Испански сериали - Тема 4

• 91 478
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
La fuga, е излъчен само един сезон или аз греша ? newsm78

# 421
  • София
Имах някаква надежда Бтв да излъчат втория сезон на Изабел, а те даже първият не са довършили  ooooh!
Дано скоро се появи с някакви субтитри!

# 422
Гледах първият епизод на Velvet.

Скрит текст:
Историята е много завладяваща. Харесва ми конфликта богати-бедни.

Скрит текст:
Това не е конфликт. Те така си живеят до ден днешен. Имат голям страх от богатите и от образованите. Исабел затова ми бе интересен, тъй като там този момент бе отбелязан - затворени, сухи,назадничави хора. Нищо не се е променило оттогава до сега, с голям интерес откривах приликите между онези и сегашните времена. В масовите им училища си ги дресират, че ще бъдат командвани, а те трябва да се подчиняват. Още са в дивият феодализъм, според мен. Затова и историята на Сира е супер интересна. Всъщност Рамиро генерално, не моментно погледнато й направи голяма услуга. Ако бе останала в Испания, тя никога нямаше да може да се развие, както се развива в момента, нито би имала възможност да се доближи до образовани хора, освен да им слугува.

# 423
Цитат
Нищо не се е променило оттогава до сега, с голям интерес откривах приликите между онези и сегашните времена.

Марица, това бяха думите, с които ме накара да си догледам сериала...бях стигнала до 3-ти епизод и после го оставих. Зачетох се в книгата на Нишките...
Скрит текст:
Тъй както чета мнението ти, виждам, че имаш доста точна преценка относно нещата..или поне съвпадаща с моята. Обичам да бродя по малки градчета и села там. Сядам с бабите и дядовците да побъбря - за ревматизма, безпаричието, избягалите в големия град деца и комшиите-клюкари Simple Smile - до сега не открих никаква разлика между тях и нашите селски хора - само дето са по-приказливи и с огромна готовност обясняват. Но са много ограничени. И наистина клюкарят - ама много Simple Smile
  Та я сподели - не съм гледала Sin tetas no hay paraiso  - грабна ли те като сериал, че страдам от липса на време и струва ли си да го започвам?

# 424
Благодаря, за коментарите ви момичета. Вероятно сте прави, нямала съм досег с испанци, но пък мнението ви относно държанието им ми се струва доста правноподбно, като се предвид, че Испания е нещо от като меката на феодализма. Аз изгледах и трите серии от "Velvet" и продължавам да съм толкова очарована, както бях и след като изгледах първата серия. Историята ми допадна много дори вече взех да харесвам Мигел.

Преди време бях започнала да гледам "Sin tetas no hay paraiso" и нещо не можа да ме улови.

# 425
La fuga, е излъчен само един сезон или аз греша ? newsm78

Да, само един е - 12 епизода, но аз, доколкото знам няма да има втори.

# 426

Скрит текст:
Та я сподели - не съм гледала Sin tetas no hay paraiso  - грабна ли те като сериал, че страдам от липса на време и струва ли си да го започвам?

Скрит текст:
Гледала съм го доста доста отдавна и не го и догледах. В началото ми се стори забавен, но виж не ми е оставил следа. Сега като питаш, си давам сметка.
Явно наистина съвпадат преценките ни.
След Исабел и Фернандо страната е толкова богата и с такива възможности, но за жалост е нямало образовани и напредничави хора. Богатите са били мързеливи, глупави, не са знаели как и в какво да инвестират, нямало е кой да води ограниченият народ наникъде и ей така лека полека Испания залязва и губи всичко. А можеше да бъде на мястото на Германия сега, но хората са го казали - не става само с пари, трябва и акъл.  Grinning
А за клюкаренето...  Blush имаше един момент в нишките, където художника пита Сира, ако я питат за миналото й какво ще каже. Тя отвърна, че нищо. А той се възпротиви, че по този начин ще привлече още повече внимание върху себе си и ще тръгнат клюки. Наистина е така. Те са ужасно, досадно разтягащи локуми, мен не ме интересуват подробности от живота им, но говорят ли говорят, нищо скрито не остава. Аз напротив, смятам че толкова дърдорене и навлизане в чуждото пространство не е нужно, дори е излишно и малко подозрително ме гледат.  Joy

Благодаря, за коментарите ви момичета. Вероятно сте прави, нямала съм досег с испанци, но пък мнението ви относно държанието им ми се струва доста правноподбно, като се предвид, че Испания е нещо от като меката на феодализма. Аз изгледах и трите серии от "Velvet" и продължавам да съм толкова очарована, както бях и след като изгледах първата серия. Историята ми допадна много дори вече взех да харесвам Мигел.

Скрит текст:
О, аз също си го харесвам Велвет! Дори много добре, че историята е поднесена по мек начин, нямам против. Има немислими, предвид времето в което са живели и социалният статус сцени, но по- добре така, отколкото бруталната истина.
Оттук ли го гледаш:http://www.atresplayer.com/television/series/velvet/?
Сега го открих този сайт на страницата на А3, защото пропуснах еп.3 и ако не го повтарят тази вечер ще трябва да го гледам оттам.

Малко снимки>
Скрит текст:
Tези тримата са големи образи  Hug

Роклята е разкошна, дъщеря ми има такава, но синя.

Интересно ми е тук как ще се развият нещата, че и двамата са огън и пламък.  Party

DimiLoca, Peregrin,
Скрит текст:
Направо ме сърбят пръстите да ви напиша за инглишмена  hahaha

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 23:02 от Марица

# 427
  • Русе

Честит празник, дами!

Жени сме 365 дни в годината, днес е ден само за поздрави!
Извинете, че не е в скрит текст, но нямам такъв и не знам как да го направя/ ненапразно имам индианско име hahaha/.

# 428
Честит празник и от мен!  bouquet  bouquet  bouquet

winona, права си, имаме си само 1ден...а те мъжете без нас са зананикъде hahaha

Дали няма да ни зарадват за празника с новата серия на Нишките...... Praynig

# 429
Честит празник и от мен, мили дами!
И вече е факт поредния епизод на Нишките. Приятно гледане!

# 430
  • Ямбол
Честит празник!   bouquet

И епизодче имаме, чудно!  Flutter

# 431
Криста, благодаря! newsm51

Дими, newsm51

# 432
В п2п го няма... newsm78

# 433
  • Ямбол

Още не са го качили там, но в замунда е качен: http://zelka.org/details.php?id=384261.

# 434
Мерси, Дими - аз го свалих от http://divxtotal.com/series/el-tiempo-entre-costuras-638/, ама може да не паснат суб, ако не, ще дърпам от зелка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт