ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 29 594
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
 Дон Бебон,  Mirabela_88 и  Noemi надявам се това с оченцата да отшуми бързо при бебчетата. Едно момиче с което лежахме заедно в родилното ми каза, че и нейната бебка има такива гурлички от лекар на лекър накрая се оказало, че има стрептококова инфекция. Та се чудя сега дали да не и пусна едно изследване, да неби и моето момиченце да има. Оф не знам вече,ама ми е много притеснено.

# 451
Здравейте,
така искам и аз моя малчо да се откаже от нощното хранене,но за сега няма такива изгледи  Cry  яде кога на 2,5ч,кога на 4ч но си яде,не пропуска хранене милото,голямо ми е гладниче  Simple Smile
На последната консултация педи му взе секрет от нослето за тва хъркане,което продължава откакто се е родил и се оказа ,че има стафилококи  Rolling Eyes  Назначи курс на лечение с капките и с крем за нослето...дано се оправи милото,че като го слушам как хърка и много ми дожаляваж Cry
ЗНадя  и аз миналия ден си занесох в фирмата 53 дневния болничен от педито и от офиса ми дадоха да попълня куп декларации за майчинството,те ще ги подадът в НОИ след като ми изтече болничния...би трябвало и при теб да е така  newsm78
TDI  моята свекърва в началото като беше при нас УЖ да помага за бебето,помагаше по същия начин както майка ти,дори мен ме будеше за всяка смяна на памперса,малко е тъпо,защото уж е дошла да помага и аз да мога да се наспя през нощта,а то се оказва че аз пак на всеки 2-3часа бях на крака,след нея дойде майка ми да ми помага,Е,нейното наистина е помощ,за нищо не ме закача,но от четвъртък започва работа...от една страна се радвам,че най-накрая ще си останем с бебо сами..от друга ми е кофти,защото свикнах да има някой при мен и дори да ми подаде една чаша вода си е помощ...но по-добре сама
Ние на 21.02 сме на консултация за втората ваксина,но лекарката каза,че ако има много болни,няма да му се прави консултация и аз все още го мисля,има-няма много болни дали изобщо да го водя в това време  newsm78  има време до тогава,ще го измислим
У нас ММ е болен и много ме е страх да не ни разболее и нас с малчо,за сега овладяваме положението,ходи с маска...

# 452
Някоя от вас мами вари ли чай от анасон или лайка? По колко се слага на колко мл. вода? Не ми се иска да взимам тези на хип, пак само химии, като си го има в натурален вид

# 453
Някоя от вас мами вари ли чай от анасон или лайка? По колко се слага на колко мл. вода? Не ми се иска да взимам тези на хип, пак само химии, като си го има в натурален вид
Разбирам за чая от анасон, ама защо ти е тази лайка? Аз правя чая от анасон така- слагам 1 л вода да заври. Като заври махам от котлона и слагам 5 ч.л. анасон. Захлупвам и така стои 30 мин. Прецежда се и е готова за употреба.

# 454
Разбирам за чая от анасон, ама защо ти е тази лайка? Аз правя чая от анасон така- слагам 1 л вода да заври. Като заври махам от котлона и слагам 5 ч.л. анасон. Захлупвам и така стои 30 мин. Прецежда се и е готова за употреба.
Чувалъ съм ,че е хубаво всеки ден да ся вара новавода с копър, бебката та изпива ли целия литър ... много ми се вифда литър водъ, за товъ питам  baby_neutral

# 455
Здравейте мамчета,за съжаление нямам никакво време да ви чета и се извинявам ако въпросите,които ще задам сега те ги засегнали понапред в темата.
Първо искамда попитам - педиатърката ми издаде болничния- 52 дни, поле като изтече какво следва?
И второ- моята бебка напоследък има проблем с изхождането, храним се само с кърма, слагам свещички понякой път,защото като я гледам как се надува и обтяга ми дожалява?

