МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 404
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, освен спермограма, sdi test, преглед при уролог, микробиология, генетични изследвания,  друго изследват ли мъжете?  Някои хормони препоръчително изследват ли се? Досега само веднъж в темата бях чела, че някой е изследвал хормони. Те не са ли важни също?
Кате, Бъчваров на 2 пъти иска от ММ да пуска ФСХ, ЛХ, Пролактин и Тестостерон, но незнам дали това се налага при твоя ... ФСХ и ЛХ при мъже носели информация за спермогенезата. И двата пъти в лабораторията се шашкат защо на мъж ще изследват тези хормони, но андролога иска точно тях, за да подбере съответното лечение.
п.п. Като разрових папката - даже 3 пъти сме изследвали тези хормони. 1вият път /през 2012/ всички са извън норма - тогава са и най-лошите СГ.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 23:34 от Nyxia

# 586
И за моя мъж пускахме лейди плюс  Mr. Green

# 587
  • София, Бургас
Такаа Simple Smileв събота ще пуснем лейдито и ще се поразходим до Геника за да изследваме всякакви гадини. Видях има 2 пакета, които включват микоплазма, уреаплазма, хламидии и трихономи, кандида и гарднерела..до колкото чета това са днк тестове и са най-точни. Само не виждам в сайта дали с еякулат или урина се изследват, но все едно. Поне този път ще оставя на него да провери дали имаме нещо от тези гадини. После къде ме съветвате да отида? На дерматолог уролог примерно? То съм почти сигурна, че нещо ще се изолира..

# 588
КАТЕ кви дерматолози кви чудесий не си самоназначавайте изследвания то и това не са генетични запиши час на твоя мъж за лекар андролог -уролог той ще назначи нужни изследвания и лечение ти като му пускаш сама изследвания нали някой трябва да ги разчете ... според мен първо лекар после изследвания но ти както прецениш така само пръскаш пари и се травмирате излишно като отиде на лекар първо ще го прегледа на ултра звук да види простатата и да го опиоа за варикоцеле и после ще се преценява от какви изследвания има нужда примерно на мм му назначи един път и антибиотик имаше леко увеличена и възпалена простата и от това се влияе спермограмата.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 08:41 от жоцка

# 589
  • София, Бургас
Не генетични, а днк тест исках да кажа Simple Smile. Аз така или иначе за всички гадини искам да изследвам. Иначе писах за дерматолог уролог, защото прочетох, че при тях се лекуват инфекции, ако има..А изследвания си назначавам сама, защото досега никой не ни каза да изследваме нещо, даже и след лошия резултат. Докторката нищо не ни посъветва..

# 590
  • София, Бургас
А иначе мм е ходил при Кацаров през 2011 г и няма варикоцеле или друго нещо анатомично..

# 591
Неволята учи... И аз му пуснах хормоните на ММ. Всички генетични, микроделеции и т.н. бяха в норма и не обясниха лошата спермограма. Хормоните само потвърдиха картинката, даже не сме ходили да ги разчитат  #2gunfire

# 592
  • София, Бургас
Сега се обадих в Геника. Скорошни инфекции се изследват с урина, така, че в събота ще отидем там и отделно ще пуснем хормони. Като излязат резултатите ще търся свестен уролог, защото май и това е проблем. И аз не искам сама да си назначавам изследвания, но от много предоверяване на лекари, допуснахме доста грешки, въпреки моите опасения, никой не ми обърна внимание. А се оказа, че наистина проблема е в спермограмата, а не при мен. Онзи ден като ходих при Русев за имунологията и той ми каза, че моите така сериозни проблеми, всъщност не са толкова драматични.. каза, че в някои страни вече се преоценят стойностите на Амх и се приема за долна граница 0,7, което означава, че съм в норма..обясни ми даже, че и с имси, при 1%, пак е трудно да се намери сперматозоид, защото е като да търсиш игла в купа сено..затова искам да проверя всичко, което може да е причина. То както е тръгнало с този скоростен спад в спермограмата(от 14, после 6, сега 1%), догодина може и нищо читаво да няма. А ние бързахме да не свършат яйцеклетките ми..ужас ooooh!

