МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 425
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Спермограмата я направихме вече.. трябва ми за микробиология на еуколят

# 436
  • В сърцето на любимия човек
Ако няма промяна в цените би трябвало да е 30лв:
Скрит текст:

ПП: Снимката трябва да се свали или да се отвори в нов прозорец, за да може да се увеличи.

# 437
Благодаря ти много   bouquet

# 438
Днес сутринта направих Микробиология на еякулат, записал съм си час за 4ти септември при д-р Макки... пък да видим какво ще стане  Praynig

# 439
Здравейте, момичета. Нашата спермограма е доста оскъдна,но моя мъж като видя добрите резултати и неиска да я повтаря,защото уролога му казал,че всичко е ок. Ако може да ми кажете дали на 1ви етап е достатъчна.Ето ги и резултатите:
                                                        реф, стойн.

Обем на еякулата: 2,7 мл               1,5 -5,0 мл

ph:8,0                                               7,0 - 9,0

брой спермат. в 1мл: 80 млн           40 - 120 млн /мл

добре подвижни: 76%                    >60%

слабо подвижни: 19%                      <40%

неподвижни: 5%                               <10%

Микроскопско изследване: 10 - 15 Leuc. на поле       (това незнам какво означава,май са някакви левкоцити в поле,но незнам дали са в норма)

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 11:18 от kareliyka

# 440
  • София
Ние ако имаме такива показатели, банкет ще дам!
Теб какво те смущава, каква е причината да правите спермограма? Нямате показател, който да е под референтните граници.

# 441
Ами че вече 1,2 месеца бебето не става,уж и при мен всичко е ок,но все още не сме правили цветна снимка

# 442
  • София
Ами че вече 1,2 месеца бебето не става,уж и при мен всичко е ок,но все още не сме правили цветна снимка
Предполагам имате лекар от репродуктивна клиника, действайте по изследванията и за теб и за ТМ, ако е необходимо. Пожелавам ти успех и да стане в най-скоро време желаното! От тази спермограма, аз като неспециалист, не виждам нещо обезпокоително. Но все пак бебе се зачева от двама!

# 443
Благодаря! Много се надявам най скоро време да стани,защото вече наистина мн почнах да се притеснявам.А за спермограмата- гледам,че другите са доста дълги и включват много повече неща например морфология и мисълта ми беше дали при тези хубави резултати има вероятност например морфологията да не е наред или нещата са свързани и това 10-15 leuc. на поле какво означава?

# 444
Като изключим левкоцитите, които мисля, че не трябваше да превишават 8-10 на поле, останалите показатели (обем, PH, концентрация и подвижност) са добре, НО тази спермограма ми изглежда като правена в обикновена лаборатория  Thinking , а както многократно е казвано:
1) не е изключено резултата да не е достоверен;
2) липсва морфологична оценка, която е изключително важен показател, защото показва оплодителната способност. ММ имаше спермограма със заключение нормозооспермия на основния панел и морфология 3%. Окончателното становище беше намалена оплодителна способност и препоръка за АРТ.

ПП: наличието на левкоцити говори за инфекция в организма, може да не е конкретно на половата система, но е желателно да се направи микробиология на еякулат

# 445
  • София
Къде е правена СГ? Ти ли си я назначи или лекарят ви? Тя е обикновена СГ, за това нямате по Крюгел показатели-морфологията, в някои клиники с тези показатели водят СГ -разширена, в други обикновена, но с морфология по Крюгер.
А дали морфологията ви е ОК, няма как да врачуваме, но според мен, са ви супер показателите, така че не се вманиачавай, най-вероятно и морфологията ви трябва да е в норми, но все пак....

# 446
Абсолютно може да не е наред морфологията и оттам да идва проблема. Затова е хубаво да се изследва, задълвително в репродуктивна клиника. И при нас е така- всичко в норма, а морфологията лоша...
При мен също излезе проблем, който е доста сериозен, затова може би не трябва да обвинявам само лошата морфология за неуспехите. Също така при мен има няколко регистрирани клинични и биохимични  бременности с морфология под 4%.

# 447
Да,в обикновена лаборатория е,назначена от уролог. Вече сме пациенти на др Даскалов и другия месец ще си направя цветна снимка и ще накарам ММ да пусним нова спермограма при др Мели Даскалова. Просто вече се чудя къде може да е проблема- хормони ок, микробиология напълно чиста, инсулина е ок,овулацията е супер, спермограмата колкото и да е оскъдна е ок, а бременност не съм имала до сега,може би нещо в тръбите не е наред( дано не е така), но една гинеколожка ми беше обеснила,че ако нямам спонтанни аборти,кисти,операции, инфекции( както е при мен) няма от какво да се запушат.

# 448
Много могат да бъдат причините да не настъпва бременност! Щом сте се насочили към репродуктивна клиника, значи сте направили първата стъпка. Оттук нататък ще отхвърляте една по една причините Wink Късмет!

# 449
kareliyka - по принцип всяка операция или по-сериозна инфекция (напр. хламидия) може да е възможна причина за запушване на фалопиевите тръби, НО отсъствието им не означава, че всичко е наред. При силно нагънати тръби (по рождение) също може да не настъпи бременност.
Аз нито също не съм имала нито едно от гореизброените, но се оказах с една запушена тръба  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт