ИНВИТРО /ИКСИ И ДРУГИ/ ПРИ ДОКТОР АЛКАН ЕМИН В МЦРМ „Радост” - гр. Варна 2

• 88 609
  • 935
  •   1
Отговори
# 795
baby72, ще запазя за себе си това, което ми е направило впечатление.Има доста момичета, които са му гласували доверие и това си е тяхно право, нека оправдае тяхното доверие.

всички които се хващат на хорото при него го правят защото му гласуват доверие, но проблемът е че той не го оправдава това доверие !

bouquet   bouquet  bouquet  bouquet

# 796
Не може всички да са доволни. За това и има много лекари, клиники и възможности. Въпрос на личен избор. Точно за това и не разбирам ожесточените нападки към конкретния лекар и клиника, като той не е единствен в тази област.
Но както и да е. Аз уж нямаше да пиша тук повече.
Но аз му имах доверие и той го оправда напълно. Така, че не всички са се почувствали излъгани и с неоправдано доверие.   bouquet

# 797
  • Бургас
Първо не смятам, че Емин е седнал да чете бг-мамата. Той си има работа човека, може ли и тук да се зарови. А ако го прави /което дъъълбооокооо/ ме съмнява, то е с умисъл. Предполагам, че тази умисъл не е да се кефи на кофти коментари, а да коригира нещата. Което не е зло и алчно.
Тъй:
Вчера бях там с час за 8:30. Чаках 50мин. Трябваше да пътувам за Бургас и да съм в града не по - късно от 12:00 за работни срещи. Екипа ми работи в три държави и следва да раздам и насоча задачи. Не мога да им кажа "Мили хора, днес сте без мен ". Те работят с мен, и още поне 4000 болници и др. в Европа.
Тъй...защо чаках? Преди мен имаше 1 пациентка, която беше влязла преди 08:10. Нещо е наложило толкова дълъг преглед. Чудя се дали трябваше да я изкарам за косата от кабинета или да тегля един скандал, защо ако се наложи и се обръща внимание.
В смисъл, не е като Емин да се е успал и т.н. Ми ако бяха закъснели още 10 мин щях да си тръгна за жалост и може би щях да приключа с прегледите. Обаче като се замисля, ако аз имам зор и ми кажат, че прегледа приключва, за да няма закъснение???
Елате да чакате в МБАЛ в Бургас - инвитро звеното. Е там съм способна да убивам. 2 часа чакане. Доктора пристига, цепи, че не му работи компютъра и ще чакаме и се оказва, че има два дублирани часа....Ай, мерси!

За парите. Този човек вчера в прав текст ми каза "Не искам да ви взимам парите, ако знам, че нямате шанс!"
Все едно чета за друг човек.
Винаги съм имала избор дали от него да взема лекарство или не. Не съм усетила да има промяна в отношението, ако нещо не взема от там. Аз не отивам в клиниката, за да се грижа на доктора да му е кеф, а да свършим някаква работа. Директно си казвам и това е. Ако има проблем с мен е свободен да ме изгони  Mr. Green

Не държа на любезности. Ако трябва да съм честна не обичам да ми се обяснява и да ми се говорят кротко, успокоителни думи. Предпочитам кратък, стегнат и съдържателен разговор.  

За цена на стимулация не виждам как може да се определи.
Ми аз правих две от най - простите и реагирах коренно различно.

Няма да съм сърдита ако не стане работата. Той не е Господ. Не очаквам чудеса. Обаче за мен е важно, че той работи с мен. Как да кажа пасва ми факта, че е креативен. Не е като да е в релса и да си кюта по нея.

ПП: Докторе, ако четете моля да има нови списания в чакалнята. Тези ми омръзнаха. Мерси!   Joy

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 16:23 от MeMyselfI

# 798
 Това не са ожесточени нападки а споделяне на личен опит.  И макар негативен този опит мисля че трябва да бъде споделен. Ако  преди година можех да прочета всичко това щеше да ми помогне първата ми среща с него да бъде последна. Но тогава още клиниката беше много нова ....

Смея да подчертая че в общи линиите впечатленията ни с доста жени се съвпадат.

Никоя от нас не го смята за бог и всяка една знае че може да не стане, но му вярва и той много умело манипулира тази вяра и желание за бебе с цел финансова изгода ....

Нямам нищо на против да печели пари! Но как се получи при мене че сметката ми стана 25000 лв!
Та това са цени по-високи от Испания, Гърция, Белгия ....

И на мене му каза че не иска да ми вземе пари ако смята че нямам шанс за успех. Но след консултация с други специалисти (извън България) ми казаха долу горе едно и също - при тези изследвания не на шанс а на чудо трябва да се надява човек, а като им казах с какви количества лекарства ме е стимулирал, двама изгубиха звук и картина за минута.
Та неговата креативност при стимулация е "стимулирана" от цената която може да извлече ! И смея да кажа че той далече не е това светило в областа на  асистирана репродукция ( ние с нашата вяра и надежда го вдигнахме на този пиедестал след историята със 62годишната русенка).

За мене пак го казвам той стреля на посоки и отвреме на време улучва. И аз се радвам за тези при които е улучил .

Лекарят трябва да бъде любезен и може да бъде в същото време стегнат и съдържателен  в обясненията си. Но когато същия този лекар ти казва " ще е добре ако можеш да си позволиш я инжекция за 1300 лв, я вливане имуновенин ( 120 ампули за мене !!!!) къде му е съдържателността на обясненията .... ако мога да си го позволя .......
Същия този лекар не ми дал право на избор да си купувам лекарствата от аптека!
Той просто му донесе две торби лекарства и ме изпрати на касата с тях!!!!
И какво трябваше да кажа " вземи си обратно торбите"  Нека тези които са му върнали обратно торбите да пишат!!!

Myself, разбирам те за чакането! И на мене ми се е налагало и 2 и 3 часа да чакам! Да не говоря за деня на трасфера който беше за 10 часа и стана към обяд и трябваше да чакам с пълен пикочен мехур - тогава и аз бях с мисли за убийство  #2gunfire
А, сещам се и за двойките, които го чакаха в деня когато той отиде да изражда пациентка в .... Плевен !
Защо не каза на рецепцията да се свържат с хората и да им кажат да дойдат по-къно.??? Аз бях на инжекция сутринта и първите двойки бяха вече в клиниката и минах да платя но след обяд и те все още бяха там !!!!! Това професионално ли е ?

Със сигурност знам че Емин чете форума и ще се радвам ако последват положителни промени!

Ще се повторя, но целта далеч не е да се спират женете да ходят при него а да имат едно на ум и ..... да са готови да плащат .

Посипвам ви розов прашец всички бъдещи, настоящи и бивши пациентки на Емин.

# 799
  • Варна
Аз съм му връщала лекарства, които имах, или които знаех от къде другаде да си взема по-евтино, но след като вече бях проучила цените при първото зареждане с лекарства. Например инофолика му го върнах и си го взех от Марешки на съседната пресечка, а витамините на джемисън съм ги виждала на аптеката на входа на гранд мола и си ги вземам от там, защото ми е и по-удобно. Някой от витамините си вземах на друг производител, но съм гледала да се придържам към разни читави уж такива. Но хормоналните истории не съм имала информация от къде другаде да ги взема и затова от там. Сега знам, че прегнила на входа на Майчин дом е съществено по-евтин, но и че го няма на коя да е аптека.

Baby72, радвам се, че се включваш с прекрасни новини и стискам палци всичко да си е ок до края.  newsm10 newsm10 newsm10

MeMyselfI - това за списанията е добра идея  Joy

# 800
уфффф Надин, само аз ли съм наивната дето послушно си плащаше торбите с лекарства Simple Smile
  bouquet  bouquet

# 801
  • Варна
Сигурно има психологически моменти, когато отказваш, ама забелязвам, че с годините все по-малко ми пука.  Laughing Laughing Laughing

Все пак обаче хормоните и вливанията ми си остават при него. Забелязвала съм различия между фактурите на двете ми пункции, но като ми маха и кисти по време на пункцията, знам ли? Питала съм какво ми влиза в цената, когато има Медицинска услуга във фактурата и толкова. Първият път на пункцията ми каза, че кистите са безплатни, за втория не е казвал. Трудно е да хванеш истината като пациент, не е като да си в супера. Лошото е, че впечатленията и чувствата, с които оставаш след такива вземания на пари са разочароващи. Ама аз като си пазаря винаги си знам - на колхозния да не ходя с кантар в мене - за колкото са решили, за толкова ще ми го продадат, това дето го пазаря...

