Отговори
# 90
Здравейте, ние също ходихме да потвърдим желанието и останах със същото впечатление че пред другите паралелки имаше много деца пред корейската бяхме много малко за този час, странното е че сме подали и в друго училище от което ми се обадиха по телефона и ми казаха ако искам да занеса на  3,06 сутринта  удостоверението за завършена предучилищна група за да съм сигурна че  сме приети и по този начин се правело класирането изнасяли се списъци с вее записаните деца и сега сме в голямо затруднение, какво да правим ако не ни приемат в 18 то а отпадне и това, незнам дали ако го запиша и после си изтегля документите ще ми ги върнат  newsm78

# 91
derisa, няма никакъв проблем да си подадеш документите и после да си ги изтеглиш.Ние миналата година направихме така .Никой не може да ти откаже да си изтеглиш документите.

# 92
Здравейте! Ние също бяхме на "интервю" в 18 СОУ. Останах разочарована, защото всъщност нищо не беше разяснено, говоря относно училището. Може би правя сравнение с 32 СОУ, където директорката си направи труда и разказа всичко относно учебен план, база, проекти, извънкласни занятия, стол, занималня, всичко. В 18 събеседването беше 10-15 секунди, успях да седна на един скърцащ чин, попитаха детето как се казва, отбелязаха си името му, и ни обясниха че класирането е на 03.06. и това е . Понеже когато ходих и в 32 и в еврейското си направих труда да ползвам тоалетна и да огледам класните стаи , така направих и сега. На първия етаж е супер, след ремонт, топла атмосфера, картини, саксии, личи че е имало ремонт. Но когато се качих да огледам 2 етаж, е тогава ахнах. Беше доста мръсно, по пода в класните стаи имаше 2 см. пръст, стари и изпочупени чинове, счупени дъски. Нищо общо с приветливия 1 етаж. Срещнах една девойка по коридора/ 8 клас може би/ и я попитах кой клас учат на този етаж, тя отговори че там са 2 и 4 клас.Попитах дали в тоалетните има хартия и сапун-отговори, че си носят кърпички, а сапун никога не е имало. Качих се и на 3 етаж- положението беше същото. Слязох пак на 1 етаж и отидохме да ползваме тоалетната, която ползват и първокласниците. Миришеше отдалеч, сапун нямаше, дори и някакъв белег от апарат за сапун нямаше, за тоалетна хартия мисля че е излишно да коментирам. Понеже бяхме аз и още една приятелка с нейното момиченце,то детето искаше да се възползва от тоалетната, но каза че мирише и бързо излезна, щяла да стиска до вкъщи. Излизайки, срещнах госпожата, която показваше японската сграда на родителите, и я попитах дали тази тоалетна е само са първолаците и дали има сапун. Тя ми каза, че тоалетната е за целия етаж и големите също я ползвали, за сапун било имало, ама сега защо нямало...... Слезнах и до стола, беше отворено помещението само за учители и директор. Изглеждаше добре,човекът който беше там ,обясни ,че и залата за учениците е направена по същия начин, но в момента е заключена. Сега може би някой ще каже, че тоалетните не са важни, а аз се чудя как за такива елементарни неща  като сапун и тоалетна хартия няма средства и защо не сме дорасли да  смятаме наличността им за нещо естествено. Пожелавам успех на всички! Simple Smile

# 93
Момото, не съм оглеждала училището, но съм съгласна, че сигурно е както го описваш. Но все пак това са 2000 ученици в една сграда.
А по отношение на сапуна в тоалетните, ами ние бяхме предучилищна в еврейското, в сградата която е само и специално за първи и втори клас и познай. Там също нямаше сапун, че дори и топла вода нямаше в тоалетната, с обяснение, че да не се изгорят децата. В интерес на истината събрахме парички и купиха течен сапун само за групата, но се е носел само при миене преди закуска от всички, но не и при индивидуално посещение.
Все пак за мен са по-важни учителите, а в държавно училище трудно можеш да намериш хубави условия.
А предполагам, че основните неща ще обяснят на родителската среща, а относно интервюто в 32-ро какво беше - отмятане по списък с тук или да и как ще преценят "по-мотивираните". В 18-то поне си направиха труда да говорят макар и за кратко индивидуално с нас, питаха и детето някои неща, макар и формални.

# 94
На 1 и 2 етаж западното крило учат от само 1 до 4 клас. Всички стаи са с нови чинове, шкафове, бели дъски, щори и големи LCD-та над тях и компютър. Нямам представа какво сте видели, възможно е да е почнал ремонт (поне ние нашата стая си я освежавахме всяка година, като материалите бяха от училището, а труда от нас). За 4 години никога не са ни искали пари за училището, освен парите за каса на класа, които са били изцяло по наше желание и за нуждите на нашите деца.
В тоалетните не съм влизала, но пък като се замисля не си спомням аз като съм била ученичка да е имало сапун и хартия.
Но на големите стаите наистина са в ужасно състояние и то е, защото те не пазят.

# 95
Здравейте и от мен,
относно тоалетните - в сградата на японските паралелки (1ви клас) тази година ремонтираха тоалетните и са чистички и прилични. За основната сграда не знам, ще разбера тази година... Стаите на началния випуск не може да са мизерни и мръсни, защото родителите на завършващия клас имат ангажимент да ги боядисат за следващата година. За коментара, относно мен миналата година, не зная колко съм била права или не, но тази година критериите за прием са сменени, тоест, съобразили са се хората с подобни на моето възражения. Така никой няма да има право да се сърди. Аз лично предпочитам точно такова отношение - да има ясни правила за прием, за да не се хранят напразни надежди. Директорката на училището участва в изключително много програми и се стреми да вкарва пари в училището (успешно бих казала). Дворът и стаите на японския център са страшно приветливи и изключително добре поддържани! Навсякъде има цветя и зеленина, чистачката чисти по няколко пъти на ден, според мен. Системата за сигурност е много добра. И нещо много важно за мен - големите ученици в японския център, с които съм се засичала са много отзивчиви и приятни деца. И накрая да обобщя - хората от ръководството са кооперативни и иновативни, стараят се много и имат успех в това, което правят.

# 96
Здравейте отново! Мога да кажа само, че много съжалявам, че не се сетих да направя снимки на всичко което видях! Тогава щяхте и вие сами да видите с очите си, / е вонята от тоалетната нямаше как да я усетите/! А относно това, че в училището има 2000 ученика, мога да кажа , че и 32 СОУ има толкова, но големи ученици до етажа на малките не се допускат, измих си ръцете с топла вода и сапун и забележете дори имаше и салфетки за да си изтриеш ръцете. Между другото и в 133 СОУ беше по същия начин, дори тоалетната хартия там бе" Зева". А това, че по наше време не е имало сапун и топла вода в училище , незнам защо е нужно и при нашите деца да е така. Тук не става въпрос за прищевки и капризи , а само за невоняща тоалетна и топла вода и сапун. Незнам защо в ушите на някои хора това звучи като лукс!!!!!!

# 97
  • София
Mira_p напълно съм съгласна с теб , че
Все пак за мен са по-важни учителите, а в държавно училище трудно можеш да намериш хубави условия.
А предполагам, че основните неща ще обяснят на родителската среща, а относно интервюто в 32-ро какво беше - отмятане по списък с тук или да и как ще преценят "по-мотивираните". В 18-то поне си направиха труда да говорят макар и за кратко индивидуално с нас, питаха и детето някои неща, макар и формални.
Но очевидно всеки един родител има различни критериите за избор на училище и с различна тежест, и в действително на който най-важно му е тоалетната , нека така да избира училище  Peace

# 98
Тоалетната е важна, защото има много дечица (особено момиченца), които се стискат, а това може да доведе до здравословен проблем. Моят син също стиска, когато му мирише лошо. Освен това липсата на сапун може до доведе до доста опасни заболявания и не е за пренебрегване! Всеки иска детето му да учи в чиста и приветлива среда, а и малките стоят в училище по цял ден.

