На море в Турция - тема 28

• 103 100
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Andy66-  bouquet Давам и моята оценка за хотела. много висока. thumbsup Страшно много българи почиваха там 2013г. и в голямата си част отзивите от тях са повече от добри. Единствено според мен им трябват повече пързалки,но може би това е умишлено тъй като на 300 м. е Аква Фентъзи с уникалния си Аквапарк. Всичко друго му е наред на хотела. ПП. Менидмънта също е великолепен. Препоръчвам горещо Сюрмели. Simple Smile

liv1892, много ценя компетентните ви мнения и коментари, които помагат на всички ни в избора на дестинация! Абсолютно съм съгласна с вас относно липсата на водни пързалки в Сюрмели, но на нас не ни липсваха, тъй като не бяхме с малки деца. И още нещо трябва да отчета като + - нямаше шумни английски групи, на каквито се нагледахме и наслушахме до ранни зори през миналото лято в Дидим! Може би наистина Сюрмели е вариант за кротка семейна почивка, но без деца, които може и мъничко да скучаят на басейните, но пък аниматорите сигурно ще компенсират тази липса... Не съм срещала ваше мнение за Кефалука и ако не е твърде нахално, ще се радвам да чуя някакъв коментар - просто ей така, за по-реален поглед върху това, което ни очаква,  защото така или иначе, предизвикателството вече го приехме, след като платихме! Simple Smile

# 271
 Andy66-Кефалука Резорт е великолепен хотел. Много високо ниво. Гледал съм го 2012г. но оттогава още повече се е подобрил. Единствено това което не ми харесва е отдалечеността от Бодрум Сити. Ако сте със собствен транспорт това не е проблем.Но ако сте решили да не излизате навън/наоколо е пустош-няма нищо/ нищо няма да Ви липсва. Между другото на това изключително ниво ,както чета е Вог Бодрум.Но там не съм ходил. Избора Ви е отличен за хотел. Поздравления. thumbsup

# 272
Andy66-Кефалука Резорт е великолепен хотел. Много високо ниво. Гледал съм го 2012г. но оттогава още повече се е подобрил. Единствено това което не ми харесва е отдалечеността от Бодрум Сити. Ако сте със собствен транспорт това не е проблем.Но ако сте решили да не излизате навън/наоколо е пустош-няма нищо/ нищо няма да Ви липсва. Между другото на това изключително ниво ,както чета е Вог Бодрум.Но там не съм ходил. Избора Ви е отличен за хотел. Поздравления. thumbsup

Благодаря за отговора, liv1892! Ще спя вече спокойно, но искаме наистина пълна почивка - е, може би с някоя екскурзия за разнообразие! Чела съм интересни неща за нощния живот в Бодрум, ама и в София не е по-лош, та вероятно няма да ни липсва особено, особено когато и в хотела компанията ще е добра!  Simple Smile

# 273
  • Бургас

Благодаря за отговора, liv1892! Ще спя вече спокойно, но искаме наистина пълна почивка - е, може би с някоя екскурзия за разнообразие! Чела съм интересни неща за нощния живот в Бодрум, ама и в София не е по-лош, та вероятно няма да ни липсва особено, особено когато и в хотела компанията ще е добра!  Simple Smile

