ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 29 588
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз ваксините искам да ги отложим, защото на 2 месеца ми се струват много малко детето, за да го натоваря  с тези тежки, по мое мнение ваксини, а от друга страна ако ги забавя с 1-2 месеца нищо няма да стане. Плюс, че нашия батко ако го пусна на градина не знам какъв бацил ще ни докара  Laughing  Все още съм в чуденка, ще видим като наближи... може да ги сложим и този месец, но това означава, баткото да не го пускам до края на месеца на градина и то ще дойде време за другата ваксина...

Това детенце в Ст.Загора аз до колкото разбрах е починало от пневмония  newsm78  Вирусната пневмония не се чува със слушалки, а се вижда с рентген и рентгена е опасен - да, но от рентген никой не  е починал, а от пневмония.... Месец с хрема е много дори за голямо дете, ние с баткото сме имали такъв случай, накрая се оказа, че е от препаратите в ДГ и сега като му се появи му пръскаме Алергодил - обикновено в началото на учебната година и по грипните епидемии ползват някакви много силни препарати и оттам му се получава хремата. Но за този 1 месец аз го водих на поне 3-ма различни доктори да кажат защо не му минава хремата, не съм разчитала само на ЛЛ, въпреки, че имам високо мнение за нея като специалист. Дано на никой не се случва  Praynig  но търсете винаги и 2-ро мнение.

Акането при нас преди беше на всеки памперс, сега е веднъж или 2 пъти дневно, но памперса е пълен до горе  Peace

Тъкмо щях да се похваля, че 2 дни не съм я дохранвала и днес пак с 60мл. на хранене... не знам какво става, вече съм се отказала да го мисля  Rolling Eyes

# 511
Моя бебок голям сън му удари,вече 4 час спинка и от 6 часа не  се  е хранил,ще се радвам ако си смени така режима
  Ние на 20.2 сме на ваксина  ,взела съм от лепенките Куул пач,и се надявам да я понесе леко,че с първата хем е лека,а  беше доста крив и мрънкаше

# 512
снеж и аз ако можех само на кърма....ама не наддава нашата и стои гладна за това и не акаше ела сега да видиш колко памперса сменям ... е гледам да не преяде де  Wink

# 513
Към ЛЛЛ. Аз пак също имам сериозен проблем със зърната. При мен кърмата е много малко - 200 мл на ден след много цедене. Цедя с помпата, събирам и давам накрая на едно хранене. Но разранените зърна не минават, особено едното  #Crazy. Днес пак почнаха болки въпреки цеденето и съм наистина на самия ръб да спра и аз кърмата! Купих си Нистатин актавис и съм се намазала сега. Хем бях спряла да я кърмя директно от гърдите, но тези дни й дадох да посуче от по-здравата гърда и почна пак да ме боли и другата гърда! Пак включих антибиотика, по 1 хапче на ден, че да не стане пак мастит ...
Вилхелм Тел, как си сега? Дали има някакво подобрение през дните, които са изминали? Върнах се назад да изчета какво би могло да предизвиква тази болка и разранявания при теб. Често случва причина да са недобро (плитко) засукване на бебето и недобро позициониране – но от написаното от теб оставам с впечатление, че вече само изцеждаш, а не поставяш бебето на гърда. Това ме насочва към мисълта, че другият много вероятен „виновник” е млечницата (това, което описваш при теб - силна болка в зърното или гърдата, разранени зърна, мастита и т.н., са сред признаците за наличието и), а и ти споменаваш, че си имала през бременността. Предполагам, че тази статия ти е позната – разпознаваш ли нещата, описани в нея, да са налични и при теб? Дали сега, след раждането, когато се появиха и тези болки, си ходила на лекар за това? Млечницата може да бъде много упорита, необходимо е сериозно и последователно лечение, препоръчва се то да продължи най-малко 1-2 седмици след изчезването на всички симптоми. Ако майката кърми бебето, е необходимо лечение и на двамата (тъй като могат да си я предават един на друг). Разбирам, че си се насочила към Nystatin – действително, той е сред използваните медикаменти в подобни случаи, но консултацията с лекар и назначено от него лечение, при нужда, са най-удачни. Peace

Надявам се да се открие причинителя за този неприятен дискомфорт и бързо и ефективно да бъде отстранен. Hug Пиши как се развиват нещата.

# 514
Добро утро и лек и безпроблем ден, момичета! Simple Smile

Вилхелмче, да отговоря и аз на въпросите ти:
1. Не. Докторът каза да минат минимум 2 месеца от операция. А при мен беше малко по-усложнено...имала съм страствания, големи оплитания...и от 8, като започна операцията, в 12 започнах да се освестявам. А и честно казано въобще не ми е било до тези "екстри"...аз допреди 2 седмици бях в постоянен шаш и паника...вече се освестих де Simple Smile
2. По 1 път на ден обикновено ака, имало е няколко случаи да прескача 1 ден. А вчера - 2 пъти. Не се беше случвало от много време!
3. Дано да ви мине по-бързо!

