ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 29 597
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Притеснявам се, че нали бебето трябва да спи на една страна и да се обръща, аз я обръщам след всяко хранене. Но тя почти постоянно спи неспокойно, вдига крачета, ръчички, все по гръб я намирам, с крачета между решетките (много е смешна), добре, че главата и остава настрани. Та притеснявам се, че не спи правилно а нали сега тялото и се оформя. Трябва ли да купувам от онези ограничители? Виждала съм при едно 2 месечно бебе, но и беше широко и техните я намираха на сутринта по гръб.

# 136
За спането - и аз слагам сина ми на една страна, но често го намирам по гръб, само с главата настрани. Ръчичките са му вдигнати нагоре - типичната бебешка поза. Той спи в нашата стая, на абсолютно тъмно.

В момента дочувам гладен вой  Mr. Green Не знам какво му става, но от 1-2 дена започна да яде на 2 - 2,5 часа при положение, че изяжда 120мл средно на хранене. Понякога това са 60мл кърма и 60мл АМ и не вярвам да са се смлели толкова бързо, но явно е възможно.

# 137
  • United Kingdom
Здравейте и от мен, момичета!  Simple Smile

Според Световната здравна организация най-безопасната поза за сън при новородено е по гръб.

# 138
Аз я въртя, защото ме е страх ако повърне да не се задави ако е по гръб. Отзад я подпирам с Едно одеяло навито на руло.

# 139
 Ротарикса го сложихме на каката,Дара също няма да пропусне.За мен е задължителен.
 За спането - и аз я слагам настрани,но все по-често я намирам на съвсем друго място от където я слагам.Вече доста шава мъничката.
 За светлината - ние спим на светлината която влиза през прозореца от лампата на балкона.Съвсем на тъмно ми е некомфортно на мен.Предпочитам като отворя очи да виждам и двете мъничета.Още повече че Дара издава такива звуци че ако е тъмно, ще ставам постоянно да видя какво става.То не е ръмжене,пъшкане, и други такива звуци Laughing
 Някоя мама дава ли карма на Банката за майчина кърма?Сложна ли е процедурата?Имам желание да давам и аз.

# 140
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
....
 Някоя мама дава ли карма на Банката за майчина кърма?Сложна ли е процедурата?Имам желание да давам и аз.
Тук може да прочетеш какви са изискванията:
http://www.bankazamaichinakarma.hit.bg/donorki.html

Много благородно!Браво!

# 141
Здравейте и от мен, ние също спим на една страна като ги редуваме след хранене, а гръбчето го подпирам с одеалцето. Вече почнахме да разреждаме нощното хранене, като тази вечер направо си го пропусна - спинка от 12 до 6ч. Спим на пусната нощна лампа, но за да ми е по лесно да го наглеждам нощем, не мисля че бебетата ги бърка много много дали им е светло или тъмно. За ваксината Ротарикс не сме решили още, трябва да разпитам педиатърката първо. Ние нямаме колики, или поне са много леки защото нищо не пием, давала съм  най-много 3-4 пъти еспумизан и това е, но пък ни бяха излязли доста пъпчици по лицето.
Искам да питам мамите, които са секцио - мажете ли си с нещо белега за да се скрие по бързо, че аз забравих да питам доки дали може да се маже с нещо и с какво евентуално.  Hug

# 142
  • UK
Аз я въртя, защото ме е страх ако повърне да не се задави ако е по гръб. Отзад я подпирам с Едно одеяло навито на руло.

И аз така и въпреки всичко, те се обръщат по гръб Mr. Green и вдигат ръчичките, много мила картинка  Heart Eyes
Симончето аз с нищо не го мажа, но моят newsm78 взе отсега да избледнява Crazy

# 143
Здравейте и от мен, момичета!  Simple Smile
Според Световната здравна организация най-безопасната поза за сън при новородено е по гръб.
Вероятно са я определили тази поза заради риска от задушаване при бебета. Съгласна съм, че е най-безопасна, но да ги питам тях, ако не могат да се обръщат и някой ги фиксира да спят винаги в една и съща поза дали ще им е приятно...  Laughing Още повече когато не могат да си държат главичката изправена и тя се обръща винаги на една страна... аз такава поза и наклон на главата не бих издържала и един час, как се справят дребосъците не знам.
Моята бубка я слагам и по гръб, и странично - общо взето сменяме позите на всяко спане между храненията. Като я сложа странично, я подпирам добре, да избегнем риска да се захлупи по очи. Също не използвам меки възглавници, а завивките не ги придърпвам твърде нагоре. Като я сложа странично, не ми се е случвало да се изтърколи. Но когато е била по гръб, се е случвало да я намеря почти на средата на леглото - приплъзва се някак по дупе  Laughing
За белези... дъщеря ми си разби веждата и лицев козметичен хирург ни препоръча следното: пастичка Контрактубекс и лепенки Cica-care (чете се Цика). Ние редуваме двете, белегът вече почти не се забелязва.

# 144
  • Пловдив
И ние спим основно по гръб. Но детето само си се върти, както и да го оставя. Особено с тези колики и газове, като вземе да рита с краката, най-редовно го намирам залепен за решетката на кошарата. Ние спим със светната лампа в коридора, но по-скоро за мое удобство. Спали сме и на тъмно - на детето му е все едно засега. Ще видим по нататък....За ваксината и аз много се чудя. Ще се посъветвам с ЛЛ на следващата консултация.

# 145
Тези от вас, които правиха вече погача на бебето , може ли мнениепо един въпрос - слагахтели обяд нагостенките си , защото серазрази спор между свекървата и майка ми дали да сеправи ядене или не

# 146
Ние в неделя направихме на малкия погача и освен нея сложихме само салати и мезета и бяха донесли баница и това беше, защото ни бяха казали нищо да не правим ама не може само погачата да се даде  Laughing
Страх ме е да го оставям по гръб за да не се задави и постоянно го обръщам настрани да спи, а ние оставяме в коридора лампата да свети по-удобно ми е и не е натрапчива светлината за да го дразни Simple Smile

# 147
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Имам още 2 изпита, много се надявам след това напрежението като ми поспадне и да ми се увеличи кърмата  Party  ако ги взема и следващия семестър ще имам право да се явя за международен сертификат от Cisco  Rolling Eyes
Peace
Със сигурност имаме нужда от повече жени в IT-то.

Асос, благодаря  Hug

Такъв ограничител за подпиране на гръбчето ние имаме, обаче тя успява някак си да се измъкне от него и да си легне пак по гръб.

Ние спим също на слаба светлина  Peace

# 148
за белега от секциото и аз знам че може да се маже с контратубекс. аз лично с нищо не мажа.

# 149
Как затопляте кърмата, която сте съхранявали в хладилника?

Доста време слагах шишетата в купичка с гореща вода, на водна баня. Сега вече съм модерна и си взех ей такъв уред, който прави същото, но 10 пъти по-бързо.  Crazy
Скрит текст:

С косата, слава богу, нямам проблеми. Simple Smile

Май и аз вече мога да се похваля, че влизаме в някакъв режим и нощите стават все по-спокойни. Будим се поне 2 пъти за манджа, но сънят е по-спокоен. Simple Smile

Впрочем, да ви питам - вие оставяте ли някаква светлина да свети през цялата нощ в стаята ви (където сте с бебето)? Ние да - една малка лампа с бледа бяла светлина... та се чудя дали и вие не смеете да оставите бебоците в пълен мрак.  newsm78

TDI, ти си страшна! Браво за разходката и успехите в университета!   bouquet Стискам палци с кърменето всичко да се развие добре!  Hug

Станислава, ех, мила, много неща ти се насъбраха. Не се предавай и успех на операцията.... тя мина ли или предстои?  Hug
операцията ми е този четвъртък

Общи условия

Активация на акаунт