ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 29 593
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Уж само от хъркащо носле се оплаквахме, а като я прегледа сме с възпалено гърло и ухо.  #2gunfire
От днес е на антибиотик, а е толкова мъничка, снощи давах и Панадол, защото не спря да плаче и имаше лека температура, не знам вече, ще се гръмна.  #Cussing out

# 466
 Jaska  Дано да се оправи бързо бебчо,че е неприятно като го гледаш мъничко и  да му е лошо, а ти не можеш да му помогнеш,мен за това ме е страх в този студ да излизам с малкия да не настине,че още нямам усещане как точно да го обличам

# 467
Въпрос към ЛЛЛ- моля ви кажете ми какво да правя  baby_neutral. От два дена малката Роси не иска да яде. Ние сме изцяло на кърма, но от два дни засуква за 2-3 мин. и пуска и почва да плаче. Дигам я да се уригне и пак и давам. Пробвам да я успокоя и пак да и дам, пускам и шум от сешоар, гушкам я и така 30-40 мин., докато накрая се измори. Вчера се изцеждах, за да дам малко кърма на едно детенце, че има проблем с очичките и цедих и от тази от която яде и от другата и изкарах само 10 мл. Притесних се че явно няма и за това плаче. Снощи пробвах да и давам изцедена кърма от един капкомер, но мисля че не го гълта. Пробвах да и го сипя в шише и да и го дам, но без ефект.
Храня я през деня на 2,5 часа, а вечер когато се събуди. Понякога прави паузи по 5-6 часа. Така се събират по 8-9 хранения на ден. Ака по около 2 пъти на ден, но на последък е много рядко. Сменям и памперса преди всяко хранене и подчти винаги е напишкан.

snej_vk, привет! Чудесно е, че следваш ритъма на Роси и я храниш на поискване.
Някои от показателите както ги описваш взучат като да са нормални за състоянието ѝ. Имаш ли предства как качва тегло след първата консултация?

В подобни ситуации, когато бебето е неспокойно би могло да помогне, ако опиташ да се отпуснеш и ти да предложиш на Роси да суче в спокойна и приятна обстановка, например приятно гушнати на леглото в притъмнена стая – понякога това допълнително успокоява бебето и то е склонно да суче по-дълго време. Може да опиташ за успокоение и на двете ви да ѝ попееш песничка, или да я разнасяш на ръце докато тя суче.

При бебета на тази възраст е възможно вече кърмата да се е регулирала и гърдите ти да произвеждат толкова кърма, колкото е необходима на бебето ти. От друга страна е възможно също, има и такива бебета, които биха могли да изсучат нужното им мляко и за 5-10 мин. Ето защо може и да е нормално да не усещаш гърдите си напрегнати и тежки, или да тече от тях мляко и в същото време бебето да се храни нормално и да приема достатъчно количество мляко за възрастта си.
Щом се притесняваш, че може да не ѝ стига кърмата, просто да опиташ да ѝ предлагаш да суче на по-кратки интервали от време. Да речем на около 2 часа – това също би стимулирало лактацията, освен че би помогнало на Роси да изсуче необходимото ѝ количество мляко за денонощие.

Контактът кожа-до-кожа с майката помага по естествен начин да бъде стимулирано бебето да се храни когато е гледно, а и би стимулирало производството на кърма също. Можеш, например да поразсъблечеш бебето и да го оставиш по памперс и двете заедно да се гушнете в слинг или по-широка блуза, например.

Тя, предполагам вече се заглежда и е възможно да помогне да носиш ярък шал, или гердан на врата докато тя суче – това може да я разсее и без да протестира да изсуче полагащото ѝ се количество мляко.

Би могла да опиташ и прилагането на компресия. При компресията се дава възможност бебето да суче само, когато е склонно и да му се помага, когато има нужда. Компресията може да помага за придвижването на следващите порции мляко към устата на бебето. Така то поема повече кърма за по-кратко време, преди да се е отказало да суче или ако има притеснения дали изсуква ефективно гърдите. Съответно се очаква това да се отрази на по-доброто наддаване. Обикновено, когато бебето суче добре и наддава, няма нужда от прилагането ѝ.

Количеството на изцедената кърма рядко е показател за това, дали майката прави достатъчно мляко. Много майки, които кърмят бебетата си, не успяват да изцедят големи или дори никакви количества с помпа или на ръка. Техните бебета наддават добре и пълнят пелените и това е един от сигурните признаци, които и ти си написала, а другите са:
-тургорът на кожата (при леко притискане с пръст да възстановява цвета си веднага);
-влажността в устичката;
-бодростта и активността на детенцето в будно състояние;
-наличието на минимум 5-6 добре напоени пелени за 24 часа.

Може би тази статия също би ти била интересна: как да разбера дали новороденото ми бебе изсуква достатъчно мляко?

Надявам се, някои от тези предложения да са ти от полза и съвсем скоро притесненията ти да са в миналото.

# 468
Към ЛЛЛ
Благодаря за съветите  Tony_st , но се налага да си спра кърмата.Положението се влоши много.След като ви писах отидох при АГ-то. Биха ми окситоцин. Ходих да ме цедят, 3 дена но не се получава. Преди 3 дена ми изписаха достинекс за намаляване на кърмата.Вчера вече решихме, че ще я спираме. Проблема е ,че вече съм изпила 3,5 хапчета, а кърмата ми е изключително много. Пробвах да не цедя, за да не предизвикам лактация, но ще се гръмна и се налага да се цедя и то доста. Болката ако не се изцедя е не поносима. Пия и аулин, но не усещам никакво облекчение.TDI беше питала, как да се спре кърмата без хапчета. Присъединявам се към въпроса й.Ако не ми мине до понеделник ще трябва да ме цепят.

Mirabela_88, дали погледна отговорът на Amorevole към TDI? Там тя е дала подходящи предложения за плавно намаляване на кърмата. Ако сметнеш за удачно би могла да опиташ някои от тях и да споделиш как се отразяват на теб. Peace Удобно ли е да попитам дали си успяла да се свържеш с Лидер-консултант на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385? Понякога в подобна ситуация е важно да се предприемат бързи мерки за справяне с дискомфорта в гърдите и в този случай разговор с ЛЛЛ лидер по телефона може да е от полза. Peace

# 469
Diddulina , не знам с точност колко, ама предполагам детето ще си покаже...едва ли ще изпие повече от 100 мл, щом и вода пие.  Аз сега направих, да пробвам този път дали ще го хареса...но гледам  jenimon е дала добра идея да се слага в АМ, може да пробвам и така.
Аз биогайата давам когато мога преди обед, кога - следобед (нали поне половин час преди ядене е добре да се дава и според ситуацията, когато успея), но как е писала superslims   - може да пробвам няколко вечери да давам, да видим дали ще има ефект.

Някой минал ли е вече на по-големия номер памперс - 3? При Ванко вече доста се отбелязва ластичето на бедрата, гледам и лепките вече са по-раздалечени...днес ще взема 1-2 единични бройки от по-големия да видя как ще е.Но пък иначе не пропуска, като е пишкал, само вчера малко беше излязло от акото и то отзад , откъм кръста.

# 470
аз за коликите давам биогая вечер а през другото време еспомезан обаче не на всяко хранене  и съм доволна от 3 вечере вече не слагам биогаята и е добре обаче и ето такова шише и взехме и незнам може да си внушавам ама няма колики  ето такова шише https://www.koalabebe.com/%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D … %D0%BC%D0%BB.html даже аз го намерих на много хубава цена

# 471
jenimon, копъра в какъв вид и от къде го купуваш? ММ ходи да търси анасон и му казали, че не се варял така на толкова малко бебе, добре че намерихме в една аптека. Че едно време да не е имало чайчета на хип и капки, само анасон и копър са ни варили.
Слагаш 5 чаени лъжички с връх ли? Ще варя днес, благодаря ти.
Анасона и семена от копър се купуват от аптеката. Семената от копър и аз трудно ги намерих-питаш във всички аптеки в града и така Simple Smile.Слагам изравнени лъжички,а  не с връх. Най-добре направи 1,200 л, за да можеш да сложиш 3 лъжички анасон и три семена от копър.
Ако имаш други въпроси относно въпросния чай-питай Simple Smile Дано съм помогнала

# 472
Благодаря за отговорите относно майчинството..
Не знам какво става наша бебка , но от2 дни по цял ден не спи,всичко навсичко 1 2 часа от сутрин в 6 до вечер в 9 .. при вас така ли е и накакво се дължи?
Иначе за чая , ние правехме с копър , но беба хич не го искаше..всяка вечер на нея по 2 3 лъжички едва едва давахме и азпиех по една чаена чаша.. нямаое ефект при нас затовагоспряхме.. нямасмисъл да се мъчим и двете.. явно си е до дете ,на някои помага , на други не

