ЕЛП 40 - отчетно-потребителска

• 30 653
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добри, ама как може така смешно да разказваш! Направо се търкалям от смях, мъжът ми взе да се притеснява, че нещо съм "мръднала". А и вица си го биваше. И аз плюшените сърца така ги възприемам, като кардиохирург.  Joy

А като каза сгушчонка - сещате ли се, че имаше някаква карамелена, много вкусна беше. Дали и сега се намира?

В Метро  има щанд "Руска селекция" - шоколади, конфетки, хиляда вида горчица и хрян, елда, водки разни, някакви типични руски сладки в пликче (забравих им името, нещо на -ники беше), майонези разни.

Добри, и трите деца едновременно ли ходят на тренировка?

# 646
  • София
Пряники! Светалчо, що ти трябваше сега?  Twisted Evil

Карамелената сгущенка се прави от обикновената - кутия обикновена, неотворена, се слага да ври  в тенджера вода на котлона и я забравяш там за 3 часа. Може от време на време да се присещаш само да долееш вода, ако трябва. След това изгонваш домочадието някъде по свръхважни дела и вземаш голямата лъжица  Party

Анге  Tired с огромно прискърбие пак ще пропусна Confused Колко важни неща пропускам в последните години... не искам да се замислям.

# 647
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Атти, да. Май пряники бяха. Хубави ли са? Не съм яла. Обаче правя страшни руски плюшки. Яли ли сте? И блинчики с мясом. Мойте много обичат плюшките. Блинчики с мясом само аз си ги ям и затова ги правя само за гости, че и аз да си хапна покрай гостите.
(Между другото, сетих се за плюшките покрай поста на Розето за плюшените валентински глупости.)

Сетих се. Верно, че така правехме сгушчонката карамелена. Забравила съм, отдавна беше.

Обаче ще се въздържа за голямата лъжица, че ... както е тръгнало, ще трябва да си сменям гардероба...

Откакто съм в този форум...мани, мани! Която и тема да фанеш, независимо как започва и на каква тема е, по някое време задължително завива накъмто кулинарни споделяния. И то така става - днес пелмени, утре кофа шоколад, питки разни, чабати и пр. Покрай Коледа - сладки и прасета, покрай Великден козунаци и агнета - докат се извърви годината и си качил пет кила от пробване на рецепти...Пуста любознателност!

# 648
  • София
Све4, нима не си посещавала Берьозка?!?!
Там има карамелено удоволствие готово. Правим торта с него. И бонбони руски има!

# 649
  • n/a
Посещения на Берьозка ли рекохте? Ммм,
спомените ми говорят за поне един пакет
пряники, които изчезват по пътя яко дим...
Подобно на бонбоните, но вече вкъщи.
Както и да го гледам едно посещение - ед-
на бомба, за дълго ..., калорийна. Проблем
е хайверът. Което напомня на сцената в
"Бялото слънце на пустинята"  hahaha hahaha hahaha
И блинчики с хайвер? Не? Нищо не разби-
рате, значи ...  Laughing

# 650
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Добри, и трите деца едновременно ли ходят на тренировка?

виж сега.
Скрит текст:
номер 1 е на 24 - е в София е от 5-6 години, завърши МЕИ, записа втора магистратура, вече готви за свой дом и семейство  Blush
номер две е на 20 - първа година МЕИ, първи семестър, първа сесия, първи скъсвания на изпити... гаджетата не ги броя, за смяната им научавам по смяната на текста в скайпа  Tired
само номер три тренира, ходи на тренировка с бащицата наш или с мен, че на 6 няма как да го пуснем сам да мине половината град Simple Smile

# 651
  • n/a
Вече съм писала днес, но бе твърде рано
(или твърде късно за вчера, но там Добри
ме е надхвърлила по окъсняване  Hug)
Добро утро, вторник  Peace

# 652
  • София
Вижте ся, ако ще си говорим за Березка, аз да взема изобщо да не влизам, щото само от четене тук не нов гардероб, а нови врати направо ще трябва да поръчвам  Crossing Arms Ето онзи ден със сармите пак така - ами намерих си една зелка от добри друзья и днес ще правя сарми. Ако не ми минат две котки път - и мъфини с бадеми и нескуик.

# 653
  • n/a
И нови столове, Атти, то не е една беля.
Но пък си е повод за разни нови неща, а
коя дама устоява на подобно изкушение  Laughing

# 654
  • гр. София
Да си дойдем на думата за Берьозка!

Горещо, ама много горещо, препоръчвам тия фафли:
Скрит текст:

както и конфетките със същите мечета на опаковката
Скрит текст:

Добри, ела дай отчет хартиса ли от шоколада  Laughing

# 655
  • София
Добри, ела дай отчет хартиса ли от шоколада  Laughing
Да бе, хартисал! Да дойде да каже дали не се е простудил някой от пустия хладилник  Laughing

# 656
  • n/a
Е, е, е, Розе ти ся' к'во речи? Мишка косолапьiй  Mr. Green
Това е бонбонът на бонбоните, руските, не кла-
сика, а най-най-най-бонбонът на всички време-
на и народи в СССР  Hug

Лоанида имА за домашно да пише приказка по
текст от учебника за един сапунен мехур, кой-
то рекъл да се жени за кралската дъщеря и по-
канил всички бръмбари и мравки на сватбата.
Писа тя, писа, докара я дотам, че кралят не се
навил мехурчо сапунен да се жени за принце-
сата и я затворил в тъмница. Дотук добре ...
Започва да мисли за продължението:
- И започнал да идва сапуненият мехур всяка
нощ при принцесата и те правилииии ... е, се-
щаш се, мамо, какво са правили  Laughing То какво
друго може да правят.
- Ло, не можеш да пишеш това в домашното, и
много добре знаеш това  Mr. Green А и ще трябва да
го подписвам, знаеш ...
- Слушай, мамо, а ти що не вземеш да го под-
пишеш отнапред, че наистина не се знае как
ще продължи и завърши приказката.
- Внимавай, Ло, не ми допада наклонът на ми-
сълта ти.  Wink
- Мамо, уверявам те, че още по-малко щеше
да ти допада, ако сапуненият мехур правеше
същото нещо, ама с краля  Mr. Green

# 657
  • гр. София
Лоанидааа,  Joy Joy Joy
Прелест е това дете!  Heart Eyes

# 658
  • София
Лодж трепе дракони, както винаги  Laughing Heart Eyes много ме кефи това дете  Hug
Сега си спомних, че и ние писахме миналата година такава приказка, ама моето, понеже е син на баща си и е усъвършенствало телеграфния стил на изразяване, на бърза ръка ги ожени, ядоха, пиха и се веселиха и те тва е.

Косолапия ще се направя, че не съм го видяла, щото като вляза там и става страшно - почвам от бонбоните, минавам през сушките, след това има едни изварки с разни неща, накрая и през фризера за пелмени, те пък вървят със сметана... и после нови столове и врати  Twisted Evil

Позволявам си да ви наспамя с едно разказче от мое старо другарче, харесва ми как пише, обаче не се навива да издаде:

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 10:59 от Атти

# 659
  • Казанлък of all places
Бих промърморила, че столовете и вратите пак са малък дерт, ама ако се стигне до подмяна на противоземетръсните шайби...

втори промърмор, с елементи на просъскване :"Кандидатите трябва да имат българско гражданство и да са завършили висше образование в области, релевантни на дейностите на делегациите на ЕС." Нале, щото релевантен е изконна българска дума и няма друг начин да се каже!

Общи условия

Активация на акаунт