ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 30 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
ние пием Baby love, доволна съм много- 11 лв за 500 гр, освен това беба го хапва сладко, сладко. На същото качество е като прехвалената Лактана.

# 391
И аз дохранвам с Хумана, не се е запичал, нито повръща и цената е супер в сравнение с другите
Само ми е интересно дали и другите марки са с такъв ужасен вкус, аз опитах една капка и щях да повърна  Shocked

# 392
Здравейте!
Към ЛЛЛ
Благодаря за съветите  Tony_st , но се налага да си спра кърмата.Положението се влоши много.След като ви писах отидох при АГ-то. Биха ми окситоцин. Ходих да ме цедят, 3 дена но не се получава. Преди 3 дена ми изписаха достинекс за намаляване на кърмата.Вчера вече решихме, че ще я спираме. Проблема е ,че вече съм изпила 3,5 хапчета, а кърмата ми е изключително много. Пробвах да не цедя, за да не предизвикам лактация, но ще се гръмна и се налага да се цедя и то доста. Болката ако не се изцедя е не поносима. Пия и аулин, но не усещам никакво облекчение.TDI беше питала, как да се спре кърмата без хапчета. Присъединявам се към въпроса й.Ако не ми мине до понеделник ще трябва да ме цепят.

Момичета, в чудо се видях от вчера. Моята бебка не иска да изпие повече от 50 мл. АМ.Пие ги лакомо след което отказва да продължи. След час се буди отново гладна.Изпива по още 20 мл. До сега бяхме само на кърма. Много се притеснявам дали ще наддава. Как да я накарам да изяжда поне 90 мл на едно ядене. Млякото което й давам е Аптамил.

# 393
Аптамил Комфорт е гъсто мляко, ако даваш от него де, за да го пие по-бързо и да не се уморява го смесвам с Аптамил обикновено- 1:1. Отделно има значение, каква биба използваш, с колко дупки. Аз използвам с две дупки, яде по 120-150 мл на 4 часа/6 хранения на ден. Преди да започна да смесвам, беше на 90мл- 7 хранения, през 2.5-3 часа

# 394
frizolac e nasheto...otvrat miri6e...

# 395
ние пием Baby love, доволна съм много- 11 лв за 500 гр, освен това беба го хапва сладко, сладко. На същото качество е като прехвалената Лактана.

Как реши, че е прехвалено, защото не ви действа ли? И как прецени качеството на млякото, специалист ли си? Ние сме супер доволни. Simple Smile

# 396
Аз да се оплача, и на мен ми се наложи да започна да дохранвам Sad . Кърмата ми взе да намалява, малкото започна да яде повече и щем не щем ще си дояждаме с АМ. Много ми стана криво, надявах се поне още няколко месеца да си е само на кърма, ама на... цедя се на два часа на 3, какво ли не опитах но не и не не се увеличава тази кърма и това е....
Да ви попитам вие какви АМ ползвате? Аз купих НАН, но нещо не ми харесва и се чудя какво да взема
NAN много запича...ние бяхме в началото с него,страхотен запек получи Марти,минахме на Hip Combiotik  и много добре му действа,но всяко дете е различно....може на вашите  бебчета  Hip  да не им хареса...пробвайте ги,те ще ви покажат но от NAN   със сигурност ще получат запек

# 397
Аз да се оплача, и на мен ми се наложи да започна да дохранвам Sad . Кърмата ми взе да намалява, малкото започна да яде повече и щем не щем ще си дояждаме с АМ. Много ми стана криво, надявах се поне още няколко месеца да си е само на кърма, ама на... цедя се на два часа на 3, какво ли не опитах но не и не не се увеличава тази кърма и това е....
Да ви попитам вие какви АМ ползвате? Аз купих НАН, но нещо не ми харесва и се чудя какво да взема
NAN много запича...ние бяхме в началото с него,страхотен запек получи Марти,минахме на Hip Combiotik  и много добре му действа,но всяко дете е различно....може на вашите  бебчета  Hip  да не им хареса...пробвайте ги,те ще ви покажат но от NAN   със сигурност ще получат запек

# 398
Ние сме на ХИП и сме много доволни, бебчо много го харесва и не се е запекъл, много е хубаво ние го намерихме а 28,90 от 32,90 а те са 800гр. в кутия, а и се продава в два вида кутии(малка и голяма)голямата има два пакета по 400гр, а малката един. Аз лично преди да родя се бях запасила с Аптамил, но в болницата го захраниха с ХИП, но сме много доволни не го смесваме с нищо. Малкият е на един месец и си изяжда по 120 мл. и спи 3 часа. Дано съм ти била полезна. Wink Hug

# 399
Благодаря на всички. Аптамила, който давам е обикновен. След като ви писах бебка спа 4 часа без да се сьбужда (беше изяла само 50мл). На следващото хранене изпи 100мл.Може би още се опитва да се ориентира кьм новата храна, може и кьрма така да е пила, но аз да не знам. Ще опитам и с Хип. За сега ще си останем на бибата с една дупка,че като не е яла с шише ме страх да не се задави. Дано бьрзо да се адаптираме кьм новата обстановка.Чувствам се виновна,че няма да я кьрмя при положение, че имам страшно много кьрма, но мастита не ми минава вьпреки, че пия вече 5 дена антибиотик.
Лека вечер!

# 400
Аптамил Комфорт е гъсто мляко, ако даваш от него де, за да го пие по-бързо и да не се уморява го смесвам с Аптамил обикновено- 1:1. Отделно има значение, каква биба използваш, с колко дупки. Аз използвам с две дупки, яде по 120-150 мл на 4 часа/6 хранения на ден. Преди да започна да смесвам, беше на 90мл- 7 хранения, през 2.5-3 часа

Виждам, че моя мишок е с 1 ден по-голям от твоето пиленце Simple Smile Казвам го защото правя сравнение с количеството мляко и времето между храненията. Аз давам Аптамил, а Аптамил Комфорт за какво е по-точно, каква е разликата с другия вид? Моето бебе яде средно по 120, понякога по-малко, но е имало случаи да яде по 150 (всъщност това е количеството вода, а с добавеното мляко са съотвено 130 и 160 някъде). Обаче аз нещо се притеснявам, че като че ли малко множко е за тази възраст...даже днес звъннах на докторката да я питам, тя вика може инцидентно ..не на всяко ядене, 1 път на ден да яде повечко Thinking. Ама пък като е гладно детето какво да направя, да го мъча и да не му давам да яде ли...Но като виждам, че има и други с такова количество - значи не е ненормално Simple Smile Но мноооого бавно ядем, обикновено по 1 час се точи процедурата...къде яде, къде заспива, къде блее...Или пък не го изяжда цялото мляко и след час се буди гладен...и пак трябва да давам...и така се размества графика, но пак същия въпрос, като по-горе...като е гладно детето и не си дояло няма да го държа гладен :/ И храненията са ни през 3 часа (понякога поспива повече и е имало паузи от по 4), дори и на по-малко от 3...и ако е буден - абсурд да издържи 4 часа. Та като цяло рядко имаме точно разписание на хранене...Айде, дано скоро да ни е се оправи режима и да има по-голям ред  Praynig Иначе си мислих дали пък това мляко да не го засища добре вече...но пък наддава иначе, та знам ли  Rolling Eyes

# 401
  • София
Мирабела, ти си герой, че си издържала на тези болки толкова време заради бебенцето ти! Hug Дано се оправиш бързо и всичко това приключи!!!
Към ЛЛЛ. Аз пак също имам сериозен проблем със зърната. При мен кърмата е много малко - 200 мл на ден след много цедене. Цедя с помпата, събирам и давам накрая на едно хранене. Но разранените зърна не минават, особено едното  #Crazy. Днес пак почнаха болки въпреки цеденето и съм наистина на самия ръб да спра и аз кърмата! Купих си Нистатин актавис и съм се намазала сега. Хем бях спряла да я кърмя директно от гърдите, но тези дни й дадох да посуче от по-здравата гърда и почна пак да ме боли и другата гърда! Пак включих антибиотика, по 1 хапче на ден, че да не стане пак мастит. Побъркала съм се и докато цедя и моята Анна плаче, искаше да я гушкам и аз й се скарах да млъкне. Ужасно е, защото така не мога да отговарям на психичните нужди на детето си и на своите. Пада по над 5 часа цедене на ден за 200 мл мляко. А и тя днес изпи изцедени 140 мл и пак беше гладна след 2 часа  ooooh! И вече дадох пак АМ. Просто не знам защо не минава вече това със зърната.

# 402
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Mirabela_88, аз започнах да изцеждам по съвсем малко, колкото да ме облекчи и така тя сама започна да си намаля вечер, но беше много гадно, по цяла вечер не спях, ако не се изцедя не можех да заспя от болка, а като стана да се цедя отиваше над час  Rolling Eyes
При мен вечер се регулираха нещата, още не съм пила хапчета, в 3 часа я кърмя, в 6 кърмя с дохранване, гърдите ми са ОК за сега. Лецитин също пия, преди няколко дни като се бях запушила пак сериозно ударих 8 лецитина, при дневна доза 4  Rolling Eyes

Ние сме с Хип Комбиотик, мислих да минаваме на Фризо, но като видях, че цената е една и съща и реших да не сменям. В Карфур голямата кутия Хип е 28лв. 800гр., Фризо е 13лв. 400гр. За 2 лв. да сменям АМ, при положение, че това й понася добре, просто няма смисъл  Peace

На Baby Love от DM и аз много харесвам продуктите, не съм пробвала АМ, но сигурно е добро  Peace

Кураж, момичета, още месец- два и ще сме по цял ден навън с количките  Hug

Отивам аз да си направя пилатес-а  Party Днес ми е почивен ден от тренировки, но ще почивам като се пенсионирам  Mr. Green

# 403
bugsy от изключителна важност е, колко дупки има бибата с която даваш, ако си на една дупка още, нормално е по-бавно да се храни и да се уморява, увеличи дупките и ще видиш как всичко ще се оправи. При нас, когато беше с една дупка и се хранеше по час, час и половина и заспиваше гладна и уморена и след един час пак писваше гладна. Комфорта  е за по-лесно храносмилане, аз в началото давах само от него, но сега го смесвам с обикновеното, след консултация с педиатър, разбира се.  Grinning нямам никакви проблеми с малката от тогава
За задавянето, много рядко се задавя и то с вода, обикновено, като там бибата и е с една дупка
За количеството на млякото, не се притеснявай, Галена понякога стига и до 180мл, казах на педиатърката ми, ама въобще не се трогна, каза че като не повръща се чувства добре, да си пие по колкото и харесва, та така.

# 404
Как съхранявате останалото АМ за следващото хранене или изхвърляте? Днес пробвах да дохраня и бебо изяде 30мл. Беше започнал да яде по 10-15 мин. и то с много почивки като на 5тата мин. започва едно дърпане и мрънкане. Явно ми е намаляла кърмата. Преди ядяхме плътно по 20 мин. Та ще видим сега как ще се чувства до следващото ядене. На кутията пише, че за 2 месеца им трябват 5 хранения, някоя мама минала ли е на толкова? Ние сме си на 6 и при поискване на повече.

Общи условия

Активация на акаунт