Отговори
# 90
  • offshore & overseas
Пробните кърмения не са показател (особено пък три в рамките на деня, че даже и в рамките на няколко часа). Тогава наистина си под стрес, бебето също - ами няма да иска да суче, разбира се.

Освен това, как сте установили, че бебето не суче, а само дърпа? Ако е било само на база тегло преди и след сученето, може да стане голяма грешка. Педиатърът трябва да може да проследи механизма на сучене на бебето, да види гълта ли реално и как точно засуква, щото ти със сигурност си имала кърма (аз ти гарантирам), ама ако бебка не е могла да я издърпа (причините може да са много), кел файда - а за мен случаят е или такъв, или просто криза на растежа.

И пак повтарям, всичко това пиша, не за да те е яд за миналото, а за да не се повтарят пак същите грешки. Обикновено педиатрите у нас, колкото и про кърменето да са, дават изключително грешни съвети (за жалост).

Фибс, браво на теб - още веднъж! Както е видно, педиатрите не трябва да се слушат, пълни са с остаряли схващания и заблуди и искат да ни напълнят и нас. Тя хем моята е от по-прогресивните, но пак... Ако я бях слушала, далеч нямаше да стигна.

Иначе те всичките са много за кърменето и винаги готови да изпишат най-хубавото АМ.

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 12:50 от Мяуче

# 91
Здрасти и от мен! Гледам минали сте на темата за кърменето. Кърменето на дъщеря ми се застъпи малко с бременността. Тъй като бременността ми беше планирана намалих постепено кърменията и я отбих я веднага след като разбрах, че съм бременна. Не че двете неща са несъвместими, просто при мен се налага специална терапия по време на бременност. Това, че успях да кърмя се дължи само и единствено на моята упоритост, решителност и доза инат Simple Smile
Абсолютно съм съгласна с тезата на Мяуче и аз също съм готова живот и здраве да отговарям на въпросите ви въз основа на опита си. Също така хората от ЛЛ ще се вкючат в темата като наближи месеца, в който ще раждаме.
Относно подготовката за кърмене: може би някъде около времето, когато ми дадоха 45 дневния болничен акушерката ми препоръча да си купя Лансинох и не помня по 1, 2 или 3 пъти дневно (вече не помня точно) да си слагам малко на зърната и тогава с трите пръста (палец, показалец и среден) да хвана зърното и леко да издърпам 2-3 пъти. Тя ми обясни, че това се прави с цел да се подготвят зърната за раздразнението. След това в началото на кърменето само се мажех, тъй като имах лек дискомфорт, но не съм имала проблеми с разраняване на зърната, болки, запушвания и т.н. Незнам дали е задължителна и дори дали изобщо е необходима подобна процедура, но при мен мисля, че подейства благоприятно. А и не е така агресивно като обтриванията с хавлия.
Ще разясня защо по-горе написах, че успешното ми кърмене се дължи на упоритост и инат. Ами защото родих със секцио на 09.09, а ми дадоха Валерия за кърмене чак на 11.09 сутринта. През това време тя е била хранена само с шише. Естествено веднага я сложих на гърда, но тъй като още не беше тръгнала да тече силно кърмата тя отказваше да суче. Дори в един момент като я слагах да суче, тя директно извръщаше глава и ревеше. Една акушерка дори се учуди как такова голямо бебе с такъв добър смукателен рефлекс отказва да суче. Аз обаче си казах, че няма да се откажа, дори приложих следния трик. Изцеждах много мъничко (10мл) и и давах да пие първо от там и след това на гърдата. Казах си, че от глад няма да умре и със сигурност притежава инстинт за самосъхранение и ще трябва да се научи да суче. Така и стана.
Тъй, че момичета трябва да сте упорити и да не се вкарвате в излишни филми, че нямате кърма или не ви стига.
Зори 87 А това за пробното кърмене е пълна глупост. Щото то детето може просто да не е било гладно тогава. Понякога си искат гърда само като биберон и не сучат. Тогава може да е било такъв момент. Дори бях чела някъде тема по въпроса, която абсолютно го отрича. Не че и аз не го практикувах докато бяхме в родилното (там има теглилка във всяка стая). В началото кърменето си е предизвикателство, но като се напаснат нещата е толкова хубаво. На мен даже хич не ми се отбиваше, ама ... няма как.

Пак много се разпрострях. Съжалявам за което. То после тея неща пак ще си ги споделяме вероятно като дойде времето. Стига да имам време за нет де Simple Smile Че с бебе и една "голяма" кака на 1г9м незнам ква лудница ще е Simple Smile

П.П Мяуче малко съм повторила  последния ти пост, ама вече го бях написала като видях Wink

# 92
  • offshore & overseas
Аз преди да забременея с Люси се готвех за ЛЛ лидер и много неща бях изчела, някои от които са ми останали (не ми се получи, явиха се доста задачки и се отказах да държа изпита).

Отделно лидерите и помощниците наистина имат навика да се включват и да помагат, но това става някъде към деветия месец и естествено после, след като бебетата се родят. Може и от НКК да пратят съгледвач, знае ли човек. Много чудно как от темата нямаме ни един.

Аз кърмех Калина до пети месец от бременността (предишната). Много травматично отбиване беше. Ако зависеше от мен, щях да я отбия по-рано, ама невинаги стоят така нещата.  Много съм писала и по тая тема, ъф корц.

Касиопея, благодаря ти за подкрепата! На мен пък ми дадоха Калина на 5-я ден, тя се беше родила 2450 и не е била спаднала много, то нали е процентно, но пак си беше дребус. Обаче как засука това кльощаво бебе от първата секунда, като змей - голям късмет извадих. Преди това се изцеждах няколко дни с помпата на Авент, за да стимулирам кърмата, докато я няма бебата.

Люси имаше къса горна юздичка и в болницата се чудех, защо не може да задържа зърното, но я задържах аз, с компресия и пр. После заякна и въпреки „дефекта”, започна да си суче нормално. Тя горната юздичка не е толкова ключова за сученето, а и при Людка все пак не е била толкоз къса, колкото на други деца.

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 17:21 от Мяуче

# 93
Мяуче  пробното кърмене стана точно така както ти каза на база тегло. А той не гледа как засуква (аз също не съм сигурна дали тя засукваше добре). Уф вече не знам ще помагате и това е  Embarassed съжалявам че ви намерих работа  Embarassed . То и тогава беше една какафония, разни баби и знаячки  на главата ми всяка със собствено мнение абе  #Cussing out както и да е. Със сигурност обаче няма да повторя същата грешка.
А аз да питам нещо пак във връзка с кърменето. Какво може и не може да се яде докато кърмиш?

# 94
Мяуче наистина си извадила късмет Simple Smile Пък мойто и сега си е голямо инатче и като си каже, че трябва да стане на неговата ... просто "ноу комент" ама и това ще се справя аз съм по-голям инат Simple Smile

Зори аз честно казано всичко си хапвах. Каквото ми се дояде или допие (е без алкохол то аз и без това не съм голям фен). Моята педиатърка (на която много вярвам, макар че е от старата генерация) каза само да огранича кафето, колата и храните от сем бобови заради коликите. Но ако много ми се яде да ям веднага като я нахраня, че до др сукане да са се поизчистили Simple Smile

# 95
  • offshore & overseas
Зори, спокойно! Ние сме с теб и ще направим всичко възможно да успееш. Виждам, че го искаш, но си била объркана от околните и то човек се поддава, в такъв момент, когато е изключително уязвим. Hug

Всичко по принцип може да се яде, ще пиша по-подробно по-късно.

Ако бебето има колики и забележиш връзка с храна, която си яла, можеш да избягваш нея.

Както и може би много кафе, газирано, джънк... абе, обичайните вредности. Но не са забранени - само се избягват, и то главно ако си забелязала негативен ефект в/у бебето (и себе си).

Касиопея, аз досега по-голям инат от Калина не съм срещала. Но взе да се очовечава вече, на дърти години. Ще ми даде почивка може би, кой знае.

# 96
Ох, тази тема ми е много страшна с кърменето, но знам, че неизбежно ще се стигне до нея. Явно съм увредена и за мен кърменето е някакъв страшен тормоз и не намирам нищо невероятно и прекрасно в него  Embarassed знам, че звучи ужасяващо  Tired Съвсем ясно си спомням как като се роди брат ми, майка ми го кърмеше и гледката ми беше силно неприятна, а съм била на 4 години и това са едни от първите спомени в живота ми - как съм се скрила под масата, а майка ми на стола срещу мен с брат ми  newsm78
Ева я кърмих, все пак, 4 месеца, като последния започнах да дохранвам с АМ. Като се замисля, нямах кой знае какви проблеми, тя си засука, кърмех я на поискване, нямах огромно количество кърма, явно точно колкото й е трябвало. Но онова невероятно чувство, връзка, тръпка, задоволство и т.н. никога не се появи, колкото и да се напъвах.  Tired
Тъпо ми беше, все пак, че в АГ-то никой не дойде да обясни как се прави номера, а в стаята бяхме все раждали за първи път и се гледахме умно.

# 97
  • offshore & overseas
Ели, не звучи ужасяващо, съвсем нормално и човешко усещане си е. Hug Кърменето не е задължително все пак. Виж сега, втория път, дали пак ще се почувстваш така - може да  ти е по-различно, кой знае.

Иначе, да, изглежда при теб всичко е било наред.

# 98
Мауч, дано  Hug

# 99
Манчета днес ме изписаха от болницата и съм си в нас.Мъжа милият ме гледа като писано яйце защото като си прибрахме ме заболя пак корема и пазя леглото.Не съм ви чела сега ще ви прочета какво сте изписали и пак ще драсна някой друг ред.Изписаха ми една шепа лекарства и ако имам болки пак на спа ще ме пеиемат но не за 3 дни а поне 5 така ми каза лекарката.Надявам се всичко да е отминало и само с хапчета и лежане в нас да се размина.Благодаря на всички за подкрепата това ми помогна да преживея инжекциите от които ме е страх и постоянното вливане на системи почти 48 часа.Не мога сега да си седя на дупето от болки,но ще мина важното е че това малко създание е добр и не ну пука.

# 100
Здравейте, и аз да се представя.

И аз, живот и здраве, май месец ще стана мама за втори път.
Терминът ми е на 09.05.2014.
От Силистра съм, но живея в Германия. Имам си вече едно момиченце, Ралица, на 4 години и половина и сега чакаме още едно момиченце Simple Smile.
Много поздрави на всички майски мами.

# 101
  • София
Да питам за преносимите кошарки за бебето: те са с размери на матрака 60/120 см.
В тези случаи чаршафи с ластик 70/140 см стават ли? Защото по магазините все размер 70/140 има и продавачите ме убеждават, че стават обаче те нали са там да си продадат стоката!
Искам чаршаф с ластик, обаче се колебая дали да купя 70/140?
Ще се радвам някой с опит да сподели  Simple Smile

# 102
Касиопея и Мяуче, много се радвам, че сте толкова подробни за кърменето. Аз още не мога да си го представя и само се надявам да потръгне веднага!
Имам приятелки, който казват, че няма по-хубаво нещо на света, други много са се наплашили. Така че мисля, че старта е най-важен. Само не разбирам  Sad какво е ЛЛ???
Моника, почивай повечко, добре значи все пак че си отишла до болницата!
Лека нощ и приятни сънища

# 103
Мяуче те пък са едни педиатри, дами каже че в кърмата няма нищо полезно за детето  ooooh! те не са само педиатрите и доста от лекарите са такива.......  Simple Smile
cassiopeia_vn и аз съм чувала за изполването на Лансинох и Гармастан, този път за всеки случай ще си ги ползвам от 8 месец и да има файда и да няма  Simple Smile Иначе аз като кърмех ползвах Лансинох, защото е без отмиване (пак го отмивах, ама поне знаех че ако остане нещо на зърното няма да навреди на бебчо), но не съм доволна от него, а много майки бяха доволни, останах доволна от Гармастана сигурно си зависи и от организма.
monika898 дано всичко вече да е наред и вече да нямаш такива проблеми  Praynig Hug
Manuela_ добре дошла и лека бременност  Hug

# 104
Да питам за преносимите кошарки за бебето: те са с размери на матрака 60/120 см.
В тези случаи чаршафи с ластик 70/140 см стават ли? Защото по магазините все размер 70/140 има и продавачите ме убеждават, че стават обаче те нали са там да си продадат стоката!
Искам чаршаф с ластик, обаче се колебая дали да купя 70/140?
Ще се радвам някой с опит да сподели  Simple Smile

Чаршафите ще станат, но няма смисъл от ластика понеже той няма да се използва. Ако държиш на ластик и опънат чаршаф трябва да вземеш размера на матрака.
Добро утро!

Общи условия

Активация на акаунт