На море в Турция - тема 28

• 103 035
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
  • София
peti-nikol, вместо да се чудиш и да ни занимаваш и нас с чуденките си просто прочети мнението, написано преди твоето #Crazy Толкова ли е трудно????

# 436
peti-nikol, вместо да се чудиш и да ни занимаваш и нас с чуденките си просто прочети мнението, написано преди твоето #Crazy Толкова ли е трудно????

newsm78 Странно, не мога да разбера, защо в този форум има толкова заядливи и дребнави хора?
Не съм прочела в общите правила да има да има ограничения във въпросите и в чуденките, още по малко как точно да се задават въпроси, кога не трябва да се задават и кога НЕ трябва да се занимават потребителите.....Не знаех , че темата е от затворен тип и могат и трябва да коментират определени потребители.... забелязвам странна тенденция- на меко казано свойско отношение на някой потребители и не крайно добронамереното, направо заядливото отношение, спрямо новите или тепърва пишещите с темата.
Не мога да се начудя и на това,защо има хора които не искат да  отговарят на въпроси, но пък отделят от времето си да пишат язвителни забележки....
И ...ако не сте искали да се занимавате с чуденките ми, защо ми отговаряте на поста ?
Та да ви осветля по въпроса ми.........

Аз питам за някой който е бил там НАЧАЛОТО на май т.е. от първи май, та по пътя на въпроса ми - в предните постове с споменава времето за КРАЯ НА МАЙ, съответно са приложени и сайтове с това какво е времето, съответно от видяното се зачудих дали наистина става за ползване на басейните и морето.
Извинявам се, че не съм обяснила подробно защо се чудя, от кое съм се учудила!
Съжалявам, ако на някой съм дотегнала!

P.P. Благодаря на останалите,които ми помогнахте, за ТА,  хотелите и останалите чуденки които съм имала,  бяхте така отзивчиви и любезни Simple Smile

# 437
Ами вие, вместо 10 минути да пишете гневен пост, да бяхте се върнали една страничка назад, да отворите скритите текстове, на табличките да натиснете горе вляво стрелкичката, за да ви се покажат по-ранните дати и ще видите това, което ви интересува.

http://www.accuweather.com/en/tr/kusadasi/317049/may-weather/317 … 49?monyr=5/1/2013

Но, вместо да го направите вие, аз го направих - защото нямам какво друго да правя, може би. Но, го направих с надеждата, че следващите 5 страници няма да бъдат посветени отново на времето на 1-ви май, 5 май, 13 май и когато видя, че има нов пост в темата, може би ще има поне малко полезна информация.

# 438
  • София
peti-nikol Hug, никога не съм казал, че има ограничения в задаването на въпроси. И не съм се заяждал с теб. Просто ми стана чудно защо някой задава въпрос, чийто отговор се крие в предишния пост. там е публикувана таблицата с температурите на въздуха и водата в Кушадасъ.
И мисля, че всеки един може да си види за съответния период каква е температурата и да прецени. Студено ли ми е или топло. Макар, че няма никаква гаранция да е същата температура и тази година както миналата.
Според теб, за да бъда добронамерен трябва да те попитам. Ти каква температура на водата смяташ за нормална, и в която можеш да се къпеш. Ама и без да те питам ти можеш да си дадеш сама отговор.
Освен всичко друго егейско море е най-студеното море на Балканите и не трябва да очакваш май месец да можеш да се къпеш в него, освен ако не издържаш на студ. Защото 21 градуса на водата си е стхудена по моите критерии. за теб не зная.
И вместо да отговаря някой на въпроси, които си заслужават се пуска една дискусия, ей така колкото да си чешем езиците.
Още веднъж според мен водата в началото на май в Кушадасъ не става за къпане Peace.
За други може и да става Simple Smile

# 439
Темата е отворена за всички, които се интересуват от почивки в Турция.
Тук сме, за да търсим и споделяме това, което ни интересува.
Но наистина е дразнещо честото задаване на едни и същи въпроси, в случая касаещи "какво е времето", "става ли водата за къпане" и др.под.
Какво ще е времето, никой не може да каже.Вижте сега каква е зима навън и си спомнете каква беше през 2012-та.
Дали водата става за къпане - въпрос на лична преценка.
Предпочитам да чета коментари за хотели, агенции, лични впечатления, екскурзии и др.под.
Хубав ден   Nature Sunny

# 440
peti-nikol, за да разбереш това, което ти написа Роже, е необходимо повече да отговаряш на въпроси, отколкото да питаш... Опитай следващата година, когато ще имаш опит с почивка в началото на м.май да отговаряш ти лично на всички питания за температурата и ще разбереш!

А Роже е от тези, които непрекъснато помагат и отговарят на много въпроси!

# 441
Не ми се искаше да влизам в такива полемики.
Наистина преди да напиша коментара, прочетох останалите преди това, отворих сайта с температурите за месеца който ме интересува.
Никога не сме почивали толкова рано и в Кушадасъ ни е за първи път и съм леко притеснена.
Но нека не се оправдавам.
Просто исках някой да каже, че е БИЛ там в този период и какво му е направило впечатление -ставаше за плаж , не ставаше за плаж и т.н.
Да прави сте,че времето всяка година е различно, но просто исках да получа малко информация от "първа ръка", но както и да е ......

# 442
Хайде аз, като почиваща четири години в периода края на април-началото на май в Турция, да споделя пак моите впечатления.
По това време съм била два пъти в Кушадасъ, един път в Дидим и един път в Бодрум.
Всяка година съм се прибира със страхотен тен.
Температурите на въздуха през деня са били около и над 30 Градуса.
Водата - за мен винаги е мокра и недостатъчно топла. Факт е, че басейните са пълни с хора. И с малки деца. Миналата година в Бодрум имаше термометър, който показваше 24 градуса на водата по обед.
Дъжд е валял веднъж. Една нощ. Но сутринта следите от него бяха само по тревата.

# 443
По принцип за температура на водата, където и да е, е много трудно да се каже - през този месец е 24 или 25 градуса. За някои е добра, за други - не. Но, има и един друг момент - в морето има течения, и пред 1-2-3 хотела може да е топла, пред другите - по-студена. Миналата година бяхме в Рихсос - Лара от средата на септември. Водата беше топла, но на пластове - плуваш - в един момен - студено, местиш се в ляво - топличко, на 2 м. по-навътре - студена. Били сме и в друг хотел в Лара - Грийн Палас - по същото време, другта година - там нямаше такива аномалии, а се намират на около 2-3 км. разстояние един от друг.  В един хотел в Бодрум, и в края на юни и в началото на септември, водата беше студеничка - може би около 24-25 градуса, а на въздуха - над 30.....

# 444
 Не се карайте,хора. По въпроса за температурите в различните курорти. Тези от Вас,които нямат опита от много почивки или им е за първи път ги разбирам.Факта че на 1 стр .няма никакви линкове за метео сайтове ги извинява донякъде.Има препратка към Анталия и Мармарис но те не работят .Затова ще помоля "старите" кучета да пуснат линкове освен за Кушадасъ и за други курорти,които в следващата тема да залегнат на 1-ва страница. Сега моят съвет от опита на няколкогодишни наблюдения. Явно че проблематичните периоди са края на април,целия май и края на септември и целия октомври. За тези от Вас, на които им е студена вода около 22 гр. да бягат от Кушасдасъ,Дидим и Бодрум.Да не говорим за Айвълък и Чешме. Вашите места са Мармарис,Фетие и цяла Анталия.Особено Анталия,където в средата на май морската вода е вече добра , а септември-октомври е прелест27-28гр.,но това си е лично мнение. За Басейните там-направо отлична.Рисковано е в Бодрум и Чешме края на септември,когато има едни студени течения и силен вятър.Бил съм и в Мармарис ,нач. на октомвр и и водата беше чайче..Но там защитения залив възпрепятства навлизане на студени масиви вода от Средиземно море.Но всичко това с уговорката че година с година рядко си прилича. Със сигурност след някоя страница тук,отново някой ще попита за температурите,но докато няма линкове на първа страница,не може да им се сърдим на хората. Нормално е да се интересуват,все пак нали и затова се ходи на море...  Wink ПП. Къпал съм се в морето на Бодрум и на  Кушадасъ през април,но не го препоръчвам на никой.Не е за всеки.Пак казвам-избирайте по-южните курорти за ранните периоди. От края на май до края на септември мисля че като цяло няма да имате проблеми,където и да сте. Naughty
http://www.accuweather.com/en/tr/kusadasi/317049/month/317049?monyr=6/01/2013
http://water.travel.org.ua/index.php?t_id=80&h=6
Това са линковете на  Вълшебство ,които копирам отново да са пред очите за бъдещи питания.
Като наближи да свършва темата,ще помоля който прави новата тема да ги заложи на 1-ва стр. , а и Вие може да давате други линкове.

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 12:58 от liv1892

# 445
liv1892
jfjallen
Alleisha

Много благодаря   bouquet

# 446
Ще се запиша само, за да ви следя, защото това лято обмисляме да ходим с приятелки или до Гърция или до Турция, но още не сме решили крайната дестинация newsm78 Peace

# 447
Да сменя темата....има ли друг с резервация за PINE BAY HOLIDAY RESORT от 19.06?Ще се радвам там да срещна други български мами!!! Simple Smile

# 448
Аз съм с резервация за Pine bay, но за друга дата   Nature Sunny

# 449
Аз съм с резервация за Pine bay, но за друга дата   Nature Sunny
Жалко!!!

Общи условия

Активация на акаунт