Миналата година, когато почивахме в Бодрум, посетихме Ефес. Бяхме със собствен транспорт и по пътя към Бодрум се отбихме да видим Ефес. Ако имате възможност задължително го посетете.
http://prikachi.com/images/627/7004627T.jpg
http://prikachi.com/images/628/7004628T.jpg
В самия Бодрум се възползвахме от еднодневна обиколка с корабче из заливите. Страшно много ми хареса. Отивате сутринта на пристанището, харесвате си корабче и плащате /има нещо като малък щанд на самото пристанище, където може да платите. Ние случайно се запознахме на улицата с една българска туркиня, която много ни се зарадва, че сме българи и ни уреди много добра цена за обиколката - почти на половина по-ниска/. Имате включен обяд на кораба. Корабчето спира покрай невероятно красиви заливи с кристално синя вода, в която може да поплувате. Ще ви заведат и до един топъл минерален извор /изворът на Клеопатра/, който се намира в един процеп в една скала, през който влизаш в една малка пещера с глина, с която може да се намажеш. Входът е символичен - платих 6 лири за двамата с мъжа ми.
http://prikachi.com/images/629/7004629z.jpg
http://prikachi.com/images/756/6970756q.jpg  - снимка от корабчето. Това е крайбрежната алея, на която стоят корабчетата.
За забавления - в Бодрум се намира най-голямата открита дискотека в света - Халикарнас. Из града има много билбордове, рекламиращи промоции в дискотеките. Спомням си, че имаха добри промоции за вход+питие точно за Халикарнас.
Ако искате да си понапазарувате посетете пазара във вторник, който се намира точно на автогарата. В началото може да се уплашиш, защото пазарът е малко пренаселен и натруфен, но определено може да си купиш много хубави неща. Ние си взехме малко кожени изделия /чанти, колани/ и текстил за дома /продават страхотно ръчно правени покривки, спално бельо, калъфки и пр/. Задължително се пазари - може да ти смъкнат с 50%, че и повече, ако си нахална като мен  Mr. Green

# 274
miss july, много благодаря за напътствията! И снимките са чудесни, но освен "разходка с лодка" из заливите, мисля да пробваме екскурзия до о-в Кос - четох интересни неща за тази дестинация. Ние имаме много забавни спомени от разходка  с яхта преди години - всичко беше наред, но изведнъж излезе силна буря и се наложи да прекратим престоя в открито море, където по принцип всички спират, за да плува, който иска, други - за да се радват на гледката... Та гемийката се замята насам-натам, пръскаше дъжд и вода от големите вълни, доста хора се поуплашиха, на други им прилоша, а капитанът беше с уникално чувство за хумор и пусна на максимална степен песента на Селин Дион от "Титаник"! Сега си го спомням с усмивка, ама за момент май всички се бяхме стресирали, макар че се прибрахме по живо и по здраво! Simple Smile Турските пазари наистина могат да уплашат всекиго в началото, ама после се потапяш в атмосферата, а ако искаш да купиш нещо без пазарлък, ще те гледат доста учудено! Simple Smile

# 275
Здравейте и от мен  Simple Smile  .Тази година имаме намерение да почиваме два пъти в Турция.
Единият път със сигурност ще е в хотел Venosa - Didim,но не можах да намеря мнение за хотел Euphoria Aegean Resorts & Spa в Кушадасъ.
Дали някой би могъл да сподели впечатления от там? Sunglasses
Миналата година бяхме в Euphoria Aegean Resorts & Spa. Хотелът е прекрасен. Написала съм мнение някъде назад по темите, а на първа страница съм сложила снимки в албума за Турция. Стаи, обслужване и храна нямат нужда от коментар - никакви забележки. Хубаво е стаята да е с изглед море. След 20 септември има вятър, но има едни много хубав скътан басейн, където не се усеща. Денивелацията хотел-плаж е голяма. Има стълби. Миналата година като си тръгвахме започваха да оформят плжната ивица. Има голяма платформа. Ако не сте резервирали може да проверите за малките къщички, които са много хубави и всички гледат към морето. Някои от тях имат собствен басейн.
Сега видях, че на първа страница е сложен моят коментар - Сеферихисар.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 12:18 от ndimitrova

# 276
Здравейте, спряла съм се на 2 хотела PINE BAY HOLIDAY RESORT и ONYRIA CLAROS BEACH & SPA RESORT, моля препоръчай те ми кой от 2-та хотела да избера. Според вас началото на хни или средата на септември е по-добре за района на Кушадасъ?
Благодаря предварително  Hug
В годината на откриването /2009/ бяхме в ONYRIA CLAROS BEACH & SPA от 12 септември и останахме много доволни от всичко. Миналото лято синът ни реши да отиде отново в този хотел и беше много разочарован - стаите овехтели, не се чисти, храната без разнообразие и с опашки, почти никакви плодове. Единствено анимацията и аквапарка са му харесали. Голямо разочарование.

