На море в Турция - тема 28

• 102 754
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Аз с малко по-различен въпрос - на 10-ти пуснах запитване/резервация до Ориент 99 и до днес нямам отговор. Ама никакъв, нула. Няколко пъти звънях и все нещо се оправдаваха, но иначе казаха, че резервацията била сигурна. Да ама това само устно, черно на бяло нищо, ами и приятели се вързаха на офертата и сега ще трябва и тях да ги мисля. Егати и сериозната фирма. Ами като имат забавяне поне да се свържат с клиента, да обяснят...Заради тях ще изпусна ранните записвания на други фирми ако ме излъжат нещо. Давам им срок до утре и повече никога с тази фирма, НИКОГА. Някой има ли представа какво става и някой бавили ли са го така?
И преди писах - "Ориент" не връщат обаждания,както и не се обаждат
за час на тръгване,N на автобус и пр. ,отчитам го,като минус.
Хубавото е,че са коректни мисля,че не бива да се притесняваш,
но на място - в офиса ,за да си спокойна и    за групата.Предстои ми плащане
на останалата сума и на място ще се информирам за стаята,която желаех - също не получих обаждане по телефона,а обещаха ! Joy

# 91
  • София
А какво ще кажете за края на септември и дори първите дни на октомври в Кушадасъ или Дидим. Още ли става за море тогава?

# 92
  • Стара Загора
Аз с малко по-различен въпрос - на 10-ти пуснах запитване/резервация до Ориент 99 и до днес нямам отговор. Ама никакъв, нула. Няколко пъти звънях и все нещо се оправдаваха, но иначе казаха, че резервацията била сигурна. Да ама това само устно, черно на бяло нищо, ами и приятели се вързаха на офертата и сега ще трябва и тях да ги мисля. Егати и сериозната фирма. Ами като имат забавяне поне да се свържат с клиента, да обяснят...Заради тях ще изпусна ранните записвания на други фирми ако ме излъжат нещо. Давам им срок до утре и повече никога с тази фирма, НИКОГА. Някой има ли представа какво става и някой бавили ли са го така?

И нашето потвърждение се забави -пуснахме резервацията във вторник и чак петък ни потвърдиха от Ориент 99, но чак 10 дена...........

# 93
не е нормално такова забавяне. 10 дена са прекалено,колкото и работа да имат.

Напълно подкрепям liv1892 Абсурдно е да не ти отговорят толкова време. Аз се отказах от една голяма ТА преди 2 седмици само заради забавен с 3 дни отговор.. но всеки сам си преценява в крайна сметка.
Успех с резервациите! Peace
Какво точно означава "запитване/резервация"? Ако не сте платили капаро, нищо не ви обвързва.
Още повече, че нямате и подписан документ.

# 94
На мен пък друго ми стана интересно за Ориент 99- все още нямат оферти за Анталия. Някой има ли представа защо ги бавят, нали ранните записвания са до 31.01? Според мен така се набутват много, едва ли някой ще ги чака да си обявят цените...

# 95
Какво точно означава "запитване/резервация"? Ако не сте платили капаро, нищо не ви обвързва.
ТА имат "Форма за резервация по интернет" , в която се изписват необходимите данни / по зададена от тях форма/ на посочен за това  e-mail. Упоменава се начина на плащане / по банков път, cash и т.н./  Има и "поле" за коментар и допълнително инфо от страна на резервиращия. Крайната цел е да се улесни потенциалния клиент! Аз резервирах он-лайн в една агенция, уточних всички подробности във въпросната бланка и след 1 седмица / фиксирана точна дата пак във формуляра/ отидох и платих капаро, съответно получих и договор, с всички упоменати от мен неща. Посечението ми в ТА отне не повече от 5-10 мин, което беше от голямо значение за мен, тъй като така спестих така необходимото ми време!

# 96
  • Beyond the Frontiers
В момента има наистина известно забавяне при потвърждаването на резервациите - аз чаках последно 3 дена.....

# 97
И преди писах - "Ориент" не връщат обаждания,както и не се обаждат
за час на тръгване,N на автобус и пр. ,отчитам го,като минус.
Хубавото е,че са коректни мисля,че не бива да се притесняваш,
но на място - в офиса ,за да си спокойна и    за групата.Предстои ми плащане
на останалата сума и на място ще се информирам за стаята,която желаех - също не получих обаждане по телефона,а обещаха ! Joy
А сега де. Аз точно се поуспокоих като получихме договорите.....сега пак ме стряскате. Ама вярно е, че не се обадиха да потвърдят ,дали са ни получили договорите подписани.

