Отговори
# 435
  • София
Да разбирам,че сте в нашия клас,така ли Simple Smile

Аз немога да съм ти много от помощ,моето дете е по затворено и кротко,освен това си тръгва на обяд(посещава частна занималня)да не би основния проблем да се получава следобяд,когато реално нямат часове...

На мен Алекс ми се е оплаквал два пъти само,което смятам за нормално Rolling Eyes
 Hug

# 436
  • София
etaniel,
Моят съвет е да поговориш и с другите родители и ако има и други такива оплаквания говорете групово с класната за да не се получи лично отношение към детето.
В нашия клас не се допускат описаните от теб проблеми с дисциплината, въпреки че и ние имаме няколко зрънца Mr. Green
По темата със забравените вещи моят синковец вчера се прибра с 3 ръкавици от ските, едната естествено не е негова и днес я остави при охраната. Ръкавицата е черна
WED'ZE от Декатлон и е написана буквата Б.
Между впрочем много се запали по ските от тези 4 дни на Витоша - супер доволни са всички деца от безплатните ски, организирани от Мтел и Столична община и следващата неделя ще го водим с приятелче да карат.

# 437
Да, ще поговоря, аз имам и добра комуникация с класната като цяло тя е отзивчива и добра жена...пак казвам, надявам се тези неща да са временни и всички да подходят разумно и да положат усилия ситуацията да се овладее...още повече, че синът ми казва, че харесва класа и класната, значи всичко е наред Simple Smile
Да и ние ще ходим на ски от 15.03, моят ходи вече втора година на Витоша на 5 дневни курсове и сега като е с децата пт класа се надявам да му хареса още повече Simple Smile

# 438
Да, ще поговоря, аз имам и добра комуникация с класната като цяло тя е отзивчива и добра жена...пак казвам, надявам се тези неща да са временни и всички да подходят разумно и да положат усилия ситуацията да се овладее...още повече, че синът ми казва, че харесва класа и класната, значи всичко е наред Simple Smile
Да и ние ще ходим на ски от 15.03, моят ходи вече втора година на Витоша на 5 дневни курсове и сега като е с децата пт класа се надявам да му хареса още повече Simple Smile

И моето дете е в същия клас  Simple Smile
Ходи с голямо желание на училище и съм много щастлива, че толкова много хареса съучениците и класната си.

Досега не е имала проблеми със съучениците, изключвам нормалните за тяхната възраст неща като "днес съм ти приятелка", "днес не съм ти приятелка". Единични пъти е имало неща относно дисциплината, за които класната е говорила с мен в края на деня или на родителската среща - ходене до лафката без позволение (вместо до WC); ходене до лекарката, за да се разходи с приятелка, без да я боли нищо и т.н.. Съответно веднага след като ми е казвала за случките, сме разговаряли вкъщи по темите и подобни неща не са се случвали отново.

Дъщеря ми не ми е разказвала да има деца, които се бият. Само всеки ден сменя най-добрите приятелки, но това е нормално за тяхната възраст Simple Smile След занималнята е наистина уморена, но вероятно заради това, че са стояли цял ден в училище, все пак има сили за игри и понякога бели. Но все пак си мисля, че не можем да очакваме децата да са като роботи и да седят на чина цял ден и да пишат домашни... Деца са, имат нужда и от игри. Надявам се това, което Вашето дете Ви е показало/разказало, да е нещо инцидентно и като цяло да преобладават игрите, а не да се карат помежду си. Вярвам, че ако всички родители говорим и възпитаваме децата си да не проявяват агресия и да уважават другите, децата бързо ще свикнат с училището и занималнята и ще прекарват приятно времето си заедно.

Не мога да дам повече информация, но ако мога да бъда полезна с нещо друго - оставам на разположение.   Wink

# 439
О, радвам се, че положението с Вашето дете е точно такова, със сигурност нещата не са най-черни и най-вероятно има групички от различни деца в самия клас. Ние също говорим открито по проблемните теми и се опитваме нещата да не се повтарят. Определено обаче има груби игри и деца, чийто език не е цветущ, в това число включвам и моя, който подражава, макар добре да разбира какво е правилно...
Пак казвам, видях видео клипове с неприятно за мен съдържание на взаимоотношения между децата, слушам какво той ми говори и виждам синини по краката му...дано да са инцидентни случки и като цяло децата да са ок
Оценявам обратната връзка с учителката, тъй като пак казвам за мен формулата е: дете-семейство-училище

# 440
Здравейте,
Да попитам в 18то има ли градски лагери за първокласници през лятото след приключване на учебната година (или поне юни месец)
Ако няма такива знаете ли дали частните занимални около училището организират занимания? Благодаря предварително

# 441
  • София
Не знам да има градски лагери, но за морски мога да гарантирам Laughing Моят син беше много доволен преди 2 години от 10 дни в Несебър.
Частните занимални предлагат цяло лято забавления за деца, но аз не съм ги ползвала, защото имам 2 баби, които с любов си гледат внучето newsm10

# 442
Здравейте! Казвам се Радослав Механджийски и през 2007-ма година завърших паралелка с китайски език именно в 18 СОУ. Животът ми, в последствие, винаги е бил свързан с Китай, затова и имам поглед върху някои теми, които може да са интересни най-вече за родителите.

