ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 28 981
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
 Да се запиша и ще се връщам да чета назад.Едвам смогвам с двете сладурки вкъщи.
 За косопада след първото раждане косата буквално ми се смени.Окапа почти всичко и израстна на ново.Сега все още нямам косопад но съм се подготвила за случая.
3Надя пробвай с масаж на коремчето.Около пъпа, в посока на часовниковата стрелка с длан да разтриваш с лек натиск.При Дара действа веднага,като я понатисна няколко минутки и пръцка и ака винаги.
Коконче Освен всичко изброено за кърмата, пиеш ли и много вода?Понякога мамите просто забравят да пият вода , а това е много важно.Аз дори пия и по една две чаши бира.Много ми помага.

# 106
  • София
Иви, благодаря и от мен! Да, имах млечница дори по време на бременността. Мисля че маститът беше от инфекция, защото зърното още е розово, подуто и болезнено, леко нацепено (веднъж-два пъти преди няколко дни кървя силно и обилно като дръпнах с помпата) и стрелкащата болка се появява след сукане на бебето и стои около ден поне, доста е силна. Затова се цедя с помпата вече, после на ръка и й давам да пие от шише Калма на Медела. То уж пуска само когато Анна смуче и едва ли чак преяжда. Ще се постарая да се цедя по на често. Но ми е трудно да съчетавам всичко, сега цедя като усетя, че има понасъбрано мляко! За Лефаксина - пия по 2 хапчета на ден, сутрин и вечер по 1, 1200 мг. Антибиотикът няма ли да излекува тази инфекция от мастита?
От вчера и ние имаме запек  ooooh!  Sad. Много ме е страх да й слагам сапун в дупето, но ако и сега няма ако ще се опитам, направила съм й мини-свещичка от сапунче. Дано съм улучила размерите  Crazy

# 107
Ллл въпросче: Ние сме изцяло на кърма ,но аз имам доста и дори след кърмене гърдите ми са напрегнати ,цедя се но е дори и след това усещам болка в гърдите. Та въпроса ми е какво мога да направя тази болка да намалее и до колко време кърмата се регулира спрямо нуждите на бебо?
Здравей, bestbaby  Hug

Удобно ли е да ми отговориш отново на някои въпроси за по-голяма яснота на режима ви? Какъв е дневният и нощният ритъм на кърмене? От едната или от двете гърди кърмиш?

В началото, докато кърмата се регулира според нуждите на бебето  (индивидуално е при всяка майка) и особено щом имаш болка от препълването, е добре да цедиш до облекчение след всяко хранене или между храненията (когато усетиш дискомфорта, както за теб е удобно). По-добре е да облекчиш леко, отколкото кърмата да се задържа в гърдите.

Майки споделят, че компрес от зелеви листа или извара около гърдите леко редуцират лактацията и намаляват дискомфорта. Може да опиташ след кърмене да поставиш леко охладен зелев лист ( на зелевия лист се отстраняват дебелите жили, слага се да обхване гърдата, без ареолата предварително охладен -може да надупчиш с вилица или претриеш между пръсти). Когато завехне може да се смени с друг. След няколко поставяния е възможно и млякото да не е толкова много обилно и леко да се облекчи.

Ето и две статии по въпроса:
Твърде много мляко. Как да се справим с препълнените гърди?
Твърде много кърма

Поздрави   bouquet

# 108
Днес бяхме на педиатър биха ни ваксина,рева мъничко,дано после да е спокоен,наддали сме 1500 за месец,ще ставаме шишоланковци как е тръгнало    newsm44

# 109
Мамчета , някой има ли мнение  за този модел Бебешка количка Book Plus Completo на Peg Perego?

# 110
  • БУРГАС
Мамчета , някой има ли мнение  за този модел Бебешка количка Book Plus Completo на Peg Perego?

Ние сме с такава, взехме с 20%намаление. Много широка, маневрена, за тежина не знам колко е защото ние нямаме стълби и не съм я вдигала. Нашата е цвят деним.Има голям багажник.

# 111
Здравейте момичета! Не съм писала от доста време, но чета всеки ден и почти всичко ни се случва и на нас - имаме си колики, имаме си пъпчици, мама няма много кърма и след като го мъчих да суче на гърда и беше тежко и за мен и за него, сега се изцеждам и бебчо спинка спокойно. За сега сме само на кърма - успявам да изцедя, за да му стигне.
Исках да ви питам...понеже знам, че кърмата не е много хубава на вкус, та реших да видя колко гадна е. Е, че тя моята е сладка като прясно мляко със захар  Laughing и после се чудя защо момчето ми си хапва така добре.
И за последно един съвет от моята майка, който ме спасява често. Като се пробуди бебчо просто го обръщам на другата страна. Често заспива веднага. Много добре действа  Wink
Прегръдки за всички   bouquet

# 112
Росинка не си сама, спокойно, и аз си мислих че има колики а той плачел от глад. За  месец само 200 грама беше наддал, тоест сега си имам едно новородено, всъщност с по малко тегло от ржденното му, но сега стабилно угоявам с Ам и милото е по-спокойно и се усмихва всеки ден  Hug Ще си ги тъпчем, да са ни живи и здрави  Crazy
Момичета да ви покажа в каква количка се влюбих и уикенда ще ходим да я гледаме, мноооого ми харесва  Heart Eyes
http://www.bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=1104
Весенце, още тази нощ ще изпробвам съвета на майчето ти  Praynig и после ще и пратя цветя ако проработи   bouquet

# 113

Иначе храненето при нас се проточва понякога около час...И редовно уж не иска, спираме яденето и след 20-тина минути зейва на глад. Има ли и други, при които е така? Ми то така се скъсява паузата между храненията, ама какво да се прави, може ли всичко да е по книга и график....

И аз съм така и аз като другите майки изцеждам когато мога по 40-50 мл от двете. Рядко дохрнвам с АМ. Чакам консултацията, ако не сме наддали увеличавам АМ. От една страна не искам да спирам кърмата, но изпитвам още болки от процеса, а я поставям уж праавилно. Просто е много настървена почти винаги.
[/quote]
Ние се храним така,120мл се ядът на 2-3 пъти с интервал 5-15мин,лудите ме хващат...даже си мислих че само ние ядем така

# 114

Ние сме с такава, взехме с 20%намаление. Много широка, маневрена, за тежина не знам колко е защото ние нямаме стълби и не съм я вдигала. Нашата е цвят деним.Има голям багажник.
Благодаря

# 115
От около 5  дни имам твърди изпражнения. На тоалетната хартия имам малко кръв светла. Само това ми липсваше. Пия дуфалак, има известен ефект на моменти. Има ли и други като мен? Чудя се да не са хемороиди или нещо пак свързано със след родилния период?

# 116
tanya_milcheva, количката е супер - аз бих си взела в зеленко.  Crazy Flutter

Polina2806, и аз имам подобен тоалетен проблем. Имам чувството, че дразня все още незарасналата напълно епизотомия, та гледам да не се филмирам за това.

# 117
  • София
И за последно един съвет от моята майка, който ме спасява често. Като се пробуди бебчо просто го обръщам на другата страна. Често заспива веднага. Много добре действа  Wink
Прегръдки за всички   bouquet
Какво значи? Слагаш го по корем ли?!

Дъщеря ми доскоро спеше по 6, 7 часа на нощ, а от два дни спи по 8 часа. Още не съм сигурна дали да се радвам. Май и е рано да минава на петкратно хранене, но е факт - храни се пет пъти дневно Thinking

# 118
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте,

Да попитам- кои от вас ще слагат ваксина Ротарикс?  Ние сме се насочили да сложим, тъй като със сина ни имахме проблеми с Рота вирус и лежах даже в болница. Доста страшничко беше  Sad

# 119
По - скоро няма да слагаме тази ваксина. Не съм убедена в ползите и. Със сина ми не сме слагали, и за щастие сме нямали проблеми  Peace

Общи условия

Активация на акаунт