МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 424
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Незнам Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Без референтни стойности и на двете спермограми не мога да се изкажа. Спермограма се прави само в клиника по стерилитет-при тях винаги има референтни стойности.

# 481
Здравейте, първо благодаря за темата!
Днес и ние правихме спермограма, но не ни казаха нищо  Sad .
Виждам, че тук сте много добре запознати с резултати и ще се радвам, ако ми разчетете резултатите.
                                                                              Референтни граници
Обем 2мл                                                                  >2 мл
pH     8                                                                      7.2 - 8
Втечняване  20 мин                                                    до 60 мин
Вискозитет нормален

Спермална концентрация 78 по 10 на 6 мл                    > 20 по 10 на 6 мл
Брой сперматозоиди в еякулата 156 по 10 на 6             > 40 по 10 на 6
Подвижност
а. Бързо прогресивно подвижни 77%                                 а+б >50% или а >25%
б. бавно прогресивно подвижни 5%
в. с ненормални движения          4%
г. неподвижни                            14%

Морфология
с нормална 61%                                                                 >30%
с абнормална 39%
  а. абнормалност на глава, шийка
 и срединна част, цитоплазмени остатъци 27%
  б. абнормност на опашката                     12%

Други клетки   няма нищо записано                                   Lks до 2%

Виталитет
 Живи                                        89%                                  > 75%
 Мъртви                                      11%                                 < 50% - патологиен

# 482
Много е добра спермограмата  по стойности,нямаше ли заключение?

# 483
Благодаря за бързия отговор. Няма заключение.И двамата сме на 40 год, аз в момента пия Клостилбегит. Това е първото изследване, което гинеколога препоръча да направим. Още веднъж много благодаря. Hug

# 484
Успех   Hug

# 485
Браво на гинеколога ви. Спермограмата е едно от първите изследвания които се назначават, когато бебето закъснява. Относно спермограмата- аз лично много ви завиждам за резултатите  Wink Всичко изглежда наред. Инсеминация ли ще правите, че се стимулираш с Клостилбегит?  Wink Ако всичко при теб е наред защо не се опитате за около половин година да заченете по естествен път. Знам, че когато се приема клостибегит е хубаво да се взимат и медикаменти за лигавицата, също така и цервикалната намалява дръстично.

# 486
Браво на гинеколога ви. Спермограмата е едно от първите изследвания които се назначават, когато бебето закъснява. Относно спермограмата- аз лично много ви завиждам за резултатите  Wink Всичко изглежда наред. Инсеминация ли ще правите, че се стимулираш с Клостилбегит?  Wink Ако всичко при теб е наред защо не се опитате за около половин година да заченете по естествен път. Знам, че когато се приема клостибегит е хубаво да се взимат и медикаменти за лигавицата, също така и цервикалната намалява дръстично.

Опитите са повече от година и до сега не сме посещавали лекар, просто чакахме да се случи.Август ми закъсня цикъла повече от 10 дни и пих дуфастон. След изпиватето Ц ми дойде и пак си записах час с гинеколога и тогава му споделих за бебеправенето. Неговото предложение беше да направим спермограма, за да знаем какъв е проблема и при кой. Каза ми на 5 тия ден от Ц да пия клостилбегит 5 дни и на 6тия да отида да ме види на видеозон.

# 487
Да, трябва да те следят на ехограф. Според мен след клостилбегит е добре да се направи инсеминация. Много намалява цервикалната слуз, коята е нужна на сперматозоидите за да стигнат до матката. Но пък от друга страна има доста забременели жени след употреба на Кломифен цитрат. Стискам ти палци. Късмет!

# 488
Извинявайте, че се меся, но не можах да се сдържа   bouquet
Преди употребата на такъв препарат и по-специално на Клостилбегит-а трябва да са изпробвани други начини и много повече изследвания!Ако прочетете листовката изречно пише, че този медикамент може да се пие веднъж в живота за максимум 6 месеца и след това се прекратява!Такива лекарства не са шега работа и преди тях има много други начини за справяне с проблема....цветна снимка правена ли е, смисъл проходимост на тръбите, следене на Овуто с тестове, БТ или най-добре при лекар с УЗ?Щом е искал да ти помогне този лекар защо първо не те разпита по-подробно и да поискате 2-ро мнение....много са нещата, които могат да се свършат преди Клостилбелгит-а.....Пак СЕ ИЗВИНЯВАМ ако си казала преди това и не съм дочела и ти пожелавам успех  Hug
http://apteka.framar.bg/11000617/%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82% … 0-%D0%BC%D0%B3-10

# 489
 Здравейте', днес ММ беше на спермограма в Щерев. Ще ви помоля за коментар на наште резултати чакаме и мойте да излезнат преди да отидем при док но дотогава ще се побъркам                            Дни въздържание/Abstinencein days/: 4 (3-5) Консумация на алкохол/alcohol consumption/: Не
Лечение с антибиотици, антиалергени/Antibiotic, antiallergenic treatment/: Не
Материалът е получен чрез/Material is obtained by/: мастурбация
Материалът е/Material is:/: даден на място
Време на втечняване в лабор.условия: 15 минути (до 60 min.)
/Liquefaction time in laboratory conditions
цвят/Color/: слонова кост обем/volume/: 3.6 (2.0-6.0мл)
рН: 7.2 - 7.8 (7.2-7.Sunglasses вискозитет/viscosity/: 0 (0,1,2,3), мирис/smell/:нормален
Желатинови конгломерати/prostatic bodies/: Не
Аглутинати/Agglutinations/: Не Бактерии/Bacteria/: Не
Кръгли клетки/Round cells/: 1 - 3(<5 млн/мл)
Обща концентрация на сперматозоиди/1 мл/Totalsperm count/1 ml/: 10.5 (20.106/ml)
Нормокинетични сперматозоиди (А+B)/normokinetic sperm cells/: 37.3 %(≥ 50%)
A. с бързи линеарни постъпателни движения (ЛПД) 21.6 %
B. с бавни ЛПД 15.7 %
Хипокинетични /hypokinetic/: 6.9 % акинетични/akinetic/: 55.8 %
концентрация нормокинетични сперм. (A+B) /1 мл/normokinetic sperm cells concentration/: 3.91 (10.106/ml)
Обща концентрация на нормокинетични сперм.: 14.09 (20.106/ml) в обема
/Totalconcentrationof normokinetic sperm in the volume/
Заключение /Conclusion and recommendation/: Oligoasthenozoospermia ,

# 490
  • В сърцето на любимия човек
byba b - не е най-добрата спермограма, но не е и трагична. Намалената подвижност и обем се повлияват добре от добавки. Трябвало е да  пуснете и морфологична оценка, така най-добре се интерпретират резултатите.
Предполагам, че ще ви пратят на консултация с д-р Бъчваров и той ще предпише съответните билки и/или витамини и след 3 месеца ще ви препоръча контрола. Желателно е тогава да направите и морфологичната оценка, защото от нея зависи какви стъпки ще се предприемат по-нататък.
Успех   bouquet

# 491
И аз да кажа, че тази диагноза лесно се повлиява с добавки. Бъчваров обаче ще иска и спермограма по Крюгер. Морфологията е важна. А ако не дай си боже не се повлияе от лечението мисля, че с АРТ лесно ще си решите проблема, разбира се и при теб трябва всичко да е ок. Не е толкова трагична спермограмата-спокойно.

# 492
  • София
Танита75,
А тръбите проходими ли са ти със сигурност? Без проверка за проходимост на тръбите не бива да се пият препарати, които да стимулират яйчниците да произведат повече фоликули. Както и инсеминацията е безсмислена в този случай! Това само ще натовари организма. Дори си спомням, че преди години една потребителка дори беше сложила в подписа си изречение, че изписването на този препарат без предварителна проверка на тръбите, е престъпление.

# 493
Някой правил ли е СГ при Владимиров?
Прави ли се изследване по Крюгер, тъй като на сайта не виждам?  Thinking
Нужно ли е записване на час за СГ и ако да, колко време предварително?

# 494
Да, прави се Крюгер. Мисля, че около 60лв е цената. За сравнение и в Щерев беше толкова, но от известно време насам вземат 90лв. Аз затова предпочитам при Владимиров, макар че вече почти година не сме ходили там. От Щерев ми признават спермограмите оттам. Час се записва сравнително лесно.

Общи условия

Активация на акаунт