# 98
  • Бургас
Вчера загледах този хотел:
http://exoticholiday.bg/hotel/1671502/237/142/1639673/1677440/AU … SPABEACH-RESORT-5*-.html
Ще го откриват тази година.
Цената му е страхотна. На снимките също изглежда много добре.
Ще бъде ли рисковано според вас да направя резервация за него при положение, че още не е открит  и няма отзиви  newsm78

# 99
http://exoticholiday.bg/hotel/1671502/237/142/1639673/1677440/AU … SPABEACH-RESORT-5*-.html
Ще бъде ли рисковано според вас да направя резервация за него при положение, че още не е открит  и няма отзиви  newsm78
Линка не се отваря поне при мен. Бихте ли написали кой е хотела,за агенцията  е ясно... Thinking

# 100

Попълних формата за резервация, капаро не съм плащала, защото обратна връзка няма. Днес говорих с тях. Отговорът им беше, че от хотела не им отговаряли, защото били на изложение, от което са се върнали вчера. То хубаво ама аз да не съм врачка. Както и да е, обещаха, че днес ще ги натиснат и ще ми върнат информация, на което много се надявам. Дано е в рамките на деня, че вече наистина се изнервям.

# 101
  • Бургас
Ще бъде ли рисковано според вас да направя резервация за него при положение, че още не е открит  и няма отзиви  newsm78
Линка не се отваря поне при мен. Бихте ли написали кой е хотела,за агенцията  е ясно... Thinking

Извинявам се  Blush
Хотелът е AURUM SPA&BEACH RESORT 5*
Има го в Емералд и Екзотик Холидей в офертите им за Дидим.

# 102
Ще бъде ли рисковано според вас да направя резервация за него при положение, че още не е открит  и няма отзиви  newsm78
Линка не се отваря поне при мен. Бихте ли написали кой е хотела,за агенцията  е ясно... Thinking

Извинявам се  Blush
Този хотел се строи на мястото на бившия Okaliptus 3* в район Акбюк.Първа линия.На около 15 км от Дидим.Пада се до вече известния у нас Holiday Resort 4*. Има гаранции че зеленината ще се запази,което е много важно,проекта на хотела е доста привлекателен.Никой обаче не може да Ви гарантира как ще почне ,като обслужване,въпреки че собственици са хора които са се доказали вече в туризма на добро ниво. Във всеки нов хотел в началото си има леки проблеми,които в последствие се изчистват. Така че ако не Ви е належащо,може да го посетите  примерно през  септември. И за плажа-ако подхода в морето е като този в Холидей Ресорт,Ви го препоръчвам с две ръце.Чист пясък е. Simple Smile

# 103
  • Бургас

Извинявам се  Blush
Този хотел се строи на мястото на бившия Okaliptus 3* в район Акбюк.Първа линия.На около 15 км от Дидим.Пада се до вече известния у нас Holiday Resort 4*. Има гаранции че зеленината ще се запази,което е много важно,проекта на хотела е доста привлекателен.Никой обаче не може да Ви гарантира как ще почне ,като обслужване,въпреки че собственици са хора които са се доказали вече в туризма на добро ниво. Във всеки нов хотел в началото си има леки проблеми,които в последствие се изчистват. Така че ако не Ви е належащо,може да го посетите  примерно през  септември. И за плажа-ако подхода в морето е като този в Холидей Ресорт,Ви го препоръчвам с две ръце.Чист пясък е. Simple Smile

Ние при всички положения ще ходим през септември, обаче трябва да го резервирам сега, за да хвана ранните записвания и затова се чудя дали да рискувам с него или да си останем в Мармарис, както беше първоначалния замисъл  Rolling Eyes
Иначе мен именно зеленината ми е сред основните изисквания. Гледах ги всички хотели, които са в самия Мармарис, но всичките ми изглеждат като Слънчевбрягски хотели - луксозни, но иначе едни студени, неприветливи с един басейн посредата и една-две палми на кръст.
Какви недостатъци може да има според вас един новооткрит хотел?

# 104
miss july,новите хотели по принцип се стараят много още при старта. Но има и обратни примери./пр.Hedef Resort Beach в Конакли/.Възможни гафове може да има най-вече в обслужване и почистване. Има и примери за проблеми в самите стаи,но те са редки. Много зависи от мениджмънта колко ще държи на нивото. Всичко това са хипотези,най-добрия ориентир са мненията на хората почивали вече там. А това в момента няма как да се вземе под внимание.Лично аз считам,че в нов хотел е хубаво да се ходи на втората година,когато всичко е вече проверено,но всеки си има мнение по въпроса. И аз го уважавам. Решението си е Ваше. Желая Ви успех с резервацията където и да е тя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт