МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 423
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте на всички.Аз и мъжът ми правим опити за бебе, но уви за сега нищо.Купувам си вече тестове за овулация, ходихми на прегледи и двамата, само при мъжът ми излезе че подвижността на спермотозоидите е по-слаба и ни изписаха хапчета Proviron или Undestor, които ги няма в България. Някой използвал ли е от тези хапчета? А моята работа е много напрегната и изнервяща- това също пречи на забременяването нали така?Трябва да съм спокойна, но не успявам винаги.Иначе си пия фолиева киселина..Дайте ми моля ви някои съвети да се поуспокоя.

# 496
Здравейте на всички.Аз и мъжът ми правим опити за бебе, но уви за сега нищо.Купувам си вече тестове за овулация, ходихми на прегледи и двамата, само при мъжът ми излезе че подвижността на спермотозоидите е по-слаба и ни изписаха хапчета Proviron или Undestor, които ги няма в България. Някой използвал ли е от тези хапчета? А моята работа е много напрегната и изнервяща- това също пречи на забременяването нали така?Трябва да съм спокойна, но не успявам винаги.Иначе си пия фолиева киселина..Дайте ми моля ви някои съвети да се поуспокоя.
Моя мъж пи 3 месеца Провирон, донесоха ни го от Италия, но доколкото знам и в Турция и Германия го има. За съжаление при нас нямаше никакво подобрение, но моя е с Азооспермия, не сме се надявали на чудо. Дано на вас ви помогне. Незнам от къде сте, но в Плевен има добри специалисти. Наш приятел имаше като вашия проблем и там с диета и някакви лекарства се подобри и сега си имат бебче Simple Smile Успех

# 497
vanessssa, благодаря ти. 60 лв. е само Крюгер или Крюгер плюс обикновена?
На сайта не мога да разбера със сигурност. Пише това:

Семинологични изследвания
38.   Спермограма   55.00 лв.
39.   HBA - тест   142.00 лв.
40.   ДНК фрагментация на сперматозоиди   185.00 лв.
41.   Тест за биол. преживяемост на сперматозоидите   80.00 лв.
42.   Виталност на сперматозоидите   25.00 лв.
43.   МАR тест   55.00 лв.
44.   MACS тест   220.00 лв.
45.   SAT тест (Sperm Aneuploidy Test)   1560.00 лв.

# 498
Спермограма с Крюгер беше 55лв. Не съм чула да са сменяли цените. Но вве пак си имай едно наум, защото и в Щерев спермограма с Крюгер беше 60лв. и изведнъж за същото ни поискаха 90лв. newsm78 и вече цената на това изследване е 90лв. Ние почти година не сме правили, защото имахме опити инвитро и при тях така или иначе се прави спермограма, та се възползвахме така да се каже Wink

# 499
  • София

Семинологични изследвания
38.   Спермограма   55.00 лв.

това е СГ с морфология по Крюгер, цената не е променена, миналата седмица мои познати ходиха там.

Записах им  час по тел. от четвъртък за петък, можеш да я вземеш 2 часа след даването на материал и вкл. да получиш безплатна консултация за резултата. По мейла се пращат на следващия работен ден.

# 500
  • София
защото и в Щерев спермограма с Крюгер беше 60лв. и изведнъж за същото ни поискаха 90лв. newsm78 и вече цената на това изследване е 90лв.

Обаче в сайта им продължава да стои цената 60 лв.  Mr. Green

# 501
защото и в Щерев спермограма с Крюгер беше 60лв. и изведнъж за същото ни поискаха 90лв. newsm78 и вече цената на това изследване е 90лв.

Обаче в сайта им продължава да стои цената 60 лв.  Mr. Green

Титке, то Крюгера вече е 60лв. плюс обикновената спермограма (обем, количество сперматозоиди, подвижни, неподвижни и всичките му там параметри...) мисля, че беше 35лв. И те ти ги 95. Преди казваш на регистратура спермограма по Крюгер и всичко това си влизаше в цената от 60лв. Аз си пазя всички касови бележки и изследвания от 2009 година насам и някой ден може да се поразровя  Rolling Eyes

# 502
Моя мъж пи 3 месеца Провирон, донесоха ни го от Италия, но доколкото знам и в Турция и Германия го има. За съжаление при нас нямаше никакво подобрение, но моя е с Азооспермия, не сме се надявали на чудо. Дано на вас ви помогне. Незнам от къде сте, но в Плевен има добри специалисти. Наш приятел имаше като вашия проблем и там с диета и някакви лекарства се подобри и сега си имат бебче Simple Smile Успех
Благодаря ви, че писахте. Аз съм от Шумен, но ако не ми помогнат тука мога да отида и в Плевен.Чувала съм от много хора, че ходят там.Имам и познати, които са им помогнали...За сега ще опитаме с тези хапчета.Дано Господ даде на всеки това щастие!

