Да изпратим зимата по-бързо - Франция 37

• 162 182
  • 684
  •   1
Отговори
# 210
  • пак на Рив Гош
Мимии, покрай теб се поразрових и в магеланския форум, не го знаех, мерси  Grinning

И само да кажа, че единичните стаи в общежитията с обща кухня и баня не са чак толкова страшни  Peace. Така изкарах 3 години, в стая 10 кв.м., имах само мивка. Банята и тоалетната бяха общи за етажа - 2 душ-кабини и 4 WC за 20 човека, както и една малка кухня пак за такъв брой хора. Беше много чисто (чистачката минаваше всеки ден, а и съседите бяха културни). Та се издържа без проблем (то и аз толкова се прибирах, де Wink), а последната година даже имах и директна гледка към Айфеловата кула и Сакре кьор  Heart Eyes

# 211
Благодаря на тези, които ми отговориха Heart Eyes

# 212
Роце,късметлийка си била.Аз изкарах така една година и щях да откача накрая.Първо сигурно при нас общежитията не са били ремонтирани откакто ти си била студентка.Чак тази година нещо се започна и затвориха половината сгради и пак няма места.
Второ непрекъснато оставяха кухните в такова състояние,че чистачките ги затваряха за назидание...а тоалетните беше ад,защото имаше хора които не си пускаха водата Shocked
Любчева,много се радвам за вас!Вие в кой град сте?На мен също първата година ми дадоха малка стая точно до факултета,но тази година на брат ми му дадоха студио от тези ,които никой не иска.
За гаранта - само Крус приемат чужденци за гарант общо взето.Трябва заплатата да е 3 пъти наема в евро.После ще имаш право на Каф,но първите два наема си ги плащаш изцяло.

# 213
Xerak17, Blablaa, благодаря за отговорите, момичета! Това със содата мисля да го пробвам. Иначе купих от аптеката едно като писалка на Wartner и чакам да видя какво ще стане.
Иначе по темата с общежитията - нищо не мога да кажа, освен да пожелая успех на Zonnence!

# 214
Момичета, кажете дават ли лесно квартири на българи? Какви са им средно изискванията? За Sens сме се ориентирали. Възможно ли е да ни бавят с разглеждането на документите?

# 215
Какво е сенс?
Иначе не дават лесно - трябва стабилна работа или стабилен гарант.Впрочем и за французите е така,но често имат едно на ум и ако имат и французин-кандидат за жилището ,го дават на него.

# 216
Сенс е града. Иначе ние попаднахме на една хубавка квартирка, но хазяина нещо бави нещата - седмица мина, а не бил проверил документите. И се притеснихме дали е единичен случай или въобще така се държат с чуденци.  Rolling Eyes

# 217
Гадно е,но е възможно да чака дали няма някой французин да дойде.Вие значи така директно,без агенция?Аз лично предпочитам агенцията,нищо че се плаща.По-сигурно е,тъй като хазяйна може ако няма кой да му пили да си разиграва коня.
Друго,имате ли стабилен гарант или добра заплата?

# 218
Гарант ни е работодателят на приятеля ми,но договорът му е тримесечен на 1400евро...дали това не е проблемът...квартирата е 600 евро...

# 219
Моля помогнете, може ли да се провери истинността на договор за работа във Франция и дали може да се провери дали фиштепе-то е истинско и дали има реално плащане на осигуровките по договора във Франция?

# 220
Да се включа и аз  с питане към основния проблем,квартира в Париж Sad.Съпругът ми и зет ми заминаха да работят там и от понеделник почват,но си търсят усилено квартира.Нямат възможност за две или три предплати,моля за помощ за някакво инфо ако имате и знаете,стаи апартаменти...общежитията или каквото има.
Винаги съм намирала помощ тук,надявам се и сега ,благодаря на всички предварително Simple Smile

# 221
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Предстои ми преместване в Париж може би септември месец и съм доста притеснена Embarassed Ще се радвам да създам контакти с вас. Не знам езика и най-вероятно ще се записвам на курсове, но тъй като нямам и един познат там, ми е доста напрегнато. Ще се радвам на вашата подкрепа!   bouquet

# 222
В кой квартал ще си ?

# 223
  • Пловдив
palaiseau, това е единственото което знам за сега, незнам дали въобще е някакъв ориентир Embarassed

# 224
Не си ми много далече,но в момента съм в България.

Общи условия

Активация на акаунт