МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 423
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
От едно известно време съм предубедена към лабораторията в Щерев - не само при нас, но и при други пациенти се наблюдават прилични резултати, който съществено се различават с контролни СГ в други клиники в страната и чужбина, където резултатите излизат доста влошени  Rolling Eyes
С това съм много съгласна. По-добре контролата да е при Владимиров.

# 526
Здравейте, момичета! Имам нужда от съвет  Simple Smile
Съвсем наскоро открихме мъжки фактор при нас и след обикновената СГ назначиха разширена. Ходя в "Щерев". Днес като дал проба мъжа ми, са му казали, че количеството сперматозоиди не е достатъчно за разширена СГ и ще направят пак обикновена, но този път с морфология по Крюгер. Случвало ли ви се е това и много ли е зле, колкото звучи? И достатъчна ли е обикновената СГ и Крюгер, защото следващите дни имаме часове при Бъчваров и при Кацаров?

# 527
Момичета може ли да помоля за коментар и на СГ на мъжа ми.Ние сме с женски фактор-аз нямам тръби и след месец очаквам заповедта от Фонда.Заключението е нормозооспермия,но бих искала да "чуя" и вашият коментар.Благодаря!

Материалът е:   даден на място                
Материалът е получен чрез: Мастурбация
Време на сексуално въздържание: 4  (норма 3-5 дни)   pH:8.0   (норма 7.2-8.0)
Обем на еякулата: 1,5  (N 1.5-6ml)   Цвят:  Слонова кост  
Втечняване:20    (норма до 60 мин.)   Агрегация: ДА    
Визкозитет:6 см (норма до 0-2см.)   Аглутинати: ДА    
Левкоцити: N (норма <1.106/ml)   Епителни клетки: N (норма 0-1/поле)
Незрели клетки на сперматогенезата:  ДА   Желатинови телца:   НЕ  Детрит:  ДА  
Брой сперматозоиди: 66 800 000  /ml (норма>15.106/ml)
Брой сперматозоиди: 100 200 000  /еякулат (норма>39.106)
Подвижност (групи СЗО):
 Нормокинетични сперматозоиди - гр. [a+b] 40%(норма >32%)
брой:26 720 000   /ml     брой:40 080 000   еякулат
 Хипокинетични сперматозоиди - гр. с  28 %    Акинетични сперматозоиди - гр. d 32  %
ASA в семенна плазма:  (N<60 U/ml)
Тератозооспермален индекс по Kruger-Tygerberg`s strict criteria (TZI)
Брой изследвани сперматозоиди:200      с дефекти на шийна/средна част 33%
с нормална морфология (N>4%) 5%   с опашни дефекти   3%
с абнормална морфология  95%    с цитоплазмен остатък   5%
с с главични дефекти   93%   TZI (N<1.6)-1,41
* преобладаващи дефекти:
пириформени и аморфни главички, макроцефали, задебелен и пречупен среден сегмент

Заключение:
Нормозооспермия.

# 528
В нормата сте по всички параметри! Може и нормално да пробвате да забременееш!

# 529
  • София
vanessssa, момичето е написало, че няма тръби... Иначе спермограмата е екстра

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 11:19 от viper

# 530
Момичета може ли да помоля за коментар и на СГ на мъжа ми.Ние сме с женски фактор-аз нямам тръби и след месец очаквам заповедта от Фонда.Заключението е нормозооспермия,но бих искала да "чуя" и вашият коментар.Благодаря!

Материалът е:   даден на място                
Материалът е получен чрез: Мастурбация
Време на сексуално въздържание: 4  (норма 3-5 дни)   pH:8.0   (норма 7.2-8.0)
Обем на еякулата: 1,5  (N 1.5-6ml)   Цвят:  Слонова кост  
Втечняване:20    (норма до 60 мин.)   Агрегация: ДА    
Визкозитет:6 см (норма до 0-2см.)   Аглутинати: ДА    
Левкоцити: N (норма <1.106/ml)   Епителни клетки: N (норма 0-1/поле)
Незрели клетки на сперматогенезата:  ДА   Желатинови телца:   НЕ  Детрит:  ДА  
Брой сперматозоиди: 66 800 000  /ml (норма>15.106/ml)
Брой сперматозоиди: 100 200 000  /еякулат (норма>39.106)
Подвижност (групи СЗО):
 Нормокинетични сперматозоиди - гр. [a+b] 40%(норма >32%)
брой:26 720 000   /ml     брой:40 080 000   еякулат
 Хипокинетични сперматозоиди - гр. с  28 %    Акинетични сперматозоиди - гр. d 32  %
ASA в семенна плазма:  (N<60 U/ml)
Тератозооспермален индекс по Kruger-Tygerberg`s strict criteria (TZI)
Брой изследвани сперматозоиди:200      с дефекти на шийна/средна част 33%
с нормална морфология (N>4%) 5%   с опашни дефекти   3%
с абнормална морфология  95%    с цитоплазмен остатък   5%
с с главични дефекти   93%   TZI (N<1.6)-1,41
* преобладаващи дефекти:
пириформени и аморфни главички, макроцефали, задебелен и пречупен среден сегмент

Заключение:
Нормозооспермия.

СПЕРМОГРАМАТА Е ПОВЕЧЕ ОТ ДОБРА Wink

# 531
  • София, Бургас
Танче, супер сте. Успех другия месец. Вие кога ще почвате, ако ти дадат заповедта другия месец. Ние имаме подготовка и ще правим началото на ноември..

# 532
Благодаря момичета,олекна ми....стига ми женския фактор... Crazy
Кате вече започна подготовка за ин витро (така да се каже)...Заради резерва се "друсам" с безброй добавки.Чакам цикльо и на 2-ри ден започвам прием на Ясмин.И ако всичко е наред -живот и здраве веднага започваме.С това темпо на раздаване очаквам заповедта края на октомври.Дай Боже.Късмет и на теб и на всички останали.

# 533
  • София, Бургас
Значи може да се случи заедно да чакаме Wink  Извън темата за мъжкия фактор е, но вчера бях при докторката ми и понеже и аз съм с проблеми с резерва както знаеш, тя ме посъветва да правя коремни преси и после горещ душ. Поне по 100 на ден...преди успешния ми опит си спомням, че също правих, така, че ако искаш си го прибави към подготовката Simple Smile

# 534
Значи може да се случи заедно да чакаме Wink  Извън темата за мъжкия фактор е, но вчера бях при докторката ми и понеже и аз съм с проблеми с резерва както знаеш, тя ме посъветва да правя коремни преси и после горещ душ. Поне по 100 на ден...преди успешния ми опит си спомням, че също правих, така, че ако искаш си го прибави към подготовката Simple Smile

Най-вероятно ще сме заедно.Да не спамим повече хубавата темичка.Благодаря за съвета.И отново много вяра,търпение и късмет на всички.

# 535
vanessssa, момичето е написало, че няма тръби... Иначе спермограмата е екстра

Офф да Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Къде съм чела между редовете незнам  Rolling Eyes Дано успеят бързо с АРТ!

# 536
Здравейте аз съм съвсем нова тук и бих искала да помоля за съвет и коментар по нашият проблем за който разбрахме съвсем на скоро,казаха ни че единственото решение е инвитро -икси ето я и нашата СП:   
Концентрация <<< 1х10'/ml('=6 нз как да напиша малка 6) норма>15х10'/ml
Общ брой <<<1х10' норма>39х10'
Подвижност (прогресивно + непрогресивно)7 % норма >40%
Прогресивно подвижни 2%
Не прогресивно подвижни 98%
Неподвижни:93%норма <60%
Нормални форми 1%норма>4%
Диагнозата е oligoteratoasthenozoosprmia-тежка степен

# 537
Нещо не изписа ли доктора?! Доста са занижени параметрите, но с АРТ би трябвало да ги преодолеете. Късмет.

# 538
  • В сърцето на любимия човек
bo85vn - положението е наистина сериозно и единственото решение действително е АРТ. Подгответе се за сериозна битка, проучи къде се прилага ИМСИ, МАКС и хвърли едно око на темата за ин-витро в Истанбул. Трябват ви много добри ембриолози.
Съветвам те да направите всички необходими изследвания и при теб (хормони, цветна снимка, генетични и имунологични), да подадете документи са фонда, ако решите да опитате в България и да се ориентирате към клиника от сега. Може да се наложи да замразявате сперма, за да има достатъчно за опита. Желателно е да направите и спермограма с SDI.
За да те успокоя, познавам лично съфорумка, която в момента гушка здраво детенце, а при тях спермограмата беше подобна + женски фактор и още куп "екстри". Успяха при д-р Стаменов от първи трансфер, даже имат и замразени ембриончета.
Успех   bouquet

# 539
  • София
много е важно и къде е правена спермограмата и също да се повтори.
понякога нещата са временно трагични.
щом има дори единични бройки шанс винаги има.

Общи условия

Активация на акаунт