# 277
  • Русе
Аз отново искам да попитам за екскурзиите в Кушадасъ. Зная, че в миналата тема имаше снимана брошура с цени на екскурзиите, но всичко беше много дребно и не можах да разчета.
Значи въпросите ми са колко време се пътува от Кушадасъ до Памуккале?
Колко ориентировъчно струва екскурзията от хотела в Кушадасъ до Ефес? В евро ли се плаща? Бях чула, че ако сами си я организираме излизало по-евтино, отколкото ако платим на туристическата агенция, с която сме в Турция?
Има ли включен някакъв обяд в цената на екскурзията ни до Ефес? Цял ден ли продължава тази екскурзия?

# 278
Аз пък искам да попитам малко повече за  екскурзията до острова на Клеопатра.
Като ви чета тук, малко се стоплям, защото като гледам през прозореца как трупа снега и как все повече намаляват превозните средства, защото никой не чисти направо ми се приплаква.

# 279
  • Beyond the stars
Аз отново искам да попитам за екскурзиите в Кушадасъ. Зная, че в миналата тема имаше снимана брошура с цени на екскурзиите, но всичко беше много дребно и не можах да разчета.
Колко ориентировъчно струва екскурзията от хотела в Кушадасъ до Ефес? В евро ли се плаща? Бях чула, че ако сами си я организираме излизало по-евтино, отколкото ако платим на туристическата агенция, с която сме в Турция?
Има ли включен някакъв обяд в цената на екскурзията ни до Ефес? Цял ден ли продължава тази екскурзия?

Екскурзията до Ефес беше в порядъка на 35 евро полудневна с посещение на дома на Дева Мария и храма на Артемида  Wink Памуккале е целодневна около 3ч е в едната поскоа, с обяд и кални бани  Laughing Около 40 евро беше цената.

# 280
За Ефес и къщата на Дева Мария по възможност се организирайте сами, иначе ще ви загубят времето с противен обяд и посещение в магазин за кожени изделия на безумни цени. Намират се на около половин час от Кушадасъ плюс минус в зависимост от кой хотел тръгвате. При нас цената беше 38 евро на човек. В Ефес има закрит музей с вход с по-ценните експонати. С група никой не те чака и нямахме възможност да влезем, да не говорим, че екскурзовода подтичваше с чадър от сянка на сянка за кратките беседи. Има много групи и е доста притеснително да не загубиш своята, затова вместо да разгледаме спокойно и да се потопим в атмосферата на прекрасния стар град се оглеждахме постоянно за чадъра на екскурзовода. Вземете си шапки, чадър и слънцезащитен крем, има и достатъчно сенки за почивка. Книжка с информация може да си вземете на входа за 5 лири.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 15:12 от kork

# 281
  • Русе
Аз публикувах снимки с цените. До колкото знам търпят промяна всяка година, пък и зависи от коя агенция се предлагат.
За 2013 г. от Пенинсула ни предложиха до Ефес 40Е на човек, от 0 до 6 г. безплатно, а от 7 до 12 г. 25Е. До Памуккале 45Е, от 0 до 6 г. безплатно, а от 7 до 12 г. 25Е. В цената се включва автобус, професионален екскурзовод, обяд, платени такси за входа, напитките се заплащат.
От снимката го прочетох.

# 282
  • Бургас
А може ли някой да сподели как вървят цените на екскурзиите до о-в Родос и до Далян Каунос /от Мармарис/?

# 283
А може ли някой да сподели как вървят цените на екскурзиите до о-в Родос и до Далян Каунос /от Мармарис/?

Тези и мен ме интересуват + островът на Клеопатра.

# 284
  • Beyond the stars

Тези и мен ме интересуват + островът на Клеопатра.

Ориентировъчни цени от агенцията с която пътувахме миналата година:

островът на Клеопатра - екскурзия с лодка, обяд и входна такса на острова - 25 Е
Далян - Каунос - входни такси, кални бани, обяд и трансфер - 25 Е
о.Родос /Гърция/ - трансфер, билет, пристанищни такси - 50 Е
Егейски острови - екскурзия с лодка по Егейските острови, обяд - 20Е

Това са цените от Мармарис  Peace

Общи условия

Активация на акаунт