"Ама как ги правите тези деца?!?"
(Това е "вътрешен" лаф, заимстван от една приятелка, която роди на късни години и твърдеше, че детето й е толкова красиво, че непрекъснато я спират по улиците, надникват в количката и задават "въпросния" въпрос).
Сериозно, Ло, наистина се шашкам. Нашта Красна през май ще навърши 11 и също е умно и будно дете, но далеч, далеч назад. Примерно, това с краля не й е ясно още, защото наскоро ме пита за значението на една известна и обичана от шофьорите дума, но като започнах да й обяснявам, дори не й беше интересно да изслуша докрай и според мен не разбра много-много за какво иде реч. Ама аз и не настоявах, де. Реших, че не е нещо, което е наложително да знае сега.
Ване, ходя аз в Берьозка, ама гледам да се ограничавам само с пелмени и подправката, в която се варят. Не се оглеждам в магазина - купувам и бързо излизам.
Между другото, Чернослив в шеколаде ме разочарова - има още 5-6 бонбона не знам от кога и никой не иска да ги яде. Първо, няма слива, а някакъв мармалад и второ, прекалено е сладко, абсурд е да изядеш цял бонбон. Върху мармалада има нещо като нашите едновремешни бонбони "Лакта" и после е шоколадът. А и са много големи.
Докарах го като Уди Алън - дето две дебеланки в ресторанта на някакъв скъп курорт си говорели, ядейки. Едната казала: Храната тук е отвратителна! А другата : А и порциите са много големи...
(Два пъти трия "е"- то в мармалада, щото помня, че някой от много се дразнеше
от мармелада, пък аз тъй съм свикнала, заради немския сигурно, знам ли.)