ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 30 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
  • София
За нощното хранене - бебчо още към края на първия месец сам се отказа. Яде в 21 - 21,30 часа и сутрин се събужда в 5 -5,30 или в 6 часа. Това всека сутрин е различно.
Абсолютно по същия начин се храни и моето бебе, с пауза от 22:00 до 6:00. Аз се опитвах да отложа вечерното хранене  към 23.00, защото ставането в 6 ми е кофти и тя за да ми го върне започна да се събужда в 3  Mr. Green. Така че оставих нещата така.

А аз направо си се чудя как с лека ръка сменяте марки АМ и биберони. Ние минахме на Лактана от Аптамил в самото начало по лекарско предписание и заради запек и сега всичко е наред. А на 2-ката биберон от моята марка пише, че е за бебета 3м +, но не разбирам - това след началото или след края на третия месец е?

# 436
Щом е 3+, значи след навършване на 3-я месец. Това обаче съвсем не е задължително. Всяко бебе си има анатомични специфики и е възможно малко бебе да яде с биберон за по-големи и обратно.

# 437
Не знам тук питах ли- има ли някое бебе проблем с нослето, имам предвид образуване на тапички, които го дразнят. при нас е така и пръскам с изотоничен разтвор на морска вода/ Низита/, препоръка на педиатъра. Някакви мнения?

# 438
Здравейте , момичета .. много мие мъчно като ви чета проблемите,но вътрешно се радвам , чепри нас всичко е наред... нашатахубавица още има нощно хранене,вечер към 9.30 яде пэследно и заспива. После себуди в интервала между 1 и 3 , после чак към6 6и нещо. Вече почти зарязах режима пряз3 часа , когато поиска тогава яде... понякога през 2.30 ч понякога през 4 .. както дойде , важното е да качва кг ..
Исках да випитам сега като ми изтече болничния от болницата какво тлябва да правя.откого да искам болначен и колко време е и за майчинството трябва ли да подавам някакви документи , къде ,какво и що ..

# 439
Здравейте , момичета .. много мие мъчно като ви чета проблемите,но вътрешно се радвам , чепри нас всичко е наред... нашатахубавица още има нощно хранене,вечер към 9.30 яде пэследно и заспива. После себуди в интервала между 1 и 3 , после чак към6 6и нещо. Вече почти зарязах режима пряз3 часа , когато поиска тогава яде... понякога през 2.30 ч понякога през 4 .. както дойде , важното е да качва кг ..
Исках да випитам сега като ми изтече болничния от болницата какво тлябва да правя.откого да искам болначен и колко време е и за майчинството трябва ли да подавам някакви документи , къде ,какво и що ..

Следващия болничен го издава педиатъра. За майчинството се попълва декларация, която счетоводителите имат.

# 440
Не знам тук питах ли- има ли някое бебе проблем с нослето, имам предвид образуване на тапички, които го дразнят. при нас е така и пръскам с изотоничен разтвор на морска вода/ Низита/, препоръка на педиатъра. Някакви мнения?
Моят син има секретчета в носа, предполагам от сухия въздух. Ние всяка сутрин му пръскаме физиологичен разтвор и теглим с аспиратор каквото има в нослето.

За хапването - яде максимум 140мл и често връща след това. Бибероните са ми на Авент и са двойки, нямаме проблем. Май всичко варира много от бебе до бебе..

За ваксините ние още не сме ходили да му слагат вторите ваксини, предстои ни след няколко дни. Педиатърката не ни е казала нищо за купуване на ваксина, но разбрах, че някои родители купуват Пентаксим, вместо да ползват тази, която се полага по ЗК. Вие какво мислите да правите, момичета?

# 441

За ваксините ние още не сме ходили да му слагат вторите ваксини, предстои ни след няколко дни. Педиатърката не ни е казала нищо за купуване на ваксина, но разбрах, че някои родители купуват Пентаксим, вместо да ползват тази, която се полага по ЗК. Вие какво мислите да правите, момичета?

А защо я сменят с Пентаксим знаеш ли?

# 442
kokona20 надявам се майка ти да се оправя бързо.

Въпрос към ЛЛЛ- моля ви кажете ми какво да правя  baby_neutral. От два дена малката Роси не иска да яде. Ние сме изцяло на кърма, но от два дни засуква за 2-3 мин. и пуска и почва да плаче. Дигам я да се уригне и пак и давам. Пробвам да я успокоя и пак да и дам, пускам и шум от сешоар, гушкам я и така 30-40 мин., докато накрая се измори. Вчера се изцеждах, за да дам малко кърма на едно детенце, че има проблем с очичките и цедих и от тази от която яде и от другата и изкарах само 10 мл. Притесних се че явно няма и за това плаче. Снощи пробвах да и давам изцедена кърма от един капкомер, но мисля че не го гълта. Пробвах да и го сипя в шише и да и го дам, но без ефект.
Храня я през деня на 2,5 часа, а вечер когато се събуди. Понякога прави паузи по 5-6 часа. Така се събират по 8-9 хранения на ден. Ака по около 2 пъти на ден, но на последък е много рядко. Сменям и памперса преди всяко хранене и подчти винаги е напишкан.

Някой от ЛЛЛ ще ми отговори ли дали да я дохранвам или това е просто период, който ще отмине. Възможно ли е да е кътмачешка стачка?

# 443
Този пентаксим по-безопасен ли е? Защото съм страшно притеснена. Ние от вчера сме болни, малката имаше температура вчера и секретите от носа станаха много и вече не може да диша. Голям рев беше, ама сега май е по-добре. За размера на дупките, не съм питала педиатърката, защото на шишето си пише- 2 дупки- 0+. Използвам шишета на Авент.

# 444
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте Simple Smile

Строих баткото да гледа "Колите" и да не ме занимава за малко, че иначе е "мамо, мамо" и после "уаа,уаа"...днес пих вода едва в 12 на обяд, няма време  Rolling Eyes

Моята също се буди по 2 пъти вечер - след храненето в 21 се буди в 1-1:30 и после към 5. Аз малко започвам да се скапвам май... както си стоя и ми се завива свят, направо ми се мести картината  Crazy  много изморена се чувствам  Tired  майка ми дойде снощи уж да спи с малката аз да се наспя за 1 вечер, обаче в 4 дойде и ми я връчи, да си поспяла тя малко  Rolling Eyes  Повече няма да се съгласявам да я гледа (тя предложи), уж щеше да спи с нея, накрая пак ми я връчи...по-добре да си я гледам сама, поне няма да ме е яд, че обещава едно, а прави друго  Rolling Eyes

Баткото също го гледам вкъщи и така няма сън ни денем, ни нощем и само бягам от единия на другия и обратно...

Беба също се върти и ръмжи така...даже баща й и вика "ти каква мадама ще ставаш само ръмжиш и пърдиш"  hahaha   Joy Обаче аз не ставам като я чуя, ако има зор ще ме викне, т.е. ще ревне...за едното ръмжене не ставам, то иначе трябва да съм цяла вечер права до кошарата  Crazy

Мирабела, много е гадно това и аз минах по този път, просто не знам какво да те посъветвам, на мен след инжекция окситоцин и не знам колко лецитина ми се размина буцата...много боли, знам  Tired  стискам палци да се размине без да те цепят  Hug

Ваксини ние този месец няма да слагаме, аз не съм съгласна, в най-грипния месец, аз ваксини ще слагам...  Crossing Arms другия месец ще ги почнем, нищо няма да й стане, с батко й ги започнахме 4 месеца по-късно нищо не се случи  Peace

Коконче това за скоча  Joy  

# 445
Момичета аз да ви питам! От както сме се прибрали от болницата на малката все и гурлясват оченцата. Бяхме на очен лекар и каза, че имала запушен канал и да слагаме капки и да правим масаж, но вече мила много време и никакъв ефект. Някой да има такъв проблем ?

# 446
snej_vk, и моя бебо беше с гаден секрет на едното оче до преди 2 дни. Капвах няколко пъти по малко кърма и миех редовно с памуче и водичка, че залепваше ужасно... От онзи ден обаче всичко свърши само и адски много се радвам, че мога да си видя на детенцето и двете очички нормално. Нашият доктор каза, че може да отнеме до годинка този процес, та аз се бях шашнала... Не е нещо притеснително - стискам палци скоро да се оправи и при вас.  Hug

# 447
snej_vk , и ние имахме съшия проблем. Педиатърката ни каза да слагаме Топоцин, като има гурелчета.Така и правех, и докато слагах топоцина, нямаше проблем.Е, да ама като спирахме капките, пак същата работа. Видя ми се безумие непрекъснато да й капя капки и продължих да й мия очите с физиологичен разтвор при всяко хранене. Мина й. Сега няма гурелчета. Трябва обаче да си много упорита.

# 448
Здравейте мамчета,за съжаление нямам никакво време да ви чета и се извинявам ако въпросите,които ще задам сега те ги засегнали понапред в темата.
Първо искамда попитам - педиатърката ми издаде болничния- 52 дни, поле като изтече какво следва?
И второ- моята бебка напоследък има проблем с изхождането, храним се само с кърма, слагам свещички понякой път,защото като я гледам как се надува и обтяга ми дожалява?

# 449
И нашият бебок има секретчета от очичките. Водихме го на очен още като беше на 20 дни и казаха, че са запушени слъзни канали. Лекарката каза, че само с масаж ще се оправи и е нужно да сме упорити, дори и 1 месец след като всичко отшуми. Ако само не се оправи, се прави сондиране. Четох английски и американски сайтове и форуми и в повечето случаи лекарите просто го оставят да се израсте. Не знам кое е правилното, но синът ми е непрекъснато с гурелчета, които почиствам. Надявам се до няколко месеца да се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт