Отговори
# 315
  • София
На второ - ниво на обучение по основните предмети /сравнено с това на по-голямото дете от кварталното училище/ - много слабо.

За другите неща трябва да ви повярвам, защото вие имате дете в училището, а аз не, следователно знаете много по-добре от личен опит. Но това за обучението, че е по-зле от квартално училище, наистина ми е трудно да повярвам, освен ако въпросното квартално училище не е например 73-то или 20-то или нещо такова, но тогава защо и малкото Ви дете не е там?Wink Нали все пак 18-то минава за елитно, с огромен наплив за прием в първи клас и би следвало да е много по-добро от така наречените "квартални".

Защото госпожа Директорката успя много успешно да съсипе училището и да изгони голяма част от учителите и учениците. Когато синът ми постъпи в предучилищна учащите в училището деца бяха към 300 - по около две паралелки от клас. Преди първи клас една от сградите на школото /където учеха децата до 4-ти клас/ бе отнета под предлог, че не отговаря на изискванията за училище. В началото на новата учебна година в същата сграда вече се помещаваше едно от ЧУ в София. Когато детето завърши четвърти клас вече бяха останали около 150 деца. Въпреки голямото ми желание и щерката да учи там, при същата госпожа, която преподаваше и на брат й,  нещата не се случиха. След дълги борби /безуспешни/ и ходене по институции /също безуспешни/  въпросната госпожа след 20-годишна работа в школото напусна. Много мога да говоря по темата с умишленото съсипване на кварталните училища, но е безсмислено...

Именно поради това, че 18-то се води елитно и би трябвало да е много по-добро от кварталните записах щерката там, което се оказа огромна грешка. Може би в другите класове не е така и ние просто да имаме лош късмет, нямам представа...

Скрит текст:
Когато преместих сина си от кварталното училище в друго елитно в центъра, той бе с най-високите входни нива в началото на пети клас. Все още е един от най-силните /да не кажа нещо друго/ ученици в класа. Истината е, че нивото навсякъде пада все повече и повече. Неслучайно е тази истерия около СМГ. Лошото е, че докато за младежа математическа гимназия след четвърти клас щеше да е добър вариант, за щерката, която е много творческа и интелигентна личност, но със силна хуманитарна насоченост и далеч от математиката, това не е решение

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 08:23 от Elfi

# 316
Дъщеря ми беше приета без предимство, но вследствие на много заплетена фабула - като втора резерва. Моля, ако сметнете за нужно, вижте какво съм писал по въпроса 2-3-4 страници по напред.

Искам да потвърдя чрез нашия случай също така казаното, че събеседването е много кратко, от порядъка на 6-7 минути, и в него става въпрос преди всичко за това, дали се запазва редът на желаните езици. Събират се най-общи впечатления. Мисля, че и за това съм писал вече. 

# 317
Само да добавя, че според мен събеседването има и функцията на един вид селекция от пръв поглед, което го прави важно, едва ли не допълнителен критерий. Непременно трябва да отидете на него с детето!

# 318
Здравейте!
От Бургас съм. Дъщеря ми, която е в седми клас сега има подчертан афинитет към 18 СОУ. Искам да попитам училището има ли общежитие?
Предварително благодаря!

# 319
  • София
Не, няма.

# 320
Здравейте, някой дали има представа кога ще обявят графика за срещите на кандидат първокласниците?
Мерси

# 321
Графикът за срещите ще бъде обявен на 30.05.15г. на сайта на училището и на входа на училището.
Успех на всички  Wink

# 322
  • София
Успех на всички кандидат-първокласници!!!
Аз влизам само да се оплача, че пак се получи серия от "бомбени заплахи"http://www.18sou.net/news3/item/364-18052015-signal-za-vzrivno-ustroistvo.html  #Cussing out
Когато Калоян беше в първи клас 203/2014 пак имаше такива залахи и ми беше писнало някой да трябва да търчи да го взима. Надявам се бързо да разкрият "бомбаджията", на който явно не му се учи.

# 323
Графикът за срещите ще бъде обявен на 30.05.15г. на сайта на училището и на входа на училището.
Успех на всички  Wink
30.05 е събота? Само на 01.06 ли ще се привеждат срещите?

# 324
Успех на всички  Wink
30.05 е събота? Само на 01.06 ли ще се привеждат срещите?
До колкото разбрах само на 01.06 ще са срещите!

# 325
  • София
Знаете ли дали ще носят раниците всеки ден,или седят там от понеделник до петък?

# 326
  • София
k@li,
Раниците се носят всеки ден. В училище стоят музика, рисуване и домашен бит, а всичко друго е в децата. В първи клас не тежеше раницата, но сега в трети имаше дни, в който беше ужасно тежка, дори и за мен.

# 327
  • София
Зачетох се в предишни теми и с потрес установих,че има и неприети деца,живеещи в района!
Ние не сме подали документи на друго място,и сега ако ме изненадат,какво правим ooooh!

# 328
На мен ми казаха, че тези в района са длъжни да ги вземат. Районът за тази цел е много малък.

# 329
  • София
Дано Peace

Общи условия

Активация на акаунт