Да изпратим зимата по-бързо - Франция 37

• 162 173
  • 684
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета! Надявам се приемате нови попълнения Simple Smile
Ние с ММ живеем от година и половина в Южна Франция, на път е първото ни детенце. Аз съм безработна, той само работи.
Поразпитах Ивенце за някои неща около здравните карти, защото не съм наясно. Днес се обадих на един доктор да си запиша час, оказа се, че има часове за месец май, а аз като бременна не съм за него, а за sage- fеmme. Това съм го чувала, но мислих, че те само израждат. Разбира се се притесних, защото това е новост за мен, въпроса ми е- тази жена ли ще ме следи, гледа на ехограф, пуска изследвания и всичко до раждането? Записаха ми час за 27.02 и нямам търпение вече. Малко съм зле с езика, но смятам, че все някак ще се разберем Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 12:33 от Съни*

# 121
  • Белгия
Мик123 - успех в местенето и заповядай при нас, весело е  bouquetтъкмо ще разказваш за близнаците Wink

Cutty, благодаря! Наистина е много забавно във вашите теми, прочетох поне 5-6 от тях и понаучих доста неща за френското ежедневие:). Имам още малко време да се чудя, макар че взехме да се поразколебаваме. Два дни висим по спешните отделения заради сина ми и не знам дали следващите една-две години ще мога да се утвърждавам на нова работа, в нова държава и с две малки деца.  

mik123, не знам в кои сайтове гледаш, но провери тук: http://www.seloger.com
Вярно, че квадратурите са по-малки, но като цяло, наемите в Париж сигурно са по-високи от тези в Брюксел. Току-що погледнах, че за под и около 2000 евро, може да се наемат 75 - 80 кв.м. в 15ти район (моят любим  Laughing)

И аз 15ти район съм си набелязала като най-семеен, така прочетох Grinning.
Брюксел, сравнен с Париж, си е едно голямо село (в добрия и в лошия смисъл). Та тук можем да си позволим апартамент от 140 кв.м. и даже мислихме да си купим къща с двор в едно предградие. На този фон, малко ме стряскат 75 кв.м. Преди години имах някаква малка вероятност за работа в Ню Йорк. Разбрах, че ще трябва да се съберем на 40 кв.м. или да живеем, едва ли не, в друг щат. Тогава бяхме решили да не мислим повече за живот в метрополиси.
Ама пък толова ме привлича идеята за живот в Париж! Няколкото човека около мен, които знаят за тази възможност, вече не искат да слушат за моите терзания, мъжът ми се предаде и остави на мен да решавам.  Crazy

# 122
Здравейте,
Ние се оправихме - просто трябва да си го търпя...избухва лесно и му минава.Затова пък после е много сладък като се подмазва Simple Smile
Щяхме да ходим в Норвегия,обаче се оказа че ще струва два пъти повече от предвиденото и така...Май ще си направя ваканция до Холандия вместо това Simple Smile
Не е лесно да си студент Sad - непрекъснато нямаме пари,сега съм и болна и вчера не ходих на лекции.

Иска ми се поне да си направим хубав празник за петък - напоследък ми е доста тъжно и аз не знам защо.

# 123
  • Rennes, France
Съни, на път си да изпуснеш да си декларираш бременността и да се възползвате евентуално от еднократна помощ Peace Но това се декларира от доктор...та не знам до края на месеца ти вече ще ви 16-17 седмица... Мисля че може да се разтърсиш за по-скорошен час - кажи че напредваш в бременността и няма да може да се декларира. Освен това закъсняваш за първи скан /видеозон/ Peace

Мик123Hugхайде да се оправя малчо бързо, много кофти така. Но да кажа че тук нунута има много и не са лоши - гледат ти добре децата Hugима и детски градини и матернела след време - не е страшно Hug

Хайде че Емма ме вика, после ще дописвам Hug

# 124
Съни, а имаш ли личен лекар?

Първо си намери такъв.
Пробвай и някой друг гинеколог - може и например в болницата директно.
Мен не ме е следила акушерка, а лекар.

Мик123
, и тук е така с къщите, ако искаш отиваш по предградията.

# 125
Съни, да добавя, че личния лекар също може да декларира бременността. Това е попълване на един формуляр, който трябва да изпратиш там където си здравно осигурена и в KAF. Ако нямаш регистрация в КАФ побързай да си направиш. Не се притеснявай за sage- fеmme, такава е практиката тук, а и излиза по-евтино тя да ти следи бременността. Тя ще ти казва кога и къде какви изследвания трбва да правиш. Ехограф се прави при лекар, който се занимава само с това. Успех, лека бременност и питай когато имаш въпроси ние сме насреща  Simple Smile Hug

Мик123 , успех при вземане на решение!

Ние празнуваме всички празници  Laughing не съм голяма почитателка на Свети Валенти, но обичам да спретвам изненади на мъжът ми, а по някога и той успява да ме изненада. Относно цветята съм му забранила да ми купува на празници като този и 8-ми март  Joy И аз като Ивето съм му казала, че ако много иска да ми подари цвете е по-добре на другия ден.

# 126
Аз съвсем съм загубила представа за времето. Свети Валентин било в петък, а аз все си мисля, че има време! Моят съпруг има изпит на 3.03 - онзи същия, дето не може да го вземе две години по ред. Вчера беше на упражнение в Гренобъл, че кара един курс. Както стана ясно без френска диплома не става! Професорът в Гренобъл му е дал много хубав атестасион. Аз окомплектовам допълнителните сертификати, че от юни, когато се подаваха документите досега бая нещо се събра. Имам грижата да му помогна и с презентацията. Кой ти да мисли за Свети Валентин! Нас празниците ни сковават. Моят мъж много често ми купува цветя или пък разни неща без повод, но дойде ли повод и започва едно мислене, което най-често приключва с целувка и семейна вечеря. 
tartelette, и ние се отказахме от пътуване. Не си заслужава да се харчат пари при положение, че трябва да спринтираме във времето. Искам да не бързам и да си позяпам на воля.
Чумби, предлагам "Дневникът на Мая".

# 127
  • FRANCE
Съни аз даже сама си избрах да съм с акушерка, много мила, много спокойна винаги има време за мен когато и да и звънна, даже след раждането ми прави домашни посещения понеже излязох преждевременно от болницата. При най малкото съмнение и необходимост те пращат в болница (например моята амниоцентеза). Но момичетата са ти казали декларирай се чрез личния лекар първо в КАФ и секюто.

Ние не презнаваме 14 (аз си харесвах Зарезан, ама сама ли да си го празнувам  Mr. Green), но девойките решиха че трябва да си направим вечеря на свещи на 15 (че е събота), и те даже да седнели на детската масичка че нали сме били "амурьо" с папа  Joy

# 128
Момичета безкрайно много съм ви благодарна!   bouquet
Утре ще търсим гинеколог за да ми даде документ и да ме прегледа. Дано намерим час преди края на месеца. Минала съм първата ФМ в България в 12г.с., също така и биохимичен скрийнинг за Даун, преди дни се завърнах във Франция. Нямам още карт витал, сега ще пускаме на ММ и мен ще пишем. Докато стане тя ще си плащам на частно, не е проблем, важното е бебчо да е добре. Най- странното е, че на въпроса тази акушерка ще ме преглежда ли на ехограф отговора беше- да.  Rolling Eyes Звъняхме в болница да се запиша за доктор, а директно казаха няма час и ме записаха за тази жена. Доколкото разбирам ми е рано за нея, а и искам да гледаме бебчето на прегледи... Да добавя нямам и личен лекар, просто досега не се е налагало да ползваме доктори, с изключение на един очен, на който половинката си ходи на частно.
А до кога се декларира бременността за еднократната помощ? Мислих, че няма срок  newsm78 Дано не я изпуснем... Много се притесних нещо, всичко ми е непознато и може би от това. Дано всичко бъде наред.  Heart Eyes
Виждам, че говорите и за Свети Валентин, ние нямаме практика да го празнуваме, вече 8 години сме заедно, но някак си половинката не е по романтичните неща и съм се примирила  Laughing.

# 129
Здравейте!Сега подавам документи в admisson post bac.Още се чудя кой град да напиша на първо място- Лил, Лион, Страсбург, Монпелие или Бордо?Кой от тези градове има по-добри условия за образование?

# 130
За учене не знам, но най - хубав климат има в Монпелие  Peace

# 131
  • Rennes, France
Ау, Ла ви - ми то не остана Hugкато ти гледам лентичката и едно мило ми става Heart Eyes Хайде и Пианото да се разпише . бременните на отчет по-често, моля Hug

# 132
Много моля как става виждането на лентички? Аз нищо не виждам, дали е от това, че ползвам старата версия?
Моят корем е огромен, просто нямам думи... Не мога да спя нормално и много. Не издържам  Confused
Оплаках се...  Mr. Green

# 133
  • пак на Рив Гош
Ла ви, с новата визия по подразбиране са скрити подписите  Peace. Ако искаш да видиш подписите на другите, отиди горе на твоето име -> Профил -> Настройки Изглед и подредба -> оттикни "Не показвай подписите на другите потребители". Аз си ги върнах и вървят и в старата версия.

На новата версия аз лично не й харесвам, че ми е сбутана вляво, полето вдясно има реклами, които и Адблок плюс не блокира, самото поле за писане е тясно и в темите със снимки (фотографска или готварска), снимките излизат деформирани. Страниците ми зареждат бавно, сякаш съм се върнала във времето на модемите от 56к. Не ми харесват темите изнесени отгоре на страницата като статии (направо си представям колко гадно ще ми стане в деня, в който като вляза във форума може би ще видя пльосната на челно място снимка на Айфеловата кула и заглавие "Всичко за живота във Франция" и заглавието да е линк към нашата тема  ooooh!). Изобщо, поне за мен форумът вече не е форум (място за обмяна на мнения и информация), а сайт с насочено съдържание (или поне такъв му е видът)... Но това са моите чувства и мисли по въпроса, де  Peace

Съни, добре дошла и лека бременност. sage-femme май най-много се доближава до акушерка. На мен последните месеци в болницата точно саж-фам ме следеше, доктора го виждах за 5 минути и толкова. И досега съм убедена, че Камбанката е жива и здрава благодарение на една саж-фам, която успя навреме да се усети, че има проблем със сърдечните тонове на бебето и ме задържа за допълнителни изследвания. Та, с това искам да ти кажа, че и акушерките обикновено тук са достатъчно компетентни  Peace.
За еднократната помощ, ако не ме лъже паметта, декларирането е същото като за КАФ (понеже те отпускат тази помощ, ако отговаряте на съответните условия).

Cutty, като спомена "Шантарам", взех та потърсих информация за нея. Намерих доста противоречиви отзиви...
Нищо не съм чела на Алиенде. Ама аз така и не можах да се разбера с южноамериканските автори.
Аз пък в момента чета "Диаманти на вечеря" - мемоарите на една дамска камериерка (lady's maid) през 30тте години в една от най-влиятелниет английски фамилии.

# 134
Mомичета, и при мен положението е същото....огромен корем, пуфтя като локомотив а и Калинката не мирясва.

Май само аз не знам за това разцепление в БГ мама Laughing

Cutty на мен Шантарам  не ми хареса. Може би очаквах прекалено много, защото  ми я хвалеха от няколко места.
Алиенде я харесвам, но не съм чела отдавна нищо нейно.

В момента чета 'Проектът Манхатън" на Стефан Груев и съм много впечатлена. Не разбирам нищо от химия, физика и математика, но по-увлекателно четиво не съм срещала. Изгледах докум. филм за живота на Груев и толкова ме грабна този човек, че  сега си търся и другите неща написани от него.

Съни, лека бременост.
Нека твоя мъж те прикрепи към неговата здравна карта. Не се притеснявай всичко е много ясно тук-  всеки месец ще те пращат да даваш кръв и урина в някоя лаборатория, и освен ежемесечните прегледи ще идеш и на три контролени ехографски прегледа. Като си намериш доктор, той ще ти казва какво да правиш.  В болницата където ще раждам се записах 2 месеца преди термина. Утре е първия ми преглед там, ще ми направят нещо като досие, ще ме прегледат и ще ми кажат да дойда като започнат контракциите. Hug
 Аз говоря френски много зле, но винаги съм срещала разбиране и са били мили и търпеливи с мен.
Не се притеснявай, всичко ще се подреди!

Общи условия

Активация на акаунт