ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 29 010
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
офф вие какво давате за запушено носле и трябва ли да се притеснявам от това? newsm78

Физиологичен разтвор и Стеримар спрей

И издърпваме с аспиратор сополките. Да ви се похваля днес ММ купи такъв който изсмуква с уста - уникален най-доброто попадение, дърпа чак и тези които не се виждат. На беба дори не и е неприятно  много съм доволна защото от сополи чак не можеше да сучи горкото

# 526
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Момичета, има ли някоя от вас, която да пие лактогонен чай всеки ден? На мен ММ ми прави и се чувствам като дойна крава, но въпреки чая млеконадоят е максимум 140мл на цедене от двете гърди общо  Mr. Green Май е малко, но бебето ми не успява да изяде повече и без това. Последните дни се случва да повръща, дори и след като е изял 90мл и ми се вижда, че връща поне 1-2 ч.л. При някой случва ли се такова нещо - и от малко количество ядене, да връща бебето?

Аз пия всеки ден лактогонен чай, храня от гърда и нямам представа, какви количества изсуква Ани, наддава добре. Истината е, че ми доставя удоволствие. По време на бременността също изпивах по половин литър билков чай и съм свикнала да пия такава напитка.
Новородените повръщат повече отчасти заради неразвития мускул, който се намира между хранопровода и стомаха. Бебетата връщат по малко, когато се оригват, а може дори да се разхълцат. Това се случва, ако бебето се е нахранило бързо от шише или е сукало по-лакомо при кърмене. Тогава те поглъщат повече въздух и е възможно да повърнат непосредствено след храненето.
Друга причина, поради която бебетата връщат мляко, е преяждането. Когато повръщането не е на фонтан, няма нищо притеснително и тревожно. Ако все пак това връщане на мляко те притеснява, би могла да се посъветваш с педиатър.

# 527
Здравейте, аз имам въпроси към мамите родили секцио: ходихте ли на профилактичен преглед след операцията и ако да кога и имате ли още лохий?? Благодаря ви предварително. Simple Smile newsm78

# 528
Здравейте, аз имам въпроси към мамите родили секцио: ходихте ли на профилактичен преглед след операцията и ако да кога и имате ли още лохий?? Благодаря ви предварително. Simple Smile newsm78

Да, някъде към 42 ден ходих,преглед вагинален и ехографски,а лохиите  някъде до към 30-тия ден ми спряха и ми дойде цикъла.

# 529
  • София
TDI, ваксините се слагат на толкоз малки бебки, защото колкото по-рано - толкоз по-добър имунитет уж ще изградят. 
Към ЛЛЛ - днес бях на мамолог! Той и дума не пита за млечницата! Каза че това на гърдата ми е като запушена с мас пора и нищо не можело да се направи или третира, каза въпреки че ме боли да й давам да суче и че трябва да суче до 6тия си месец. Каза да спра антибиотика, тъй като вмомента няма възпаление. Почнахме да изпълняваме с Анна препоръките му, резултатът не е задоволяващ. Не сме спали и двете почти цялата нощ! Тя се изморява да суче и явно остава гладна, изнервя се и плаче, няма сили за да пие от Калмата си. Ще се нагласяме пак. Ще пиша пак! Този мамолог може и да е прав, но дали ще се получи нещо от препоръките му е рано да се каже. Болката в зърното засега след над седмица почивка е търпима.

# 530
  • Плевен
не съм ходила на гинеколог понеже лохите не са ми спряли все още,тия дни ще звънна да питам дали е нормално,а трябва ли направление сега да взема от лл

# 531
не съм ходила на гинеколог понеже лохите не са ми спряли все още,тия дни ще звънна да питам дали е нормално,а трябва ли направление сега да взема от лл
Нормално е да имаш още лохии, на мен ми бяха около 45 дни. ЗА прегледа при гинеколог ти трябва направление, ако разбира се не искаш да си плащаш прегледа Simple Smile

# 532
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
TDI, ваксините се слагат на толкоз малки бебки, защото колкото по-рано - толкоз по-добър имунитет уж ще изградят. 

Дали?  newsm78  Аз междудругото нямам нито една ваксина - имам непоносимост - повечето хора му казват на това алергия, само че при мен "алергията" води до хемолиза, загуба на съзнание и нужда от кръвопреливане  Tired  И понеже е наследствено с Борис бях на тръни, сега пак съм така  Rolling Eyes Но се разболявам изключително рядко, по повод на имунитета, последно боледувах през 2010 когато бях бременна с Борис  Laughing Контактна съм била със заразени от шарка и пак не съм се разболявала, та затова ми е чудно  newsm78

Ох, при нас големи притеснения - вчера бях във фризьорския салон и на едната фризьорка дететнцето й е с Борко в една група. Тя ми сподели, че имат глисти...Борко не ходи  от средата на януари на ДГ, но инкубационния период бил 25 дни. Сега го дебнем да занесем ако за изследване, дано да няма нищо, защото ако има ще трябва да изследваме и малката, а направо не ми се мисли как се лекува такова нещо при 2 месечно бебче  Cry 
На всичкото отгоре се и напишкал докато го гледал дядо му и стерилна урина ще даваме също....абе само притеснения. Реве ми се вече... грипа ни подмина, но все трябва да има нещо, за което да се притесняваме  Rolling Eyes

# 533
Tony_st, благодаря много за съветите. Само да попитам какво имаш предвид под добре напоени пелени? Защото на последък са напишкани, но не са много пълни. Може би по 1-2 има които са пълни.

