Отговори
# 255
  • София
И аз се интересувам от горните въпроси Praynig

Също искам да попитам,децата на 1-вия етаж ли са,имат ли някакви гардеробчета(или всичко се носи всеки ден),местят ли ги следобяд за занималнята,или са си в същата стая,има ли лафка в у-щето,какво е положението със стола(има такъв предполагам)
 Hug

# 256
"Лафка" е търговска верига от павилиони /будки/. Иначе "лавка" се пише на книжовен български.

# 257
  • София
Ако си влязъл в темата специално да ме поправиш,браво на теб!Нещо друго ще кажеш ли?

# 258
  • София
Аз нееднократно съм писала, че към момента съм много доволна от училището. Попаднахме на страхотна класна и обучението по български, математика и другите предмети върви чудестно, въпреки безумните учебници (най-вече Човек и общество). Имат информационни технологии още от първи клас и ги водят в чудесна компютърна зала, където учат, че компютрите се използват и за неща различни от игри Laughing
По изобразително изкуство идват истински художници 1 път в месеца и децата изучават история на изкуството като бяха първобитни хора, правиха египетски глинени плочки, стъклописи и т.н.
За дисциплината е ок, имаме 2 по-буйни деца в класа, но госпожата ги овладява.
Само в първи клас са в една стая сутрин и следобед на занималнята, а после занималните стават сборни и са някъде другаде. В училище стоят някои учебници като музика, рисуване и час на класа, всичко друго се носи. Имайте предвид, че от втори клас или трябва да има някой в къщи да гледа детето или на частна занималня трябва да ходи, защото местата в училище са много малко.
Има стол, но Калоян ходеше там само в първи клас и сега нямам наблюдения, а до лавката не ги пуска нашата госпожа.
Надявам се, че бях полезна и се извинявам, че стана дългичко.

# 259
Благодаря, много полезно и изобщо не е дълго Simple Smile
Ако някой посещава частна занималня в района, моля да сподели за нея.

# 260
  • София
valya_v ,благодаря ти Hug

А да питам,у-щето не е ли длъжно да осигури занималня на всички нуждаещи се  Rolling Eyes ,нали приеха закон,който гласи,че дете до 10годишна възраст не може да се оставя без надзор Tired
Как се очаква да отиде на обяд до частната занималня Thinking

# 261
  • София
 k@li,
По принцип училищата са длъжни да осигуряват занималня до 4-ти клас, ако има възможност, т.е. свободни стаи и преподаватели, което в големите софийски училища не се случва (освен за 18-то, знам че същото е в 32-ро, 125-то и т.н.).
Иначе от частната занималня сами си ги взимат и водят от и до 18-то в зависимост от смяната. Пропуснах да напиша, че от втори клас всеки срок са различна смяна и се редуват първа и втора смяна.

# 262
А коя е частната занималня? Впечатления от нея?
valya_v? Simple Smile

# 263
  • София
Ние също сме се насочили към 18-то. Имах колебания за 20-то, но събрах доста лоши отзиви за него от приятели, въпреки че ми се струваше елитно.
Интересувам се от френската паралелка, имаше въпроси и преди това в темата, но така и нямаше отзиви...
Другата седмица мисля да подадем заявление.

# 264
  • София
Ако нямате някакво предимство забрави за френската паралелка.

# 265
А за руската без предимство същото ли е?

# 266
  • София
Когато Калоян бе кандидат - първокласник най-големия наплив бе за руската паралелка, защото там щяла да бъде най-добрата госпожа, но тази година как ще е... Не следя темата на четвъртокласниците, но ако там има някоя майка, която може да каже коя госпожа кой език води, би могло да се ориентирате за наплива.
Иначе и на мен ми казаха, че нямаме шанс за японски (тогава и там важеше местоживеенето), а ето че се получи Laughing

# 267
  • София
А за руската без предимство същото ли е?
Незнам Rolling Eyes
Като подавах документите ми казаха,че за немски и френски има най голям наплив,ние живеем в района,та се надявам все някъде да влезем Peace

# 268
Изглеждда, че миналата година и руската паралека е била от най-желаните, доколкото са предложили на една майка да смени езика, който е писала на първо място, от руски на корейски. Детето й е прието в корейската паралелка.

# 269
  • София
Това не звучи много добре Rolling Eyes,дано не ни се случи Praynig

Общи условия

Активация на акаунт