# 503

Здравей! Все едно чета мой пост! Simple Smile И ние правим опити и не се получава. След година неуспешни опити и едно кухо яйце, направихме спермограма. И при моя мъж проблема е в подвижността на сперматозоидите. Бяха само 20% бързоподвижни. Изписа му Прегнил 5000 - 6 инжекции за 6 седмици. Самоназначихме си много билки и витамини, които подобряват подвижността: Бабини зъби и Магарешки бодил; L-Carnitine 1000; Vitamin C +Zink; Витамин Е; Фолиева к-на...След месец и половина бързоподвижните сперматозоиди станаха 29% (с 50% повече!). А по-голям резултат трябва да има след най-малко 3 месеца, защото за толкова се обновява спермата. От други момичета тук разбрах, че поне подвижността по-лесно се подобрява, за разлика от морфологията.
Тъпо е точно аз да те укоражавам, тъй като самата аз съм на прага на отчаянието, но няма да се предаваме, нали така  Praynig
Моята работа също е много изнервяща, изморителна - психически и физически, давам и нощен труд! Сигурно и това си оказва влияние....
Аз се успокоявам, че веднъж, макар и кухо яйце, при нас се е получило. По това може ли да се съди, че поне тръбите ми са проходими? Редовно си правя тестове за овулация, което значи, че и овулация си имам. Дано проблема да е само в сперматозоидите и те да се забързат....
Съветваха ме да си направя изследвания за хламидии, токсоплазмоза и цитомегаловирус, но май не се поемат от здравната каса, а в Бодилаб излизаха общо 120 лв.  #Crazy Някой знае ли дали някъде другаде са по-евтини  ?
И последнен въпрос - как мога да разбера дали средата ми е подходяща за сперматозоидите? Възможно ли е тя да е агресивна към тях и да не издържат много  newsm78

# 504
Направи изследване на тръбите-задължително. Това, че си имала кухо яйце, въобще не е гаранция, че всичко с тях е наред. Нопротив може проблем с тръбите да са причинили неразвитието на ембриона. Това е задължително изследване и едно от първите, които трябва да направи жената.
Иначе за спермограмите подвижността и количеството най-лесно се повлияват с хранителни добавки. По-кофти е ако морфологията не е наред, там вече много трудно се оправят нещата!

# 505
Направи изследване на тръбите-задължително. Това, че си имала кухо яйце, въобще не е гаранция, че всичко с тях е наред. Нопротив може проблем с тръбите да са причинили неразвитието на ембриона. Това е задължително изследване и едно от първите, които трябва да направи жената.
Иначе за спермограмите подвижността и количеството най-лесно се повлияват с хранителни добавки. По-кофти е ако морфологията не е наред, там вече много трудно се оправят нещата!

Снимка ли се прави на тръбите? Трябва ли да си взема направление или не се поема от здравната каса?

# 506
  • София, Бургас
И азте съветвам да направиш снимка, защото при мен се водят запушени, но имах веднъж биохимична бременност..

# 507
Да, прави се цветна снимка, но не знам дали се поема от ЗК. Аз съм си я плащала в клиниката.

# 508
Да, прави се цветна снимка, но не знам дали се поема от ЗК. Аз съм си я плащала в клиниката.

Каква е цената в клиниката?

# 509
Мисля, че лапароскопията минава по здравна каса. Обаче ако я правиш в частна клиника трябва да се подготвиш за доплащане от около 700-800лв. Касата поема около 200лв. мисля. Хидротубацията е алтернативното изследване на тръбите и се твърди, че също е достоверно и струва около 100лв.- не се поема от здравната каса и не е инвазивно изследване.

Общи условия

Активация на акаунт