Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • София (Възраждане)
 • Мнения: 2 299
Относно външното оценяване моя позната начална учителка твърди, че изобщо не е меродавно за знанията на децата заради формата на изпита и заради възможностите да се фалшифицират резултатите.

# 46
 • Мнения: 1 844
ще следим процеса и ще видим как ще мине денят на отворените врати!

по отн на матурите ще видим и тази г. как е, но и аз бях забелязала, че след 4ти клас са по-добри. не си го обяснявам, тъй като предполагам, че все същите деца продължават. не е квартално училище, че да се махат деца и да ходят другаде...

# 47
 • Мнения: 97
Моето дете е първи клас тази година. Доволна съм от училището . Учителката разбира се има голямо значение. Вече правят диктовки, четат и напредъка лично за мен е голям. От подготвителната в детската бяхме със знания 0 и се притеснявах как ще се справи детето, но за щастие нещата за сега са добре. Що се отнася до езика, не са напреднали кой знае колко, учат думи , песни и др. - но все пак до скоро се учеха да пишат.
Ако някой си мисли, че без да помага на детето си и то ще се връща в къщи супер подготвено, много се лъже.Няма как госпожата в занималнята да обърне достатъчно внимание на 20 деца, така както бихме обърнали ние в къщи на едно или две.

# 48
 • Мнения: 1 844
междудругото:
малко са изменени сроковете, следете ги.

# 49
 • Мнения: 22
Аз се обръщам специално към cveti 6, с молбата да сподели какъв език учи детето й. Опитвам се да разбера подробности за руската паралелка. Много моля, ако знае някой информация да сподели- и за преподавател и за ниво на езика. Предварително благодаря!

# 50
 • Мнения: 2 123
Ние също подадохме документи в 18 СОУ на 27.01 и вчера успяхме и с опашката в 32 СОУ.
Само не разбрах защо сте си губили времето да чакате на опашки след като напълно ясно си е посочено и в двете училища, че входящият номер на заявлението няма никакво значение. Както е казала и една майка по-горе има и подали през май месец, които са приети, и такива от първите, в близост до училището, които не са приети. Наистина щеше да е по-справедливо да зависи приема на децата ни и от нашата активност, в смисъл чакане пред училището, а не от неясни критерии. Особено сега, след като са "отменили" т.нар. мотивационно интервю,  е изключително неясно какви ще са критериите за подбор, макар че според мен идеята е да си направят каквото са решили, но под името Ден на отворени врати.
Освен това да попитам, прави впечатление, че при обявяване на приема са посочили срок на обучение 4 години, това означава ли, че след ІV клас наново има някакво кандидатстване за училището и по матури или как. Аз си мислех, че децата си продължават след ІV клас в училището, в което са, освен ако родителите не искат да ги местят? Забравих да попитам за това при подаване на документите, някой да е питал?

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 16:00 от Mira_p

# 51
 • София
 • Мнения: 977
Mira_p обучението до 7 клас е сигурно за приетите-чак тогава се кандидатства на общо основание.

# 52
 • Мнения: 97
В отговор на momoto! Детето ми е в руската паралелка. По мои впечатления езикът за сега не го учат на кой знае какво ниво. Учат го само устно. Доколкото знам от догодина ще го учат по-сериозно, предполагам, защото вече ще го учат и писмено. Научили са и доста песнички и на детето му е интересно. По общообразувателните предмети нямам забележки- напредват доста.

# 53
 • при моите любими
 • Мнения: 2 014
Дъщеря ми е още на 5, но от сега искам да следя училищата, които ме интересуват за прием. Ще ви чета с интерес.  Peace

# 54
 • Мнения: 22
Много, много благодаря на cveti 6. Дано да имаме късмет и ние и с училище и класна. cveti 6, моля те да кажеш името на учителката по руски, дали тя преподава на всички от 1ви до 4ти клас и колко дечица ви е класът.Благодаря Simple Smile

# 55
 • Мнения: 97
Учителката ни по руски е Гаджонова-пом.директор. За съжаление това, че е пом. Директор не е много добре, защото отговаря за делегациите, които идват в училище и понякога нямаме руски.От втори клас ни казаха, че ще имаме друг учител, който ще е ангажиран само с преподаването. Като изключим някои забележки, които споменах, часовете по руски минават доста интересно за децата.Разиграват сценки на руски и между другото установих, че детето е научило доста думи.
В клас сме 26 деца.

# 56
 • Мнения: 22
Ccveti 6 много ти благодаря за изчерпателния отговор!

# 57
 • Мнения: 130
http://dnes.dir.bg/news/darenie-abiturienti-peperudeni-detza-16242360?nt=4
Браво на зрелостниците от 18то училище!

# 58
 • София
 • Мнения: 977
Браво на абитурентите, отказали се от бизмислени парцалки в полза на болни деца  bouquet

# 59
 • София
 • Мнения: 195
това е цитат на коментар от сайта със статията "И отново ще направим нашето уточнение, че не става дума за бала ни, а за ПОСЛЕДНИЯ НИ УЧЕБЕН ДЕН." Все пак няма да се лишат от кича, но пък ще могат да привлекат вниманието на държавата и обществото към проблема. Това също е похвално!

Общи условия

Активация на акаунт