# 593
Кате и на нас Бъчваров ни е назначавал хормони, още преди няколко години-били важни за спермогенезата, по-горе някой ги беше написал...Иначе според мен не е лошо да пуснеш микробиология. Макар че ние постоянно сме с някаква инфекция, която се хронифицира и е видима, но на изследванията всичко излиза чисто...не може да се разбере какво е!

# 594
  • София, Бургас
А тези prc тестове пускали ли сте?  Аз мисля направо тях да пусна. По телефона ми обясниха, че с първа сутрешна урина се изследва скорошна инфекция, а с еякулат вече минала. Ние с урина ще пуснем. Дано излезе нещо, поне някаква причина да има...

# 595
А тези prc тестове пускали ли сте?  Аз мисля направо тях да пусна. По телефона ми обясниха, че с първа сутрешна урина се изследва скорошна инфекция, а с еякулат вече минала. Ние с урина ще пуснем. Дано излезе нещо, поне някаква причина да има...

Май сме пускали, защото коментара беше, че няма инфекция и че никога не е карал...

# 596
  • София
Кате, искаш да кажеш, че за толкова опити не са ви пускали мико-, уреа-, хламидия ?

И за СГ , вие контрола само в Щерев ли сте правили ? Така ми дойде въпроса, не искам да те хвърлям в джаза  Mr. Green До миналата година контролите ни в Щерев и при Владимиров са показвали еднакви стойности, ама да питам ако имате други наблюдения Simple Smile

Иначе за хормоните при мъжете знам, че се назначават според преценката на андролога, в зависимост от показателите на СГ.

# 597
Здравейте момичета,незнам дали е въпроса ми е за тази тема, извинявам се ако не е и благодаря ако успеете да ме насочите. Съпругът ми е с диагноза Azoospermia, ходим при Д-р Бъчваров в клиника Щерев,до момента са му направени две биопсии при които намират сперматозоиди, които не са достатъчно "узрели" ако мога така да се изкажа,незнам дали е правилно. И така вече два неуспешни опита ICSI. Видях,че сте писали,че има и други двойки с нашия проблем, моля ви за малко информация... Коя клиника посещавате? Какво лечение ви е предложено? Има ли то ефект? Незнам какво да правим и къде да се насочим ... Много отчаяна се чувствам Sad
Благодаря ви предварително!

# 598
  • София, Бургас
Кате, искаш да кажеш, че за толкова опити не са ви пускали мико-, уреа-, хламидия ?

И за СГ , вие контрола само в Щерев ли сте правили ? Така ми дойде въпроса, не искам да те хвърлям в джаза  Mr. Green До миналата година контролите ни в Щерев и при Владимиров са показвали еднакви стойности, ама да питам ако имате други наблюдения Simple Smile

Иначе за хормоните при мъжете знам, че се назначават според преценката на андролога, в зависимост от показателите на СГ.

Микоплозма и уреаплазма сме изследвали по мое настояване, защото преди Щерев имахме открита уреаплозма и излекувана. Но аз от време на време исках заедно с микробиологията. Хламидия съм си пускала на своя глава с кръв преди 3 години. Иначе никой отделно не ми е споменавал в кабинета за тези неща... четох, че хламидията може да не се открие в кръвта и затова сега пускам по другия начин. Никой не потърси причина, когато 2010 бяхме 14, а 2011 вече 6..просто продължихме с втория опит и за щастие беше успешен. Иначе спермограмите са правени в малинов, а последната в турция. Вчера мм пусна пак в малинов и поне ще ги сравним с първите две..уфф, май е време да сменя лекарката а?

# 599
  • София, Бургас
А също пуснахме и sdi вчера..днес ще видим какво става..

Общи условия

Активация на акаунт