# 802
Вярно е, Надин, че има психологически момент, но не за мене той не е във връщането, а във факта че на доктор не отиваш като на колхозния пазар newsm78

В Солун ми казаха че ще ми струва 5000€ и не платих нито стотинка по-вече! За същата процедура Емин ми обяви 12-13000 лева, зависело от лекарствата за донорката! Ама като си знам "късмета" при Емин на моята ще и трябват мнооооого лекатрства Simple Smile

Да добавя че в Солун им изпратих и имунологичните изследвания и ..... никакви вливания на нищоооо, никакви инжекции след трансфер, то и преди трансфера нямаше ... newsm78
А резултатът излезе положителен .

За да не хвърлям съмнения само върху Емин, да споделя че имам контакти с жени опитали и в други клиники в които също се практикуват всякакъв вид вливания - човек да си помисли че само имунологични проблеми има !!! 
Не знам дали чете малко по-нагоре една от участничките във форума - за имунологичните изследвания при Емин ( тя има супер нужа от преливания на имуновенин) и след това за резултата и от националния център по имунология ..... някъде има проблем по пътя ........

Успех мила   bouquet  bouquet  bouquet

# 803
  • Бургас
Допускам, че понякога вливанията са застраховка. Аз правя само интралипид и този път смятам да го пропусна, ако въобще стигнем до процедура, което ще знам утре.
Тази застраховка не бих я пропуснала за нищо на света при инвитро. Специално при мен са нк клетки. Но предната бременност я минах цялата със субфебрилитет и кървене. Загубих си едното бебе(бяха две), но за късмет другото е живо и здраво 10 годишно хлапе. 3 бременности имам до сега, от БНД, не от съпруга ми. И трите супер лесно. Не от първия месец, а буквално от едно...обичане, но и при трите в 4-5 седмица започвам да се разпадам. Температури, стресници...при едната правих аборт по желание. 4-5 часа след това нямаше помен от температури и т.н. все едно съм трениран "убиец".

За другото...има разминавания в цените на други клиники и т.н. но просто ми харесва как работи Емин. Докато е така, той ще ме "трови" с хормони Simple Smile

# 804
И моите NK клетки са завишени (бих добавила според изследванията на Емин ) -24% но минах без всякакви вливания ..... загадкаа ....

# 805
  • Бургас
Може би има причина. Де да знам. На мен ми се вижда логично да е след положителен тест вливането. Но сигурно имат значение и други неща.
Не смятам, че причина при нас са НК клетки. Те играят след това.
Едно нещо не ми допада. Не правят достатъчно изследвания на мъжа. Хормони и др. такива.
Не обичам да чувам неизяснен. Това е като алергията и лл.
Най - вероятно причина има, просто не е намерена.

# 806
Едно нещо не ми допада. Не правят достатъчно изследвания на мъжа. Хормони и др. такива.
Не обичам да чувам неизяснен. Това е като алергията и лл.
Най - вероятно причина има, просто не е намерена.

Мен ми се струва, че в тази държава или поне в източната й час няма никакви специалисти по мъжки стерилитет. Макар на нас Емин да ни реши мъжкия проблем без да задълбава от къде идва. Просто още първия лекар който установи проблема каза, андролог - в София.

# 807
  • Варна
И тоя андролог е един - Милен Кацаров, ние ходихме при него, но преди няколко месеца.  И аз не харесвам практиката в клиниките да не се лекуват мъжете, но така е навсякъде - било скъпо и с неясен резултат. Щото пък е супер по-евтино да натикват жените с хормони и със странични ефекти от лекарствата - неизвестни като качество и количество. Мен да ме пратят чак на психолог, а пък проблема да е в мъжа ми и той да си кара само на витамини - ами не ми звучи логично.

# 808
  • Бургас
Аз вече ще чакам тест. За пореден път съм сигурна, че това е доктора за мен.

# 809
Аз вече ще чакам тест. За пореден път съм сигурна, че това е доктора за мен.

Успех! Ще чакам да се похвалиш с позитивния резултат!  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт