Отговори
# 210
maria77bg, Mira_p, благодаря ви, успокоихте ме:)! Според мен това, че навярно са взели предвид близостта ви до 32 СОУ, макар и да не попадате формално в района му, е справедливо.

# 211
Благодаря  Grinning
други съвети... Mr. Green
Не е точно съвет, но много се бях ядосала като изкараха района на 18-то, защото както знаете се дублира частично с този на 32-ро в часта на улиците Отец Паисий и Антим І, а включва само още две улици частично. Мислех дори да внасям питане в РИО допустимо ли е това, още повече, че двете училища са големи, с доста деца прием, а районите им супер микро - четири-пет улици и то частично, пък и да се припокриват. Но мъж ми ме спря преди класирането, ако не ни бяха взели в близост щях да подам. Та според мен никак не е редно да се дублират части от микрорайона им, а същевременно да е тъй ограничен, че живеещи на по-малко от пет минути пеша да са извън. По принцип може да внесете запитване по Закона за достъп до обществена информация към 01.01 колко деца от набора, тръгващ първи клас са в района, за да може да прецените шансовете  за неизточните езици, но дали ще има резултат, не знам.

# 212
  • София
Ние сме в района Peace
Знаете ли кога излиза "план за приема"за 2015/2016?Също искам да ви попитам какво значи,график за потвърждение на заявленията??
До колкото виждам,през миналата година не е имало събеседване newsm78

# 213
Здравейте,
Има ли родители на деца в испанска паралека 2-ри клас? Доволни ли сте знанията по испански?

Благодаря Предварително

# 214
  • София
Ние сме в района Peace
Знаете ли кога излиза "план за приема"за 2015/2016?Също искам да ви попитам какво значи,график за потвърждение на заявленията??
До колкото виждам,през миналата година не е имало събеседване newsm78
Rolling Eyes

# 215
  • София
k@li,
Аз бях пуснала линк за приема на 13 стр., но сега изненадващо той не работи Thinking Проверих, че е свалено и от сайта на училището и там стои миналата година - http://www.18sou.net/admission/first-class.html
Следи сайта на 18-то - там ще излезе. Обичайно излиза декември- януари, така че е време. Иначе така нареченото "събеседване" е всъщност потвърждаването на заявленията, на което отиват родител и дете по график и за 5 минутки приключва.

# 216
Да добавя това, което бяхме коментирали:
1. На събеседването е важно да се отиде с детето, защото тогава се извършва нещо като селекция, макар и според повърхностни впечатления.
2. Хубаво е събеседването да е с по-ранен час, защото в един момент бройката се запълва. Това предполага по-преден входящ номер.
Успех!

# 217
  • София
Благодаря ви момичета:)

# 218
  • София
Пак аз,източните паралелки ли са в малката сграда в двора?

# 219
Японската е там със сигурност, за останалите не зная, но предполагам, че са в основната сграда.

# 220
  • София
Ще вляза да питам Thinking
А,като пише,че критерият с района на важи за японските паралелки,как подбират децата newsm78

# 221
  • София
k@li,
Само японските паралелки първокласници са в къщата - Японския център, корейската беше в основната сграда. Преди 3 години когато Калоян бе в първи клас стаите бяха чудесни, надявам се и сега да е така.  Между другото в събота 20.12 ще е празника на японската култура Бункасай и ако искаш ще може да влезеш да разгледаш Японския център- поне предните години никой не спираха Simple Smile

# 222
  • София
Ооо,благодаря ти за идеята Hug

Продължавам да чакам,да се включат родители на 4-класници Praynig Praynig

# 223
Здравейте,
Да поосвежа темата с въпроси за първокласници 2015:
1. Кога се очаква да излязат правилата за прием 2015 (следя сайта, но към момента няма)?
2. Когато се подават документи, опоменава ли се в коя паралелка с какъв език (задължително ли е)?
3. Немската паралелка само една ли е?
4. 1-4 клас има ли занималня след обяд и има ли места за всички деца, или се прави селекция след 1ви клас?
5. Знае ли се кои учителки ще поемат първите класове?
И аз ще се радвам да се включат родители на деца от 4ти клас....
Благодаря предварително!

# 224
  • София
Мога да отговоря само на 1-вия въпрос.След като им писах мейл,естествено не получих отговор...вчера им звъннах,казаха ми,че най вероятно началото на Февруари ще излезнат правилата за прием,но да си проверявам на сайта Rolling Eyes
Другият ми въпрос беше,достатъчно ли е местожителството по л.к.само на таткото да е на адреса в района на у-щето?..?не можаха да ми отговорят Shocked

Общи условия

Активация на акаунт