Ако имате намерение да запишете децата си в китайска паралелка с китайски език в 18 СОУ, имайте предвид, че ще направите посредствен избор, защото преподавателят, който изгради паралелката и създаде методология на преподаване отдавна вече не е там - става въпрос за Яна Шишкова, която направи паралелка с китайски в 138 СОУ проф. Васил Златарски. Поради неясни за мен причини, през цялото време на обучение в 18 СОУ ние страдахме от целенасочено задушаване на паралелката ни от страна на ръководството и това беше изцяло в наш ущърб. За да не съм празнословен, ще ви споделя един епичен пример. Яна Шишкова, поради алергията си към тебешир, имаше нужда от бяла дъска, за да преподава. Такава й бе отказана от училището, което означаваше да останем без преподавател (и управата беше напълно готова за това!). Като чу за ситуацията, баща ми просто купи дъската и повика хора да я монтират. Тогава бях дете, но сега си давам сметка колко жалка е историята. Има много подобни примери, но, с две думи и по същество:

За онези родители, които действително искат да подарят на децата си едно смислено средно образование с изучаване на рядък и все по-популярен език - има само едно място, където това може да се случи и то е в 138-мо СОУ. Защо? Китайският език е изключително специфичен. Едно дете може да го изучава години и да се окаже с нулеви познания, ако методите на преподаване не са адекватни и ако на преподавателя му липсват необходимите хъс и посветеност. Яна, първо, е единственият СОУ преподавател, който се занимава (като тема на докторат, не просто хоби) с методология на преподаване! Не просто какво - а КАК се преподава на децата. И, за всеки, който я познава, това е просто ясно - тя е, меко казано, отдадена на това, което прави. Препоръчвам на всеки заинтересован или да се срещне с нея, или да посети часовете й в училището - ще останете очаровани от респекта, който имат децата към нея, от премерената й строгост, способна да омиротвори глуповати буйства и да придаде смисъл и фокус на занятията, както и от желанието й децата да се развиват - както езиково, така и като личности. Изключително рядък пример за учител в просветителския смисъл на понятието. Аз лично разбрах на какво ни е научила, когато заминах за Китай и попаднах сред хора от цял свят, които имат подготовка с езика. Оказа се, че аз съм в пъти по-подготвен по-способен от тях. Просто защото имах изключително добре изградени езикови основи. Да не говорим за кабинета, в който се провеждат занятията в училището (финансирането за стаята е преди всичко заслуга на преподавателя) и за възможностите за пътувания в Китай, които се подсигуряват на учениците на 138-мо СОУ поради непрестанните успехи на китайската паралелка. Какво повече да ви кажа - това ми се струва напълно достатъчно:)

18 СОУ е хубаво място за японски, там имах шанса да ми преподават наистина добри хора, на които съм благодарен! Но, ако говорим за китайски - просто направете малко проучване преди да действате.

# 443
Здравейте!

Търся всякаква информация и мнения за паралелките и класните на Втори клас (2015-2016) в 18 СОУ. Предстои ни смяна на училището от следващата учебна година и ми се иска да проуча малко предварително.

Също, вниманието ми към това училище се засили заради това, че то (както подразбрах) работи по Програмата "Училище на бъдещето" с акценти към Приобщаващо образование... И тази тема силно ме интересува.

Много благодаря!
 Simple Smile

# 444
  • София
agitak,
Не мога да помогна с класните на втори клас, защото моят син сега приключва четвърти.
Заинтригуваме с тази програма "Училище на бъдещето", защото 4 години нищо не съм чула да нея...
Редактирам се  Mr. GreenПрочетох, че се финансира от Америка за България и всъщност миналата година от тази фондация учиха децата история на изкуството  и твориха с истински художници Wink

# 445
Здравейте!
Търся информация и мнения за учителките Ива Петрова и Илияна Илиева, които ще поемат 1 клас 2016/2017 г. паралелките с японски език.

# 446
  • София
Илияна Георгиева Simple Smile Това е нашата класна, която е прекрасен педагог и човек. Децата много я обичат, независимо, че доста ги товари с домашни  Laughing Ако нещо конкретнто те вълнува Петя пиши и ще отговоря.

# 447
  • София
agitak , на мен колега учител ми беше препоръчал учителката, която понастоящем води паралелката с руския език, но не си спомням името и.  Аз се срещнах с нея и смятам, че е добра, но не ни приеха тогава в руската паралелка. Моя позната има детенце в немската паралелка и тя също е доволна. Говоря ти за учителки, които понастоящем са втори клас, а догодина трети.

# 448
valya_v,
На мен ми казаха, че Илияна Илиева поема първи клас, вашата класна е Илияна Георгиева, за един и същ човек ли говорим?

# 449
  • София
Петя,
Това е списък на учителите в 18-то и там няма Илияна Илиева, а Илияна Георгиева
http://www.18sou.net/for-school/team.html

Нашата класна Георгиева поема със сигурност 1 клас с японски догодина. Другата госпожа Ива Петрова само съм я виждала като  изпращаме децата на екскурзии, но от позната съм чувала добри отзиви и за нея.
Класната на руската паралелка се казва Томова ако не греша и преди 4 години, когато кандидатствахме най-голям наплив беше точно за нея. Нямам лични впечатления от нея, но от детето съм чувала, че е строга и изискваща.

Общи условия

Активация на акаунт