snej_vk, "добре напоени" са когато се вижда, че са напишкани. При еднократните пелени гелът е този, който усвоява течността и е възможно самата пелина да не е прекалено пълна, но да се усеща, че е напоена, т.е. да е по-тежка от една нова пелена. Wink Щом има достатъчно напишкани пелени и другите показалетели са налице е възможно нещата да са наред. Hug

# 534
Здравейте и от мен Simple Smile рядко пиша,но редовно чета  Laughing   при нас е все едно и също,ядем,спим,будуваме,от време на време поплакваме доволно  Laughing  ..толкова много ми се иска и при нас нощното хранене да изчезне,но като гледам моя гладник няма намерение да се откаже от него  Confused аз пробвах на няколко пъти да го откажа като го залъгвах с чай,ама то не се залъгва  Laughing ..явно ще си го чакам сам да се откаже от него  Confused

# 535
TDI, май не е изключение глистите във вашата група - моята щерка ми разказа снощи, как вчера са им взимали в градината на всички деца изследване за глисти. Не знаех, че го взимат в градината - най-малкото, че дори не са уведомили родителите - стори ми се страно, но вероятно имат няколко случая, за да предприемат това  newsm78
Моята беба я установих да връща, когато е хапнала повечко.
А има ли някоя мама, на която още не е дошъл цикълът? Аз си мисля, че още доста време няма да го има моят, след като се кърмим.
А като споменахте "добре напоени"... да споделя, че аз установих, че различните марки пелени поемат различно. Преди бяхме на Памперс Премиум Кеър 1 и събираше по 2-3 пишкания, като дупето остава сухо. Това ми беше екстра, защото моята беба пишка повече от веднъж между храненията. А сега сме на друга марка (подарък), поемат много по-малко количество, и забавя ли се със смяната, задължително пропускат. Имам чувство, че ми отиват двойна бройка, поради честите смени. А и доста пъти по време на смяна дупето на беба е мокро - т.е. поемат по-бавно и по-малко. Вие имате ли подобни наблюдения или нещо съм си втълпила, изнервена от намокрените дрешки?

Въпрос към ЛЛЛ: Има ли някакъв начин за разпределяне на кърмата между отделните хранения? Имам предвид това, че нощем имам много кърма. Малката огладнява на по-големи интервали - 4-5 часа и се наяжда, сучейки само от едната гърда (2 хранения е така). После през деня суче от двете гърди, като интервалите стават все по-малки докато стигнат до 2 часа между храненията. А за последното хранене, след къпането (ние се къпем късно и това хранене отива към 22:30-23:00), вече не й достига кърмата и й правя 60-90 мл добавка. Опитах се да цедя нощно време, за да ползвам тази кърма вечерта, но май се увеличи още повече кърмата и започнаха да ми се образуват бучки, затова  спрях, да не си докарам проблемите, които вече толкова момичета тук минаха. Отделно ми беше леко мъчително сънена да се подложа на половин час мъчение с помпата и на ръка, че помпата сама не се справя. И се получава така, че нощем ми остава излишна кърма, а вечер не достига. Много искам да махна дохранването вечер, но малката явно е гладна и не спира да плаче и да търси да суче...  Затова исках да попитам, след като беба сама си е направила режим кога и колко иска да хапва, няма ли начин да помогна така, че кърмата да се нагласи към същия режим?

# 536
Doichinova на мен също не ми е дошъл още цикълът. Често получавам нещо като леки контракции и усещане, че ей сега ще ми дойде, но няма нищо. Аз храня с изцедена кърма, което реално пак си е като кърмене и предполагам, че като спра, ще ми дойде.
Вилхелм Тел дано бързо да се махне запушването  Hug Какъв е този мамолог.. чак пък нищо да не можело да се направи. Знам колко е гадно и как боли

А пък моят бебон започна да се събужда в 3ч нощта и да помрънква. Обаче не иска храна, а е достатъчно да му дадем биберон или да го гушнем за малко. Не знам на какво се дължи

# 537
А, не си си втълпила. По тази причина повече Пуфис няма да купя  Naughty. Сега сме на Памперс и Евибейби. Нямат грешка  Peace.

# 538
kokolino можеш ли да дадеш малко повече инфо за този аспиратор, защото ние купихме един, който абсолютно никаква работа не върши.  #2gunfire

# 539
Здарвейте  Grinning
Вилхелм Тел малко съм изпуснала..., но не може ли да даваш да суче и след това ,когао се измори- да даваш шише изцедена кърма?
И ние сме с такъв аспиратор ,като на  kokolino и съм много доволна  Grinning
Eто така изглежда нашия

TDI,  дано се разминете с глистите. А, защо ще пускате стерилна урина на Борко?
Doichinova, в детските градини се вземат такива проби и без да има някое дете с глисти. Аз като работех в ДГ, точно в моята смяна се случи да ги водя моите малчугани при мед.сестра, за да им вземат проби. И ние учителите също носехме такива проби за изследване. Въобще целия пероснал се изследва.
Цикълът на мен ми дойде миналият месец. Вървя ми 3 дни  и на следващата седммица,хоп наново...но само ден-два. Пак ми дойде на 31,01. продължи 3-4 дни и сега да видим кога.... Незнам дали е нормално това, но края на месеца като отида на прегледще питам.

Общи условия

Активация на акаунт