Да изпратим зимата по-бързо - Франция 37

• 162 195
  • 684
  •   1
Отговори
# 225
  • пак на Рив Гош
Моля помогнете, може ли да се провери истинността на договор за работа във Франция и дали може да се провери дали фиштепе-то е истинско и дали има реално плащане на осигуровките по договора във Франция?

Може да провериш дали фирмата е регистрирана в Регистъра на фирмите и търговията: https://www.infogreffe.fr/societes/
Или дали има информация тук: http://www.societe.com/

Не знам, обаче, какво е "фиштепе"  newsm78

Наталия Алексеева, не искам да те отчайвам, но ако няма трудов договор или гарант, наемането на квартира в Париж е почти мисия невъзможна. Тъй като законът е доста стриктен по отоншение на изгонване на наематели, наемодателите гледат максимално да се застраховат и изискват какви ли не документи и гаранции. Особено в Париж, където търсенето значително первишава предлагането.
Може мъжът ти и зет ти да пробват евентуално "колокасион" - да делят наем с други наематели. Ето на този сайт има обяви: http://www.colocation.fr/ Друг вариант е да пробват "сезонен наем" (location saisionnière), ако са за по-малко от година. Там изискванията са по-малко, но ще им излезе по-скъпо.

palaiseau, това е единственото което знам за сега, незнам дали въобще е някакъв ориентир Embarassed
Едно малко уточнение (за да нямаш неприятни изненади есента  Grinning) - Palaiseau не е точно Париж, а е град на около 20 км на юг от него, в департамента Есон (91). Иначе, градчето е хубаво (живея наблизо), но не е Париж  Peace.

# 226
  • Пловдив
Ей, чудесно! Аз също все още съм в БГ. Ще подържаме връзка тук, ако искаш, за да синхронизираме отиването към Париж Wink

# 227
Другите се преместиха в Алтернативата ,не мога да дам линк ,но в гугл излиза.

# 228
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Ще сме в Париж за седмица Simple Smile може ли да ме ориентирате за приятни кръчми, не държа да са традиционни френски, просто където човек може да хапне вкусна храна.

# 229
Има специална тема за Париж.

# 230
Здравейте искам да попитам имаме ли шанс да си намерим квартира чрез агенция в Sens или Montereau-fault-yonne без договор за работа и без гарант...имали изобщо някакъв вариант за пребиваване в Франция ? Винаги съм намирала помощ тук,надявам се и сега ,благодаря на всички предварително.

# 231
Здравейте искам да попитам имаме ли шанс да си намерим квартира чрез агенция в Sens или Montereau-fault-yonne без договор за работа и без гарант...имали изобщо някакъв вариант за пребиваване в Франция ? Винаги съм намирала помощ тук,надявам се и сега ,благодаря на всички предварително.

Съжалявам, но не виждам шанс да ви даде някой така... Единствено някой частник ако се съгласи, но как да има сигурност, че ще плащате...  Confused А и те искат договор за работа...

# 232
Напълно загубих надежда...имаме договор за работа но тримесечен и изтичащ края на месеца... Sad

# 233
http://www.pap.fr/ виж тук за квартира

# 234
# 235
Пробвайте с гарант банката ,ако имате вече сметка там.АКо се съгласят все пак без никакъв гарант и работа ,пригответе сума за поне 3-4 може до 6 наема.Работата е там,че пуснат ли наемател веднъж,много трудно можеш да го изкараш от там и затова се презастраховат.
Не знам как е положението в Сенс,обаче ако има конкуренция за жилищата,винаги ще има някой с повечко гаранции.

# 236
Привет, момичета!
Извинете за нахлуването в темата ви. Ако може, искам да ви питам за сайтове с промоции на френски, от рода на промоалерт. За всякакви магазини. Май трябва да е на лични отговора. Предварително благодаря!
  bouquet

# 237
Всички се преместиха в Алтернативата,като го изпишеш в гугл ще ти излезе.

# 238
  • Франция
Извинявам се, как се казва темата в алтернативния, и какво точно да изпиша в Гугъл, не я намирам  newsm78
мерси!

# 239
Тема: Франция 1

Общи условия

Активация на акаунт