На море в Турция - тема 28

• 102 861
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
Искам да попитам за мнение за подходящ  курорт в Турция за деца с астма?Има ли някой впечатления,за да мога да се ориентирам и да се възползвам от ранна резервация ?
Когато пътувахме за Турция миналото лято, водача на групата ни разказваше, че Айвалък е за хора с такива проблеми. Някакви течения имало от морето, които носели въздух, обогатен с кислород.
Но пък тук не го хвалят.  newsm78

# 481
Само не Айвалък  Stop
Мисля,че няма да имаш проблем с децата,
морския въздух влияе добре на дихателните проблеми.

# 482
  • София
Искам да попитам за мнение за подходящ  курорт в Турция за деца с астма?Има ли някой впечатления,за да мога да се ориентирам и да се възползвам от ранна резервация ?
Когато пътувахме за Турция миналото лято, водача на групата ни разказваше, че Айвалък е за хора с такива проблеми. Някакви течения имало от морето, които носели въздух, обогатен с кислород.
Но пък тук не го хвалят.  newsm78
Напълно пътвърждавам, че е точно така, както ви е казал Водача. Планината, която се преминава на отиване за турските егейски курорти се казва Ида и тя е едно от трите места на Земята с най-висока концентрация на кислород във въздуха. Акчай, Гюре, Йорен са най-близко до тази планина, но със сигурност тези въздушни маси достигат и до Айвалък. Самите течения в Едремитския залив благоприятстват този въздух богат на кислород да се разпространява на по-широк фронт.

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 22:56 от Ani_iv

# 483
Оле,супер сте,много благодаря!Сигурна бях,че ще получа съдействие. Peace
Значи смело можем да се насочим към Турция!

# 484
  • София
Синът ми също е с астма - миналата година бяхме в Кушадасъ и нямахме проблем. Тази година също сме там - дано пак е така  Praynig . Но след Кушадасъ беше при баба си в Каварна и направи пристъп. Явно от море до море има разлика  newsm78

# 485
Именно това ме притеснява,т.к. ние сме от Балчик и педиатъра ни препоръчва да сменим морския климат,че влияе зле.

# 486
Като ви чета притесненията по отношение на астмата се замислих за нещо друго..... Направи ми впечатление, че в Турция няма курорти на Черно и на Мраморно море и ми стана любопитно защо,макар, че имат излаз. Аз имам един въпрос по отношение на пътуването. Някой в предните теми беше писал, че по пътя до Мармарис има много завои. Вярно ли е това?  Sad

# 487
  • София
Като ви чета притесненията по отношение на астмата се замислих за нещо друго..... Направи ми впечатление, че в Турция няма курорти на Черно и на Мраморно море и ми стана любопитно защо,макар, че имат излаз. Аз имам един въпрос по отношение на пътуването. Някой в предните теми беше писал, че по пътя до Мармарис има много завои. Вярно ли е това?  Sad
Не  съм много съгласна с теб, има курорти и хотели на Мраморно море - Ердек - близко до Бандърма, Муданя - до Бурса, но просто не са познати за нас. Особено Бурса се води като Балнео и СПА столицата на Турция - там се намира планината Улудак, малко по-висока от Витоша с много термални извори и Мраморно море на 20 км.

# 488

На Черно море няма, защото сезонът там е по-къс - както при нас, и не е рентабилно толкова много. В Анталия сезонът е минимум 6 месеца, да не говорим, че отдавна има много хотели, които работят през зимата, имат вътрешни басейни, добри СПА-центрове, Белек се е специализирал за играчите на голф... Тези хотели целогодишно се посещават от по-възрастни туристи, за хората почивката си е почивка, не само плаж и пързалки за децата.

# 489
След Кушадасъ не бих се върнала в Айвалък-това е мнението и на внука.Много повече пързалки
анимация,повече басейни и забавления.Аз като баба бих добавила много по-добро обслужване в хотелите ,по-добра храна и отношение на персонала.Това лято сме в „Пене Бей“ от 06.06.