Времето се оправя, дано скоро да сме всеки ден на разходки  Praynig

# 515
Вилхелмче, на твоите въпроси:
1) Не - още не съм минала преглед след 40 ден, че нещо се замотах, но утре ще ходя, след това ще видим.
2) Ние сме рекордьори по рядко акане - на 2-3 дни веднъж, а последно изкара 5 денонощия без да ака. Обяснявам си го, че е от храненето на кърма - почти само товя яде, като веднъж на ден й добавям 60 мл АМ. Иначе е спокойна, коремчето е меко, като напълни памперса не е запек, а нормално... затова не се притеснявам.
3) Не съм забелязала подобно нещо при нас.

Бонбонска, аз бях писала (пък и доста други момичета), че сме сутрин със запушено носле и хъркаме - получава се от засъхнали сополи, които след това махам с капки физиологичен разтвор и помпичка или фитилчета от памук - предполагах, че това имаш предвид под тапичка. Нещо друго ли си имала предвид, че май не съм разбрала?

Данетка, да разбирам ли, че антибиотикът е подействал бързо, щом казваш, че си се оттървала? Е, браво, радвам се, че му се вижда краят на този проблем!  Hug

При нас няма много ново... дребното гука и се усмихва - почва да проявява реакции при общуване и аз, и каката си говорим често с нея и се радваме на това как откликва Simple Smile
Предстои ни ваксина на 21-ви - надявам се до тогава да е позатихнал грипът, че не ми се стъпва в поликлиниката иначе.

Сентидо, ние ще слагаме всички задължителни ваксини - разбира се с голямо неудоволствие, но го приемам за необходимото зло. Аз с каката не съм имала никаква реакция към всички приеми на Пентаксим, нито пък към някоя от другите ваксини, много се надявам и малката да ги понася така леко, но ще докладвам другата седмица.

# 516
Doichinova чак съм учудена колко бързо подейства антибиотика, днес даже изтече вече гнойта, та поне ми се размина слава Богу  Rolling Eyes Само дето не мога да давам от кърмата докато го пия, а това са минимум 10 дена. Тя както е и малко, съвсем ще спре, въпреки че се изцеждам постоянно.
Инъче и ние вече гукаме, малката раздава едни усмивки постоянно, даже тази сутрин с татко и като се събудихме и поглеждаме в кошарата, малката се завъртяла по гръб и лежи и си изучава, без да мърмори и само се усмихва. Направо ни огря деня Two Hearts

# 517
Аз се чудих как да откажа малкия от нощното хранене,но той сам ме облекчи,от вчера започна да се храни на 5-5.30 часа ,поне малко да се наспивам,че без странична помощ си е изморително

# 518
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
....
Имам и въпрос към ЛЛЛ. Имам много кърма. Бебето яде изцедена с помпа кърма, защото така и не се научи да захапва правилно а може би и аз не положих достатъчно старание. На хранене изяжда между 100 и 150 мл , а аз още толкова изцеждам и прибирам във фризера. Не изцеждам гърдите докрай. Така на практика се получи, че имам солидни запаси от кърма. Наскоро някъде тук из форума прочетох, че например тази кърма която сега изцеждам, когато бебето ми е на 2 месеца и половина, не е хубаво да му я давам когато то стане например на 6 месеца, защото нямало да отговаря на нуждите му от хранителни вещества. В такъв случай, ако това е вярно, аз какво да я правя тази кърма? Пробвала съм да намаля количеството  като изцеждам точно толкова, колкото ми трябва, но освен  че се чувствам принудена скоро след това да извадя помпата, ами и като го направя това ден - два, кърмата рязко спира до степен в която от двете гърди изцеждам по 80 -90 мл, което е малко. С две думи при мен лактацията е неконтролируема - или има , или няма.
 Колко дълго мога да съхранявам кърмата във фризер? Година? Към настоящия момент предпочитам да му давам прясно изцедено мляко, заради антителата, които предполагам при замразена и след това размразена кърма ги няма, но лятото си мисля, че ще започнем да използваме запасите първо, защото ще пие повече, второ защото едва ли ще имам това време да стоя на помпата.

...

Здравей, sentido,
Според BAMS на Нанси Морбахер от 2010 г., прясно изцедената кърма би могла да бъде съхранена по различен начин:
- в отделение за дълбоко замразяване/ фризер (- 18 °C) за 6-12 месеца;
- в камера със самостоятелно отделение в хладилника ( до - 18 °C) за 3-4 месеца;
- в хладилник  (4°C)- до 8 дни, като съхранението не бива да бъде на вратата на хладилника;
- в хладилна чанта или друг охладител (15°C) - 24 часа;
- при стайна температура (19°C-22°C) - 6-10 часа;
- при стайна температура  (23°C-25°C) - 4 часа.
Според същият източник размразена в хладилник кърма би могла да се съхранява  в хладилник  (4°C)- 24 часа, а  при стайна температура 19°C-25°C- 4 часа; размразена, топла кърма  би могла да се съхранява в хладилник  (4°C)- 4часа, а на при стайна температура 19°C-25°C- докато трае храненето; топла кърма, от която е хранено бебето се съхранява  при стайна температура 19°C-25°C единствено докато трае храненето. Останалата след хранене кърма се изхвърля. Не се препоръчва даване на кърма, от която вече е пито, тъй като тя е идеална среда за развитие на микроби.
Времето за съхранение на замразена кърма може да варира в зависимост от това, дали преди замразяването кърмата е била съхранявана на стайна температура или в охладител или хладилник.
Според СЗО, най- добре за едно бебе е да се предлага:
1.   кърма от гърдите на неговата майка,
2.   изцедена кърма от майка му
3.   донорска кърма
4.   адаптирано мляко за кърмачета.
Прясно изцедената кърма, която предлагаш на бебето си към настоящия момент,  отговаря точно на нуждите му. Замразена, тя би могла да бъде използвана по-късно по различен начин - за хранене,  както и за приготвяне на пюрета. Изцедената и замразена кърма от майка му  се препоръчва да бъде предлагана в случай на нужда, преди да се предложи АМ.  Hug

# 519
Doichinova, благодаря ти за отговора. Може и аз да не съм видяла, но както и да е. Бях се притеснила за нослето, но нито температура има, яде и спи нормално. Явно е в реда на нещата това.

# 520
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Обръщам се към майките, който хранят бебенцата си с изцедена кърма - по колко мл кърма изпиват вашите деца, през какъв интервал от време и и общо за 24 часа колко хранения ви се събират? за колко дълго мислите да съхранявате излишната кърма във фризер? Аз си зададох въпроса тук, но явно вече ЛЛЛ не влизат тук. Sad
 ...

Здравей, отново sentido ,
Приемът на кърма при изключително кърмените бебета се увеличава интензивно през първите няколко седмици от живота им, след което става относително постоянен в периода 1- 6 месеца. Има вероятност нуждата от този прием да се увеличи за кратко в периодите на интензивен растеж. След шестия месец приемът на кърма продължава в същото количество докато, малко след шестия месец в зависимост от това колко други храни приема бебето, започне постепенно да намалява. Изследванията показват, че изключително кърмените бебета поемат средно около 25 унции (750 mL) на ден между 1 и 6 месеца. Различните бебета приемат различно количество мляко, но типичните граници на количеството прието мляко са 19-30 унции на ден (570-900 mL на ден). Средното количество кърма, от което бебето се нуждае за едно хранене би могло да бъде определено на база на броя кърмения за 24 часа:
•   Определят се броя кърмения на бебето за ден (24 часа).
•   След това се разделят 25 унции (750 ml) на броя кърмения.
•   Това ви дава приблизителното количество изцедена кърма, от която изключително кърмено бебе ще се нуждае при едно хранене.
Пример: Ако бебето обикновено се кърми около 8 пъти на ден, и би могла да прецениш, че то ще се нуждае от около 3 унции (90 ml) на хранене, следователно: (25/8=3.1; 750/8=93.7).
Полезна и подробна информация, която може да ти бъде от полза, би могла да намериш ето тук. Hug

# 521
офф вие какво давате за запушено носле и трябва ли да се притеснявам от това? newsm78

# 522
офф вие какво давате за запушено носле и трябва ли да се притеснявам от това? newsm78

Физиологичен разтвор и Стеримар спрей

# 523
Здравейте !
Много отдавна не съм писала, но нямам много време.
Прочетох само последната страничка, че все се каня да пиша и нещо става ...
Гледам за ваксините пишете.. На нас ни ги поставиха.  За акането, акаме след всеки папмерс. И много рядко се случва да не е акала след храна. Но сега е с вирус и ака заелено, има слуз...и сме на прахчета. Явно бати ни донесе нещо от училище...или пък като ходихме да ни постаявят  ваксините хвана нещо..За 2мес сме се удължили с 11.5см, така че сме 60,5см  Grinning и след вчерашното теглене вече сме 5.700кг. /ходя всяка седмица да я тегля в аптеката/.НА 27-ми имам час при акушерката да видим какво ще каже как съм ...

# 524
Момичета, има ли някоя от вас, която да пие лактогонен чай всеки ден? На мен ММ ми прави и се чувствам като дойна крава, но въпреки чая млеконадоят е максимум 140мл на цедене от двете гърди общо  Mr. Green Май е малко, но бебето ми не успява да изяде повече и без това. Последните дни се случва да повръща, дори и след като е изял 90мл и ми се вижда, че връща поне 1-2 ч.л. При някой случва ли се такова нещо - и от малко количество ядене, да връща бебето?

Общи условия

Активация на акаунт