ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 30 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
      Някоя мама да се е пробвала да маха нощтното хранене?и ако е успяла,ако може  да сподели, как го е направила  newsm17

# 421
Здравейте момичта,отдавна не съм писала,но горе-долу редовно ви чета  Hug
Ние сме добре (да не чуе дявола) ,Марти много се стряскаше насън и от това се събуждаше с плач,имаше неспокоен сън,спеше по 15-20мин и се будеше,видях се в чудо...баяха му за уроки,оказа се че има,но не това ние бил основния проблем,нямаше запек,не го болеше коремче и накрая се сетих да потърся жена,която да бае за уплаха....намерих такава,оказа се че наистина моето мишле и изплашено,бае му жената,прибрахме се вкъщи и детето заспа,направи 3 часов непробуден сън през деня,което не се беше случвало от седмици и да чукна на дърво-продължава милото да си спинка добре и денем и нощем  Praynig Grinning   Започна да яде от време на време по 150гр,дават по опаковките,че от 2 месец трябва да яде по толкова,но като ми е гладно мъничето какво да правя,ще яде...
на мен още не ми е дошъл цикъла  newsm78  преди повече от 20 дни ми спряха лохиите,но още не ми е дошло,от няколко дни ме прирязва корема ниско долу,както като ми идваше преди,но до момента нищо.....след такова забавяне си представям като ми дойде колко време ще ми върви  Thinking
Ох,много се отплеснах в приказки....лека нощ ви желая и спокойни бебчета

# 422
  • Плевен
аз нямам време да пиша,но се опитвам да чета редовно и да събурам информация за кърменето.При мен от няколко дена се нормализираха нещата цедя само през ноща и вече не усещам толкова силна болка.а от два дена сме на балкана на гости и малкия спи много добре през ноща ,но да не се хваля много да не би да е било времемнно явление. И мен ме питат за кърменето ,но не ми прави впечатление.
да ви се оплача сега сме на гости при свекито и честно ви казвам ,че вече едвам се владея и да си се прибера вкъщи,за 3 дена то не бяха поучавания то не беше говорене за името на малкия . Тя понеже е доста по възрастна от моята майка и си мисли че това как сме грижили за малкия не било много правилно,какви били тези гимнастики,да съм го обличала постоянно с плетени чорапи и блузи и за какво съм му гладила и пък чак ползвала специални препарати за бебета и т.н. щяла съм да го изнежа . Ще полудея споделете как се справяте с такива свекита...
МИРЕЛА стискам палци всичко да мине без хирургическа намеса,много е неприятно.

# 423
Jaska , сложих бибата номер 2 днес, по-бързо е яденето..аз се притеснявах пък да не вземе да се задавя, че повече пуска, ама наред всичко Simple Smile

superslims , и аз се надявам да го махнем...ама как ще стане - не знам...че то при нас едно никакво време, че и не е еднакво всеки път - след банята и храненето в 21, следващото един път е към 1 ч, друг път към 2, третия път - към 3 ч  Crossing Arms Предполагам, че с времето бебетата сами ще си нормализират режима. Или поне се надвам  Praynig

Станислава, то по кутиите едно пише, ама стана ясно и другите мнения тука, че повечко си хапват децата, не е страшно Simple Smile и аз се притеснявах, като се е случвало да яде повече...нашата акушерка ми каза, че нормално било (докторката на друго мнение беше, ама карай)...и тука прочетох, че и други бебоци хапват така, та се успокоих Simple Smile

# 424
Тъкмо и аз исках да ви питам кой номер биберон използвате. От днес извадих номер 2. Бибероните са на Чико и мислех, че ще са с две дупчици, но тези които разпечатах бяха с чертичка, сякаш се е сцепил участъка между двете дупчици. Така ли трябва да бъде или съм купила дефектни биберони?
 Страх ме е да не се задави с номер 2.
Имам и въпрос към ЛЛЛ. Имам много кърма. Бебето яде изцедена с помпа кърма, защото така и не се научи да захапва правилно а може би и аз не положих достатъчно старание. На хранене изяжда между 100 и 150 мл , а аз още толкова изцеждам и прибирам във фризера. Не изцеждам гърдите докрай. Така на практика се получи, че имам солидни запаси от кърма. Наскоро някъде тук из форума прочетох, че например тази кърма която сега изцеждам, когато бебето ми е на 2 месеца и половина, не е хубаво да му я давам когато то стане например на 6 месеца, защото нямало да отговаря на нуждите му от хранителни вещества. В такъв случай, ако това е вярно, аз какво да я правя тази кърма? Пробвала съм да намаля количеството  като изцеждам точно толкова, колкото ми трябва, но освен  че се чувствам принудена скоро след това да извадя помпата, ами и като го направя това ден - два, кърмата рязко спира до степен в която от двете гърди изцеждам по 80 -90 мл, което е малко. С две думи при мен лактацията е неконтролируема - или има , или няма.
 Колко дълго мога да съхранявам кърмата във фризер? Година? Към настоящия момент предпочитам да му давам прясно изцедено мляко, заради антителата, които предполагам при замразена и след това размразена кърма ги няма, но лятото си мисля, че ще започнем да използваме запасите първо, защото ще пие повече, второ защото едва ли ще имам това време да стоя на помпата.

За нощното хранене - бебчо още към края на първия месец сам се отказа. Яде в 21 - 21,30 часа и сутрин се събужда в 5 -5,30 или в 6 часа. Това всека сутрин е различно.
Mirabela_88, искрено ти съчувствам за мъките които изживяваш в момента. Представям си колко е гадно. Дано скоро се разреши проблемът!

# 425
Bestbaby При нас пък нещата са по-скоро обратното със свекито, тя като дойде и аз започвам да поучавам - да я държи правилно, да не я завива толкова (ей това най-много го мразя, като почне "Студено му е". И откъде разбра, че му е студено. И почва да го завива детето до уши.) Инъче евала и на жената, много е добра, много и се помага, обаче много ме дразни, че звъни на ден по 4-5 пъти я на мен я на мъжа ми, като не броим звъненето по скайп  Laughing . За няколко часа какво ново може да се случи? Аз с моите родители се чувам по 1 път на седмица, казваме каквото има и това е.
Аз бях казала още в началото на ММ, че ще си гледам детето както аз си преценя и той даже ме подкрепи, каза ми ако нещо не ми харесва да си казвам и да не я слушам свекито ако мисля, че не е права. Не знам в твоя случай дали е приложимо, но според мен детето си е твое, ти си майката, ти най-добре знаеш кое за детето ти е най-добро!  Peace

# 426
  • UK
      Някоя мама да се е пробвала да маха нощтното хранене?и ако е успяла,ако може  да сподели, как го е направила  newsm17

Добро утро Hug и аз се интересувам, като реве детето за ядене, как се маха туй нощно хранене newsm78

Кога се сменят номерата на бибите, аз пак неразбрах, ние сме още с тези с 1 дупка Thinking

Мирабела Hug а ти, защо искаш да ти спира кърмата? Хората реват да имат, ти наобратното Crazy

# 427
Тази нощ се пробвах с чай да го залъгвам ,е имаше ефект,последно ядене в 21 и после чак в 4 30 гр мляко  и чай ,в 5 пак се събуди вече озверял от глад и хапна малко мляко и заспа до 8 ,но беше ужасно изнервен ,а да не говорим че аз съм като след боксов мач,чувствам се пребита ,не знам  дали  си заслужава това махане,може би след седмица  ще успея,ако не се предам по -рано,жалко ми е да го гледам малкия как мрънка,но не издържам физически с това ставане,и се чувствам като егоист

# 428
Здравейте!
Благодаря за подкрепата! Днес съм малко по-добре психически, но още имам кърма.
Коконче, имам мастит от 15 дена и са адски мъки, искат да ме режат и съм на антибиотик днес вече осми ден. По принцип много искам да кърмя и ми е много тежко, че така се случи.
На всичкото отгоре Никол не иска да яде. Изяжда само по 50мл. АМ. Притеснявам се, че не яде.Сменяхме млякото и биберона, няма промяна.

# 429
  • UK
Здравейте!
Благодаря за подкрепата! Днес съм малко по-добре психически, но още имам кърма.
Коконче, имам мастит от 15 дена и са адски мъки, искат да ме режат и съм на антибиотик днес вече осми ден. По принцип много искам да кърмя и ми е много тежко, че така се случи.
На всичкото отгоре Никол не иска да яде. Изяжда само по 50мл. АМ. Притеснявам се, че не яде.Сменяхме млякото и биберона, няма промяна.

оф милата  Hug дано се размине Peace

# 430
Аз, както писах, сложих номер 2 биба...не се дави, но много бързо пък сега върви яденето...и по средата на нощното ядене сложих номер 1 пак...че то както бързо влиза и свършва шишето...ще трябв ново такова количество  Sunglasses Така, че ако видя, че много скоростно яде - ще сменям бибата в движение. Иначе четох, че някои до 4ти месец са с номер 1, явно от бебето си зависи.

Обаче пак съм в притеснение...При някоя от вас и бебето по-точно дали го има това нещо: през нощта, обикновено между двете яденета, започва едно тежко пъшкане и въртене на главата наляво, надясно, ръцете мята..място сякаш не може да си намери, нещо не му е комфортно ли, не знам...но е доста продължително...по някое време се успокоява и после пак. Или пък на интервали - въртене, 1-2 мин пауза и пак наново. Като през повечето време си е със затворени очи. Тази вечер повече от обикновено беше  Cry

# 431
  • UK
Бъгси позната картинка, явно им става тежко на коремчетата, пъшкат и въртят ръце и главички и така докато заспят Crazy

Аз пък какъв автогол си вкарах сама ooooh! давам им биберони залъгалки, ама сега ха паднат от устата, ха ревнат и така голямо разиграване пада, ама за мама Sick Mr. Green Иде ми да им ги лепна със скоч за устите hahaha

# 432
Бъгси, това въртене и пръхтене си го има бебо от както си е в къщи в родилното не помня, и мен много ме притеснява, защото не разбирам какво точно се случва с него в този момент  Rolling Eyes  но про сто това е всака нощ, върти глава, сумти, успокоява се и след малко пак  Tired Дано да е нормално и да отшуми скоро  Praynig
За нощното хранене, ние вече почти нямаме, като си легнем към 12-12:30, чак към 4 започва да сумти, но с тикане на бибата в просъница издържаме до към 6:30-7
За бибата ни сме с 1, но имам чувството, че и тя е голяма мноо се улива от двете страни на устичката имам чувството, че от 90 мл, 30 отиват на лигавника  ooooh!  при вас има ли такова леене на мляко  Thinking
Кадровачето и Нели ми се губят, дано са добре и скоро има новини от тях
Хубав ден момичета  Hug
Ауу Коконче, милата и аь съм така някой път чак заспивам с ръка на бибата, за да не пада, а ти с двечките  #Crazy но по-добре да отучваме бибки отколкото пръстчета

# 433
оф днес не издържам вече и ще отида до педиатърката...званях и обаче от бебешките плачове нищо не се чува и ще отида лично....малката мн взе да повръща дали от храненето е ,ще я питам колко АМ да и давам нещо съотношението вода с колко лъжички мляко ще е ок за нея....а тос запек момичета не можем да се отървем...давам и лекарство и чак тогава ака и низ днес ще я побъркам лекарката от въпроси....

# 434
И Никол сумти,пъшка, върти глава, мята ръце, свива се. Мисля, че това са колики. Почти след всяко ядене е така.

Общи условия

Активация на акаунт