Отговори
# 270
Обнадеждаващото за вас е това, че те не живеят в района на училището.

# 271
Ако нямате някакво предимство забрави за френската паралелка.
А за руската без предимство същото ли е?
Само за източните езици няма предимство по местоживеене, но според мен към май месец ще се изясни къде ще е наплива и какви са ви шансовете. Миналата година, съдейки по списъците, тъй като за деня на отворени врати списъците са по желаните езици, най-малко кандидати имаше за френски / 40 деца за 24 места/, но наистина  зависи от това коя госпожа кой клас поема. Традиционно най-много са желаещите за японски заради по-добрите условия за първи и втори клас, ако не се лъжа са в отделна сграда, тук ще каже Валя. По-важно е към кой език ще се насочат децата с брат/сестра в училището, те са много повече от живеещите в района, което е обяснимо при почти 2000 ученици.

# 272
  • София
Японските паралелки само в първи клас са в японския център - малката жълта къща с вход от ул.Средна гора. Стаите там са прекрасни и децата много ги харесват, а моето мнение е, че като са отделно по-лесно свикват с училището. От втори клас са вече  в основната сграда, но и там имахме хубава стая. Тази година са на първия етаж до директорския кабинет и много ги строяват Mr. Green
Нито една стая не се е налагало да ремонтираме родителите, освен дреболии като нови закачалки, един латекс, но нищо съществено.

# 273
На мен не ми се струва никак практично да се учат тези източни езици. С този корейски при Ким ли ще ги пращате, защото в Южна Корея говорят английски. Първо, че са страшна мъка тези езици и второ, че няма къде да ги приложат после, а с труда, който ще хвърлят за японски или китайски или корейски и така и няма да ги научат, ще научат два западни езика, които после цял живот ще им трябват.

# 274
  • София
И аз съм на това мнение,оставам с надеждата,че ще го приемат в паралелка без източен език Peace

# 275
  • София
Има вече 4 отписали се деца от паралелката по китайски - 8-ми клас, заради несъвместимост с преподавателя. Две от тях са отишли в 138-мо, отново с китайски, а други са минали с корейски, японски в 18-то... Sad

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 19:13 от Пепеляши

# 276
  • София
Китайски няма за първолаци Mr. Green

# 277
Здравейте,
Аз отново да върна темата с организацията....началния клас беше отделен в отделен етаж от големите, нали така (а японските в друга сграда)? А знаете ли столът за хранене също отделен ли е за малките? В смисъл, че не се бутат с големите на едно място? Благодаря

# 278
Здравейте,
интересувам се от мнения за началните учители, които ще поемат първи клас 2015/2016 г. - немски, руски, френски език. Ще се радвам и на всяка допълнителна информация. Предполагам  ще е полезна за много от родителите.

# 279
А някой знае ли кои точно начални ще поемат немски, руски, френски?

# 280
Когато подавахте заявленията не попитахте ли?

# 281
Здравейте,
интересувам се от мнения за началните учители, които ще поемат първи клас 2015/2016 г. - немски, руски, френски език. Ще се радвам и на всяка допълнителна информация. Предполагам  ще е полезна за много от родителите.
  Тази година първи клас ще поемат :
1. Кристина Василева
2. Зоя Александрова
3. Цветелина Радлева
4. Анета Туртуманова
5. Людмила Йорданова
6. Мария Шондева
7. Йорданка Хаджийска
Моля за мнения за тези госпожи!
Благодаря на желаещите да споделят информация!

# 282
  • София
Записвам се при вас с кандидат-първолак в18-то СОУ. Подадох документи още първия ден. В други училища не съм подавала. От скоро ще се местим на 300 метра от училището, но въпреки близостта не попадаме в района му Sad

# 283
Моята информация за учителките за първи клас е следната:

1. г-жа Йорданка Хаджийска
2. г-жа Симона Хаджиева
3. г-жа Мария Шондева
4. г-жа Елена Начева
5. г-жа Кристина Василева
6. г-жа Цветелина Радлева
7. г-жа Анета Туртуманова

Може и да има промени разбира се, но за момента е така.

# 284
  • София
Здравейте,преди близо 4 години и аз се вълнувах, като всички вас,дали съм направила най–добрия избор на училище за детето си.Дали то ще попадне на добър педагог.Слава богу ,случихме на училище,случихме и на педагог.Освен чудесната работа с децата по време на учебния процес,нашата госпожа отделя. от  свободното си време за да контактува с децата,да ги сплоти и да ги направи истински задружен клас. Grinning
Сега вече от позицията на човек надникнал в "кухнята" на основното  образование на 18СОУ  мога да ви уверя, че там всички педагози са изцяло отдадени на професията си.

Една птичка пролет не прави.

Общи условия

Активация на акаунт