Отговори
# 240
Ок, а не може ли да се иска информация от общината например колко деца набор 2008 имат регистрация в района? Това доколкото знам е позволен достъп до обществена информация...много фирми си правят проучвания по този начин...назад в темата някой беше писал за това...

# 241
Ок, а не може ли да се иска информация от общината например колко деца набор 2008 имат регистрация в района? Това доколкото знам е позволен достъп до обществена информация...много фирми си правят проучвания по този начин...назад в темата някой беше писал за това...

# 242
  • София
И да имаш тази информация,няма да ти помогне.Ние живеем до у-щето,прозорците ми гледам в неговите.Детето е с адресната регистрация на майката,т.е.моето дете няма да ти излезе в сметките,защото живеем на адреса на таткото Peace

# 243
Благодаря, за включването по моя въпрос. Както написах и преди, направих запитване и до училището.
Споделям отговора, който ми дадоха, в случай, че има и други в подобна ситуация и това ги вълнува. В крайна сметка документа, който притежавам от общината е напълно достатъчен за адресната ни регистрация.

Ще продължавам да следя темата със сигурност.
Упсех на кандидатсващите тази година Wink

# 244
А, нямам напоследък отрицателни мнения, само предното ми е такова и само по отношение на езиците. Очарован бях наистина от учителките от 18 соу и от отношението и грижата им за второкласниците. Единствено за езика казвам. За другите предмети нищо лошо не казвам. Език обаче, няма да научат, за съжаление, това е.

Децата не ги подценявам ни най-малко, децата нямат никаква вина, ако не им е преподадено и научено достатъчно, става дума за това какво реално се случва по езиците.  Децата в 18 соу бяха изключително интелигентни и отворени в добрия смисъл на думата, говориха с жена ми и с мен като с равни, със страхотен речник и маниер на общуване, възхитих им се и ми се иска и моето дете като стане във втори клас, да бъде като тези второкласници в 18-то, които видях в хотела. Прекрасни деца! Училището ми е едно от фаворитите за избор и на моето дете и в никакъв случай нищо лошо не казвам за него. Визирам само езиците, че от цялата ми събрана информация, за съжаление, не може да се разчита, че в началните класове ще научат нещо.

За от 8 клас нататък нямам информация, но имам личен поглед както ви казах, върху една съкурсистка на курс по френски, който се случи да посещавам. Момичето беше много интелигентно, в никакъв случай не беше глупаво, изключително будно и интелигентно дете, но, наистина, с френския не беше нищо особено, а не е била от слабите ученици в никакъв случай. Та оттам единствено си вадя изводи за подгответо- Курсът ни приключи на 6 юли, а преди това й беше изпитът по френски в 8 клас в 18 СОУ и беше изкарала изключително висока оценка по нейните думи, пък нали я видях колко знаеше. А за началния курс доста родители тук са казвали, че децата им нищо не са научили по езика, с който са записани.

По езика, а не по другите предмети! За другите предмети и аз като вас чета темите тук и от тук се информирам, нямам дете в училището все още:)
Татко Мецан, здравейте,
отдавна не съм влизала тук затова Ви отговарям със закъснение. Японският език и 300-те думи, които коментирате: Японците имат 3 азбуки. До края на втори клас децата пишат на две от тях и четат. повярвайте ми 300 думи са повече отколкото може да си представите и Ви го казвам като човек с няколко западни езика. Сблъсъкът с йероглифите е зловещ в буквалния смисъл на думата. Това е коренно различна изразна система и то преподавана на деца, които тепърва свикват с българския!

# 245
Учителите които поемат първи клас 2015/2016г.
Йорданка Николова Хаджийска   Начален учител
Кристина Василева Василева   Начален учител
Мария Стойчева Шондева   Начален учител
Зоя Борисова Александрова   Начален учител
Людмила Драганова Йорданова   Начален учител
Цветелина Христова Радлева   Начален учител
Анета Иванова Туртуманова   Начален учител
Може и да има леки промени в списъка . Който иска може да попита в самото училище коя учителка коя паралелка ще води. Успех и късмет на всички

# 246
Стартира кандидатстването! Успех на всички!

# 247
Предвид изчетеното от предните страници и някои наблюдения докато чаках на опашка за подаване на документи - имаш ли шанс за прием с изучаване на европейски език (немски/английски ми  звучи вече като неприлична комбинация за специални хора) ако не живееш в района, но все пак в близост?
Дали нивото на обучение по останалите предмети си струва дотолкова, че да запишеш детето си в клас с някакъв източен език, от който нямаш никакво понятие и не знаеш дали на него би му бил интересен или лесен за изучаване? Споделете как виждате нещата, моля Simple Smile

# 248
Дали нивото на обучение по останалите предмети си струва дотолкова, че да запишеш детето си в клас с някакъв източен език, от който нямаш никакво понятие и не знаеш дали на него би му бил интересен или лесен за изучаване? Споделете как виждате нещата, моля Simple Smile
Аз съм завършила 18-то с източен език (след 7-ми клас). До ден днешен го отчитам за най-голямата ми грешка в образованието си! Докато връстниците ми учеха силен аглийски и добър немски, ние учехме посредствен източен език и много слаб западен (английски). Език, който няма къде да използваш (на единица може и да им е от полза), а езиците, които ти трябват за работа и ежедневие трябваше да ги уча на вечерни курсове след лекциите в университета... Към днешна дата освен името си, нищо друго не мога да кажа на въпросния източен език, а бях от отличниците Simple Smile.
Дали езикът ще е лесен за едно дете - първите години - най-вероятно да, но ако нещо пропусне детето (болно е например) нямам идея как би наваксало без родителска помощ. А ако се преместите в друг град/квартал или по някаква причина решите да смените училището ще трябва да се справяте с някой друг език.

# 249
  • София
Здравейте на всички Simple Smile
Голямият ми син става на 6 години през март и имам колебания дали да го записвам първи клас 2015 или 2016, но хубавото е че имам още време да реша ......
Изчетах цялата тема до тук, но не ми стаха ясния няколко неща и ще Ви бъда благодарна да ми отговорите колкото и да ви се струват глупави Simple Smile))
1. За адресната регистрация няма да питам тъй като това е доста относително .....
2. Доста от родителите видях че да сържали определен преподавател да поеме дететот му в 1ви клас - въпроса ми е от къде имате информация за преподавателите /добър или лош/
3. някои бяха споменали ниво по НВО - какво представлява това.
4. Няма ли отворени врати още преди да се записва детето за да може да се обасни на родителите за програмата и т.н.....
Благодаря за отговорите предварително и успех на кандидатстващите Simple Smile

# 250

Голямият ми син става на 6 години през март и имам колебания дали да го записвам първи клас 2015 или 2016, но хубавото е че имам още време да реша ......

2. Доста от родителите видях че да сържали определен преподавател да поеме дететот му в 1ви клас - въпроса ми е от къде имате информация за преподавателите /добър или лош/
3. някои бяха споменали ниво по НВО - какво представлява това.
4. Няма ли отворени врати още преди да се записва детето за да може да се обасни на родителите за програмата и т.н.....

Преподавателят обикновено поема клас с един и същ чужд език и по това може да се избере, но ти трябва информация от четвъртокласници кой с кой език е и отзиви. Миналата година имаше споделили лични впечатления, сега не видях, освен да питаш на лични майки с деца от 4 клас.
НВО - национално външно оценяване - т.нар. малки матури след IV клас.
На деня на отворените врати по-скоро вас питат и преценяват, не ми е известно да има обяснения, представяне или подобно, но може да питаш при подаване на документите за програмата и т.н.
Лично мое мнение е, че за два учебни часа седмично, колкото им е хориума, език няма да се научи, така че до IV клас ти е по-важна класната, която поема останалото.
И да допълня, че имах същата дилема за дъщеря ми - също родена началото на март - дали на 6 и половина или на 7 и половина, но хич не съжелявам, че не я пуснах с предния набор, особено като е в голямо училище. В класа ни има момченце, което е родено февруари 2008г. и всеки ден плаче за нещо, имаше конфликт с останалите момчета, в смисъл, че е най-малкия и го терорят, но всеки си познава чедото.

# 251
Програма може да се види на сайта на училището - какви предмети има и по колко часа. Тук - http://www.18sou.net/legislation/school-plane.html

# 252
  • София
Mira_p много благодаря за изчерпателният отговор Simple Smile
Аз повече клоня за това да го запиша 2016 в 1ви клас, но все пак реших да проверя и варянтите тази година, защото видях че в някой училища се ползват с предимство 6 годишните.

mishche  благодаря за програмата

# 253
  • София
Успех на всички кандидат - първокласници  newsm10
Нямам впечатление от учителите на четвърти клас, защото Калоян е трети и догодина ще съм полезна.
mishche е пуснала линк към програмата и мога да потвърдя, че до трети клас се спазва. Японският език е общо 5 часа седмично и учат усилено, доколкото втория език английски е само 1 час и ако детето е учило английски ще му е много скучно, но пък лесно Mr. Green

# 254
valya_v, а как намираш нивото на преподаване по останалите предмети, дисциплината, изобщо условията в училището?

Общи условия

Активация на акаунт