ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 30 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
по въпроса със зеленото ако от коликите е аз питах лекарката и тя каза че е когато има колики защото и ние имахме такъв случей единият ден беше зелено на другият нормално и питах и тя каза заради коликите когато има силни колики се получавало така но ако искаш пак се обади да питаш ваща лекарка

# 556
Здравейте момичета.
Видях,че сте обсъждали вече темата за стягащите колани та исках да ви попитам защо при мен след като сложа колана корема започва да ме боли(не разреза а корема) като натъртено а вече минаха над 2 месеца след секциото .И още нещо  Simple Smile,когато изкарвам бебка на вън блузките на лицето и стават грубички и червени ако ви се е случвало с какво мажехте личицата  bouquet

# 557
Нашата педиатърка пък ми заяви, че те не давали направление за ортопед и трябвало сами да я заведем  #Cussing out Нямам думи направо.... Не е ли длъжна тя да даде направление вместо да плащаме за прегледа???

Ако става въпрос за държавен педиатър задължително трябва да ви прати на ортопед след навършване на 1м. на бебето с направление.
Ние сме абонати на частна клиника и от моето педи не съм искала направление, но въпреки това той сам ми предложи.

Всеки пе1диатър по свое осмотрение дава напривление.. нашата докторка каза , че направление за ортопед дава 4 месец , на еднаприятелка докито й дала след2 месец ... не мисля, чеса задължени да дават точно след 1 месец на бебето ,но де да знам.. но като личен лекар на бебето едлъжна да даде направление ,въпроса е кога ще го даде

Доколкото знам те са длъжни да дадат направлението по рано, защото ако има бебето някакъв проблем е хубаво от рано да се вземат мерки. Ние вчера бяхме на преглед при ортопед на 52 ден, за щастие всичко е наред при нас и ни каза, че след 4 месец и 1/2 пак да отидем на преглед.

# 558
Всеки път преди излизане, а и не само почти всеки ден му мажа лицето с крем на Fissan и кожата му е толкова мека и приятна на допир. Аз лично съм много доволна Simple Smile

# 559
Deskata, опитай да мажеш бузките с колд крем - питай за такъв крем за бебета в някоя по-заредена аптека.
За ластичните колани - аз си взех цяло клинче - т.е. тръгва под гърдите и свършва над коляното... е не мога да го понасям. Като менгеме ме стяга, голямо мъчение е.  ooooh! Вероятно ще си го спестя и ще търся други начини за стягане.
Вилхелмче, от какво таз гастритна криза - от някаква храна ли се получава? Днес как си?

# 560
здравейте пак мами искам да ви питам ако някой е подал документите за еднократната помощ и за детски надбавки за помоща през декември а за детски през  януари дали има преведени пари защото аз няма казахами че февруари ще ми преведат ама нищо неса ми превели аз за помоща ги подадох 21.12.2013

# 561
Здравейте, здравейте  Grinning  Аз тъкмо преди малко се върнах от работа и сядам с чаша кафенце да ви попрочета  Grinning
ТДИ , дано изследванията на Борко са добре  Praynig
Вилхелм Тел , много лошо...миличката  Hug
[/quote] храниш ли се добре? Хаапвай повече шоколад заради кръвното.. Има ли кой да ти помага?
За ластичните колани...аз съм си взела едни ластични гащи,които започват от под гърдите. За сега съм доволна.
Относно акитата и ние бяхме със зелено, после уш се пооправи и хоп пак зелено , че и слуз имаше. Една мама във ФБ беше сложила една  много полезна за мен статия , след което аз я заведох на преглед и сега сме с едни прахчета. Явно е хванала чревен вирус.  Ето я и статията:
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

# 562
Извинявам се, че пак подхващам въпроса, но нямам време да се ровя назад, да видя какво бяхте писали, как се преборихте с пъпките по лицето. В началото преди да направи месец имаше само по вратлето, казаха ми, че е от претопляне, нали беше все сгушена (главата и опираше в гърдите, нямаше врътле образно казано). Къпахме я със смрадлика, мина. Сега и се появиха по бузите от 2 - 3 по големи пъпки стана мн ситни червени, сега са и грапави бузите. Четох, Танчето каза, че от Чаевеца са минали, купихме, мазах и обед и сутрин и вечер, отминава на бузата на която не е спала и после пак сега и двете и бузи са пъпка до пъпка. Тръгна и към слепоочията, сега има и под косата и по гърдите. Притеснявам се. Кажете вие какво мислите?

# 563
Polina2806, защо не отидете на лекар да видят бебока?
Аз почиствам вечер личицето на Ивчето със 75% спирт и след това я мажа с дет.олио. Пъпчиците й минаха. Но това беше при нас...

# 564
В понеделник звъня за час. От седмица се появиха. Днес видях, че има и под косата и по корема.

# 565
За пъпките
Малкия го мажа със преварен  зехтин целия след баня и да ви кажа няма една пъпчица

# 566
Момичета, помагайте, на 2 пъти вече акото на бебка е много тъмно зелено, почти черно, без слуз и кръв, но много ме притеснява. Стана откакто минахме само на АМ. Давах в началото Фризо Вом, но изобщо не и хареса и го смених с НАН ХА, възможно ли е да е от това? След като мина само на АМ е и неспокойна, само звука от сешоара помага.
На всичкото отгоре съм сама с нея, ММ замина по работа, а свекито точно днес я хвана грип и няма вариант да помага, направо или мен параноята ме гони вече или не знам.... Май няма да се спи тази нощ

При нас зеленото ако беше 10 дни. Консултирах се с 3-ма педиатри според тях било нормално, според мен не ! Та в крайна сметка намерих педиатър в софия и при нас се оказа лактозна непоносимост ( израства се и се случва, ако бебето е приемало антибиотик ), в нашия случай бебето ми приемаше антибиотични капки заради бактерия в нослето. Няколко дни след спирането на капките акото позеленя.  Laughing Оправихме акото с абоколикен  Grinning колкото и странно да звучи. След приема му, за два дена акото стана нормален цвят. Сега пробвах да го спра, за да видя как вървят нещата и за два дена започна леко да позеленява, сега купих отново и веднага си върна цвета ! Simple Smile  newsm78
Калоян също беше на НАН Х.А., сега сменихме с Лактана БИО. При моето бебе не беше от млякото.

# 567

е как ще ми обясниш на мойта буба не съм давала  антибиотик до сега и ака някой път зелено аки....според мен си е от коликите зелено...сега като не я боли коремчето и е жълтичко...

# 568

е как ще ми обясниш на мойта буба не съм давала  антибиотик до сега и ака някой път зелено аки....според мен си е от коликите зелено...сега като не я боли коремчето и е жълтичко...

Както виждаш съм писала, че сме били 10 дни с такова ако  Naughty, а не от време на време разликата е огромна ! Така, че мамите с по продължително зелено ако могат да изпробват дали е от това или не. В нашия случай беше от антибиотик, а дали се получава и от друго не съм се интересувала.

п.с.  + това не съм длъжна да давам обяснение  Peace

# 569
  • София
Огнена Нели!!! Благодаря  bouquet за статията за акото, намирам я за страшно полезна!
Дойчинова,  Hug мерси за загрижеността! Гастритните кризи ми се получават понякога от нещо сладко като изям  Confused Много са гадни. Не винаги знам какво ги е предозвикало. Но този път не се въздържах само от 1 хапка купешка торта е било  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт