ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 28 995
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ivy , огромно благодаря отново   bouquet

За сега продължаваме да се кърмим с дохранване, за да има мир вкъщи. Започнах пак да я слагам на гърда и бях прочела съвет към друго момиче за кърмене в движение - пробвах го днес и работи  Party  Първо се сърди, сърди на струята, но после сякаш се разсея и гълташе като мисирче  hahaha  но пък си мълчеше и така се нахранихме. След всяко хранене продължавам с цеденето по 5 мин. на празен ход, дано да има ефект  Praynig
Така че за сега достинекса няма да го пия. Аз и с баткото имах период на дохранване и после до 6-ти месец бяхме само на кърма, дано и този път да е така  Praynig

Здравейте,

Да попитам- кои от вас ще слагат ваксина Ротарикс?  Ние сме се насочили да сложим, тъй като със сина ни имахме проблеми с Рота вирус и лежах даже в болница. Доста страшничко беше  Sad

Ние ще я сложим. Този ужас, който изживях с баткото не искам да се повтаря. Тогава толкова се обвинявах, че не съм я сложила тази ваксина... и ние лежахме в болница 3 дни детето не си отваряше очичките и беше като трупче в ръцете ми, а същевременно му течаха системи. От 1 следобед, когато ми се обадиха да го взема от яслата(сутринта го бях изпратила здрав), до следващата сутрин, когато ни приеха в болница, беше вече точно като трупче, при това въпреки системите, които през нощта му вливаха в медицинския център  Rolling Eyes

Момичета, някоя от вас има ли проблем с косопада? Как се справяте с него?
Аз преди да родя каква хубава дълга коса имах, сега като се изкъпя и гледам как пада.... лошо ми става  Cry Пробвам с разни мазила, шампоани, обаче нищо не помага

На мен ми се оправи косата от един швейцарски шампоан има го в аптеки Субра , струва около 30-35лв. Има мъжки и дамски вариант, не знам как се казва   Rolling Eyes

Ние днес такава разходка си направихме... цял ден в морската. Е, баткото ме ядосваше, но това се очакваше  Laughing И повече в кола няма да се кача с количката - такива автобуси имаме - като приближих с количката и автобуса се накланя  Party  и после на слизане пак - на 10 см. от асфалта се накланя, няма сгъване на колички, разгъване и т.н. и за 5 мин. съм в морската  Party

И на изпитите съм голяма отличничка, чак мисля да се преборя за стипендия  Laughing  и накрая оставих малката на баба, баткото на свекър ми и ходих на маникюр. Перфектен завършек на деня  Party

Имам още 2 изпита, много се надявам след това напрежението като ми поспадне и да ми се увеличи кърмата  Party  ако ги взема и следващия семестър ще имам право да се явя за международен сертификат от Cisco  Rolling Eyes

# 121
От около 5  дни имам твърди изпражнения. На тоалетната хартия имам малко кръв светла. Само това ми липсваше. Пия дуфалак, има известен ефект на моменти. Има ли и други като мен? Чудя се да не са хемороиди или нещо пак свързано със след родилния период?
Аз имам такъв проблем и за съжаление моето май са хемороиди...... само това ми липсваше...то не бяха проблеми с свекървата,спиране на кърмата ,камъни в жлъчката а сега и това....вече нямям сили да понеса още нещо Sad

# 122
  • София
Имам още 2 изпита, много се надявам след това напрежението като ми поспадне и да ми се увеличи кърмата  Party  ако ги взема и следващия семестър ще имам право да се явя за международен сертификат от Cisco  Rolling Eyes
Peace
Със сигурност имаме нужда от повече жени в IT-то.

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 23:18 от Assos

# 123
 Как затопляте кърмата, която сте съхранявали в хладилника?
 Относно Био гайя мога да споделя, че с нея нямаме никакви колики. Сега продължавам профилактично да давам Еспумизан само вечер и то когато ми се стори неспокоен.
Утре ще му слагат ваксина и съм ужасно притеснена как ще мине всичко. Много ме е страх. Sad

# 124
За косата аз пък да кажа, че преди раждането много бързо ми се омазняваше косата (това така  последните 6-7 години), а сега нямам такъв проблем! Sunglasses Дано да не е временно.

# 125

Доста време слагах шишетата в купичка с гореща вода, на водна баня. Сега вече съм модерна и си взех ей такъв уред, който прави същото, но 10 пъти по-бързо.  Crazy
Скрит текст:

С косата, слава богу, нямам проблеми. Simple Smile

Май и аз вече мога да се похваля, че влизаме в някакъв режим и нощите стават все по-спокойни. Будим се поне 2 пъти за манджа, но сънят е по-спокоен. Simple Smile

Впрочем, да ви питам - вие оставяте ли някаква светлина да свети през цялата нощ в стаята ви (където сте с бебето)? Ние да - една малка лампа с бледа бяла светлина... та се чудя дали и вие не смеете да оставите бебоците в пълен мрак.  newsm78

TDI, ти си страшна! Браво за разходката и успехите в университета!   bouquet Стискам палци с кърменето всичко да се развие добре!  Hug

Станислава, ех, мила, много неща ти се насъбраха. Не се предавай и успех на операцията.... тя мина ли или предстои?  Hug

# 126
охх дайте съвет моля ви се...стоим по половин час или повече на гърдата и отделно и правя 30 или 60мл АМ ми каза педиатарката,лакома е яде и всичко си изпива,пробвах да се изцедя 50мл събирам мляко...колко изкуствено да дохранвам? инак се боря ако трябва цял ден на гърдите само и само да не спираме кърменето....понеже от болницата си тръгнахме 2600,за една седмица качихме 3100 и за близо месец от 27ми сега до 20ти сме само 3250,но пък от 50см сме 54см ..аз се бях притеснила от къде има запек че 4 дена не бе акала а тя не била нахранена....

ние спим на слаба светлина от нощнтата лампа....все пак дави се повръща или като ревне трябва да ми е пред очите...кошарата и е долепена до страната на спалнята...

# 127
  • София
От седмица бебето спи в отделна стая на светлината на бебефона. Мисля, че и е достатъчна, а и ние се наспиваме по-добре.

# 128
  • В сърцето на моите съкровища...:)

Начини за съхранение на кърма:

СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА ТАБЛИЦА ЗА БЪРЗА СПРАВКА
Скрит текст:
    Температура Време на съхранение

Прясно изцедена кърма

Топла стая
  79°F / 25°C   4-6 часа

Стайна температура 
  66-72°F / 19-22°C  10 часа

Хладилна чанта / торбички 
  60°F / 15°C  24 часа

Охладена кърма (съхранявана отзад в хладилника, далеч от вратата)

Хладилник (прясна кърма) 
  32-39°F / 0-4°C  8 дни

Хладилник (размразена кърма)
  32-39°F / 0-4°C   24 часа

Замразена кърма
(Да не се размразява! Да се съхранява отзад, далеч от вратата)

Камера в хладилника (по-старите модели)
  Варира  2 седмици

Самостоятелна камера на хладилник/фризер
  Варира   3-6 месеца

Отделение за дълбоко замразяване
  0°F / -19°C  6-12 месеца

Тези инструкции са за кърма, изцедена за доносено здраво бебе.
Ако бебето е сериозно болно и/или е в болница, посъветвайте се с доктора му относно съхранението на кърмата.

За да избегнете разхищение на млякото и за по-лесно размразяване и затопляне, съхранявайте кърмата на порции от по 1-4 унции (1 унция=28.3 гр.). Поставяйте дати на съда, в който съхранявате кърмата преди замразяването й. Количества кърма, изцедени по различно време/в различни дни може да бъдат смесвани в един контейнер използвайте до крайната дата на по- рано изцедената кърма.

Кърмата не е развалена щом не мирише наистина лошо или вкусът й не е кисел.

За да размразите кърма
Размразявайте бавно в хладилник (ще ви отнеме около 12 часа сложете я в хладилника от предната нощ). Избягвайте да размразявате кърмата на стайна температура.
За бързо размразяване, дръжте контейнера под течаща вода започнете с хладка вода и постепенно увеличавайте температурата. 
Предварително замразено мляко може да бъде държано в хладилника до над 24 часа след пълното му размразяване. Не замразявайте отново.

За да затоплите кърма
Затоплете вода в чаша или друг малък съд и сложете замръзналото мляко във водата, за да се стопли; или
Използвайте нагревател за шишета.
НИКОГА не затопляйте кърма в микровълнова печка или директно на котлона.
По време на съхраняването на кърмата най- отгоре ще се отдели каймак. Внимателно с въртеливи движения разклатете шишето(не го тръскайте) за да стане пак хомогенно млякото, преди да проверите температурата му и да го предложите на бебето.
Ако бебето не е изпило цялото мляко на едно хранене, то може да бъде сложено в хладилник и да му се предложи на следващото хранене преди да се изхвърли.

# 129
  • UK
Добро утро Hug

едната реве от глад  #Shocked след като яде преи има-няма час, та бягам да правя млякото, после пак ще дойда Crazy

tanya_milcheva супер е количката, че и на страхотна цена! Peace
Ротарикс-а тази ваксина май не е  сред задължителните, незнам дали ще я слагаме newsm78

# 130
Добро утро и от мен

Нека ви се оплача вчера какво ни се случи на нас
От миналия петък му забелязах,че 1-то ушенце отвънка е цялото жълто-червено/все едне има засъхнала ушна кал/ и реших да го намажа с мас,за да омекне-мина.В неделя пак излезна и пак го намазах.Ноооо.Вчера като стана сутринта и като му видях лявото ушенце  #Crazy #Crazy цялото  станало такова и като го погледнах вътре-ми тя дупчицата му не се виждаше-всичко беше пълно с нещо бяло и гъсто  ooooh! ooooh! Sick Веднага звъннах на ММ и му казвам да идва веднага да го караме на педито.Имаше 100 човека при нея-каза ми да го закарам на нашият си УНГ.Отидохме-прегледа го,но не ми вдъхна много доверие доктора,от прегледа,защото исписа 1,после го зачерта-изписа друго  #2gunfire #2gunfire Викам на ММ,че не ми хареса и няма да ги взема работите,които изписа и решихме да отидем до Хасково при друг/имаме харманлиец,който работи там/.Абе съвсем друго говори.И съвсем други неща ми каза и ми изписа.Все пак имаме ГЪБИЧКИ  ooooh! #Crazy Но тъпанчето си му  здраво-това е по-важно  Praynig

Каза,че можело да са от околоплодните води и като му влизала малко вода при къпане и се възпалявали.Изписа ни крем Канестен-намазах само веднъж и всичко изчезна,но ще се мажем 2 месеца.

Но по-добрата новина е,че минахме на ФризоВом и съм много доволна.Нито ми връща,нито повръща-нищо.

Но снощи пак си порева горкото.Като стане 22ч и като по часовник се започва да се реве до 23ч-24ч  ooooh! ooooh!

# 131
Добро утро!

Ваксината rotarix ще я слагаме ние.

Вечер спим на тъмно. Пускам само tv когато ставам да я кърмя.

Бях обещала да пиша за чая от бабата от Марково. Мисля, че помага. Откакто го пием и двете не е имала такива кризи от коликите. Давам също и infacol.

Да се похваля сега. Вчера бяхме на консултация и с ме качили 900 г. и 7 см. За сантиметрите се стреснах, защото са доста, вече сме 56 см. Сложиха ни и ваксината и не сме дигали температура. Но като и я сложиха така силно писна малкото човече, че сърцето направо ми се сви.

# 132
  • UK
Тъйййй чакам другия звяр да се разбуди и да яде Mr. Green Дон Бебон бебките спят при нас, че са малки и не мога да ги оставя сам-самички в тяхната стая, но  с леко приглушено осветление, така им е най-комфортно, а и аз мога да им хвърлям по едно око вечер Blush

# 133
MerryMerry, и при нас се получава така понякога и установих, че или ака или му се е събрал въздух, вдигам го да се оригне и след това продължава да яде нормално.

# 134
Полина, Стани, относно заспиването по време на кърмене и будене след 20 минути, моята маймунка е същата. Но аз й намерих цаката - сега това ни стана времето за смяна на памперса. Като измяука гладна от леглото я слагам веднага да суче. Щом заспи, местя я на повивалника и сменяме памперса. Тя вече е хапнала достатъчно, че да има някаква ситост и да не ми плаче гладна, докато я преобувам. И в същото време се е наяла малко и не ми плюе и връща от вдигането на крачетата и въртенето покрай обличането. Смяната е не повече от 5 минути, а я разсънва чудесно, след което продължаваме с кърменето и тя си суче енергично.

Ние спим на светлината на дигитална рамка със снимки. Свикнали сме да има лека светлина още от каката, както е казала Кокончето - предимно за мое удобство, отколкото заради детето. Според мен беба е още много малка, за да прави разлика и да проявява страх от тъмнина.

Дарка, бързо да ви се оправя ушенцето!

За Ротарикс не съм решила, трябва първо да почета малко, да се запозная.

Общи условия

Активация на акаунт