Отговори
# 285
  • София
Elfi,
Аз също съм много доволна вече три години от нашата класна и птичките станаха поне 2 Grinning
А конкретни причини за недоволство имаш ли?

# 286
  • София
Разбира се - лошата дисциплина на първо място. Правила и санкции за престъпването на първите - няма такива. Т. е. има, но те са само на хартия. На практика не се спазват и ако децата не случат с учител настъпва пълна анархия. Псувни, викове, побоища, дрязги - бих казала доста нездравословна среда за израстването и развитието на децата.
На второ - ниво на обучение по основните предмети /сравнено с това на по-голямото дете от кварталното училище/ - много слабо. Обучението по английски - под всякаква критика /това, че госпожата закъснява всеки път с поне 10 минути, няма да коментирам/
На трето - бездействието на учителите.

Ако на някой му се струва преувеличено - напуснали две деца /от съвестните, възпитаните и неконфликтните/ в рамките на последния месец.

П.П. Е, има и хубави неща - красиви и поддържани сграда и двор; различни извънкласни дейности по проект УСПЕХ; добре организирани екскурзии и зелени училища; различни културни мероприятия; театрални представления /за началния курс говоря/ поне веднъж месечно.
Но това не е достатъчно...

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 12:10 от Elfi

# 287
  • София
Elfi,
Съжалявам, че така се е получило при вас. Аз имам поглед върху едната японска паралелка и вярвай ме класната не допуска анархични прояви. При нас имаше още в първи клас три допълнително дошли деца (от 24 станаха 27), което още веднъж потвърждава, че въпреки че е сме в едно училище, нещата са различни за всеки отделен клас

# 288
въпреки че е сме в едно училище, нещата са различни за всеки отделен клас

Това не е никак хубаво. Означава, че училището като институция е слабо и говори лошо за ръководството му.
Освен това, в началния курс деца и родители имат взаимоотношения само с класната и впечатления само за нея. Всеки гледа само в своята класна стая. Но в прогимназиалния курс нещата са доста по-различни. 

# 289
  • София
Здравейте на всички!
Ето малко информация след посещението ми в училището.
Имахме възможност да разгледаме и съм много приятно впечатлена!
първокласниците са в отделен коридор, успяхме да разгледаме стаите, където ще се помещават два от първите класове - нови, светли, с картини по стените, цветя, големи плазмени телевизори, нови чинове. Коридорите също са новички, с цветя по первазите. Ходихме и до стола- изглежда чисто и приятно, двете тоалетни, в които влязохме са направо дизайнерски, всичко е ново и много чисто, с апарат за дезинфекция на ръцете. Прекрасен кабинет по информатика също. Разпитвахме за френския клас, който ни вълнува. Наистина според мен по 3 часа седмично е малко.  Разбрах, че ще имат часове по театър с французин, което ми харесва. В първи клас си имат госпожа до обяд, после възпитателка. Ако остават на стол- възпитателката ги води там. Първокласниците не оставали без надзор. Все още не се знае коя госпожа кой клас ще води. Срещнахме се с директорката, която ми направи много хубаво впечатление (за разлика от тази в 20-то училище). Изглежда строга, съвестна. Каза, че много внимателно подбира учителите, защото да си учител е призвание (моята теория) и трябва да имаш подход към децата. Разказа ни за различните проекти, които осъществяват.
Като цяло останах с прекрасни впечатления.
Дано съм била полезна Simple Smile

# 290
  • София
Полезна беше,но по какъв повод те развеждаха из у-щето?

# 291
На второ - ниво на обучение по основните предмети /сравнено с това на по-голямото дете от кварталното училище/ - много слабо.

За другите неща трябва да ви повярвам, защото вие имате дете в училището, а аз не, следователно знаете много по-добре от личен опит. Но това за обучението, че е по-зле от квартално училище, наистина ми е трудно да повярвам, освен ако въпросното квартално училище не е например 73-то или 20-то или нещо такова, но тогава защо и малкото Ви дете не е там?Wink Нали все пак 18-то минава за елитно, с огромен наплив за прием в първи клас и би следвало да е много по-добро от така наречените "квартални".

# 292
Обучението по основните предмети е на много високо ниво. Разбира се много зависи и от учителката, но повечето от тях имат доста големи изисквания. Моето дете е втори клас и наистина в първи клас чуждият език не го изучаваха на достатъчно добро ниво, но тази година имаме нова учителка и доста напреднаха. Вече научиха над 300 думи , четат и превеждат. Сигурно щяха да са още по-напреднали, но започнаха от азбуката, защото в първи клас почти нямаха часове по чуждия език.
Домашните и изискванията са доста повече, сравнявайки ги с домашните на деца от кварталното училище. Доста родители се сърдят, че ги натоварват прекалено. Ако някой мисли, че без да се занимава и във вкъщи с детето и нещата ще са наред -греши. Няма как една учителка в занималнята да обърне достатъчно внимание на 26-27 деца.
Ако искате да ви е леко и неангажиращо , то това не е вашето училище.
Успех на всички  кандидат първокласници!

# 293
Обучението по основните предмети е на много високо ниво. Разбира се много зависи и от учителката, но повечето от тях имат доста големи изисквания. Моето дете е втори клас и наистина в първи клас чуждият език не го изучаваха на достатъчно добро ниво, но тази година имаме нова учителка и доста напреднаха. Вече научиха над 300 думи , четат и превеждат. Сигурно щяха да са още по-напреднали, но започнаха от азбуката, защото в първи клас почти нямаха часове по чуждия език.
Домашните и изискванията са доста повече, сравнявайки ги с домашните на деца от кварталното училище. Доста родители се сърдят, че ги натоварват прекалено. Ако някой мисли, че без да се занимава и във вкъщи с детето и нещата ще са наред -греши. Няма как една учителка в занималнята да обърне достатъчно внимание на 26-27 деца.
Ако искате да ви е леко и неангажиращо , то това не е вашето училище.
Успех на всички  кандидат първокласници!
За руския език говориш, нали правило разбрах?
Интересувам се какъв е наплива за руската паралелка или поне в годината в която вие сте кандидатствали, имали шанс бе предимството местожителство в района да бъде прието дете в нея?

# 294
  • София
Аз също съм доволна от обучението по математика и български език до 3 клас към момента Grinning
Калоян и много негови съученици ходят и на разни състезания и се представят достойно децата.
Домашните хич не са малко още от втори клас, но в частната занималня успява да ги напише. Аз само преглеждам вечер, защото искам да съм в течение какво учи и през почивните дни помагам за японския и английския ако има нужда.

# 295
Да за руската паралелка. Колкото и да е странно когато ние кандидатствахме най- малко бяха кандидатите за английски език. За руски , френски и японски имаше най-много желаещи. Според мен има шанс да ви приемат и без предимство. В нашия клас има доста деца приети без предимство(така и не разбрах какви са точно критериите). Много зависи  за броя на желаещите от това коя учителка кой клас ще поеме.

# 296
Само да вмъкна , че тези с предимство местожителство не са много( най-много по две- три в клас).

# 297
Само да вмъкна , че тези с предимство местожителство не са много( най-много по две- три в клас).
Сърдечно ти благодаря за изчерпателния отговор! Звучи окуражително!
Тази година предпочитаните учителки са за японските паралелки за сега.

# 298
  • София
Сърдечно ти благодаря за изчерпателния отговор! Звучи окуражително!
Тази година предпочитаните учителки са за японските паралелки за сега.
Това как го разбра?

# 299
Просто се опитвам всячески да събирам информация от всякъде.

Общи условия

Активация на акаунт