ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 30 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
На мен още не ми е дошло.

Нели, Борко беше с цистит мин. пролет и ще пуснем за мое успокоение  Peace

Doichinova, аз бях по същия начин повече от месец - вечер се препълвах и ставах на буци, през деня дохранвах  Rolling Eyes  Докато сама не си се регулира, т.е. намаля до толкова, че вече няма от какво да станат тея буци. Днес ударихме нов рекорд на дохранване с АМ - 80мл.  ooooh!  Явно ще си спре сама кърмата и това е  Rolling Eyes

# 541
Здравейте!
 Аз също съм доволна от Памперс. Пропускал ми е само един, сигурно не съм го сложила добре. Аз не мога да изтегля сополките на беба с аспиратора, за това само с физиологичен разтвор и след това с клечка за уши почиствам.Тя няма и много сополки, а само корички.

Момичета мен в сряда ме срязаха, заради мастита, много неприятна процедура. Положението все още не е много розово.Страшно възпаление имам.Ходих на превръзка вчера и нещата не бяха много добре. Днес уж положението е по-нормално, но не ми направиха промивка и не ми махнаха дренажа.Доктора каза сама да си го махна утре и да се къпя по два пъти на ден. Притеснявам се обаче, как на отворена рана да слагам топла вода? Дали не трябва да правя с нещо промивки?  newsm78 Той каза само с вода да се къпя. Изпитвам ужас, как сама да го махна тоя дренаж ???
Притеснявам се и за Никол, откакто не я кърмя (повече от седмица) не е качила нито грам. С много мъки изяжда 90мл. на хранене (някой път и по-малко). Гледам да се храни през 3 часа. Дайте някакъв съвет, как да я накарам да яде повече.

И на мен още не ми е дошло.

# 542
TDI, май не е изключение глистите във вашата група - моята щерка ми разказа снощи, как вчера са им взимали в градината на всички деца изследване за глисти. Не знаех, че го взимат в градината - най-малкото, че дори не са уведомили родителите - стори ми се страно, но вероятно имат няколко случая, за да предприемат това  newsm78
Моята беба я установих да връща, когато е хапнала повечко.
А има ли някоя мама, на която още не е дошъл цикълът? Аз си мисля, че още доста време няма да го има моят, след като се кърмим.
А като споменахте "добре напоени"... да споделя, че аз установих, че различните марки пелени поемат различно. Преди бяхме на Памперс Премиум Кеър 1 и събираше по 2-3 пишкания, като дупето остава сухо. Това ми беше екстра, защото моята беба пишка повече от веднъж между храненията. А сега сме на друга марка (подарък), поемат много по-малко количество, и забавя ли се със смяната, задължително пропускат. Имам чувство, че ми отиват двойна бройка, поради честите смени. А и доста пъти по време на смяна дупето на беба е мокро - т.е. поемат по-бавно и по-малко. Вие имате ли подобни наблюдения или нещо съм си втълпила, изнервена от намокрените дрешки?

на мен още не ми е дошъл цикъла,а не кърмя от около 30 дни.....нямам идея кога трябва да ми дойде,лохиите ми спряха преди около 20 дни
Относно памперсите-какви ли не пробвах като марка и размер,сменям ги на около 2 часа ,но понеже си имам МЪЖ все си пропускат,единия сушилник с неговите дрехи прибера и наредя нов...яко пране пада

# 543
 Hug много ми е хубавооо ама много  smile3521 днес излязахме на разходка и на кафенце с малкото човече, много и хареса и ходих да се поглезя малко /на маникИор  Grinning изобщо много хубав и слънчев ден беше Heart Eyes

# 544
Здравейте!
 Аз също съм доволна от Памперс. Пропускал ми е само един, сигурно не съм го сложила добре. Аз не мога да изтегля сополките на беба с аспиратора, за това само с физиологичен разтвор и след това с клечка за уши почиствам.Тя няма и много сополки, а само корички.

Момичета мен в сряда ме срязаха, заради мастита, много неприятна процедура. Положението все още не е много розово.Страшно възпаление имам.Ходих на превръзка вчера и нещата не бяха много добре. Днес уж положението е по-нормално, но не ми направиха промивка и не ми махнаха дренажа.Доктора каза сама да си го махна утре и да се къпя по два пъти на ден. Притеснявам се обаче, как на отворена рана да слагам топла вода? Дали не трябва да правя с нещо промивки?  newsm78 Той каза само с вода да се къпя. Изпитвам ужас, как сама да го махна тоя дренаж ???
Притеснявам се и за Никол, откакто не я кърмя (повече от седмица) не е качила нито грам. С много мъки изяжда 90мл. на хранене (някой път и по-малко). Гледам да се храни през 3 часа. Дайте някакъв съвет, как да я накарам да яде повече.

И на мен още не ми е дошло.

Maribela  искрено ти съчувствам за проблемите с гърдите, дано скоро се оправи всичко  Hug
Аз също не давам кърма от няколко дена, заради антибиотика, който пия и аз не мога да накарам малката да изяде повече от 80-90 мл. Много се притеснявам дали наддава, а нямам и кантар вкъщи да я премеря. Преди с кърмата (50-60мл) дохранвах и с толкова АМ, но тези дни изобщо не мога да я накарам да яде. На мен днес ми обясниха, че се дължало на това, че АМ повече засищало и по-бавно се усвоявало от организма и за това може би е така. Доколко е вярно и аз не знам...

# 545
Mirabela_88  Hug Дано се оправят нещата и бързо да зарастне раната

Не знам какво става, но не мога да определя модела на огладняване на сина ми Laughing Доскоро искаше да яде на 4 часа. От 1-2 дни обаче го намали на 3, а днес изпадна в истерия (беше ял преди 2 часа) и му дадох 120мл АМ. Сега е много доволен, кокори се и вика 'гхъ'  Mr. Green Може би е в период на интензивен растеж.

Ние днес бяхме на консултация и решихме да сложим ваксините по-натам, като премине грипа. Забравих обаче да искам направление за ортопед  ooooh! Доколкото разбирам, всички педиатри го дават? Нашата го спомена предния път, но явно и тя е забравила.

# 546
Нашата педиатърка пък ми заяви, че те не давали направление за ортопед и трябвало сами да я заведем  #Cussing out Нямам думи направо.... Не е ли длъжна тя да даде направление вместо да плащаме за прегледа???

# 547
Нашата педиатърка пък ми заяви, че те не давали направление за ортопед и трябвало сами да я заведем  #Cussing out Нямам думи направо.... Не е ли длъжна тя да даде направление вместо да плащаме за прегледа???

Ако става въпрос за държавен педиатър задължително трябва да ви прати на ортопед след навършване на 1м. на бебето с направление.
Ние сме абонати на частна клиника и от моето педи не съм искала направление, но въпреки това той сам ми предложи.

# 548

Ако става въпрос за държавен педиатър задължително трябва да ви прати на ортопед след навършване на 1м. на бебето с направление.
Ние сме абонати на частна клиника и от моето педи не съм искала направление, но въпреки това той сам ми предложи.
Всеки пе1диатър по свое осмотрение дава напривление.. нашата докторка каза , че направление за ортопед дава 4 месец , на еднаприятелка докито й дала след2 месец ... не мисля, чеса задължени да дават точно след 1 месец на бебето ,но де да знам.. но като личен лекар на бебето едлъжна да даде направление ,въпроса е кога ще го даде

# 549
  • Бургас
kokolino можеш ли да дадеш малко повече инфо за този аспиратор, защото ние купихме един, който абсолютно никаква работа не върши.  #2gunfire

Ето го същия : http://eruditabg.com/?pid=31&NewsID=183
Купен е от аптеката 7.90лв Simple Smile

# 550
Момичета, помагайте, на 2 пъти вече акото на бебка е много тъмно зелено, почти черно, без слуз и кръв, но много ме притеснява. Стана откакто минахме само на АМ. Давах в началото Фризо Вом, но изобщо не и хареса и го смених с НАН ХА, възможно ли е да е от това? След като мина само на АМ е и неспокойна, само звука от сешоара помага.
На всичкото отгоре съм сама с нея, ММ замина по работа, а свекито точно днес я хвана грип и няма вариант да помага, направо или мен параноята ме гони вече или не знам.... Май няма да се спи тази нощ

# 551
Данетка, нашето аки пък е много светло от както е на АМ. По едно време, като изпробвахме кое АМ ще пие, имаше такъв запек, че чак кръв имаше на акото. Така че и аз не знам кое е нормално. Опитай да си спокойна до утре сутринта и звънни на педиатъра за успокоение, макар че мисля че е от АМ.

# 552
  • София
Здравейте, не ми остава много време да ви пиша, но пък редовно ви чета.
И нашето ако е зелено. Изчетох доста по въпроса и се твърди , че се дължи на повишен прием на желязо. А пък свекърва ми твърди , че така било при децата, които имат колики.

# 553
Аз утре ще съм в Сф по работа, от сутринта до вечерта...за първи път ще се разделяме с бебо за повече от 2-3 часа. Бабите са разпределени по график..дано да е всичко наред!

На мен вчера ми дойде и ми тече доста повече от обикновено. Така ли е при вас и дали така ще бъде отсега нататък? Thinking Иначе на преглед доктора каза като минат горе долу 2 месеца от операцията...тъкмо и да ми свърши и другата седмица ще ида.

# 554
  • София
Аз пък имах ужасен ден! Първо получих жестока гастритна криза, после ми падна кръвното и щях да припадна, беба точно тогава поиска да яде. Беше ужасно след неспането цяла нощ! А пък сега ми яде в 21.30 и чак в 4.30. Та и аз не мога да му хвана цаката кога как и по колко яде и защо така!

Общи условия

Активация на акаунт