Да изпратим зимата по-бързо - Франция 37

• 162 139
  • 684
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Благодаря за включването!
Но лекарството е с рецепта - пратила съм я и с нея е купено. Ще им кажа все пак да пробват през пощата.

# 661
  • Пловдив
Моя приятелка пита в пощата за лекарство. Казаха, че с рецепта може.
Или търсете човек, който ще си идва. Лято е, много хора пътуват. На нас ни донесоха това, от което имахме нужда.

# 662
Имам въпрос дали френската здравна каса може да покрие зъболечение в България. Какви дукументи трябва да се издадът от Бг лекар. Някои ако има опит да сподели.

# 663
Само ако е спешна манипулация. Фактура е нужна и се чака дълго. Но касата поема малка част, останалото е от mutuelle, а там вече зависи от много фактори.

# 664
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Имам въпрос дали френската здравна каса може да покрие зъболечение в България. Какви дукументи трябва да се издадът от Бг лекар. Някои ако има опит да сподели.
Само, ако е спешен случай. Изискват се преведени (може от пациента) фактура, касов бон, евентуално амбулаторен лист. Чака се около 3 месеца(може и повече). Френската здравна каса поема много малка част за зъболечения и стоматологични услуги. Оттам нататък допълнителната здравна застраховка поема остатъка.

# 665
То ако е спешен случай не се ли използва европейската здравна карта. А ако сте на почивка извън франция и се разболеете или ви заболи зъб, нищо не може да предявите? Това ли да разбирам.

# 666
Може с европейска здравна карта. Но и тя е за неотложни случаи. Не може да си слагаш импланти, да се прави скъпо струващо лечение, което не е спешно и да го предаявиш  за осребряване във Франция.
Следи се да няма злоупотреби с френската здравно-осигупителна система.

# 667
  • FRANCE
Спешен колко да е спешен. Винаги може да се представи като спешен. Корони винаги съм правила в бг, после превод. Дълго е връщането на парите и основно се поема от допълнителната осигуровка

# 668
Благодаря ви за отговорите. Не говоря за злоупотреби и импланти, но при нужда фактура и касов бон ще са достатъчни ли за реимбурсиране.

# 669
  • FRANCE
Да  . Достатъчни са. И рецепта ако са трябвали лекарства. Защо да е злоупотреба? Те рамбусират по малка сума ако е правено в Бг.

# 670
Кой е казал, че е злоупотреба ? Но ги има. И не се рембурсира  всяко лечение.  Сега се чака от 6 месеца до година.

# 671
Имам въпрос към френски мами с повече опит! Можете ли да ми препоръчате крайбрежни селца за посещение около Бордо? Не е нужно да е точно на самия бряг, но до 10 км, колкото да можем да отидем на плаж няколко пъти. Може и по на север или по на юг, няма значение.  Искаме да отидем да видим океана това лято, ако Бог даде да сме здрави. Гледах много малки селца и курортчета в местността, но си нямаме идея къде точно е хубаво. Предпочитаме нещо не прекалено туристическо и по-спокойно, подходящо за семейни разходки и малки деца.

Бих оценила също препоръки за планински места за отдих в който и да е регион от страната, да го имаме в предвид за в бъдеще.
Много ще съм ви благодарна за всякакви препоръки!

# 672
  • Rennes, France
Привет Дами,

отдавна не съм писала...влизам с въпрос, моля...
Дали има живеещи в Нант? Питам защото ми трябва съдействие за полет от Нант до Варна?
Предварително благодаря!

Приятен ден!

# 673
  • Rennes, France
Дами, пак аз...

Да си задам въпроса конкретно, пък може някоя душа да се смили над мен Flushed
Търся начин да изпратя децата в България юли месец и понеже госпожицата няма 12г става мнооого трудно за пътуване сами. Исках Нант-варна, но Volotea не допускат деца под 12г да пътуват сами, трябва им придружител на 16г. Ако имаше навършени 12 няма проблем, ама пусто за 2 месеца не става (Емма прави 12т септември).
Варианта все пак е Нант, но може и Страсбург, Париж...
И двамата са напълно самостоятелни, говорят и френски, и български, не се нуждаят от придружител, просто за пустата резервация трябва да са с пълнолетен или минимум на 16г пътник с тях. Вече са летели сами от Нант през Германия, но пък билетите сега са убийствено високи.
Пътуване предвидено около 7-8 юли, връшане края на юли. Ако някой има желание, ще съм благодарна.
Предварително благодаря!

Хубава вечер.

# 674
  • Наблизо
Къти,здравей!
Новата линия на Трансавия през Париж?А дотам с влак?
Или като цяло Трансавия с прекачване някъде?

Общи условия

Активация на акаунт