крем за торта

  • 4 351
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 8
Скъпи, мами, съжалявам, че пиша въпреки, че не съм майка. Аз съм на 16 и обожавам да готвя. Слабостта ми е сладкарството и най-вече красивите торти . Тук съм за да попитам за две неща. Винаги в тортите ми крема не е както трябва. Sad Искам да питам ако има някоя сладкарка или някоя, която знае това как се прави този пухкав крем в купените торти. Той е много мек и вкусен и винаги съм искала да мога да го правя. Другото, за което искам да питам е един крем, който често срещам върху тортите.  Той е гъст, между карамел и шоколад, не е пухкав и е много вкусен. Ако ми дадете рецептите за пухкави кремове и специално този крем ще съм ви много благодарна.
Лек ден Simple Smile

# 1
  • Мнения: 6 833
Аз правя крем за торта от разбити белтъци и течна готварска сметана. Става много лек и приятен. За другия не знам.

# 2
  • Мнения: 18 811
Мисля, че питаш за крем Ганаш, аз го правя с готварска сметана, слагаш в тенджерка на котлон и прибавя 2 шоколада/ натуралния е по- добър за мен/. Когато се разтопят се получава страхотен крем. Някои го разбиват с миксер след това, аз не, директно покривам  Peace

# 3
  • Мнения: 8 242
Мисля, че питаш за крем Ганаш, аз го правя с готварска сметана, слагаш в тенджерка на котлон и прибавя 2 шоколада/ натуралния е по- добър за мен/. Когато се разтопят се получава страхотен крем. Някои го разбиват с миксер след това, аз не, директно покривам  Peace
По-скоро говори за фарситурата върху тортите. Която и да иска не може да си направи в домашни условия.

# 4
  • Мнения: 9 992
Крем: слагаш в голяма тенджера малко вода и 0.500 гр. захар да стане на карамел. Разбиваш 8 жълтъка с 8 суп . лъжици брашно в 1 литър мляко. Когато карамела е готов , изсипваш  1 литър вода, като се разтвори карамела, свали то котлона , сложи млякото с жълтъците и бъркай , после върни на котлона докато се сгъсти . 8-те белтъка разбий на сняг. Свали крема от котлона и като отпочине малко докато е горещ , сложи белтъците и бъркай с дървена лъжица , но не интензивно , от горещината белтъка ще се сготви , крема трябва да седи пухкав и на бучки , след това сложи малко канела.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 17:30 от adelinda

# 5
  • Мнения: 18 811
Крем: слагаш в голяма тенджера малко вода и 0.500 гр. захар да стане на карамел. Разбиваш 8 жълтъка с 8 суп . лъжици брашно в 1 литър мляко. Когато карамела е готов , изсипваш  1 литър вода, като се разтвори карамела, свали то котлона , сложи млякото с жълтъците и бъркай , после върни на котлона докато заври . 8-те белтъка разбий на сняг. Свали крема от котлона и като отпочине малко докато е горещ , сложи белтъците и бъркай с дървена лъжица , но не интензивно , от горещината белтъка ще се сготви , крема трябва да седи пухкав и на бучки , след това сложи малко канела.

1 л вода и 1 л мляко  Shocked  Това не е ли огромно количество  newsm78

# 6
  • Мнения: 9 992
raja_nikol, искате сладкарска рецепта , такава знам такава казвам . Разбира се ако ти се вижда много делиш всичко на половина , за половин доза. Няма грешка в рецептата, това са пропорциите ако това ме питаш . Крема става лек и пухкав и не е много реално , слага се по-обилно . Разбира се и ако не си сигурна , че ще ти хареса и получи , да намалиш продуктите като за начало е удачен вариант.

# 7
  • Мнения: 244
Лили - започни с нещо по-елементарно. Като вкусен карамелен крем можеш да направиш по-най-лесния начин. Взимаш няколко метални кутии подсладено кондензирано мляко - за препоръчване сгущенка от руските магазини или от Те-маркет . Пиша ти няколко, за да ги свариш наведнъж и после да си имаш за по-дълго време. Слагаш консервите в по-голяма тенджера с вода и на котлона. Щом заври силно, намаляваш степените - да къкри и вариш 3-4 часа. Без капак. Водата трябва да покрива консервите. Ако водата се поизпари и намалее- доливаш, но гореща вода.  После изключваш котлона, но оставяш консервите да изстинат във водата - най-добре за една нощ.
Така на другия ден можеш да отвориш една от от консервите и да опиташ. Много е вкусен!  chef
Мажеш на блат или върху крем да слагаш и др.п. А останалите кутии са за резерва и когато ти потрябват си ги ползваш (до датата на употреба отбелязана на кутията).
Можеш да си направиш и бърз елементарен крем от крема-сирене + пудра захар + 1 ванилия - слагаш в купа и разбиваш за кратко с миксер до пухкавост. Не бива да се разбива твърде много! Само 1-2 минути.
Учи се постепенно и чети по мрежата. Има сайтове и блогове - където стъпка постъпка най-подробно е обяснено. И тук в архивите има много интересни лесни рецепти.
И не се отчайвай, ако не се получава веднага. Проба-грешка, проба грешка и така се учи човек на всичко. А щом имаш желание да се научиш - това е най-важното! Успех, мило дете! Simple Smile

# 8
  • Мнения: 6
Здравейте! Ще изполвам темичката и за моя въпрос. Но въпросът ми не е само за крема на тортата, но толкова много неща изчетох през последните дни за тортите, че се обърках и незнам къде точно да си задам въпроса. Та - искам да направя бисквитена торта със следния крем - нишесте ванилия, мляко яйца, захар и сладкарска сметана. Вече съм го правила, но не ми стана ясно кога да прибавя сметаната- след пълното изстиване на крема  или преди това, защото знам, че бисквите пък трябва да се залеят с топлия крем? Другият ми въпрос е - може ли да сложа в крема желатин, тъй като искам крема да се стегне малко, за да не бъде тортата в тава, а на поставка?? (извинявам се за глупавите въпроси, ама съм много боса в сладкарската тема Sad) Отгоре искам да измажа тортата, но незнам дали трябва да е с този крем или само със сметана (която имам намерение да оцветя). И последният ми въпрос е - правих опити да правя марципан Варна и мисля, че стана, но незнам как е правилно да се съхраняват фигурките. Аз ги прибрах в една кутия на стайна температура или трябва да поизсъхнат и тогава да ги сложа в кутия?

# 9
  • Мнения: 9 992
Крема трябва да е изстинал за да го разбиеш със сметаната, ако не тя ще падне. Разбива се със сметана , за да бухне и да стане по мен , за желатин нямам идея. Яйца няма нужда да слагаш . Сметаната , разбита , можеш да сложиш отгоре и да направиш "розички " примерно , да е по красиво .Не съм го приготвяла със сметана, за да знам дали ще ти е стегнат крема. Бисквитите , какви смяташ да ползваш . Вземи направи друг крем , този вариант не ми се вижда удачен. Бисквитите ако са закуска , можеш да топнеш в малко мляко , за да омекнат.


Аз правя : нишесте ванилия с мляко и захар. Бисквити "закуска" мажа с течен шоколад . Редя , крем , бисквити крем , когато изстине и вече е готово ,може да обърнеш в поднос ,  може да украсиш със сметана .

Бисквитена торта с крем. Крем: слагаш в голяма тенджера малко вода и 0.500 гр. захар да стане на карамел. Разбиваш 8 жълтъка с 8 суп . лъжици брашно в 1 литър мляко. Когато карамела е готов , изсипваш  1 литър вода, като се разтвори карамела, свали то котлона , сложи млякото с жълтъците и бъркай , после върни на котлона докато се сгъсти . 8-те белтъка разбий на сняг. Свали крема от котлона и като отпочине малко докато е горещ , сложи белтъците и бъркай с дървена лъжица , но не интензивно , от горещината белтъка ще се сготви , крема трябва да седи пухкав и на бучки , след това сложи малко канела.
Става пухкаво и стегнато .

Общи условия

Активация на акаунт