Преди да изтече болничния трябва да се попълни една декларация от работодателя, след което той я подава към НОИ.
Давате ли на бебка Simple Smile някакъв пробиотик - Биогайа или нещо друго? При нас Биогайата не помогна като бяхме със запек и се наложи да купя друг. Давате ли нещо за колики ( някой запичат ).
Аз лично давам Абоколикен + Инфакол + пробиотик.

# 456
Здравейте,

освен Биогайа какви други пробиотични чайове се предлагат и някой ползвал ли ги е?

# 457
  • Плевен
аз давах Биогая и еспумизан за колики ,но се запече и решеих да пробвам с чай от копър.купих самонсеменца ,но доки каза че става много силен и може да предизвика колики и ми препоръча на хип,купих и сега само него давам имам и с анасон и лайка,но пише след втори месец да се дава.
на моя мъник преди няколко седмици имаше много секрет от едното оче даже не можеше да го отвори и ни изписаха капки (не помня името) но капах само два пъти и после почнах само кърма да му капя и за два дена се оправи.
помагайте от около месец имаме проблем със обринато дупе  оказа се че има непоносимост от някои памперси сменихме ги тъкмо почна да се пооправя и пак наново мазах с бочко,авен,бепантен,судокрем и сега с клотримазол и от всичките има промяна само за ден ,два,пробвах и с пудра но и с нея ефект няма кажете Вие как се справяте с обринатите дупета?

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 21:48 от bestbaby

# 458
Аз правих чай от анасон (250 мл. вода с 1 чаена лъжичка добавям, като заври водата и да се запари го оставям...и съвсем малко захар, на върха на лъжичката), ама моя бебок не го хареса и не пиеше...но ще пробвам пак, може пък сега да пропие. Че това било все пак изпитано и старо "лекарство".  Чайчето на Хип взех, ама отвреме навреме правя и пак не пие чак толкова. Докторката препоръча Еспумизан и Биогайа, давам ги и двете. Инфакол в началото още пробвахме 1 шишенце, но точно тогава бяха най-силните колики и реших да спра, че не помогна...то и не става толкова бързо де. Останало ми е още 1 опаковка, може да я изразходя за всеки случай. Но пък и само да се тъпчат децата с някакви химии, от които няма файда голяма...не е добре, нали. Една приятелка, която е в Кипър ми изпрати капки, които се изписвали там от педиатрите, при тях доста помогнало. Дадох ги на личната лекарка да ги погледне и каже мнение (защото тука няма такива, само в Кипър и Гърция май се продавали). Та тя каза, че съдържат някаква съставка, която не е особено хубава и подходящя за деца...от типа на упойващите. С една дума даваш на детето...и то се замайва и заспива добре, без ревове и ти си мислиш, че му минават коликите  Rolling Eyes А на опаковката си пише, че е за деца...Гръцка му работа.

Иначе никога не съм си представяла, че ще чакам с нетърпение и като чуя оригване или пръцкване ще е като музика за ушите и ще ме радва толкова  Laughing Sunglasses

За ръмженето, пъшкането и въртенето наляво и дясно насън се успокоих, че не е само при нас. То явно всичко, което се случва на бебетата ни си е нормално...т.е. случва се и при други. Ама аз лично все си мисля, че при нас е най-зле и като започна да се шашкам ... Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 23:39 от bugsy

# 459
     Някоя мама да се е пробвала да маха нощтното хранене?и ако е успяла,ако може  да сподели, как го е направила  newsm17
С беба още не съм махала нощното, но каката я отучих така: щом ми изплаче през нощта за хранене, аз вместо кърмене й давах шише с чай. Чаят затоплен до 37 градуса, може и мъничко по-топъл - като й стопли коремчето и й създава усещане за ситост, тя си заспиваше отново. Първите нощи се будеше пак след час, час и половина, но много скоро започна да увеличава интервалът и и доста бързо спря изобщо да се буди, вече спеше по 5-6 часа.
Не знам тук питах ли- има ли някое бебе проблем с нослето, имам предвид образуване на тапички, които го дразнят. при нас е така и пръскам с изотоничен разтвор на морска вода/ Низита/, препоръка на педиатъра. Някакви мнения?
И при нас така - сутрин хърка от засъхнали в нослето сополи. Слагам физиологичен разтвор 3-4 пъти на ден и се опитвам да ги изтегля с помпичка или фитилчета от памук, но излизат най-добре, когато беба киха.
За ваксините ние още не сме ходили да му слагат вторите ваксини, предстои ни след няколко дни. Педиатърката не ни е казала нищо за купуване на ваксина, но разбрах, че някои родители купуват Пентаксим, вместо да ползват тази, която се полага по ЗК. Вие какво мислите да правите, момичета?
Ама той Пентаксим се купуваше преди 5 години, по препоръка на педиатрите, за да се избегне двукратното дупчене на крачето, защото се понася леко от бебетата, а и мисля, че съдържаше още една болест, която не беше сред задължителните по календар. След това обаче той стана ваксината, която се поема от касата и го биеха безплатно. Сега пак ли са го променили това?
Давате ли на бебка Simple Smile някакъв пробиотик - Биогайа или нещо друго?
Аз давам Инфант Дофилус - млечнокисели бактерии за регулиране на чревната микрофлора за кърмачета.
Тъкмо и аз исках да ви питам кой номер биберон използвате. От днес извадих номер 2. Бибероните са на Чико и мислех, че ще са с две дупчици, но тези които разпечатах бяха с чертичка, сякаш се е сцепил участъка между двете дупчици. Така ли трябва да бъде или съм купила дефектни биберони? ...
Не са дефектни - така са на Чико по-големите номера Wink

Бестбейби, ние засега не сме се сблъсквали с обрив. Доколкото разбирам, не става дума за подсичане, а за обрив тип алергичен, нали?

Съншайн, момичетата са ти отговорили за болничните, само да добавя, че някъде бях прочела, че и копие на акта за раждане трябва. Аз си бях приготвила болничния - издаден от педиатъра, копието на акта за раждане и попълнена декларация по образец - дадох ги на работодателят и той ще ги предаде в НОИ.

# 460
да да искат и копие, бяха ме върнали за него.

bugsy, по колко може да пие от чая, защото водичка си изпива по 100-120 мл на ден, предполагам и с чайчето ще е така?

Jenimon, знам че лайката има успокояващо действие, също са ми я препоръчвали против колики

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 05:45 от Diddulina

# 461
      Малкия  от Еспумизана ми се запича,а от Биогайата съм супер доволна,давам вечер по 5 капки и си спи спокоен ,само за хранене се буди и пак заспива,но всичко си е индивидуално
      За хъркането и ние сме така,на няколко пъти дори се задушаваше,не можеше да си поеме въздух,за това с физиологичен разтвор се спасяваме

# 462
Относно чая от лайка-мисля, че тя е алегрен и не бива да се дава на толкова малки бебета, но все ки си знае Simple Smile.
Някой беше питал защо правя чак цял литър чай от анасон и копър-ами за да не правя всеки ден. Съхранявам в хладилник и давам по 30 мл в шишето с мляко( ние сме само на АМ) на всяко хранене. От както давам се пукна да пръцка, ама за сметка на това нямаме никакви колики и спи спокойно детето.

# 463
добро утро мами и ние имаме проблем с хъркащо носле и незнам вече какво да правя ходих няколко пъти при лекарката първо ни изписа едно кремче на носле 5 дена мазахме не мина после взе секрет нямаше нищо на резолтати и каза да слагаме витамин C по една капка на ден вече 3 дена слагаме и непомага днеска даже е по зле и вече незнам дайте някъкав савет

# 464
jenimon, копъра в какъв вид и от къде го купуваш? ММ ходи да търси анасон и му казали, че не се варял така на толкова малко бебе, добре че намерихме в една аптека. Че едно време да не е имало чайчета на хип и капки, само анасон и копър са ни варили.
Слагаш 5 чаени лъжички с връх ли? Ще варя днес, благодаря ти.

Общи условия

Активация на акаунт