На море в Гърция 2014

• 72 677
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Таис, би било чудесно, ако е така.
Тук - http://www.greeka.com/ionian/lefkada/island/lefkada-tours/l02-ni … kefalonia-ithaca/ , обаче, видях нещо, заради което се зачудих. В края ....
Timetable
At 11:30 we arrive at Porto Katsiki (Lefkada), the most beautiful beach of the Ionian Sea, for a 1-hour stop for a swim.
At 13:00 we arrive at Fiscardo (Kefalonia), where you can swim, have lunch and see the village.
At 15:00 we depart for Kioni (Ithaca).
We arrive there at 15:30 for a 1-hour stop. You can admire the harmonious combination of sea and mountain with magical bays and beaches.
At about 17:00 we enter the cave of Papanicolis (Meganisi) which was used during World War II as a hideout by the crew of the submarine Papanicolis. Afterwards, we

и е недовършено...
Същата компания е.  Confused

# 121
  • София
Е как тогава на Итака престоят ще е толкова дълъг - както са написали в първия линк?

Във вторият линк пък са изпуснали после в разписанието да споменат за острова на Онасис, Скорпиос. Нали уж трябва там да се спре за плуване..

Объркана работа  Rolling Eyes  Peace

# 122
  • София
Vivi, става въпрос за един круиз на Нидри стар. Не са различни възможности. Може би не им е съвсем точна програмата, но се обикалят всички места за 1 ден. Ние сме ползвали по този маршрут друго корабче, по-смотано и малко от Нидри стар. С Нидри стар е по-добре. Тръгва от Нидри и се води круиз до 7 острова. Много е хубаво.

# 123
  • София
dechy, благодаря ти!  Hug
И другото корабче ли тръгва от Нидри?
Аз планувам да отседнем във Василики. Но ако трябва, ще се метнем до Нидри, ей го де е. Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 23:46 от Vivi

# 124
  • София
Ние си купихме предварително билетите от една крайбрежна агенция и сгрешихме, защото те ни предложиха това, което имат...а Нидри стар не предлагаха. И аз нали обичам всичко да ми е осигурено и планирано предварително се съгласих на този вариант. Но според мен няма никакъв проблем да се отиде около половин час преди тръгването на корабчето на пристанището и да се купят билети на място. Така виждаш и самия кораб. Според мен няма вариант да са свършили местата, освен ако не се изсипе някоя огромна група... newsm78

# 125
  • София
Момичета, нещо ви затрудниха тези сайтове. Много често капитаните сменят маршрута, времето за плажуване, дори спирките. Особено ако има вълнение. Затова не са достатъчно ясни, за да не можем много да се оплакваме. Клиентите непрекъснато остават излъгани за нещо, а и те гледат хората да са възможно най-дълго на корабчето, да си харчат парите на него......
Ето ви нещо по разбираемо:
http://dionitravel.gr/daily-cruises/

# 126
  • София
dechy, Bled, благодаря ви! Тези круизи са чудесна възможност за нас - предвидила съм съвсем кратък престой на острова.

# 127
Запис и от мен. Grinning

Засега само си мечтая. Предложете хубави градчета и курорти, които са сравнително близо до София (до към 300км може би). Искаме по-спокойна почивка, но все пак да можеш да отидеш вечер на някое заведение.

# 128
  • София
Извинете ме за серията въпроси.  Blush Гледам тези разписания:

и не ми става ясно - след 31.08. има ли фериботи от Василики до Кефалония? А от Кефалония за Лефкада?

# 129
  • софия
Искам да кажа за круизите, в един ден ги има и от Василики, не помня обаче кой. И наистина ги има, видях корабчето. Програмата явно наистина е различна, дори и тази на брошурите (в момента е пред мен) не е вярна. Цените бяха еднакви и в двете агенции в селото, и при момчетата, които ни предлагаха круиз директно на Порто Кацики. Не зная на място дали ще има разлика. Едните са Нидристар, другите Ептанисос http://lefkadacruises.gr/

Още нещо се сещам, едни македонци от нашата къща останаха неприятно разочаровани от Агиофили, отидоха там в събота и е имало точно тези круизни корабчета, а плажа просто е ужасно малък и е станала лудница. Не зная дали случайно са решили да закарат хората там, Агиофили изобщо не присъства в плана на круиза, но да имате предвид да не ходите в събота на плаж там.

# 130
  • София
Извинете ме за серията въпроси.  Blush Гледам тези разписания:

и не ми става ясно - след 31.08. има ли фериботи от Василики до Кефалония? А от Кефалония за Лефкада?

Tази година на 15.10 вървеше. Не съм се интересувала от разписания, но го видях с очите си.  Wink  А знаех от темата, че е само до първите дни/средата на септември.

# 131
  • софия
Поне до 16.09. имаше ферибот за Кефалония по разписание. Той ферибота май е един, отива и се връща по три пъти на ден  newsm78
Единия ден само, пак не помня дали беше неделя, не вървеше този от снимката, а се появи някакъв друг по-голям. За през деня не мога да кажа де, но сутрин и вечер си го посрещахме и изпращахме.

# 132
  • София
Момичета, Vivi фериботите с редовно разписание Лефкада-Кефалония-Лефкада всяка година са до края на октомври. Ето как изглеждаше миналата година:

http://issuu.com/fagotto/docs/ploia_eng_kalokairina_2013?e=2537412/2254973

Понякога има промени, рано е още.....

# 133
  • София
Фериботът Василики/Лефкада/ - Фискардо/Кефалония/ много пъти тук сме обсъждали,че независимо от разписанието може да не върви дори в силния сезон.Корабът е по-малък и когато има вълнения в морето не пътува,така че имайте едно наум.

# 134
  • София
Това е точно така, казах го в предишни постове и за екскурзиите и за фериботите. Случва се, такъв е района, вятър и вълни. Но това да не ви притеснява, случва се рядко, пътували сме и в най-късния сезон. Затова винаги съм казвала, ако Лефкада не е цел използвайте за Кефалония и Закинтос, Kilini.

Общи условия

Активация на акаунт