# 473
Аз спрях да давам и Еспумизан и Абоколикен, хич не действаха. Сега само от време на време Колийф, но и него вече ако друго не помага. Нашата беба и тя доста будува, преди седмица имаше 1-2 дена цял ден не мигна, само лежа в люлката и се оглежда, но пък след това пак продължи да си спи повечко. Явно си има такива периоди Simple Smile .
Аз днес бях на лекар за това подуване на срамната устна и лекарката като ме видя и 10 минути само седя гледа го, пипа го и не може да вземе решение. Каза, че била много лоша инфекция и се чудела как изобщо ходя  newsm45 (то и аз се чудя) Оказа се обърнат косъм, но много гадна инфекция се е получила и искаше направо да ме цепне, обаче все пак реши да пробваме с антибиотик и ако до утре няма подобрение, ще ходя да го среже и после да ходя всеки ден на промивки, което обаче как ще стане не ми е ясно. Малката няма кой да я гледа, бабите са далече, а ММ заминава в четвъртък и оставам сама Sad . Момичета стискайте палци да се оправя това до утре, че не знам...... Cry

# 474
Привет,

при мен мина консултацията на втория месец. Ваксината, която се полага по здравна каса е Пентаксим, но има проблеми с доставката му. При нашата лекарка имаше. Детенце ми заспа още в колата на връщане и сега чакам да се събуди, за да му проверя температурата и да сложа изписаните свещички Ефералган за температура/болка. Това си е 80 мг парацетамол.

Иначе сме дръпнали 6 см и 1 кг за един месец и аз смятам да минавам на памперси 3-ка след като приключа с този пакет (имам за още 10-ина дни)

# 475
Аз спрях да давам и Еспумизан и Абоколикен, хич не действаха. Сега само от време на време Колийф, но и него вече ако друго не помага. Нашата беба и тя доста будува, преди седмица имаше 1-2 дена цял ден не мигна, само лежа в люлката и се оглежда, но пък след това пак продължи да си спи повечко. Явно си има такива периоди Simple Smile .
Аз днес бях на лекар за това подуване на срамната устна и лекарката като ме видя и 10 минути само седя гледа го, пипа го и не може да вземе решение. Каза, че била много лоша инфекция и се чудела как изобщо ходя  newsm45 (то и аз се чудя) Оказа се обърнат косъм, но много гадна инфекция се е получила и искаше направо да ме цепне, обаче все пак реши да пробваме с антибиотик и ако до утре няма подобрение, ще ходя да го среже и после да ходя всеки ден на промивки, което обаче как ще стане не ми е ясно. Малката няма кой да я гледа, бабите са далече, а ММ заминава в четвъртък и оставам сама Sad . Момичета стискайте палци да се оправя това до утре, че не знам...... Cry
Горката,стискам палци за подобрение още днес.иначе и аз имах преди години обърнат косъм долу,беше доста подуто и имашегной,накрая самата пъпкасамапроба ,обаче не изтече май цялатагной,защотоусещам и до ден днешен малка подутанка. Обаче не ми създавапроблеми и не съмходила на лекар.

# 476
аз за коликите давам биогая вечер а през другото време еспомезан обаче не на всяко хранене  и съм доволна от 3 вечере вече не слагам биогаята и е добре обаче и ето такова шише и взехме и незнам може да си внушавам ама няма колики  ето такова шише https://www.koalabebe.com/%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D … %D0%BC%D0%BB.html даже аз го намерих на много хубава цена
и аз в началото като се видях в чудо от пищене и свиване на крачета взех такива шишета,че даже и 2(малко и голямо) и моя дивчо не ги поиска,не му харесаха бибите и директно обръщаше главата и даже ги пуснах да ги продавам...сестра ми си изгледа децата с такива шишета и беше много доволна,тръбичката помага да не влиза въздух

# 477
Tony_st, благодаря за помощта! Видях какво сте посъветвали TDI. Днес вече пия 8 достинекс. Повече няма да пия. Имам все още кърма, но е малко. Мисля,че ще спре и сама. Още не са ме сцепили. Утре сутринта съм на хирург. Гърдата ми е болезнена, подута и зачервена.
Бебка днес си изяждаше по 90мл. Снощи имаше ужасен запек.Акаше, но толкова много я болеше,че пищеше ужасяващо, по едно време имаше и кръв акото. Педиатърката днес ни каза да й даваме аптамил комфорт. Дано вече, поне при нея всичко да е наред
[color=magenta Danetka8 ][/color], искрено ти съчувствам. Имала съм подобен проблем под мишницата, но се разреши сам.

# 478
Tony_st, благодаря много за съветите. Само да попитам какво имаш предвид под добре напоени пелени? Защото на последък са напишкани, но не са много пълни. Може би по 1-2 има които са пълни.

# 479
  • Бургас
здравейте мами записвам се и аз да следя темата

Общи условия

Активация на акаунт