# 490
имате ли мнения за Тур. Борса 2014г в София? Някой от пишещите тук посети ли я ?

# 491
  • София
Да, аз посетих туристическата борса Simple Smile.
Още в четвъртък следобед. Исках да видя щандовете на фирмите, които ме интересуват. Емералд, Турс Клуб, Ориент 99, Астрал холидейз. Аз писах и във ФБ, сега ще го напиша и тук.
Разочарован съм от представянето на Турс клуб на изложението. Предвид факта, че са доста агресивни на пазара и заемат бързо позиции, което е похвално, очаквах че и на изложението ще са толкова агресивни с рекламни материали и отношение към клиентите.
ЗА мое най-голямо учудване нямаха никакви каталози освен една листовка. За разлика от тях другия ми фаворит за почивка през лятото Емералд представиха по мое мнение най-добрия каталог Peace.
Освен това за мое най-голямо учудване пет шест служители на Турс клуб се въртяха около турските си партньори и не обръщаха никакво внимание на обикновените посетители, които проявяваха интерес към щанда им. За разлика от тях турските им партньори се опитваха да помогнат, ставайки посредници на посетителите. Абе мила родна картинка. Joy
И тъй като си мисля, че те явно не искат да вземат парите ми, просто ги изключих от агенциите, на които бих могъл да поверя почивката си.
За разлика от тях момчетата и момичетата от Емералд бяха безкрайно любезни и внимателни. Дадоха и каталози и талони за 5% намаление... Е, вече направих избора си с кого ще пътувам до Турция през лятото. Както и миналата година избора ми е Емералд Peace.

# 492
ок, roje22. Аз също бях 2 дена на борсата.Но предвид на факта че помагах на един от щандовете и това че изложението продължава и днес,няма да е коректно да излагам аз мнението си. И идеята ми беше по-скоро не да мерим кой щанд е бил по-по най,а да оценим наличието на представени хотели,рекламни материали като цяло,аранжиране на щандовете и  атрактивно предлагане на продуктите с насоченост Турция.  Simple Smile

# 493
Само 5% отстъпка ? Толкова беше и миналата година ,явно % е постоянен.
Само не разбрах как се изчислява - на нормални цени или тези на РЗ  ?

# 494
  • София
ок, roje22. Аз също бях 2 дена на борсата.Но предвид на факта че помагах на един от щандовете и това че изложението продължава и днес,няма да е коректно да излагам аз мнението си. И идеята ми беше по-скоро не да мерим кой щанд е бил по-по най,а да оценим наличието на представени хотели,рекламни материали като цяло,аранжиране на щандовете и  атрактивно предлагане на продуктите с насоченост Турция.  Simple Smile
Ами аз мисля, че точно това направих Simple Smile.
Оцених рекламните материали(кой каталог според теб е най-пълен с информация за предлаганите хотели), аранжирането на щандовете(за щанда на Турс клуб дори трябваше три пъти да обиколя залите докато най-накрая го открия Thinking) и атрактивното предлагане на продуктите(Емералд дават отстъпка, а Турс клуб пирамидка календар на турски хотел за 2014) с насоченост Турция на двете фирми, между които се колебаех.
Е какво да направя като просто двете бяха толкова различни една от друга, че избора ми беше лесен.
Турс клуб според мен са победили единствено в банкетната част във Веселото село Peace.
Съжалявам че трябва да го чуеш, но за мен на този етап са несравними двете фирми поне по отношение на разнообразието и предлагането на единствения продукт, който ползвам от българските туристически фирми-почивка в Турция. За останалото те и без това не могат да ми помогнат.
И все пак това е мое субективно мнение като един обикновен турист. За теб, като човек от другата страна на щанда нещата могат да стоят по коренно различен начин и аз да не съм прав Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт