МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 425
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Мили Мами, изелзнали са ми резултатите от микробиологията на еякулат, но ги гледам като индианец пишеща машина  #Crazy

Та се чудя дали може да ми кажете - резултатите добри или лоши са....  newsm78

ТУК

и

ТУК

Предварително Ви Благодаря

# 466
Daga - не съм много компетентна, но от подобни изследвания знам от гинеколога си, че когато пише, че не се изолират аеробни бактерии, както в твоя случаи, всичко е наред.

Нека все пак се изкажат и други Simple Smile

# 467
Благодаря ти за бързия отговор. Дано всичко е наред.... Но съм скептично настроен, след като спермограмата ми беше много зле...

А и по-скоро ме притесняват на бактериите, а тези показатели:

Микроскопски резултат:
(ув.1000Х): 7-8 Sg/поле; <1 мононукл./поле;Епит. клетки

# 468
След едно кухо яйце и година неуспешни опити, направихме спермограма на 5 дена въздържание. Всички показатели бяха в норма, 74% добра морфология, НО 58% НЕПОДВИЖНИ сперматозоиди! Изписаха му Прегнил 5000 за 6 седмици по 1 инжекция. По ваши съвети го снабдихме с един куп билки, витамини и добавки: Чай от Бабини зъби и Магарешки бодил; L-Carnitine 1000; Vitamin C (400)+Zink(10) - 2 табл.; Витамин Е (100) - 2х2; Фолиева к-на...
Четох, че спермата се обновява на приблизително 72 дни. Урологът обаче му препоръча да повтори спермограмата около седмица след последния Прегнил (след около 50 дни). Силно се надяваме да има подобрение, този път ще я направим на 3 дни въздържание, защото според нас 5 е много, а и ние не го правим през 5 дни, когато искаме бебче Simple Smile

След овулацията, според вас, може ли да си почине от витамините или за да има ефект, трябва да има натрупване в организма?

За мъжката фертилност, ясно какво трябва да се взима, а за женската има ли някакви конкретни добавки и витамини, защото аз взимам само фолиева киселина?

# 469
Явно няма никоя мама днес, която да ми каже дали да се притеснявам с тези резултати...

Микроскопски резултат:
(ув.1000Х): 7-8 Sg/поле; <1 мононукл./поле;Епит. клетки

Знам, че досаждам,но се притеснявам, а толкова много искаме бебок

# 470
Старите резултати от спермограмата, на 5 дена въздържание, са :

Обем на еякулата - 5.0 мл
Бързоподвижни - 20%
Бавноподвижни - 22%
Неподвижни - 58%
с добра морфология, нормални - 74%
с отклонения - 26%.
Брой сперматозоиди в еякулата - 52 млн/мл

7 седмици след предната спермограма на 3 дена въздържание резултата е следния:

Обем на еякулата - 5.2 мл
Бързоподвижни - 29%
Бавноподвижни - 26%
Неподвижни - 45%
с добра морфология, нормални - 78%
с отклонения - 22%.
Брой сперматозоиди в еякулата - 50 млн/мл

Вече не взима Прегнил, а само посочените в по-горния ми пост витамини и добавки. От микробиологията ни обнадеждиха, че оптимален резултат ще има след 3-я месец и че нещата се движат добре с подвижността. Какво е вашето мнение ? Praynig

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 18:33 от sh1k3ra

# 471

Здравейте бях писала преди време , ноо никой нищо не каза това са резултатите от спермограмата на мъжа ми , бяхме на консултация с докторката тя смята че спермограмата е добра а мене ме притесняват тези 2 % нормални сперматозоиди ... не са ли супер малко ? Искренно се надявам някой да пише , трява ли да сменим доктора според вас ?

Обем - 6 мл
Вискозитет- +++
Цвят- нормален
Мирис- нормален
pH-8.3
Общо сперматозоиди- 75 мил/мл
Подвижност :
А - 20 %
B -40 %
C - 5 %
D - 35 %

Епителни клетки - няма
Левкоцити - ++
Еритроцити - няма
Бактерии - няма

Морфология :
Нормали форми - 2 %
Терато форми - 98 %

Морфологията е направена по Крюгер - Тайгерберг.

П.С. : понеже съм в чужбина и ви преведох спермограмата предварително се извинявам ако не съм използвала правилните термини . Благодаря предварително . Няма референтни стойности и заключение .Е то го и оригинала :

Volledige analyse 22-07-2014
Onthoudingsperiode 3 dag(en)
Tijdstip zaadlozing 7:30 uur
Onderzoekstijd 9.10 uur
Volume 6.0 ml
Viscositeit +++
Kleur NORMAAL
Geur NORMAAL
Zuurgraad 8.3 pH
Aantal spermatozoën 75 miljoen/ml
Kwaliteit A 20 %
Kwaliteit B 40 %
Kwaliteit C 5 %
Kwaliteit D 35 %
Voorstadia enkele
Epitheel geen
Leucocyten ++
Erytrocyten geen
Bacterien geen
Normoform 2 %
Teratoform 98 %
------------------------------------------------------------------------------------------
Kwaliteit A = spermatozoa bewegen zich snel en rechtlijnig vooruit
B = spermatozoa bewegen zich vooruit (progressie)
C = spermatozoa bewegen zich ter plaatse zonder progressie
D = spermatozoa zijn onbeweeglijk
Classificatie van de spermatozoa-morfologie volgens de Tijgerberg criteria

# 472
Малко са 2% попринцип, но от друга страна може да се забременее нормално. И ние сме със същия процент и имам няколко спонтанни бременности! Предполагам ако не стане нормално с подобна морфология ще можете спокойно да направите ИКСИ!

# 473
Мерси Ванесссса , писала си няколко спонтанни бременности , морфологията ли беше проблема при вас и как го преборихте ?

# 474
Мерси Ванесссса , писала си няколко спонтанни бременности , морфологията ли беше проблема при вас и как го преборихте ?

Мислихме че морфологията е проблема, защото имах няколко клинични и няколко биохимични бременности-както спонтанни, така и инвитро и резултата след всяка беше един и същи. Впоследствие се оказа, че проблема е при мен-генетичен. Именно патологичния кариотип е причината да не се развива бременността. Иначе оплождането, имплантирането-всичко е като по учебник. Най вероятно, ако не беше това отклонение при мен досега да съм родила поне 3 деца с нормално збременяване и с морфология при мъжа ми 1%до 4% ни е бил максимума!

# 475
Благодаря ти Ванеса , вдъхваш ми надежда бях се отчаяла тотално с тези 2 % ...  Hug

# 476
Преди 4 дни писах, но така никой не ми отговори Sad
Моля за вашето мнение и на нашите разултати  Hug

# 477
Моля за вашето мнение и на нашите разултати  Hug

Липсват референтни стойности и може би заради това няма коментари Wink Трябва да има база за сравнение. Може всичко да е ок, а може и да не е, трябва да се сравни с нещо!

# 478
Благодаря ти Ванеса , вдъхваш ми надежда бях се отчаяла тотално с тези 2 % ...  Hug

Аз започнах да забременявам след като разбрах, че пролактина ми е висок и започнах хапчета. Ако при теб всичко е ок мож да пробвате и нормално известно време. Ако не с ИКСи оплождане мисля, че имате  големи шансове.

# 479
Моля за вашето мнение и на нашите разултати  Hug

Липсват референтни стойности и може би заради това няма коментари Wink Трябва да има база за сравнение. Може всичко да е ок, а може и да не е, трябва да се сравни с нещо!

Референтни стойности няма за % бързи, бавни и неподвижни сперматозоиди. Дала съм база за сравнение между две спермограми (стара и нова). Искам просто мнение дали според вас дали има напредък и дали е правилно "лечението"...

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 22:17 от sh1k3ra

Общи условия

Активация на акаунт