Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 246

• 35 747
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
О, аз също се радвам на тези неща, anairamanairam. Те доказват, че снимачния процес тече, а на нас ни остава само да чакаме да видим завършения продукт. Ай Япъм явно са решили да ни държат в напрежение до последно...

# 661

Здравейте!

Аз понеже все се съмнявам и до последно ще съм по-предпазлива се радвам на такива неща.

newsm51
О, да не ти разправям как се зарадвах на  черния екран, пуснат в youtube за "Мръсни пари..." Идеше ми да го сложа и в темата, но се спрях навреме...

# 662
И аз мисля така, Марица. Смятам че изявлението и трейлъра на сериала ще се появят някъде след 14.02.

# 663
Аз пък изобщо не съм сигурна,че Мустафа щеше да обича толкова много Нарин ако тя го обичаше и му се отдаваше,ако не се съпротивляваше. Дори съм склонна да си мисля,че такива хора като него се фиксират точно в определени хора,защото са „забраненият плод“. Да,при тези обстоятелства и в неговите представи,той със сигурност щеше да я обича и да трепери над нея и да бъде щастлив,но това отминава. Да не говорим,че представата затова как правиш щастлив някой рядко се припокрива с реалността. За всеки щастието е различно. Но Нарин не притежава качествата на жената,която би могла да поддържа огъня в него,дори ако го обичаше или му се отдаваше. Тя не беше подходящата за него жена,но хората често правят точно тази грешка и се ориентират към неправилния човек. Има хора с по няколко развода и уж всеки път гледат да поправят грешката си,да търсят нещо различно,но накрая почти винаги се оказва,че пак са попаднали на същото. Има и такива случаи.

# 664
Скрит текст:
...Много жалко, че се изказвате така за главния герой и не сте се опитали да видите всичко, което се е опитал да ни покаже авторът на сценария.  Знам, сега ще започнете да ми сочите веригите и изстрелите, но това е по сценарий най-вече за контраст...
Струва ми се, че руската съфорумка избирателно ползва и символиките и реалните културни обичаи.  Ползва ги така, че да потвърди собствените си желания и разбиране на героите.
Един път трябва да "разберем", че такъв е живота в онзи край, със всичките писани и неписани закони, а по-късно част от тях са само за контраст и сценариста всъщност иска да покаже любовта?!
Аз лично категоричност във финала не виждам така както е описан от въпросната дама в по-преден пост. В смисъл, че колегите й правят предположение за послекрая на филма изхождайки от писани и неписани правила, действащи все още там, но аз мисля /повтарям се за кой ли път/, че филма ни се представя във време на промени и вероятността за този развой на филма /описан от колегите, развод с Асие и брак с Нарин и т.н./ е точно толкова вероятен, колкото и всеки друг новаторски за техните обичаи послефинал.

Сега видях и твоя коментар и съм съгласна с казаното, с едно изключение, насилена е волята и на Нарин и на Мустафа и на всеки друг герой в сериала. В някакъв момент всеки трябваше да постъпи както "трябва", а не както иска!

Така е. Единственият, който се "опъна", но после отново се върна към семейството беше Яшар. Тъй или инак, традициите (или "трябва", както казваш ти) бяха затвърдени. Отново. Хатун разкри "тайната" заради традициите. Мустафа се ожени заради тях. Дурие се завърна заради традиционните си задължения, Нарин ще постъпи пак според традицията - подчинение на мнението на родителя и обществото... Тя вече неведнъж поддаде на това (сцената в която отблъсна Срердар при среща във фабриката е най-яркият пример). Всички ще продължат да живеят, съобразявайки се с това, което "трябва", според традициите. Защото те искат да продължат да живеят в това общество, а то не се е променило...

Р.Р. Пак си припомням думите на Енгин, че това е един различен филм, че в него не става въппрос за кръвни вражди и татуирани хора... но че те много са внимавали да не кажат и покажат нещо, което е невярно за хората от този край. А вярно е единствено това: там времето тече с различно темпо... нещата се променят, но много бавно... хилядолетията тежат и героите на Облака са само предвестници на това, което се случва, което ще се случи по ония краища на света. Точно затова Мерал ги показва такива - и буйни и слаби и упорити и променящи се... истински. Зрителите трябва да се припознаят в тях, да ги съпреживеят и да намерят своя път в промените, които бавно, но неизбежно настъпват.

Скрит текст:

"Respect" (Artist: Blanca Sanguino)

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 12:11 от marytza

# 665
Мариянче, видях това в туитър, какво пише, джанъм?

# 666
  • Пловдив
Мариянче, видях това в туитър, какво пише, джанъм?

Ето: Сценаристката тук не отговаря на Туба, а на въпрос за любовни отношения между Махир и Фериде за другия сериал който правят Karadayı. И нейния отговор за търпение е отправен към въпросното питане. Подчертала съм туитите за да е ясно.
......................
Понеже не касае нашата тема - не го сложих, за да няма объркване.

# 667
Благодаря, Мариянка!
Значи касае друг сериал, ясно.

# 668

"Намерих те. Никога повече няма да те оставя" - е придружаващият снимката текст... Ох, дано това да е и финала на филма. Simple Smile

Приятен и новинарски следобед ви желая. Simple Smile

# 669
  • Пловдив
Благодаря, Мариянка!
Значи касае друг сериал, ясно.

Да, Сема Ергенекон, днес е ретуитнала съобщението на Туба и това вероятно те е подвело.

# 670

Hug Здравейте, МОМИЧЕТА!  Hug  Баба АНА, здравей!  Hug
 Почти всички имахме силното желание да "валят" новини и снимки, и си ги получихме.  
 Grinning И днес очакваме да сме възнаградени със същото.
Grinning

Скрит текст:

Един баща имал две дъщери. Едната била женена за градинар, а другата - за тухлар.
 Веднъж бащата отишъл при жената на градинаря и я попитал как върви животът.
- Всичко е наред - казала му тя. - Имам само едно желание: да завали силен дъжд,
за да полее хубаво растенията на моя съпруг.
На следващия ден мъжът отишъл при другата си дъщеря. Попитал и нея как е семейният живот.
Тя също била доволна и имала само едно желание: да не вали дъжд,
за да могат тухлите на мъжа й да изсъхнат.
Бащата не казал нищо, само си помислил:
- Хората имат различни нужди, трудно е всички да бъдат доволни.

[/b][/color]

# 671
  • Пловдив

http://m.diziler.com/haber-detay.php?id=8709

От днес.
Всички се вълнуват за водещата актриса  в "Мръсни пари и любов". Цитират туитите, които вече знаем. Пишат и за новата визия на Енгин. Всичко което знаем - събрано тук. Очакват изявление в следващите дни....
.................
А ние чакаме по-рано.

# 672

И докато чакаме за нови снимки, и днес отново ще ви досаждам  Simple Smile  със стари, но стойностни... 
Heart Eyes

# 673

Макар, че още нищо не е сигурно, ми хареса!

# 674

Здравейте,момичета,ето ме и мен.Днес в темата е много приятно.Позитивизма се е увеличил от появата на баба Ана.Димони,клипът ти ми хареса и особено ме впечатли музиката.Аз правя някакви жалки опити да се науча и най-голяма трудност срещам с подбора на музиката.
Отново сме в изчаквателен период.Е,какво да се прави ще си чакаме,ние го умеем.Важното е,че звездният миг наближава.

Общи условия

Активация на акаунт