се накара, че долната граница била висока - а каква да е след поредното преживяване в клиниката!?!!
  И други неща се случиха, някой от тях успях да си спестя, но вече съм гърмян заек.... Но в началото, всичко това остави у мен горчивина и недоверие. Чувството, че не съм човек, а банкомат.
  Не коментрирам лекарските му умения, при мен има успех, но и не съм конпетентна.
  Поне като ви чета, виждам, че е започнал да казва суми. Радвайте се ако ви каже 20 000, а излезе 19 000. Защото поне имате представа на какво се хващате, ние уж се готвихме до 10 000 лв, а то с фонда,е верно и аборта, който по ценоразпис му е 250лв, сме много над тази сума.
  Едно мога да му призная, поне прави всички изследвания, не гледа без базата от информация да прави експерименти и клиниката му е добре изглеждаща, че като се наложи да ходим до Олимед за една спермограма....  ooooh!

Та моя съвет е, идете, вижте се, има много момичета, които харесват начина му на работа и отношение, може и на вас да ви хареса, но се пригответе за големи суми. Не оставайте изненадани като нас, защото на фона на всичко и този удар е доста тежък, дори емоционално.

Общи условия

Активация на акаунт