На море в Гърция 2014

• 72 676
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • София
bled, shhhh.., благодаря ви. Май аз ще се насоча към Василики за отсядане на Лефкада. Какво интересно сте обиколили вие да разгледате на островите, освен плажовете, разбира се Simple Smile

Ние се помотахме из планините, както и на юг от Порто Кацики. Видяхме приятни планински селца, манастир, фар, но нямаше нищо, което да е толкова впечатляващо, че да препоръчам ходене. Иначе ако обичате да гледате антични камънаци, на няколко места имаше кафяви табелки, но не сме ги следвали.  Wink Столицата е с много приятен стар квартал, църкви с интересни железни камбанарии, оформена алея за отдих с пейки покрай една част от крайбрежието и много яхти покрай другата част. Заслужава си да се види. Като си тръгвахме вместо да минем от столицата по най-прекия път към тунела, заобиколихме по някакъв провлак, където имаше голям плаж с вятърни мелници. Приятно беше. Не се топнахме в морето, но е възможен и такъв вариант. Обиколката е само с 2-3 км повече. А някъде между тунела и крепостта (моста) имаше невероятно много птици фламинго.

sea_flower, круизите са от Нидри. И от Василики е възможно да има, но ние бяхме извън сезон и не видяхме. Само фериботът вървеше.

# 106
Има ли някой да е съчетал Корфу с Южна Италия? В предни теми четох, че има бързи фериботи за няколко часа, но не намирам такива. Съществуват ли? Намирам само един, който пътува 6 часа. Може ли някой да ми помогне с инфо  Simple Smile

# 107
millenitta, напълно е възможно. Можеш да разгледаш по-подробно разписанията на фериботите от Игуменица и от Корфу.

# 108
  • София
sisi73
Скрит текст:
Напълно си права, повечето пъти пътуваме май или септември. Но не това е проблема. Аз нямам проблем с никой, напротив. Много отдавна се стремя да не използвам резервационни сайтове, агенции и прочие. За което пък момичетата ме питат непрекъснато. Други го правят с пълна сила и никой не им се сърди. Може би съм малко стегната в приказките си, но пък да се лигавя, няма да стане. Който иска да чете, които не иска здраве. Който не му харесва дадена тема, да си направи друга. Аз съм направила вече десет и не мисля, че съм сгрешила, макар да ми идва в повече. Но никога няма да ви изоставя по желанието на някой друг, ще помагам във всичко и навсякъде. Всеки път думичките "Благодаря Блед" ме стимулират и амбицират повече.

Maria Toninska- Angelova Медузи може да се срещнат навсякъде, поне ние там не сме ги виждали, ако бяха напаст, сигурно щеше да чуем. Двата хотела ги познавам много добре, първият е доста по-скъп и разбира се с много по-добро разположение.
Вторият хотел не е на морето, но е най-хубавия в Акти, бяхме в него есента.
Кажи какво точно те интересува, за да съм конкретна.

sea_flower Има разходки с лодки по плажове и т.н. Има и по-дълги круизи/круизчетата/.
Виж тук:
http://www.greeka.com/ionian/lefkada/island/lefkada-tours/l02-ni … kefalonia-ithaca/
http://www.ionian-cruises.com/cruise_lefkada.htm
http://www.all-about-lefkada.com/cruises/nidristar.php
http://www.nidristar.gr/main.html

millenitta Това съчетание сме го правили многократно. От Корфу фериботите са по-рядко, но нищо не ви коства да го вземете от Игуменица. Зависи до къде пътувате Бриндизи, Бари, Анкона часовете са различни около 8-11 часа...

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 17:55 от Bled

# 109
Здравейте! И аз съм от обърканите на тема Гърция  Laughing От няколко дни чета тази тема и предната и тотално се обърках къде да отидем.
Моля да ми препоръчате 2 варианта. С дете на 3 год. сме и предпочитам да е малко- по близичко за да не пътуваме много.
1 вариант - къщичка на плажа.
2 вариант - хотел с приличен all inclusive.
Останах с убеждението, че Никити и Неос Мармарис са предпочитани дестинации. В Никити намерих хотел Elea Village  на добра цена. Като цяло искаме спокойствие, но и все пак някъде където може да се поразходим. Нямам никаква идея къде да отидем и разчитам изцяло на вас. Само да добавя, че мой познати ходиха в Ираклица и са доволни, но все пак ще се радвам на вашите отговори  Hug

# 110
  • София
koketka1 Ще го кажа направо, хотела който си харесала не ми допадна въобще. Ако има смисъл да ти пиша защо, ще го направя, ако ти искаш.
Но пък съм му направила хубави снимки, срещу него има страхотна кръчма.

ВИЖ ГИ ТУК

# 111
Да разбирам ли, че си отсядала там? Ами няма смисъл да обобщаваш щом не ти е допаднало. Благодаря ти за отговора! Ще продължавам да следя темата. А би ли ми препоръчала все пак нещо?

# 112
За малко да ви изпусна. Тази година планираме да почиваме в Парга и ви чета с голям интерес.

# 113
Не сме решили къде все още, дори не съм убедена в датите за лятната ми отпуска, но едно е сигурно - искам плаж със ситен пясък и плитко море Simple Smile

# 114
  • София
Много благодаря на всички за идеите и коментарите  bouquet.

Bled, ти имаш ли лични впечатления то къмпинг Александрос, защото снимките са основно на бунгалата, а за мен е важно на местата за палатки да има сянка.

Туцка, страхотно изглежда този къмпинг. Определено ще се обсъди на семейния съвет.

clio1978
, мерси за коментара за Батис. Определено не ми се ще лудница, дори и да е само за събота и неделя.

А някой знае ли нещо за къмпинг Парадисо в Неа Ираклица?

В къмпинг Александрос всички места за палатки са под сянка. Особено тези в предната част до плажа - разкош.

# 115
  • София
koketka1 Да, и се изнесохме бързо. Ако си избрала този район, съвсем близо е Athena Pallas, който също много често пуска промоции. С романтичен плаж...

Също там имам едно любимо хотелче Virginia, единствения в района в типично гръцки стил. Но не е това, което търсиш.

# 116
Благодаря ти за отговора! Има време до лятото и ще чета с интерес темата. Мисля, че ще ми бъде полезна за да се ориентирам. Със сигурност ще избегна хотела. Съжалявам, че сте попаднали на кофти място. Тази година ви пожелавам най- незабравимата почивка  Peace

# 117
Най - прекрасното място за мен в Гърция и за къмпинг и за хотел и за кръчки и за чар и диво и.... си оставя ВУРВУРУ - СИТОНИЯ  Peace
Подкрепям! Уникално място. И е на една ръка разстояние.

# 118
  • София
Момичета, видях, че сте писали за круизите и разходки с лодки от Лефкада. Simple Smile
Това - http://www.all-about-lefkada.com/cruises/nidristar.php# - амбициозен маршрут за един ден ли е? Или са няколко различни предложения?

# 119
  • София
Vivi, ако прочетеш по-внимателно описанието на маршрутите, ще видиш, че става дума за различни варианти, които се предлагат  Peace

Например, за Итака пише - без ограничения във времето за престой.

Общи условия

Активация на акаунт