# 99
Здравейте отново! Мога да кажа само, че много съжалявам, че не се сетих да направя снимки на всичко което видях! Тогава щяхте и вие сами да видите с очите си, / е вонята от тоалетната нямаше как да я усетите/! А относно това, че в училището има 2000 ученика, мога да кажа , че и 32 СОУ има толкова, но големи ученици до етажа на малките не се допускат, измих си ръцете с топла вода и сапун и забележете дори имаше и салфетки за да си изтриеш ръцете. Между другото и в 133 СОУ беше по същия начин, дори тоалетната хартия там бе" Зева". А това, че по наше време не е имало сапун и топла вода в училище , незнам защо е нужно и при нашите деца да е така. Тук не става въпрос за прищевки и капризи , а само за невоняща тоалетна и топла вода и сапун. Незнам защо в ушите на някои хора това звучи като лукс!!!!!!

Вие сте напълно права, обаче в българският език частицата "не" по принцип се пише отделно, а не слято. Като видя това "незнам" и полудявам, а сте го писали два пъти така и значи не е техническа грешка.
На мен лично на 32-ро не ми харесва местоположението, на ужасно мръсно кръстовище е, където поток от коли хвърчи по "Тодор Александров" точно до оградата на училището и си представете децата какъв въздух дишат. Иначе сигурно е по-доброто училище, ако гледаме НВО-то от миналата година, много по-напред е от 18-то, да видим тази година как ще е.

# 100
  • София
Mama na Misho никой не отрича, че тоалетните са фактор, въпросът е на всеки един до колко са му важни различните критерии и как ги е подредил. Ясно е , че няма идеално държавно училище, /поне за мен е така/, и винаги се прави компромис. Въпросът, който стои пред всеки родител, е - с кои очаквания може да се прави компромис и с кои -не. И след това правиш избор  Peace За някои хора решаващ фактор е близост на училището до дома, за други-чистите тоалетни, за трети-добрите учители, а за четвърти-резултатите от НВО..  Grinning

# 101
....пък за някои и четирите фактора, взети заедно.

# 102
  • София
....пък за някои и четирите фактора, взети заедно.
Peace
да, това са хора с високи изисквания и очаквания  Laughing може би това училище не ги покрива, може би и много други държавни...    Twisted Evil

# 103
Благодаря на Татко Мецан за направената забележка относно правописа ми. Прав сте сгрешила съм! Моля да ме извините. А относно Звездица - щом не ви притесняват тези условия, явно сте свикнали с тях и не ви правят впечатление. Да, критериите на всеки са различни, за мен са важни всички. Жалко за децата ни, че са принудени да растат в такава обстановка. Жалко и за нас, че ни се налага да обсъждаме такъв вид проблеми, жалко и за държавата ни, че не може да си позволи сапун и хартия в училищата ,а живеем в 21 век, жалко и за хора които преглъщат това и не го смятат за важно.

# 104
  • София
Това е последното ми включване по темата за тоалетните  Peace
Свидетел съм, че имаше и сапун и тоалетна хартия в началото, когато тоалетните бяха ремонтирани. Тук опира въпроса и до възпитанието на децата, /осебено от горните класове/, и до това как пазят базата. Сега тоалетната хартия и сапуна стоят в класните стаи и децата от там си взимат, така че-не, не сме свикнали не се и налага да свикваме . По въпроса за миризмата не мога да коментирам, аз лично не съм попадала на непочистени тоалетни, но все пак не съм всеки ден в училището и не мога да твърдя, че това не се случва никога.

Общи условия

Активация на акаунт